transferden sonra kasık ağrısı / Tüp Bebek Transfer Sonrası Tutunma Belirtileri Nelerdir? - Prof. Dr. Selçuk Selçuk

Transferden Sonra Kasık Ağrısı

transferden sonra kasık ağrısı

Tüp Bebek Sonrası En Çok Merak Edilenler

Bu yazımızda tüp bebek transferi sonrası nelere dikkat etmeniz gerektiği, ne gibi durumlarla karşılaşıldığna dair soruların cevaplarınız bulacaksınız. 

Tüp bebekle ilgili detaylı bilgiye ve Anatolia Tüp Bebek Merkezi'nde yapılan tüm uygulamalara tüp bebek sayfamızdan ulaşabilir, süreç öncesi ile ilgili merak ettikleriniz cevaplarını ise tüp bebek öncesinde dikkkat edilecekler yazımızdan okuyabilirsiniz.

tüp bebek tedavisi

Sevinciniz, Sevincimiz Anatolia Ailesine Katılan Çiftlerimiz Anlatıyor.

Tüp Bebek Transfer Sonrası Kahverengi Lekelenme Neden Olur?

Tüp bebek tedavisi sonrasında embriyo transferi gününe kadar kırmızı ya da kahverengi renkte kanama olması beklenmez. Ancak bazen transfer yapıldığı ay yumurta toplama yapıldı ise,  vajenden iğne giriş yerinden kahverengimsi lekelenme şeklinde birkaç gün süren kanama olabilir. Ya da rahim ağzı kırılgan yapıda olan hastalarda embriyo transferi sonrasında hafif lekelenme görülebilir. Hiçbir önemi yoktur.

Tüp Bebek Transfer Sonrası Kanama Olmaması Normal midir?

Tüp bebek transferi sonrasında gebelik testine kadar herhangi bir kanama olmaması normaldir.

Tüp Bebek Transfer Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı?

Tüp bebek tedavisinde embriyo transferi sonrasında özel bir beslenme şekli yoktur. Ancak mevsim normali olan sebze meyvelerin tüketilmesi, çiğ etle yapılmış gıdalardan uzak durulması tavsiye edilir.

Tüp Bebek Transfer Sonrası Yan Yatmak Doğru mudur?

Tüp bebek tedavisinde transfer sonrasında istenilen şekilde yatılabilir. Yüz üstü ya da yan yatmanın bir sakıncası yoktur.

Tüp Bebek Transfer Sonrası İğne Kullanımı Nasıldır?

Tüp bebek tedavisinde embriyo transferi sonrasında uygulanmış olan tedavi protokolüne göre bazı destek ilaçları kullanmaktayız. Bu ilaçlar ağızdan ya da vajinal yolla uygulanabileceği gibi, bazen kalçadan ya da ciltaltı iğne şeklinde de olabilmektedir. İlaçlarınızın detayları size transfer sonrasında anlatılacaktır.

Tüp Bebek Transfer Sonrası Kabızlık Olur mu?

Tüp bebek tedavisinde kullanılan destek ilaçları ve stress nedeniyle kabızlık olabilmektedir. Bol su içilmesi, posalı diyetle beslenilmesi kabızlık açısından önerilir.

Tüp Bebek Transferi Sonrası Tutunma Belirtileri Nelerdir?

Tüp bebekte transfer sonrasında gebelik olup olmadığını gösteren özel bir belirti bulunmamaktadır. Hafif düzeyde kasık ağrısı ve göğüslerde gerginlik her kadında olabilir. Ancak zamanı gelince kanda gebelik testi yapılarak gebelik varlığı anlaşılabilmektedir.

Tüp Bebek Embriyo Transferi Sonrası Kasık Ağrısı Olur mu?

Tüp bebek tedavisinde embriyo transferi sonrasında hafif düzeyde kasık ve bel ağrısı görülebilir. Ancak şiddetli ağrı olur ise doktorunuzu bilgilendirmelisiniz.

Anatolia Tüp Bebek Merkezi, yılından bu yana 20 binden fazla ailenin tüp bebek sevincine ortak olmuş, laboratuvar imkanları ve deneyimli ekibi ile Ankara Çankaya’da faliyetlerini sürdürmektedir. Siz de bu ailenin bir parçası olmak için whatsapp üzerinden ya da iletişim sayfamızdan bizimle irtibata geçebilirsiniz. 

Embriyo transferinden sonra “Bu durum gebe olduğunuzu gösterir.” diyebileceğimiz kesin bir belirti bulunmamaktadır‼️ Erken dönemde belirtiler psikolojik, strese bağlı ya da kullanılan hormon ilaçlarından kaynaklanabilir. Bu yüzden kesin sonuç için test günü beklenmeli belirti hissedilmediği takdirde strese girilmemelidir. 🤦🏻‍♀️ Gebelik ihtimali bulundurabilecek fakat kesin olmayan belirtiler ise şunlardır: ⭐Bel ya da kasık ağrısı ⭐Kanama ya da lekelenme ⭐İştah artışı ⭐Mide bulantısı ⭐Şişkinlik ve hassasiyet #tüpbebek #tüpbebektedavisi #tüpbebekmerkezi #BahçeciTüpBebek #transfer #EmbriyoTransferi #gebelik #tutunma #gebelikbelirtisi #erkendönem #BetaHCG #AyınSorusu #merakedilenler #çoksorulanlar #BirliktenBebekDoğar

Embriyo transferinden sonra “Bu durum gebe olduğunuzu gösterir.” diyebileceğimiz kesin bir belirti bulunmamaktadır‼️Erken dönemde belirtiler psikolojik, strese bağlı ya da kullanılan hormon ilaçlarından kaynaklanabilir. Bu yüzden kesin sonuç için test günü beklenmeli belirti hissedilmediği takdirde strese girilmemelidir. 🤦🏻‍♀️Gebelik ihtimali bulundurabilecek fakat kesin olmayan belirtiler ise şunlardır:
⭐Bel ya da kasık ağrısı
⭐Kanama ya da lekelenme
⭐İştah artışı
⭐Mide bulantısı
⭐Şişkinlik ve hassasiyet

#tüpbebek#tüpbebektedavisi#tüpbebekmerkezi#BahçeciTüpBebek#transfer#EmbriyoTransferi#gebelik#tutunma#gebelikbelirtisi#erkendönem#BetaHCG#AyınSorusu#merakedilenler#çoksorulanlar#BirliktenBebekDoğar

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir