doğu ekspresi bilet sorgulama / TCDD Taşımacılık A.Ş.

Doğu Ekspresi Bilet Sorgulama

doğu ekspresi bilet sorgulama

Tren Biletleri

Türkiye’deki en uzun demir yolu hatlarından biri olan Ankara Tren Garı ve Kars Tren Garı arasında yolculuk yaklaşık olarak bir buçuk günlük sürede tamamlanmaktadır. Doğu Ekspresi her gün iki şehirden karşılıklı seferler ile ulaşım sağlamaktadır. Bu hattaki trenlerde kompartıman tipi, yataklı ve yemekhane de bulunan vagonlarda yolcular ağırlanır. Ayrıca güzergah üzerinde gerçekleşecek kısa süreli seyahatler için pulman adı verilen sadece koltuklu vagon da bulunmaktadır. Uzun istasyon listesi içinde ekspresin uğradığı bazı merkezler şu şekildedir. Ankara Tren Garı– Elmadağ – Kırıkkale – Kayseri Tren Garı – Şarkışla – Sivas Tren Garı – Yenikangal – Divriği – Kemah – Erzincan Tren Garı – Karasu – Ilıca – Palandöken – Erzurum Tren Garı – Hasankale – Horasan – Sarıkamış – Kars Tren Garı. Güzergah üzerinde bu istasyonlarla birlikte farklı tane istasyon bulunmaktadır. Seferlerin kalkış ve varış saatler ise aşağıdaki gibidir.

Ankara Tren Garı Kalkış : - Kars Tren Garı Varış :

Kars Tren Garı Kalkış: - Ankara Tren Garı Varış :

Bir buçuk günlük bu yolculuk süresince izleyeceğiniz güzergah üzerinde Anadolu’nun en güzel şehirlerinden de geçilmektedir. Bu treni dilediğiniz şehre seyahat etmek için de kullanabilirsiniz. Tren bileti fiyatlarında standart bir ücret yoktur, fiyatlar gidilen mesafeye göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle güzergah üzerinde yakın mesafelerde seyahat etmek için de hat sıklıkla kullanılmaktadır.

Bu güzergahta yakın gelecekte kullanıma sokulması planlanan yüksek hızlı tren yatırımı da bulunmaktadır. İki aşamada tamamlanacak olan hattın ilk etabı olan Ankara ve Sivas arasında çalışmalar devam etmektedir. Hattın bütününün tamamlanması için öngörülen tarih olarak belirlenmiştir. İlk etabın hizmete girmesi ile km’lik Ankara Sivas arasında Yozgat üzerinden geçilerek gerçekleşecek olan yolculuklar birkaç saatte tamamlanacaktır. Sivas ve Kars arası ise plan aşamasında olan hattın bitmesi ile şuan Ankara’dan Kars’a ulaşım bir günden fazla bir zamanda gerçekleşirken; yapılan aktarma ile Kars ile İstanbul arası yarım günden daha bir kısa sürede kat edilebilecektir. Hatta hizmete alınacak olan trenler şuan kullanılan hızlı trenlerden farklı olarak saatte km’den fazla hız yapabileceklerdir. Ankara – İstanbul, Ankara – Eskişehir, Ankara – Konya, İstanbul – Konya, ve Eskişehir – Konya arasında DDY tarafından işletilen hızlı trenler km hız yapabilmektedir.

Şuan Ankara Kars hattındaki Doğu Ekspresi’nde hizmet veren trenlerin vagonları farklı şekillerde tasarlanmıştır. Bu vagonlardan biri yolculuk süresince restoran olarak hizmet vermektedir. Yatak olabilen koltuklardan oluşan vagonlarda ihtiyaç duyabileceğiniz ürünler de sunulmaktadır. Kompartımanların eksiklikleri ve gereksinim duyduğunuz herşey tren personeli tarafından karşılanmaktadır. Yataklarınızda kullanabilmeniz için temiz çarşafları ve yastık başlarını da trende bulabilirsiniz. Personele belirterek ineceğiniz şehri kaçırmamak için uyandırma hizmetinden de yararlanmanız mümkün.

Kars ülkenin en doğusunda bulunmaktadır ve insanlık tarihi için önemli olan antik kalıntılara ev sahipliği yapmaktadır. Şehirde bulunan Ani Harabeleri her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Buradan ve civarda yapılan kazılardan elde edilen tüm tarihi eserleri Kars Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ederek görebilirsiniz. Şehirde farklı medeniyetlerden kalma ibadethaneleri de görmek mümkün. Şehir merkezinde bulunan 12 Havariler Kilisesi de bunlardan biri. Yüzyılda inşa edildiği bilinen yapı bölgenin Müslüman devletlerin etkisi altına girmesi ile camiye çevirilmiştir. Bu nedenle adı Kümbet Camii olarak da bilinmektedir. İbadethane yukarıdan bakıldığında yonca şekline benzemektedir. Doğu’nun Aya Sofyası olarak da bilinen yapı bölgedeki en eski ibadethanelerden biridir . Uzun yıllar Kars Müzesi olarak kullanıldıktan sonra yılında tekrar camii olarak hizmet vermeye başlamıştır. Şehri izlemek için ise gidebileceğiniz en güzel yer Kars Kalesidir. Yüksek bir tepe üzerine inşa edilmiş olan kale; Saltuklular döneminde inşa edilmiştir

Erzurum Ekspresi Hakkında

Erzurum Ankara arasında, yılında Süper Ekspres kategorisinde seferlerine başlayan Erzurum ekspresi rotası daha sonra Kars'a kadar uzatılmıştır. Günümüzde bu güzergahta Doğu Ekspresi ve Turisik Doğu Ekspresi hizmet vermektedir.

Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlayacak? Bakan Karaismailoğlu a&#;ıkladı

Ekonomi haberleri Doğu Ekspresi seferleriyle ilgili flaş gelişme. Pandemi nedeniyle seferlerine ara verilen Doğu Ekspresi seferleri hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu a&#;ıklama yaptı. Bakan Karaismailoğlu, yataklı ve yemekli vagondan oluşacak Doğu Ekspresi seferlerinin karşılıklı olarak haftada iki defa d&#;zenleneceğini a&#;ıkaldı. Doğu Ekspresi seferleri ne kadar? Doğu Ekspresi seferleri bilet fiyatları? İşte t&#;m bilgiler

- Son Güncelleme:

BU GALERİYİ PAYLAŞ
Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlayacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, metre uzunluğundaki Kırmızı Köprü ile 70 metre uzunluğundaki Akçalar Köprüsü'nün açılış törenine katıldı. Buradaki konuşmasına Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Bakan Karaismailoğlu, pandemi nedeniyle ara verilen Turistik Doğu Ekspresi'nin seferlerine yeniden başlayacağını bildirdi.

GALERİ DEVAM EDİYOR

Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlayacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı

Ankara'dan Kars istikametine ilk seferin 15 Aralık'ta yapılacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, Kars'tan ise ilk trenin 17 Aralık Cuma günü hareket edeceğini kaydetti. Sadece yataklı ve yemekli vagondan oluşacak Doğu Ekspresi seferlerinin karşılıklı olarak haftada iki kez düzenleneceğini anlatan Bakan Karaismailoğlu, "İlk seferinden bu yana 37 bin yolcunun seyahat ettiği, Ankara-Kars güzergahımız, dünyanın en güzel 4 tren rotasından olarak gösteriliyor.

.

Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlayacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı

Bu hizmetimizle hem bölgenin kış turizminin canlanmasına önemli katkı sağlayacağız. Hem de gençlerimizin, insanımızın konforlu bir seyahatle doğusundan batısına bu kadim coğrafyayı ve kadim kültürümüzü tanımalarına olanak sunacağız. Gürcistan, Ermenistan ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti gibi komşu ülkelere açılan beş sınır kapısına ulaşım sağlayan bölgemiz, kuzey-güney aksında Doğu Karadeniz'i Kuzey Tetek Hattı'na bağlaması bakımından da önem arz ediyor. Yani sadece turizm değil, ticari bir aks açısından da kilit bir konumda. Kars'ın ulaşım ağını güçlendirecek her bir projenin değerinin farkındayız" diye konuştu.

.

Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlayacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı

ÇOK ÖNEMLİ KARA YOLU PROJELERİ

Açılışı yapılan Kırmızı Köprü ve Akçalar Köprüsü'nün çok önemli kara yolu projeleri olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlayacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı

"Bildiğiniz üzere DSİ'nin Kars Çayı üzerinde yürüttüğü Alabalık Barajı projelendirme çalışmaları nedeniyle Kars-Selim Ayrımı-Kağızman Yolu'nun bir kısmı baraj su havzası içinde kalıyor. Bu kesiminin metre uzunluğunda inşa ettiğimiz Kırmızı Köprü ile geçilmesini sağladık. Bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol standardında hizmet verecek Kırmızı Köprü sayesinde kara yolunun Alabalık Barajı göl sahası kesiminde yol standardını yükselterek, trafiğin kesintisiz akışını tesis ettik. Kars-Susuz Ayrımı-Arpaçay Yolu'nun 11,4'üncü kilometresindeki Akçalar Köprüsü'nü de fiziki ve geometrik standartlara uygun olmadığı için yeniledik. Yolun doğusuna inşa edilen 75 metre uzunluğundaki köprümüz, bitümlü sıcak karışım kaplamalı, halkımıza hizmet verecek.

.

Doğu Ekspresi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ankara Kars Arası Unutulmayacak Bir Yolculuk

Doğu ekspresi, çok fazla masraf yapmadan mükemmel bir hafta sonu geçirmenizi sağlayacak seyahat planlarından bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle son dönemde tur şirketleri ve belli başlı seyahat blogları sayesinde daha popüler hale gelen doğu ekspresi, yeni nesil gençliğin seyahat planları arasında da yerini almaya devam ediyor.  Dilerseniz yolculuk öncesi sizleri hangi detayların beklediğini ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini hep birlikte inceleyelim.

 

Doğu Ekspresi Güzergahı

Doğu ekspresi, Ankara’dan hareketle sırası ile Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan Erzurum ve Kars güzergahını kullanan bir hattır. Yolculuğunuz Kars’ta sona eriyor ve dilerseniz bu şehirde konaklayabilir ya da hiç vakit kaybetmeden geri dönebilirsiniz. Uçak bileti fiyatları oldukça uygun ve funduszeue.info üzerinden firma sorgulaması ile birlikte fiyat sorgulaması da yapabiliyorsunuz. Dönüş için yine ren ya da otobüs kullanmak isteyenler için de alternatifler mevcuttur.

, trenin Ankara’dan hareket saatidir, Kars’tan ise ’da hareket ediyor.

Yolculuk toplamda 25 saat sürüyor ve aslında eğlence burada başlıyor. Tren yolculuğu oldukça nostaljik bir eylem ve son dönemde gençler tarafından da çok fazla ilgi görüyor.

 

 

Doğu Ekspresi Bilet İşlemleri

Kars seyahati için ihtiyacınız olan biletleri, TCDD’ye ait resmi web sitesi üzerinden satın alabiliyorsunuz. Bilet bulmak gerçekten zor, bu yüzden sıkı bir takibe ihtiyacınız olacaktır.

 

Doğu Ekspresi Vagon Tipleri

Pulman: Daha önce tren yolculuğu yaptırsanız eğer pulman tipi vagonların da otobüs koltuklarını andırdığını tahmin edebilirsiniz. 2 çift ve 1 adet tek koltuk olmak üzere tasarlanmış ve gayet geniş koltuklar olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Örtülü Kuşetli: Sevimli bir odayı andıran örtülü kuşetli bölümünde 4 adet yatak var ve aileler için en uygun seçeneklerden bir tanesidir. Koltuklar yatağa dönüştürülebiliyor ve görevliler tarafından temiz nevresimler veriliyor.

Yataklı: Trenin en popüler ve belki de en rahat odalarından bir tanesidir. 2 adet yatak mevcut ve bununla birlikte, masa, lavabo ve küçük de bir buzdolabı yer alıyor.

 

 

Güncel Olmamakla Birlikte Fiyatlar Nedir?

Doğu ekspresi bilet fiyatlarını güncel hali ile TCCC resmi web sitesinden öğrenebilirsiniz. Pulman 46 lira, örtülü kuşetli 61 lira, yataklı kişi başı fiyat ise 96 liradır. Başlıkta da belirttiğimiz gibi fiyatlar güncel değildir.

 

Kafeterya

Uzun bir tren yolculuğu sizleri bekliyor ve bu yolculuk öncesi gıda takviyesi yapabilir, tren için de bir şeyler hazırlayabilirsiniz. Dışarıdan yiyecek ve içecek elbette getirebiliyor, alkol de sokabiliyorsunuz. Hazırlıksız yakalanan yolcular için tren içerisinde bir kafeterya ve restoran tipi işletme mevcut. Fiyatlar oldukça uygun ve bir esnaf lokantasını andırdığını da ifade etmek mümkündür.

 

 

Mahremiyet

Aile olarak seyahat edecekler için bu konu büyük önem taşıyor. Mahremiyet konusunda büyük bir hassasiyet var ve perdelerinizi kapattığınız takdirde dış dünya ile bağlantınızı koparabiliyorsunuz. Odalarınız içeriden kilitlenebiliyor ancak dışarıdan kilitlemek için görevliden yardım almanız gerekiyor.

 

Temizlik ve Konfor

TCDD bu konuda gayet hassas davranıyor. Tuvaletler ve odalar oldukça temiz. Bunun yanı sıra yolculara uyumaları için temiz nevresim desteği de sunuluyor.

 

Cağ Kebabı Ritüeli

Son dönemde bu ritüel çok daha popüler hale geldi. Restoranlar ve bazı işletmeler, Erzurum’da vereceğiniz molalarda size yemek getirebiliyor ve bunlardan bir tanesi de Erzurum’un çok meşhur cağ kebabıdır. Gara yaklaşmadan önce siparişlerinizi verdiğiniz takdirde kebabınız hızlı bir şekilde sizlere teslim ediliyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası