güzel kelimesinin mecaz anlamı / Güzel kelimesinin anlamı nedir? Güzel ne demektir?

Güzel Kelimesinin Mecaz Anlamı

güzel kelimesinin mecaz anlamı

korumak kelimesinin mecaz anlamı

korumak kelimesinin mecaz anlamı

dotkorumak kelimesinin mecaz anlamı:
1. Bir şeyin eskimesini, yıpranmasını önlemek için gereken dikkat ve özeni göstermek.

2. Süregelen bir durumun değişikliğe uğramasını önlemek.

3. Karşılamak, denk gelmek.

İstediğiniz Kelimenin Mecaz Anlamını Arayın

Sözcüklerin cümle, dize veya deyim içine girdiklerinde, gerçek anlamlarından tamamen sıyrılarak başka bir sözcük ya da kavram yerine kullanılmasıyla kazandığı anlama mecaz (değişmece) anlam denir. Mecaz anlam, Sözcüğün sürekli olmayan, kullanım içinde geçici olarak üstlendiği anlamdır.

Bu sözlük çalışması Türk Dil Kurumunun (TDK) en son değişikliklerine uygun olarak düzenlenmiştir.

mide kelimesinin mecaz anlamı Yemek yeme isteği.

daldırmak kelimesinin mecaz anlamı Dalmak.

ilkel kelimesinin mecaz anlamı Eğitimsiz, kültürsüz, görgüsüz.

kâhya kelimesinin mecaz anlamı Başkasının işine karışan kimse.

kavga kelimesinin mecaz anlamı Herhangi bir amaca erişmek, bir şeyi elde etmek veya bir şeye karşı koyabilmek için harcanan çaba, verilen mücadele.

kronik kelimesinin mecaz anlamı Uzun süredir bir çözüm getirilmemiş.

omurgasız kelimesinin mecaz anlamı Düşüncelerini çıkarları doğrultusunda değiştirebilen, ilkesiz.

bakar kör kelimesinin mecaz anlamı Çok dikkatsiz (kimse).

hizmet etmek kelimesinin mecaz anlamı Birinin amaçlarının gerçekleşmesini sağlamak.

sapıtmak kelimesinin mecaz anlamı Saçmalamaya başlamak.

çiftlik kelimesinin mecaz anlamı Kolaylıkla yarar sağlanabilen yer.

yürek kelimesinin mecaz anlamı 1. Yüreklilik, cesaret. 2. Acıma duygusu.

bilanço kelimesinin mecaz anlamı Girişilen herhangi bir işte belli bir zaman sonunda elde edilen iyi ve kötü sonuçların karşılıklı durumu.

ders kelimesinin mecaz anlamı 1. Akıl öğretme veya öğretilme. 2. Bir olayın bellekte bıraktığı öğretici iz, öğüt, ibret.

melez kelimesinin mecaz anlamı Katışık.

bulaşmak kelimesinin mecaz anlamı Fazla rahatsızlık vermek.

kaşarlanmak kelimesinin mecaz anlamı Hoşa gitmeyen bir harekete veya bir işe alışarak artık ondan üzüntü duymaz olmak.

sızdırmak kelimesinin mecaz anlamı Gizlice, farkına vardırmadan birinden para çekmek.

inhisar kelimesinin mecaz anlamı Tek başına sahip olma.

akamet kelimesinin mecaz anlamı Başarısızlık, sonuçsuzluk.

kömür kelimesinin mecaz anlamı Siyah renkli.

çıtlatmak kelimesinin mecaz anlamı Bir kimseye, bilmediği bir şeyden ancak sezdirecek kadar söz etmek.

Mecaz Kelimeler Sözlüğünde Kayıt Bulundu.

kaynağı değiştir]
  1. ^ab"mecâz." 2 Aralık tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Nişanyan Sözlük. Erişim: 4 Ocak
  2. ^"metaphor." Oxford Dictionary of English 2e, Oxford University Press,
  3. ^Aristoteles, Poetika, İsmail Tunalı çevirisi, Remzi Kitabevi, İstanbul ; Mehmet H. Doğan çevirisi, YKY, İstanbul (3. Baskı); Samih Rifat çevirisi, K Kitaplığı, Koç Kültür Sanat ve Tanıtı Hizmetleri, İstanbul, ; Nazile Kalaycı çevirisi, Bilim ve Sanat, Ankara,

Güzel Zıt Anlamlısı Nedir? Güzel Kelimesinin Zıt Anlamlısı Olan Sözcük ve Cümle İçinde Kullanımı

Güzel kelimesi cümle içerisinde çoğunlukla sıfat görevinde kullanılmaktadır. Bunun yanında güzel kelimesi belirteç, ad ve ünlem görevinde de kullanılan bir kelimedir. Ayrıca güzel kelimesi gerçek anlamıyla kullanılmaktadır. Güzel kelimesinin anlam dağarcığına baktığımızda, oldukça kapsamlı bir kelime karşımıza çıkmaktadır.

GÜZEL KELİMESİNİN ANLAMI NEDİR?

Türk Dil Kurumuna göre güzel kelimesinin anlam dağarcığından bahsedeceğiz. Bu durumda ilk olarak ifade ettiği anlam biçimlerine bakmamız gerekmektedir. Güzel kelimesinin içerdiği tek anlam biçimi gerçek anlamdır. Bunun dışında mecaz ve terim anlamları bulunmamaktadır. Buna karşılık cümle içerisinde birbirinden farklı görevlerde kullanılabilmektedir. Örnek olarak bazı cümlelerde sıfat olarak kullanılırken bazı cümlelerde belirteç olarak kullanılmaktadır. Bu bilgilere göre güzel kelimesinin anlamları aşağıdaki gibidir:

GÜZEL KELİMESİNİN ZIT ANLAMLISI

Güzel kelimesinin barındırdığı anlamlardan yukarı bahsetmiştik. Burada ise güzel kelimesi için önemli olan bir anlam ilişkisinden bahsedeceğiz. Bu kelimenin anlam ilişkilerinden en önemlisi ise zıt anlamdır. Zıt anlamlı kelimeler cümle içerisinde birbirinin karşıt anlamlısı olarak kullanılmaktadır. Güzel kelimesinin zıt anlamlıları ise 'çirkin, berbat' kelimeleridir. Bu zıt anlamlı kelimeleri daha iyi ayırt etmek için aşağıdaki cümle örneklerine bakabilirsiniz:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası