kadın sağlığı merkezi bağcılar / Bağcılar Güneşli Kadın Hastalıkları ve Doğum - Yunus Emre Cerrahi Tıp Merkezi

Kadın Sağlığı Merkezi Bağcılar

kadın sağlığı merkezi bağcılar

Hasta Verileri

Meme kanseri taraması nasıl yapılır?

Meme kanserini taraması mamografi denilen memenin filmi çekilerek yapılır. Mammografi, memenin filminin çekilerek, kanserin erken dönemde saptanmasına yardımcı olan bir yöntemdir. Bu yöntem ile, toplumda belirli bir yaşın üstündeki tüm kadınların meme filmi çekilerek, meme kanseri erken safhada yakalanmaya çalışılır. Bu şekilde toplumda, hiçbir şikayeti olmayan kadınlara, mamografi çekilerek meme kanseri taramasının yapıldığı mamografiye, tarama mamografisi denir. Tarama mammografisi, dünyada en yaygın kullanılan meme kanseri erken tanı yöntemidir.

Mamografi hangi sıklıkla çekilmelidir ?

Amerikan Kanser Enstitüsü, Dünya Sağlık Örgütü, Türk Radyoloji Derneği 40 yaş üzerindeki kadınların, her yıl mamografi çektirmesini önermektedir. Mamografi yaş arasında yılda bir tavsiye edilmektedir. 70 yaş üstünde ise hastanın mamografi çektirmesine mani bir hastalığı olmaması durumunda ise yılda veya iki yılda bir tavsiye edilmektedir.

Mammografi nasıl bir tetkik? İlaç veriliyormu? Acılı bir yöntemmi?

Mammografi, düşük dozda x ışını ile çekilen özel bir meme röntgen filmidir. Memede, muayene ile saptanamayacak kadar küçük anormalliklerin tespit edilmesi amacı ile çekilir. Mamografinin gerçek değeri budur. Çünkü, bu sayede, hastalık muayene ile tespit edilebilecek safhadan önce saptanır. Mammografi çekimi sırasında ilaç kullanılmaz , iğne yapılmaz. Kişinin durumuna göre ; özellikle fibrokistik memelerde ve adete yakın dönemde hassasiyet olabilir. Bu bayanlara en az düzeyde kompresyon uygulanarak ağrı azaltılır.

Kad&#;n ve Aile K&#;lt&#;r Sanat Merkezimizin a&#;&#;l&#;&#;&#;n&#;, Cumhurba&#;kan&#;m&#;z Say&#;n Recep Tayyip Erdo&#;an&#;&#;n e&#;i Say&#;n Emine Erdo&#;an&#;&#;n kat&#;l&#;m&#; ile y&#;l&#;nda hayata ge&#;irdik. Kad&#;n ve aileye y&#;nelik dan&#;&#;manl&#;k hizmetlerinin verilmeye ba&#;land&#;&#;&#; merkezde, kad&#;nlar, el becerilerini geli&#;tirecek kurslara kat&#;labiliyor. Spor Salonu ve &#;ok ama&#;l&#; konferans salonu da bulunan merkezde, kad&#;nlar &#;rettikleri el eme&#;i &#;r&#;nleri de satabilecek.

&#;zel olarak haz&#;rlanan konferans salonunda akustik ortam&#;n sa&#;lanmas&#; i&#;in duvarlara akustik kuma&#; ve ah&#;ap dif&#;z&#;r kaplama yerle&#;tirildi. Ayr&#;ca, sahne ve sahne arkas&#; olarak tabir edilen k&#;s&#;mlarda da en son teknolojik ses ve g&#;r&#;nt&#; sistemleri kullan&#;ld&#;.

Kad&#;n ve Aile K&#;lt&#;r Sanat Merkezi

Bayanlara y&#;nelik , &#;e&#;itli el becerileri kazand&#;rabilecek kurslar ve spor yapabilecekleri Kapal&#; mekanlar olu&#;turmak amac&#;yla yap&#;lmaktad&#;r. Bodrum Katta Spor Salonu, Zemin Katta Mutfak, Bula&#;&#;khane ve &#;r&#;n te&#;hir Salonu , Birinci, &#;kinci ve &#;&#;&#;nc&#; Katta e&#;itmen odalar&#; ve s&#;n&#;flar, &#;at&#; Kat&#;nda ise &#;ok Ama&#;l&#; Salon , Fuaye ve Kafeterya bulunmaktad&#;r.&#;

Konferans Salonu i&#; duvarlar&#;na akustik kuma&#; ve ah&#;ap dif&#;z&#;r kaplama yerle&#;tirilerek tam akustik ortam sa&#;lanm&#;&#;t&#;seafoodplus.info ve Sahne arkas&#; olarak tabir edilen k&#;s&#;mlarda en son teknolojik ses ve g&#;r&#;nt&#; sistemi kullan&#;lm&#;&#;t&#;r.

&#;

Adres: Yavuz Selim Mahallesi Sokak No:3 Ba&#;c&#;lar / &#;stanbul

Tel: 70 88 98

&#;

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir