adaptör ısınması / Şarj aleti neden ısınır?

Adaptör Isınması

adaptör ısınması

Şarj aleti neden ısınır?

Telefon ya da bilgisayar şarj oluyorken şarj aletinin ısınması normaldir.  

Özellikle yaz aylarında  ortam ısısının artması ile birlikte şart aletleri daha fazla ısınır. Bu durum özellikle yaz aylarında kullanıcıların daha çok dikkatini çeker.

Özelliklle ev, işyeri ortam ısısı fazla ise şarj aleti daha da ısınır. 

Fakat sarj aletini bir kaç saniye tuttuğunuzda elinizi yakacak kadar ısınıyorsa bu bir soruna işarettir.  Şarj aletinin bu denli ısınması telefon ya da laptop gibi cihazlara veya şarj aletindeki bir soruna işarettir. 

Şarj aletini ucunda telefon, laptop bağlı olmadan prize takın. Şarj aleti kendi başına ısınıyorsa şarj aletinde bir sorun var demektir.

Bu durumda bu şarj aletini kullanmayın. Özellikle orjinal olmayan ürünlerde bu durum kaşınıza çıkabilir. 

Kısa devre gibi durumlarda şarj aleti üzerinden fazla akım çekilmesi şarj aletinin ısınmasına yol açar. Bu gibi durumlarda  şarj işlemine devam etmeyin ve cihazınızı yetkili bir servise götürün.

iPhone için önemli güvenlik bilgileri

UYARI: Bu güvenlik yönergelerine uyulmaması yangına, elektrik çarpmasına, yaralanmaya neden olabilir veya iPhone’a veya diğer eşyalara hasar verebilir. iPhone’u kullanmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerinin tümünü okuyun.

Kullanım.  iPhone’u dikkatli kullanın. Metal, cam ve plastikten yapılmıştır ve hassas elektronik bileşenler içerir. iPhone veya pili düşürülürse, yanarsa, delinirse veya çarpılırsa ya da suyla temas ederse hasar görebilir. iPhone veya pilde bir hasardan şüphelenirseniz, aşırı ısınmaya ya da yaralanmaya yol açabileceği için iPhone’u kullanmayı bırakın. Yaralanmalara neden olabileceğinden ekranı çatlamış bir iPhone’u kullanmayın. iPhone’un yüzeyinin çizilmesinden endişe ediyorsanız, bir kılıf veya kapak kullanmayı düşünün.

Onarım  iPhone yalnızca eğitimli bir teknisyen tarafından servis görmelidir. iPhone’u sökmek ona zarar verebilir, sıçramalara ve suya dayanıklılığının kaybedilmesine (desteklenen modeller) ya da yaralanmanıza neden olabilir. iPhone hasar gördüyse veya çalışmıyorsa servis için Apple ya da Apple Yetkili Servis Sağlayıcı’ya başvurmanız gerekir. Eğitimsiz kişiler tarafından veya orijinal olmayan Apple parçaları kullanılarak yapılan onarımlar aygıtın güvenliğini ve işlevselliğini etkileyebilir. Onarım ve servis ile ilgili daha fazla bilgiyi iPhone Onarımı web sitesinde bulabilirsiniz.

Pil.  iPhone pili, aşırı ısınmaya, yangına veya yaralanmaya neden olabilecek pil hasarından kaçınmak için yalnızca eğitimli bir teknisyen tarafından onarılmalıdır. Piller, ev atıklarından ayrı olarak ve yerel çevre yasalarına ve yönergelerine uygun şekilde geri dönüştürülmeli veya atılmalıdır. Pil servisi ve geri dönüşümü ile ilgili bilgi için Pil Servisi ve Geri Dönüşümü web sitesine bakın.

Lazerler.  iPhone 7 ve daha yenisindeki yakınlık sensörü, TrueDepth kamera sistemi ve LiDAR Tarayıcı bir veya birden fazla lazere sahiptir. Bu lazer sistemleri, aygıt hasar görürse veya hatalı çalışırsa güvenlik nedeniyle etkisizleştirilebilir. iPhone’unuzda lazer sisteminin etkisizleştirildiğine dair bir bildirim alırsanız, servis için Apple veya Apple Yetkili Servis Sağlayıcı’ya başvurmanız gerekir. Lazer sistemlerinde yanlış onarım, değiştirme veya orijinal olmayan Apple bileşenlerinin kullanılması, güvenlik mekanizmalarının düzgün çalışmasını engelleyebilir ve tehlikeli düzeyde maruz kalmaya ve gözlerde ya da ciltte yaralanmaya neden olabilir.

Dikkatin Dağılması.  iPhone’un bazı koşullarda kullanılması dikkatinizi dağıtabilir ve tehlikeli durumlara neden olabilir (örneğin bisiklet sürerken kulaklık kullanmaktan ve araba kullanırken mesaj yazmaktan kaçının). Taşınabilir aygıtların veya kulaklıkların kullanımını yasaklayan veya sınırlayan kurallara uyun. Araba kullanırken güvenlik hakkında daha fazla bilgi için iPhone ile araba kullanırken odaklanma konusuna bakın.

Navigasyon.  Haritalar, veri servislerine bağlıdır. Bu veri servisleri değişebilir ve bazı ülkelerde veya bölgelerde kullanılamayabilir. Bu yüzden de haritalar ve konuma dayalı bilgiler kullanılamayabilir, doğru olmayabilir veya eksik olabilir. Harita’da verilen bilgileri çevrenizle karşılaştırın. Navigasyonu kullanırken sağ duyunuzu kullanın. Her zaman o anki yol durumuna ve uyuşmazlıkları çözmek için tabela ve işaretlere uyun. Bazı Harita özellikleri Konum Servisleri’ni gerektirir.

Şarj etme. iPhone’u şarj etmek için aşağıdakilerden birini yapın:

iPhone’u USB veya daha yenisiyle ve yürürlükteki ülke mevzuatlarıyla ve uluslararası ve bölgesel güvenlik standartlarıyla uyumlu olan “Made for iPhone” veya diğer üçüncü parti kablolar ve ve güç adaptörleriyle de şarj edebilirsiniz. Diğer adaptörler geçerli güvenlik standartlarını karşılamayabilir ve şarj etmek için böyle adaptörlerin kullanımı, ölüm veya yaralanma riski taşıyabilir.

Hasar görmüş kablo veya şarj aletlerinin kullanılması ya da ıslak ortamlarda şarj etme yangına, elektrik çarpmasına, yaralanmaya neden olabilir veya iPhone’a veya diğer eşyalara hasar verebilir. iPhone’u şarj etmek için şarj kablosunu (birlikte gelir) veya bir kablosuz şarj aletini (ayrı satılır) kullanırken adaptörü elektrik prizine takmadan önce USB bağlayıcısının uyumlu bir güç adaptörüne tam olarak takılı olduğundan emin olun. iPhone’u, şarj kablosunu, güç adaptörünü veya kablosuz şarj aletini kullanırken veya şarj ederken iyi havalandırılan bir alanda tutmanız önemlidir. Kablosuz şarj aleti kullanırken metal kılıfları çıkarın ve yabancı metal nesneleri (örneğin anahtar, bozuk para, pil veya mücevher) ısınabilecekleri ya da şarj işleminde parazit yapabilecekleri için şarj aletine yerleştirmekten kaçının.

Şarj kablosu ve bağlayıcısı.  Şarj kablosu bir güç kaynağına takılıyken rahatsızlığa veya yaralanmaya neden olabileceği için cildinizin şarj kablosu ve bağlayıcı ile uzun süreli temasından kaçının. Şarj kablosunun veya bağlayıcının üzerine oturmaktan veya üzerinde uyumaktan kaçınılması gerekir.

Uzun süre ısıya maruz kalma.  iPhone ve Apple USB güç adaptörleri (ayrı satılır), yürürlükteki ülke mevzuatları ve uluslararası ve bölgesel güvenlik standartları tarafından tanımlanan gerekli yüzey sıcaklığı limitleriyle uyumludur. Ancak bu sınırlar dahilinde bile sıcak yüzeylerle uzun süre aralıksız temas rahatsızlık duyulmasına veya yaralanmaya neden olabilir. Aygıt çalışır durumdayken veya güç kaynağına takılıyken cildinizin aygıtla, güç adaptörüyle veya kablosuz şarj aletiyle uzun süre temas halinde olmasını engellemek için sağduyulu davranın. Örneğin aygıt güç kaynağına bağlıyken onu, güç adaptörünü veya kablosuz şarj aletini battaniyenin, yastığın veya vücudunuzun altına koymayın ya da bu şekilde uyumayın. iPhone’unuzu, güç adaptörünü ve kablosuz şarj cihazlarını kullanırken veya şarj ederken iyi havalandırılan bir alanda tutun. Vücudunuza değen ısıyı algılama yeteneğinizi etkileyen bir fiziksel durumunuz varsa daha dikkatli olun.

USB güç adaptörü.  (ayrı satılır) Apple USB güç adaptörünü güvenli biçimde kullanmak ve ısıya bağlı yaralanma veya hasar olasılığını azaltmak için güç adaptörünü doğrudan elektrik prizine takın. Güç adaptörünü lavabo, küvet veya duş kabini gibi ıslak yerlerin yakınında kullanmayın ya da güç adaptörünü ıslak ellerle prize takıp prizden çıkarmayın. Aşağıdaki durumlardan herhangi birinde, güç adaptörünü ve tüm kabloları kullanmayı durdurun:

  • Güç adaptörü prizi veya dişleri zarar görürse.

  • Güç kablosu aşınırsa ya da başka şekilde zarar görürse.

  • Güç adaptörü aşırı neme maruz kalırsa veya güç adaptörünün içine sıvı dökülürse.

  • Güç adaptörü düşer ve kutusu hasar görürse.

Apple 20 W USB-C güç adaptörü özellikleri:

  • Frekans: Hz, tek faz

  • Hat voltajı: V

  • Çıkış Voltajı/Akımı: 9 VDC/2,2 A

  • Minimum Güç Çıkışı: 20 W

  • Çıkış Kapısı: USB-C

Apple 18 W USB-C güç adaptörü özellikleri:

  • Frekans: Hz, tek faz

  • Hat voltajı: V

  • Çıkış voltajı: 5V/3A veya 9V/2A

  • Çıkış Kapısı: USB-C

Apple 5 W USB güç adaptörü özellikleri:

  • Frekans: Hz, tek faz

  • Hat voltajı: V

  • Çıkış voltajı: 5V/1A

  • Çıkış Kapısı: USB

İşitme kaybı.  Yüksek ses düzeylerinde dinleme işitme duyunuza zarar verebilir. Yüksek ses düzeylerine uzun süre maruz kalma, arka plandaki seslerle birlikte seslerin aslında olduklarından daha alçakmış gibi algılanmalarına neden olabilir. Kulağınıza herhangi bir şey takmadan önce ses çalmayı açın ve ses yüksekliğini denetleyin. Maksimum ses sınırını ayarlama hakkında bilgi için, iPhone’da kulaklık ses düzeyi özelliklerini kullanma konusuna bakın. İşitme kaybı hakkında bilgi için Ses ve İşitme web sitesine bakın.

UYARI: Olası işitme hasarlarını engellemek için yüksek ses düzeylerinde uzun süre dinlemeyin.

Radyo frekansına maruz kalma.  iPhone kablosuz ağlara bağlanmak için radyo sinyallerini kullanır. Radyo sinyallerinden kaynaklanan radyo frekansı (RF) enerjisi ve maruz kalmayı en aza indirmek için alabileceğiniz tedbirler hakkında bilgi almak istiyorsanız Ayarlar  > Genel > Yasal ve Mevzuat > RF’ye Maruz Kalma bölümüne gidin veya RF’ye Maruz Kalma web sitesine bakın.

Radyo frekansı paraziti.  Elektronik aygıtların kullanılmasını yasaklayan veya sınırlayan işaret ve uyarılara uyun. iPhone; radyo frekansı yayılımlarını düzenleyen kurallara uyacak şekilde tasarlanmış, test edilmiş ve üretilmiş olmasına rağmen, iPhone’daki kablosuz vericiler ve elektrik devreleri diğer elektronik aygıtlarda parazite neden olabilir. Uçak yolculukları gibi kullanımın yasak olduğu durumlarda veya yetkililerin talep etmesi durumunda iPhone’u kapatın veya uçak modunu kullanın ya da Ayarlar  > Wi-Fi ve Ayarlar > Bluetooth bölümlerinde iPhone kablosuz vericilerini kapatın.

Tıbbi aygıt paraziti.  iPhone ve MagSafe aksesuarları, elektromanyetik alanlar yayan bileşenlerin ve/veya telsizlerin yanı sıra mıknatıslar da içerir. Bu mıknatıslar ve elektromanyetik alanlar, tıbbi aygıtlarla parazit yapabilir.

Tıbbi cihazınıza özel bilgiler ve tıbbi cihazınız ile iPhone ve MagSafe aksesuarları arasında güvenli bir mesafe bırakmanız gerekip gerekmediği konusunda bilgi için tıbbi cihaz üreticisine ve doktorunuza danışın. Üreticiler çoğu zaman, olası parazitleri engellemek için aygıtlarının kablosuz veya manyetik ürünlerin yakınında güvenli kullanımıyla ilgili önerilerde bulunurlar. iPhone ve MagSafe aksesuarlarının tıbbi aygıtınızda parazit yaptığından şüpheleniyorsanız bu ürünleri kullanmayı bırakın.

İmplante edilmiş kalp pilleri ve defibrilatörler gibi tıbbi aygıtlar, yakın temasta mıknatıslara ve radyolara yanıt veren sensörler içerebilir. Bu aygıtlarla olası etkileşimden kaçınmak için MagSafe uyumlu iPhone modellerinizi ve MagSafe aksesuarlarınızı aygıtınızdan güvenli bir uzaklıkta tutun (15 cm’den fazla ya da kablosuz şarj sırasında 30 cm’den fazla, ancak özel yönergeler için doktorunuza ve aygıt üreticinize danışın).

Tıbbi aygıt değildir.  iPhone tıbbi bir aygıt değildir ve profesyonel tıbbi kararın yerini alacak şekilde kullanılamaz. Hastalıkların veya diğer durumların tanısında veya tedavisinde, azaltılmasında veya hastalıkların önlenmesinde kullanım için tasarlanmamış veya planlanmamıştır. Sağlığınızla ilgili herhangi bir karar almadan önce hekiminize danışın.

Tıbbi durumlar.  iPhone veya yanıp sönen ışıklar tarafından etkilenebileceğini düşündüğünüz bir tıbbi durumunuz varsa veya semptomlar gösteriyorsanız (örneğin nöbetler, geçici bilinç kaybı, göz yorgunluğu veya baş ağrısı) iPhone’u kullanmadan önce doktorunuza danışın.

Patlayıcı ortamlar ve diğer atmosferik koşullar.  Havanın; yüksek düzeyde alevlenebilir kimyasallar, buhar veya parçacıklar (tane, toz veya metal tozu vb.) içerdiği alanlar gibi patlama riski olan ortamlarda iPhone’u şarj etme veya kullanma tehlikeli olabilir. iPhone’un helyum gibi buharlaşmaya yakın sıvılaştırılmış gazlar da dahil olmak üzere endüstriyel kimyasalların yüksek yoğunlukta bulunduğu ortamlara maruz kalması, iPhone’un hasar görmesine veya işlevselliğinin bozulmasına neden olabilir. Tüm işaretlere ve yönergelere uyun.

Yinelenen hareketler.  iPhone’da yazma, kaydırma veya oyun oynama gibi yinelenen etkinlikler gerçekleştirirken ellerinizde, kollarınızda, bileklerinizde, omuzlarınızda, boynunuzda veya vücudunuzun diğer kısımlarında rahatsızlık hissedebilirsiniz. Rahatsızlık hissederseniz, iPhone’u kullanmayı bırakın ve bir hekime görünün.

Ağır sonuçları olan etkinlikler.  Bu aygıt, aygıtın hatalı çalışmasının ölüm, kişisel yaralanma veya ciddi çevresel zarara yol açabileceği durumlarda kullanılmak üzere tasarlanmamıştır.

Boğulma tehlikesi.  Bazı iPhone aksesuarları, küçük çocukların boğulmasına neden olabilecek küçük parçalar içerebilir. Bu tür aksesuarları küçük çocuklardan uzak tutun.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası