yaşam hastanesi kardiyoloji doktorları / Doktorlarımız - Özel Hayat Hastanesi | BURSA - Hızlı Randevu: 23 64

Yaşam Hastanesi Kardiyoloji Doktorları

yaşam hastanesi kardiyoloji doktorları

Hakkımızda

Çünkü Yaşam Değerli

yılında Batman’da kurulan Yaşam Hastanesi, 14 bin metrekare kapalı alandaki 8 katlı ve tam donanımlı binasında hizmet veriyor. Yaşam Hastanesi, 16 yıldır hastalarına sunduğu güler yüzlü ve hasta odaklı yaklaşımı ile bölgede dikkat çekiyor. Bilgi, birikim ve deneyimini; akademik kadro, teknolojik donanım ve hasta / çalışan odaklı yaklaşım ile buluşturan Yaşam Hastanesi, sağlık hizmetinde mükemmeliyet ve güven vizyonuna sahip.

Yaşam Hastanesi’nin yatak kapasitesi, 19 yetişkin yoğun bakım ünitesi, 18 yenidoğan yoğun bakım ünitesi, tam donanımlı 5 ameliyathanesi ve en büyük güç kaynakları olan uzman hekim kadrosu bulunuyor.

Medikal Estetik Merkezi’nin de içinde bulunduğu Yaşam Hastanesi üstün teknoloji ile donatılmış laboratuvarı, son teknoloji görüntüleme sistemleri, ileti tanı ve tedavi yöntemleri ile 16 yıldır hastalarına hizmet vermeye devam ediyor.

Sağlığı konfor ile buluşturan Yaşam Hastanesi’nde özel çocuk, suit, konfor ve king suit oda konseptleri bulunuyor. Yenilenen binası ile hastaları merkezine alan Yaşam Hastanesi’nin bir katında ise özel doğum sonrası yürüyüş alanı bulunuyor.

Hizmeti sadece hastane içinde değil hastane dışında da sürdürebilmek adına sosyal sorumluluk odaklı projeler geliştiren Yaşam Hastanesi spor ve bilinçlenme konularını merkezine alıyor.

Yaşam Hastanesi, aynı zamanda Ankara’da da butik hastane modeli ile faaliyet gösteriyor. Uluslararası Hasta Hizmetleri konusunda da hizmet veren Yaşam Hastanesi’nin Irak Duhok’ta da hastaları bilgilendirmek ve tedavi süreçlerini planlamak üzere ofisi bulunuyor.

 

Kardiyoloji

Dünyada ve ülkemizde en çok ölüme sebep olan hastalıkların başında kalp ve damar hastalıkları gelmektedir.

Erken tanı ve tedavi ile önlenebilir hastalık grubunda olması nedeniyle Kardiyoloji bölümümüze başvuran hastalarımızın tanı ve tedavi işlemleri büyük bir titizlikle devam etmektedir.

Özel Batman Yaşam Hastanesi kardiyoloji bölümü poliklinik, acil servis ve koroner yoğun bakım ünitesi olarak hizmet vermektedir.

Hastanemizde yapılan kardiyolojik incelemeler:

Elektrokardiyografi (EKG)

Kalp kasının ve sinirsel iletim sisteminin çalışmasını incelemek üzere kalpte meydana gelen elektrik faaliyetlerinin kaydedilmesidir. Bir akım yükselteci (amplifikatör) tarafından yükseltilen gerilimler genellikle ısıya duyarlı kağıt üzerine kaydedilir. Kalbin elektrik faaliyeti ile meydana gelen potansiyel değişiklikleri, kalp çevresindeki dokuların ve bilhassa kanın yardımı ile bütün vücuda aynı anda yayılır. Vücudun çeşitli yerlerine konan iletici uçlar (elektrotlar) vasıtasıyla ortaya çıkan elektrik değişiklikleri yükseltilerek kaydedilir. EKG kalp hastalıklarının teşhisinde hekimin muayenede bulduğu araz ve belirtiler ile birlikte değerlendiğinde, diğer tahlil ve filmler de göz önünde bulundurulduğunda yardımcı olur.

EFOR (Treadmill) Testi

Efor testi, kalp damar hastalığı varlığının araştırılması, bilinen kalp damar hastalığında tedavinin etkinliğinin saptanması, eforla beraber kalp atışlarında düzensizliğin yani aritminin meydana gelip gelmediğinin tespit edilmesi, çeşitli kalp hastalıklarında hastanın efor yapabilme kapasitesinin araştırılması ve nihayetinde hipertansiyonda eforun kan basıncının üzerine etkilerinin tetkik edilmesi için başvurulan bir testtir. Efor testi sırasında, hasta bir koşu bandı üzerinde yürür. Yürüyüşün hızı ve eğimi doktor tarafından ayarlanarak kalp hızının artması sağlanır. Treadmill testi kişinin yürüme bandında belli hızlarda yürürken, seri olarak EKG’lerinin çekilmesi, tansiyonunun ölçülmesi yöntemi ile yapılan bir tetkiktir. İstirahat anında EKG’de tespit edilemeyen anormal bulguların efor sonrası tespit edilmesini sağlar. Efor testi, başından sonuna dek uzman bir doktor refakati gerektirir. Efor testi kalp hastalıklarının erken tanı ve teşhisinde büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Efor (Treadmill) testi randevusuna gelirken;

Testten 3 saat önce hafif bir yemek yiyiniz, sonrasında ihtiyaç duyarsanız az miktarda su içebilirsiniz ancak gıda almayınız.
Daha önceden çekilmiş EKG’nizi yanınızda getiriniz.
Erkek hastalar göğüs tıraşı olmalıdır.
Bayan hastaların 2 parçadan oluşan kıyafet giymesi daha uygundur.
Efor testinden önce doktorunuz sizden bazı ilaçların kesilmesini isteyebilir. Bu konuyu takip eden doktorunuza danışınız.

Ekokardiyografi

Ekokardiyografi kalp yapısı ve performansının ses dalgaları yolu ile (ultrason) incelenmesidir. Radyasyon içeren bir yöntem olmaması, işlem sırasında herhangi bir ilaç kullanılmaması sayesinde, hamileler ve yeni doğmuş bebekler dahil herkese, hiçbir risk ve acı yaratmadan uygulanabilir. İşlem sırasında hastadan bir sedyede yatması istenir. Üzerine yalıtkan özelliği bulunan, su bazlı bir jel sürülen ve probe adı verilen ses dalgası gönderen cihaz doktor tarafından göğüs bölgesinde çeşitli pozisyonlarda tutularak, kalbin görüntülenmesi sağlar. Bu görüntüler üzerinde çok detaylı ölçüm ve analizler yapılır. Kalbin yapısal tüm hastalıkların tanısı, (kalp büyümesi, kalp kası hastalıkları, kalp kapak hastalıkları, hipertansif kalp hastalıkları, kalp yetmezlikleri, kalp zarı hastalıkları, kalp içi kitleler, pıhtılar, kalp tümörleri, doğumsal kalp anormallikleri, hatta aort denilen vücuttaki en büyük çaplı damara ait hastalıkların) ekokardiyografi işlemi ile konur. Ekokardiyografi için herhangi bir ön hazırlık gerekmemektedir.

Bununla birlikte ekokardiyografi randevunuza gelirken rahat bir kıyafet giyilmesi uygun olur. Ayrıca ekokardiyografi işleminin yapılmasına karar verilen hastanın doktorundan, işlemin ne maksat ile yapılacağı ve hastanın tıbbi bilgilerini içeren istek kağıdı mutlak olarak alınarak ekokardiyografiyi yapacak doktora iletilmelidir.

Holter

EKG Holter; Cep telefonu gibi kemere bağlanan bir cihazdır. adet kablosu, elektrotlar (yumuşak plastikten yapılı cm çapında yapışkanlı malzeme) aracılığıyla göğse tutturulur. Kişi günlük normal yaşamını sürdürürken cihaz planlanan zaman boyunca kalp elektrosunu kaybeder. Süre sonunda cihaz çıkarılarak alınan kayıtlar bilgisayarda analiz edilir. Bu alet sayesinde muayene sırasında görülmeyen fakat gün içerisinde kısa süreli olup geçen çarpıntılar, göğüs ağrıları, baygınlık hissi gibi kalpten kaynaklanan tüm ritim bozuklukları tespit edilebilir. Holter tetkiki öncesinde kullanılan ilaçların kesilip kesilmeyeceği doktora danışılmalıdır. Holter cihazı takıldıktan sonra özellikle şikayetleri oluşturan olaylar tekrarlanmalıdır. Kahve tüketimi, merdiven çıkma v. s.

Tansiyon Holter; hastaların gün boyu tansiyonunun sık aralıklarla ölçülerek, tansiyon ve nabzı kaydetmesidir. saat arasında yapılan ölçümlerle önceden hipertansiyonu olmayan hastalarda erken teşhis sağlanabilir. Tansiyon holter ile hastaların gün boyu tansiyonlarının sık aralıklarla ölçülerek, gün içindeki aktiviteleri sırasında, uykuda, dinlenme esnasında, tansiyonu ve nabız sayısı kaydedilmektedir. Böylelikle uzun süreli hipertansiyonu olan hastaların, günün hangi saatlerinde tansiyon değerlerinin yükseldiği saptanarak, tedavi düzenlenir. Daha önceden hipertansiyonu olmayan hastalarda erken teşhis konularak, tedaviye yönlendirmede yardımcı olur.

Kardiyoloji bölümünde tetkik ve tedavisi yapılan başlıca hastalıklar şunlardır :

Varis
Hipertansiyon
Kalp krizi(akut miyokard infaktüsü )
Koroner arter hastalığı
Kalp yetmezliği
Kalp ritim ve ileti bozuklukları
Kalp hastalığı hastalıkları
Periferik damar hastalıkları
Aort damarı hastalıkları
Kolesterol yüksekliği


kardiyoloji

Kardiyoloji

Kalp ve damar sağlığı ile ilgili bilim dalıdır. 

Kardiyoloji Doktorları

Kardiyoloji uzmanları, kalp ve damar sisteminde meydana gelen hastalıkları teşhis ve tedavi ediyorlar.

Kalp krizi

Yetmezlik

Ritim bozuklukları

Kalp damar tıkanıklığı

Anevrizma

Kalp kapak çıkıntısı

Gibi kalp ve damar sağlığı ile ilgili sorunlarla uğraşıyorlar. 

Kardiyoloji alanında çalışan doktorlar, ayrıca kalp sağlığı ile ilgili olarak önleyici önlemleri de tavsiye ediyor

Sigara kullanımını azaltmak

Düzenli olarak egzersiz yapmak

Sağlıklı bir diyet takip etmek

Stresi azaltmayı ve tansiyonunu düzenli olarak kontrol etmek

Kardiyoloji Uzmanımızın kalp sağlığı için önerdiği tedbirler

Bu bilim dalı, günümüzde çok önemli bir yere sahip. Çünkü kalp ve damar sağlığı ile ilgili sorunlar insanlar arasında yaygın bir şekilde görülmekte. Bu nedenle, kardiyoloji alanında çalışan doktorlar, insanların kalp ve damar sağlığı ile ilgili sorunlarını çözmeye çalışıyorlar.

kARDİYOLOJİK TETKİKLER

&#;Efor testi&#; (çalışma testi)

Vücutta bir organın çalışma koşullarını ölçmek için kullandığımız bir test. Kalp sağlığını değerlendirme amacıyla yapıyoruz. Kalp hızı, nefes alış verişi ve kan basıncı gibi değişkenlerin ölçülmesine yardımcı oluyor. Efor testlerini, kalp krizi geçirmiş olan veya kalp problemleri olan kişilerde yaygın olarak kullanıyoruz. Ancak aynı zamanda sağlıklı bireylerin de kalp sağlığını ölçmek için yapabiliyoruz.

&#;Tansiyon holter&#;

Bir kişinin kan basıncının 24 saat boyunca nasıl değiştiğini ölçmek için kullandığımız bir cihaz. Bu cihaz, bir kişinin belinde ya da kolunda taşınır ve sürekli olarak kan basıncını ölçerek verileri bir cihazda kaydiyor. Tansiyon holter testini, kişinin günlük yaşamında tansiyon değişimlerini izlemek için yapıyoruz ve bu veriler, kişinin tansiyonunun nasıl tedavi edilebileceğine dair doktorunuza yardımcı oluyor.

&#;Ritim holter&#;

Bir kişinin kalp atış hızının (ritim) 24 saat boyunca nasıl değiştiğini ölçmek için kullandığımız bir cihaz. Bu cihaz da benzer şekilde belinizde ya da kolunuzda taşınıyor ve sürekli olarak kalp atış hızınızı ölçerek verileri bir cihazda kaydediyor. Ritim holter testini, kişinin günlük yaşamında kalp atış hızının nasıl değiştiğini izlemek için yapıyoruz ve bu veriler, kişinin kalp ritim bozukluklarının nasıl tedavi edilebileceğine doktorunuza yardımcı oluyor.

Bu üç test, kalp sağlığını değerlendirmede yararlı olabilecek önemli araçlardır, Kırıkkale Özel Hastanesinde bu üç önemli test gün beklemeden yapılmaktadır

İLGİLİ BAĞLANTI : Beslenme ve Diyet

Sosyal Medyada Paylaş

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir