ev hanımlarına maaş / Ev hanımlarına maaş mı geliyor?

Ev Hanımlarına Maaş

ev hanımlarına maaş

Video

Ev hanımlarının emeklilik fırsatıyla ilgili beklediği detaylar sonunda ortaya çıktı. Devlet tarafından sağlanacak 12 bin TL'yi aşan prim desteğiyle birlikte erken emeklilik imkanları da sunulacak. Bakan Derya Yanık, geçtiğimiz günlerde canlı yayında yaptığı açıklamalarda ev hanımlarının emeklilik konusunda önemli bilgiler paylaştı. SGK üzerinden yapılacak başvurularda bir dilekçe yeterli olacak. İşte, erken emeklilikle ilgili yapılan açıklamalar!

EV HANIMLARI 12 BİN TL ÖDEME ALACAK!

Başkan Erdoğan tarafından duyurulan prim desteği ev hanımlarının emekliliklerini kolaylaştıracak. Prim ödemelerinin 3'te biri devlet tarafından karşılanırken destek, 12 bin TL civarına varacak.

BAKAN DERYA YANIK DETAYLARI AÇIKLADI

Bakan Yanık canlı yayında yaptığı açıklamada; "Ev hanımlarının emeklilik imkanı bu dönemde yapacağımız en önemli çalışmalardan birisi. Ev hanımlarının emekli olmak istemeleri halinde sigorta priminin 3'te 1'ini devlet ödeyecek." İfadelerini kullandı.

''Ev kadınlarının emekliliği konusu da aslında bizim aileye ve aile kurumunun sosyal tarafına da kamusal tarafına da ne kadar önem verdiğimizi gösteren bir tutum."

'EV KADINLARININ EMEKLİLİĞİ KOLAYLAŞACAK'

"Şöyle bir düzenleme olacak kabaca şu anda çerçevesi. Kendi evinde kendi ailesi kendi çocuğu eşi vs. için ama nihayetinde ev kadınlarının kendi ailesi için ürettiği ekonomik değerin de bir kamusal tarafı var.

Dolayısıyla dedik ki ikincisi daha önemlisi bizim hiçbir vatandaşımız sosyal güvenlik sisteminin dışında tutmamak gibi bir gayemiz var. Her vatandaş sosyal güvenceye sahip olsun ihtiyacı olduğunda yararlanabilsin.''

''Ev kadınlarını da sosyal güvence çemberinin içerisine alma çalışmalarından birisi ev kadınlarının emekliliği. Biz de devlet olarak senin emekliliğini kolaylaştıralım diyoruz.

Bireysel emeklilik sistemine dahil olan ki zaten çok düşük primleri, kadınlarımızın sigorta primlerinin 3'te 1'ini devlet olarak biz ödeyeceğiz. Dolayısıyla hem teşvik edeceğiz hem de kolaylaştırmış olacağız.''

3 BİN TL PRİM 2 BİN TL'YE DÜŞÜYOR!

İsteğe bağlı 3 bin lira sigorta primi ödeyen ev hanımları bu oranın 3'te 1'ini devletten destek olarak alacak. Böylece ödeme miktarları 2 bin TL'ye düşecek.Yıllık bazda devletin sağladığı ödeme miktarı 12 bin TL olacak.

ERKEN EMEKLİLİK İÇİN ÇOCUK SAYISI ETKİLİ OLACAK

Bakan Yanık emeklilik fırsatında çocuk sayısına dikkat çekti:

"Ev hanımlarının evdeki emekleri karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmalarını en temel hakları olarak görüyoruz.

Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız. Emeklilik yaşını özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esneteceğiz."

'İLK MÜJDEMİZ EV HANIMLARIMIZA'

Konuya dair Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den de önemli bir açıklama geldi:

"Ülkemizin ürettiği doğal gaz ve petrol gelirlerinden ayrılacak kaynakla Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Bu kapsamda ilk müjdemiz ev hanımlarımıza. Evlerimizin yükünü çeken ev hanımlarına emeklilik hakkı getiriyoruz.

Emekli olmak isteyen ev hanımlarının primlerinin üçte birini biz karşılayacağız. Yıpranma hakkı da vererek, ev hanımlarının daha kısa sürede emekli olabilmelerini sağlayacağız."

AİLE VE GENÇLİK BANKASI İLE EVLİLİK KREDİSİ, EV HANIMLARINA EMEKLİLİK, VERGİSİZ TELEFON DESTEĞİ…

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında yapılacak en büyük çalışma şüphesiz Aile ve Gençlik Bankası olacak. Uluslararası standartlara sahip bankanın dijital ortamda bir işleyişi funduszeue.infoz evlilik kredisi, ev kadınlarına emeklilik, gençlere vergisiz telefon gibi birçok projeyi fonlayacak bankanın kaynağı Karadeniz gazı gibi yeni gelir kaynakları olacak.

BAŞKAN ERDOĞAN SEÇİM VAATLERİNİ SIRAYA ALDI

Son seçim sonuçları arından bir kez daha Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan seçim vaadi olarak aktardığı projeler için tek tek bakanlıklara talimat vermeye başlıyor.

Önceliğin gençler ve aile kurumu olacağı ilk olarak aktarılanlar arasında. Buna göre evlilik kredisi, ev hanımlarının emekliliği gibi projelerin öncelikli olması bekleniyor.

Bakanlıktan ev hanımlarına TL ödeme! Başvurusu onaylanan her ay düzenli maaş alacak!

Dar gelirli aile ve bireylere sosyal yardımlarına devam eden kamu kurumlarında ev hanımlarına özel destekler dikkat çekiyor. Her ay hak sahiplerine ödenen dul ve yetim aylığının detayları açıklandı. Ev hanımlarının yaptığı başvurunun onaylanmasından en az 2 gün sonra aylık bağlanıyor. Çalışan ev hanımlarının da yararlanabildiği bu ödemenin miktarı aylık bağlama durumuna göre değişiklik gösteriyor.

Devletin sosyal yardım ve ödemeleri arasında dul ve yetim aylığı öne çıkıyor. Ev hanımlarını yakından ilgilendiren bu ödemeler maaşa göre değişiyor. Emekli maaşını ne kadar olduğuna bakılarak dul ve yetim aylığının bağlanma oranı farklılaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılı asgari ücreti 8 bin liraya yükseltmesinden sonra dul ve yetim aylığı maaşları da arttı.

DUL VE YETİM AYLIĞI MAAŞI NE KADAR?

Dul ve yetim aylığı ödemeleri emekli maaşına göre değişiyor. Farklı yüzdeler üzerinden hesaplanan maaş miktarı dulun tek başına olması veya başka yetim olması gibi kriterlere göre değişkenlik gösteriyor. En düşük emekli maaşı 5 bin lira olunca yılında dul ve yetim maaşı miktarı da arttı.

Bakanlıktan ev hanımlarına TL ödeme! Başvurusu onaylanan her ay düzenli maaş alacak!

Hesaplama oranına göre yılında dul ve yetim maaşları şu şekilde sonuçlandı: Yüzde 75 hak sahibine 4 bin lira, yüzde 50 hak sahibine 2 bin lira, yüzde 25 hak sahibine lira. Görüldüğü gibi dul ve yetim aylıkları maaş bağlama oranına göre farklı miktarlarda yatırılıyor.

DUL VE YETİM AYLIĞI NASIL HESAPLANIR?

Sigorta kanununa göre çalışanın vefat etmesi halinde geride kalan eşi, çocukları ve anne babasına maaş bağlanıyor. Vefat edenin maaşının yüzde 75’i eşe bağlanırken eşin çalışması durumunda yüzde 50 oluyor. İki veya daha fazla yetim varsa eşe yüzde 50, yetimlere yüzde 25’er maaş veriliyor. Yetim hem annesiz hem babasız kalmışsa ve tek yetimse maaşın yüzde 50’si bağlanırken aynı durumda iki yetim varsa her birine yüzde 40 maaş bağlanıyor.

Aile kalkınmasını güçlendirmek ve refah payını arttırarak ev hanımlarının da hane bütçesine katkıda bulunması adına başlanan çalışma son aşamada. Artık ev hanımları sigortalı olarak çalışmak zorunda olmadan prim ödemesini isteğe bağlı yaparak maaş alabilecekler. Emekliliği dışardan prim ödeme ile sağlanacak olan ev hanımlarına en düşük memur maaşı üzerinden ödeme yatacak. Şu an en az memur maaşı 7 bin TL olarak belirlenmişken Temmuz sonrasında bu rakam zamlanacak. 

Ev hanımları da en az emekli maaşı alan vatandaşlar gibi emeklilik maaşlarını hesaplarından çekerek haneye katkıda bulunacak. Üstelik ev hanımları için emeklilikte ekstra kolaylıklar sağlanıyor. Peki, ev hanımı emeklilik başvurusu nereden yapılır? Ev hanımı emeklilik başvurusu başladı mı? Ev hanımı emekli olma şartları neler? İşte ev hanımlarına emeklilik şartları hakkında detaylar haberimizde 

ev hanımı emeklilik başvurusu sgk

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK ŞARTLARI 

Devlet tarafından ev hanımlarına sağlanan emeklilik imkanında 18 yaşını doldurmuş ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bulunuyor. Ev hanımı olan tüm kadınlar için isteğe bağlı sigorta primi ödemesi ile emeklilik mümkün olacak. Emekli olmak isteyen ev hanımlarının başvurularını yapması akabinde devlet desteği de sağlanıyor. 

EV HANIMI EMEKLİLİK BAŞVURUSU NEREYE YAPILACAK? 

Ev hanımları eğer isteğe bağlı sigorta ödemesiyle emekli olmak istiyor ise başvurularını yaparak prim ödemelerini devlet destekli şekilde gerçekleştirerek emekli maaşlarına ve haklarına kavuşabiliyor. Bunun için SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) il ve ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunmak mümkün. SGK üzerinden başvurularda en yakın kurum tercih edilebilir.  

ev hanımı emeklilik başvurusu sgk-1

DEVLETTEN EV HANIMI EMEKLİLİĞİNE DESTEK 

Devlet ev hanımlarının da emekli olabilmesi adına prim ödemesinin 3’de 1’ini karşılayarak destek sağlayacak. Şu anki koşullar çerçevesinde bu miktar 3 bin TL’nin 3’de 1’i şeklinde oluyor. Yani ev hanımları bunun 2 bin TL’sini ödeyerek emekli olabiliyor. Temmuz sonrasında prim ödemesi hesaplamalarında değişiklik meydana gelebilir. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası