fevzi balkan endokrinoloji / Prof. Dr. Fevzi Balkan - Endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları, İstanbul

Fevzi Balkan Endokrinoloji

fevzi balkan endokrinoloji

Sevgili okurlarım bugün köşemde bir sağlık sorununu dile getirmeyeceğim. Türkiye olarak ev sahipliği yaptığımız, oldukça prestijli uluslararası bir kongreyi, o kongredeki önemli konuları ve özellikle de bu etkinliğin mimarı bilim insanını, bir portreyi siz değerli okuyucularıma takdim edeceğim.

Endokrinolojide dünya markasıyız

EndoBridge , bu yıl Ekim tarihleri arasında Antalya&#;da, Endokrinoloji alanında farklı ülkelerde çok başarılı çalışmalara imza atmış bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşti. 5'incisi gerçekleşen ve dünyada birçok ilke imza atan projenin toplantısında 39 ülkeden katılımcı buluştu. Bu yıl yabancı delege, katılımcı ülke ve sunulan vaka sayısı açısından rekor kırıldı.

Bir bilim insanının hayali sektörü yönlendiriyor

Projenin isim babası ve kurucu başkanı sevgili dostum Hacettepe Üniversitesi Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi funduszeue.info Bülent Okan Yıldız. Bülent hoca "Polikistik Over Sendromu" ve obezite alanlarında dünyanın önde gelen uzmanları arasında yer alıyor. Dün gibi hatırımda hocayla aramızda geçen konuşmalar. "Abi birçok akademisyen arkadaşımız yurtdışı kongrelere istese de katılamıyor. Balkanlar'daki akademisyenler, kuzeyimizde Rusya ve eski Sovyetler birliğinden ayrılan devletlerdeki akademisyen dostlarımız Ortadoğu ve İslam coğrafyasındaki bilim insanları yurtdışı kongrelere katılma konusunda bizler kadar şanslı değil. O zaman konuşmacıları Türkiye&#;ye davet etsek ve tüm bu coğrafyalardaki akademisyenlerin katılımını kolaylaştırsak nasıl olur" diye ilk kez bahsettiğinde proje çok makul görünmüştü. Sonra da şöyle devam etmişti hocamız: "Bunun bir getirisi olarak da ülkemiz endokrinoloji ve metabolizma alanında en iyi toplantıların düzenli olarak yapıldığı bir cazibe merkezi olur." 
Haklı da çıktı. Hayalini gerçekleştirmek üzere bilim dünyasındaki ilişkilerini harekete geçirdi, önemli adımlar attı. Önce Amerikalıları ikna etti. Endo- Society'nin o zamanki yöneticileriyle toplantı yaptı, fikrini onlara da kabul ettirdi. Toplantının adını da kendi tabiri ile &#;Hormon dünyasının köprüsünü Türkiye&#;de kurmak&#; anlamına gelecek olan &#;EndoBridge&#; olarak belirledi.

Kısa sürede uluslararası bilinirliğe ulaştı

'te ilk kez EndoBridge adıyla Endo-Society ve TEMD ile (Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği) birlikte her biri alanında söz sahibi bilim insanları ve çok sayıda ülkeden gelen katılımcılarla olağanüstü başarılı geçen bir toplantı yapıldı. Bu toplantının bilim çevrelerinde çok güzel geri bildirimleri olması üzerine daha sonraki yıl Avrupa Endokrinoloji Derneği (ESE) de bu birlikteliğe katılmak istediğini bildirdi. Üç yıldır Amerika Endokrinoloji Derneği, Avrupa Endokrinoloji Derneği ve Türkiye Endokrinoloji Derneği bu toplantıları, Bülent hocanın koordinatörlüğünde birlikte devam ettiriyor.

Adı geçen iki derneğin onbinlerce bilim insanı üyesi var. Ve bizler artık gerek Amerika'da yapılan endokrinoloji kongrelerinde gerekse Avrupa Endokrinoloji Kongresi'nde her salonda Endobridge Antalya toplantılarının anonslarını ve tanıtımlarını yapabiliyoruz. Yani bu alanla ilgilenen herkes artık Türkiye'deyapılan böyle bir zirve ile ilgili fikir sahibi. Birçok uluslararası bilim kongresinde broşürlerine rastlıyor, Türk bilim insanları olarak gururlanıyoruz.

Şu anda Endobridge toplantıları yine Bülent hocanın koordinatörlüğünde "Uluslararası Yürütme Kurulu" tarafından bir düzenleniyor.

Her üç derneğin mevcut başkanları bu kurulun tabii üyeleri.

Ünlü isimler vize krizini dinlemeyip geldi

Bu yıl ki kongre öncesinde Amerika olan siyasi krizden dolayı önce yürekler hop etti. Çünkü toplantıya Amerika'dan çok önemli isimlerin gelmesi bekleniyordu. Ancak Amerika ile yaşanan vize krizine ragmen Amerika Endokrin Derneği Başkanı funduszeue.info Lynnette Nieman Antalya'ya geldi ve kongrenin açılış konuşmasını yaptı. Avrupa Endokrinoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. AJ van der Lely de aynı şekilde ev sahibi olduğunu göstererek açılış konuşmacıları arasında yerini aldı. Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği Başkanı sevgili Prof. Dr. Sevim Güllü de yaptığı konuşmada bu desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. Tüm bunlar diğer ülkelerden gelen katılımcıların gözünde kongreye ayrı bir değer yükledi. Artık bölgemizdeki bilim insanları EndoBridge toplantılarının gününü adeta iple çeker olduklarını söylüyor. Bizler de aynı alanda çalıştığımız birçok ülkeden araştırmacı ile dostluklarımızı ve birlikte çalışma imkanlarımızı her geçen yıl biraz daha artırmış oluyoruz


Artık EndoBridge sadece hormon değil farklı ülkelerden gelen bilim insanlarının kaynaştığı bir dostluk köprüsü oldu. Bu uluslararası kapasite geliştirme projesi beş yılda 63 ülkeden 2 bin &#;ün üzerinde hekim ve bilim insanını Antalya&#;da bir araya getirdi. Kongre, hormon hastalıkları alanında tüm dünyada bilinen uluslararası bir Türkiye markası haline geldi. 
Her yıl olduğu gibi Avrupa Akreditasyon Konseyi tarafından kredilendirilen yıllık toplantılar, Türkçe, Rusça ve Arapça eşzamanlı çeviri ile İngilizce sunum dilinde yapılıyor. Katılımcıların endokrinoloji alanında dünyanın önde gelen isimleriyle buluştuğu EndoBridge&#; 'de, 24 konferans ve 16 vaka tartışması oturumuyla birlikte 80&#;in üzerinde sözlü ve poster vaka sunumuna yer verildi.

Çok sayıda genç Türk meslektaşımızı bu toplantılarda keyfl e dinledik. Programda diyabet, obezite, lipid bozuklukları, tiroid, kemik ve osteoporoz, hipofiz, böbreküstü bezi, nöroendokrin tümörler, kadın ve erkek üreme endokrinolojisi dahil olmak üzere endokrinolojinin tüm problemlerine güncel yaklaşım kapsamlı bir şekilde ele alındı. Sonunda EndoBridge kongresinin de 28 Ekim tarihlerinde Antalya&#;da yapılacağı ilan edildi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.Bülent Okan Yıldız, halen Avrupa Endokrinoloji Derneği Yönetim Kurulu'nda da görev alıyor. Bu yıl Lizbon&#;da yapılan Avrupa Endokrinoloji Kongresi&#;nin de başkanıydı. Hocamız endokrin camiasında bu prestijli göreve seçilmiş ilk Türk bilim insanı. Şimdi hedefi Avrupa Endokrinoloji Kongresi'ni Türkiye'de yapmak. Teşekkürler Bülent Hoca, emeğine yüreğine sağlık. Türkiyede Endokrinoloji Camiasının yüzakı olan hocalarımızdansın.

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası