efeler çiftliği çiğ süt yorum / Efeler Çiftliği Çiğ Inek Sütü Gıda Analizi | bokyeme

Efeler Çiftliği Çiğ Süt Yorum

efeler çiftliği çiğ süt yorum

Efeler Çiftliği

“Siz hiç masum süt içtiniz mi?” başlığı ile gazetelerde tam sayfa yayımlanan ilanlar dikkatimi çekti. İlanda, “Bir bardak süt içtiğiniz kadar masum olmayabilir” sorusuna cevap olarak da ”AB standardında izin verilen maksimum bakteri sayısı mililitrede bin iken bu rakam Moova’nın çiğ sütünde mililitrede en fazla 8 bin adettir. Sütümüzün minimum yağ oranı yüzde ’dir” deniliyordu.
Merak ettim. İlanı verenlere ulaştım. İlanda sözü edilen sütler Efeler çiftliğindeki ineklerin sütü imiş. Efeler Çiftliği Söktaş’ın kurucusu Kayhan ailesine (Muharrem ve Hilmi Kayhan’a) aitmiş.
Söktaş, yılında Söke’de kurulan entegre bir tekstil fabrikasıdır. İhracata dönük ipliği boyalı ve düz boyalı kaliteli gömleklik kumaş üretir. Sermayesinin yüzde 22’si halka açıktır. Piyasa değeri 70 milyon dolardır.
Kayhan ailesi Efeler Çiftliği’ni milyon TL yatırım harcaması ile Germencik’te dönüm arazi üzerinde kurmuş. Arazinin dönümü ahırlara, dönümü yem bitkilerine ayrılmış. Avustralya’dan 3 bin baş düve ithal ederek işe başlamışlar. Şimdilerde toplam hayvan sayısı 6 bine, sağmal hayvan sayısı 3 bine yaklaşmış. Çevredeki çiftçilere de yem, ilaç, tohum, gübre yardımı yaparak, alım garantisi ile sözleşmeli tarım ve süt inekçiliği yapıyorlarmış.

Süt bol ama para etmiyor
Günlük çiğ süt üretimleri 80 ton imiş.
Efeler Çiftliği’ndeki ineklerin sütlerini Moova markası ile süt ve süt ürünleri olarak pazarlamaya başlamışlar. İlk aşamada 35 çeşit peynir üretiyorlarmış. İddiaları, yüzde saf, antibiyotiksiz ve katkısız, tek kaynaktan süt işleme ayrıcalığına sahip olmaları imiş.
Bu ön bilgiyi verdikten sonra gelelim süt hayvancılığının faziletine. Daha doğrusu sorunlarına. Benim merakım, Koç ve McDonald’s gibi büyük besi çiftlikleri zarar nedeniyle kapanırken, süt inekçiliğinin durumunu öğrenmek.

Büyük işletmeler zararda
Efeler Çiftliği İşletme Müdürü Mehmet Özokumuşoğlu’ndan bilgi aldım. Efeler’den başka Türkiye’de büyük kapasitelerle süt inekçiliği yapan TİGEM Acıpayam arazisinde üretim yapan Sancak-Ata, TİGEM-Samsun ve Tekirdağ arazisinde üretim yapan Aksa, Bursa’da kendi arazisinde üretim yapan Sütaş, Kayseri’de kendi arazisinde üretim yapan Saray gibi çiftlikler var.
Acaba bu işin matematiği nedir? İşte meraklılarına bu işin matematiği: Bir inek yıl süt veriyor. Bu dönemde yavru doğuruyor. (Yaşlanınca eti 11 TL’den kesime gidiyor.) Doğan yavru erkek ise 1 aylık olunca TL’den besicilere satılıyor. Dişiler 2 yaşına kadar besleniyor. 2 Yaşından sonra süt vermeye başlıyor. Günde ortalama 30 lt. Yılda 10 ton süt veriyor. Bir inek günde kg. yem yiyor. Yılda ton yem demek yıllık yem gideri bin TL demek. İneğin en verimlisi yılda 10 ton süt verir, çiğ süt 80 krş.a satılabilir ise, süt parası ancak yem parasını karşılıyor. Düveler bu işin bonusu. Sonuç: Büyük yatırımlarla işletmeye alınan, hesabı kitabı düzgün süt hayvancılığı yapan işletmeler zararda.

Efeler Çiftliği halka arzına SPK&#;dan olumsuz cevap geldi.

SPK'ya halka arz ba&#;vurusu yapan Efeler Çiftli&#;i'ne ret cevab&#; geldi. Sermaye Piyasas&#; Kurulu Halka aç&#;k Sökta&#; Tekstil Sanayi ve Ticaret A.&#;'nin (#SKTAS) yüzde 84 oran&#;nda ba&#;l&#; orta&#;&#; Efeler Çiftli&#;i'nin halk arz&#;n&#; uygun bulmad&#;. 

KAP'a yap&#;lan aç&#;klamada SPK'n&#;n ret cevab&#;n&#;n &#;irkete 14 Haziran'da ula&#;t&#;&#;&#; belirtildi. Bundan sonraki sürece ili&#;kin ifadelerin de yer ald&#;&#;&#; aç&#;klamada " yüksek enflasyon ortam&#;n&#;n yaratt&#;&#;&#; mevcut ekonomik ko&#;ullar ve piyasa ko&#;ullar&#; da göz önünde bulunduruldu&#;unda, halka arz fiyat&#; ve yat&#;r&#;mc&#; talebi aç&#;s&#;ndan daha elveri&#;li bir ortam&#;n olu&#;mas&#; durumunda yat&#;r&#;mc&#;lar&#;m&#;z&#;n menfaatini de gözeterek halka arz konusu tekrar de&#;erlendirilecektir." ifadeleri yer ald&#;. 

Sökta&#;'tan KAP'a gönderilen konuya ili&#;kin aç&#;klama &#;u &#;ekilde: 

" tarihinde yapt&#;&#;&#;m&#;z özel durum aç&#;klamas&#;nda &#;irketimizin %84 oran&#;nda ba&#;l&#; ortakl&#;&#;&#; Efeler Çiftli&#;i Tar&#;m ve Hayvanc&#;l&#;k A.&#;.'nin ("Efeler Çiftli&#;i") halka arz&#;na ili&#;kin ba&#;vurunun Sermaye Piyasas&#; Kurulu'na ("SPK") yap&#;ld&#;&#;&#;n&#; duyurmu&#;tuk. Söz konusu halka arz ba&#;vurumuzun mevcut a&#;amada uygun bulunmad&#;&#;&#; hususu SPK'n&#;n  tarihli yaz&#;s&#; ile &#;irketimize bugün () tebli&#; edilmi&#;tir.

Tüm bu geli&#;melerin yan&#; s&#;ra; yüksek enflasyon ortam&#;n&#;n yaratt&#;&#;&#; mevcut ekonomik ko&#;ullar ve piyasa ko&#;ullar&#; da göz önünde bulunduruldu&#;unda, halka arz fiyat&#; ve yat&#;r&#;mc&#; talebi aç&#;s&#;ndan daha elveri&#;li bir ortam&#;n olu&#;mas&#; durumunda yat&#;r&#;mc&#;lar&#;m&#;z&#;n menfaatini de gözeterek halka arz konusu tekrar de&#;erlendirilecektir. Sökta&#; Grup olarak yat&#;r&#;mc&#;lar&#;m&#;za de&#;er yaratma hedefimiz do&#;rultusunda; AB standartlar&#;nda üretim yapan ve Türkiye'nin en büyük çi&#; süt üretim tesislerinden birisi olan Efeler Çiftli&#;i, çi&#; süt ve katma de&#;erli süt ürünleriyle karl&#; bir &#;ekilde büyümeye devam edecektir."

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası