vajinadan gaz çıkması / Vajinadan Gaz Çıkması ve Ses Gelmesi | Dr. İsmet Yıldırım

Vajinadan Gaz Çıkması

vajinadan gaz çıkması

Huzurlu bir yoga dersinin ya da nabzı yüksek bir sevişmenin ortasındasın ve vajinandan bir ses geliyor. Bir çeşit "zort", şişesinden kaçan ketçabın ardından duyduğumuza benzer, vajinal bir yellenme.

Bu seslerin çıkaran kişi için utanç verici olabiliyor; ama vajinanız aslında sizi utandırmaya çalışmıyor. Bu durumun basit bir açıklaması var.

Vajinadan gaz çıkması neden olur?

Vajinanın çıkardığı sesi osuruğa benzetiriz; fakat vajinadan gelen gazın bir kokusu yoktur ve bağırsaklarda yediğiniz yemeğe bağlı oluşan gaz gibi değildir. Penis, parmaklar ya da seks oyuncakları vajinaya girip çıkarken çıkışı olmayan (burada bir espri var ama biz bulamadık) bir alana havanın girmesi ve içerde sıkışan havanın bir balon gibi gaz çıkartan bir ses oluşturmasıdır bu "vajinal osuruk". Vajinada hapsolmuş havanın salınımıdır. Türkçe'de duruma ait özel bir isim bulunmasa da İngilizce'de 'queef' kelimesi bu eylemi tanımlar.

Uzmanlara göre bazı vajina sahibi bireyler diğerlerine göre daha çok vajina gazı çıkarmaya yatkın. Bu değişikliğin sebebi vajinal kanal şeklinin ve uzunluğunun kişiden kişiye değişmesinde yatıyor.

Kiklou Regl Külodu Çoklu Alım Kampanyası Görseli

Seks esnasında bu sesin çıkmasını engelleyebilir miyim?

Cevabımız yüreklendirici değil çünkü yapabileceğiniz pek bir şey yok. Seks özelinde konuşursak vajinanın daha az hava alacağı seks pozisyonlarıyla ses riskini azaltabilirsiniz ama alacağınız zevk de beraberinde azalabilir.

Vajina gazı kötü bir kokuya ya da kötü kokulu akıntıya eşlik etmediği sürece endişelenmeyi gerektirecek bir durum değildir. Bir dahaki sefere tutku dolu bir sevişme seansının ortasında çıkan sese kulak asmamaya çalışın ve anın tadını çıkarın, keyfinize bakın!

Kaynakça
funduszeue.info
funduszeue.info
funduszeue.info

Vajinadan Gaz Çıkması Neden Olur? Vajinadan gaz çıkması neyin belirtisidir?

Vajinadan gaz çıkması neden olur?
Vajinadan gaz çıkması, yukarıda da belirttiğimiz gibi cinsel ilişki sırasında olur. Seks sırasında vajen genişleyip daralır ve içeri hava dolabilir. Bu hava ilişki anında veya ilişki sonrasında dışarı çıkar.

Vajinadan gaz çıkması pelvik tabanla ilgili bir sorundan da kaynaklanıyor olabilir. Pelvik taban egzersizleri bu sebeple çok önemlidir. Pelvik taban egzersizleri, pelvik taban kaslarını güçlendirir. Bu da doğum sonrası oluşabilecek sarkmaları önlemeye yardımcı olur. 

Öte yandan pelvik taban egzersizleri cinsel hayatınızın daha iyi olmasını da sağlar.

Vajinal gaza neden olan bir diğer şey ise fistül olabilir. Fistül, bir organ ile başka bir yapı arasında olan tüp şeklinde anormal bir bağlantı olarak tanımlanabilir. Çok ciddi gibi durmasa bile iltihaplanmalardan kaynaklanabilir ve vajinal gaza sebep olabilir. Fistüller en sık vajina, mesane ve bağırsaklar arasında görülür. Vajibal gazın yanı sıra idrar sızıntısı ve karın ağrısına da neden olabilir. Öte yandan fistüller, tümörlerin de belirtisi olabilir.

Çoğu zaman vajinal kasların ve dokuların genişlemesine bağlı olarak gerçekleşen vajinal gaz, cinsel hayatı olumsuz etkileyebilir.

Vajinadan gaz çıkması nasıl geçer?

Vajinadan gaz çıkmasını, vajina bölgesini sıkılaştırma işlemi ile çözebilirsiniz. Lazer uygulamalı vajinoplasti tedavisi, vajen bölgesindeki genişleme ve sarkmaları tedavi eder, vajinal gaz sorununa da çözüm olur.


Vajinadan gaz çıkması ciddi hastalık belirtisi olabilir

Vajinal gaz çıkartma ve gaz çıkarma aynı şey değildir. Vajinal gaz çıkarma sadece havanın vajinadan dışarı salınmasıdır fakat gaz çıkarmayla aynı sesi çıkartır. Vajinadan gaz çıkma olayı cinsel ilişki esnasında görülen normal bir durumdur. Ancak ciddi sorunların da işareti olabilir.

Seks

Seks esnasında vajin genişleyip ve daraldığı için içeri daha fazla hava dolar. Cinsel ilişki bittiğinde içeri dolan hava bir sesle ortaya çıkar.

Pelvik taban sorunları

Sıkışmış hava, pelvik tabanınızla ilgili sorunların bir belirtisi olabilir. İdrar kaçırma ve makat sarkması gibi durumlar vajinal gazla bağlantılı olabilir. Bu yüzden pelvik taban egzersizlerinizi yapmanız çok önemlidir. Pelvik taban kaslarını güçlendirmek için yapılan egzersizler, bir kadının doğumdan sonra oluşabilecek sarkmaları önlemeye yardımcı olur. Pelvik egzersizleri cinsel yaşamınızı artırmakla kalmaz aynı zamanda idrar kaçırmayı da önler.

Vajinal gaza aynı zamanda kanser gibi ciddi bir şeyin işareti olan bir fistül neden olabilir. Ciddi bir durum gibi gelmeyebilir, ancak bunlar enfeksiyonlar ve iltihaplanmadan kaynaklanabilir, her iki şey de vajinal gazlardan muzdarip olmanız durumunda ortaya çıkar. Ve birden fazla alanda oluşabilirler. En yaygın görülen yerler vajina, mesane, bağırsak veya bağırsaklar arasındadır. Vajinal gazın yanı sıra karın ağrısı ve idrar sızıntısı gibi belirtilere neden olabilir.

Bu, iltihaplı bağırsak koşullarının veya bağırsak kanseri gibi tümörlerin bir belirtisi olabilir. Bu belirtilerden herhangi birine sahipseniz hemen bir doktora görünün. Dünyadaki yaklaşık üç milyon kadın, vajina ve mesane arasındaki fistüllerden muzdarip. *Fistül, anal kanal ve dıştaki cilt dokusu arasında bir kanal oluşmasıdır. Fistül kabaca, anüsden bir iki cm uzakta olan, cilt içine yerleşimli, ağrılı şişkinlik ve akıntılara neden olabilen kanal şeklinde oluşumlara denir.

Tampon

Vajina içine sokulan herhangi bir şey hava sıkışmasına neden olabilir. Buna hijyenik pedler de dahil.

Gergin kaslar

Kaslarınız stres, smear testi gibi jinekolojik muayene gibi çeşitli nedenlerle gerginleşebilir.

Sıkışan havadan nasıl kurtulunur

Sıkışmış havadan kurtulmanın en kolay yollarından biri yere çömelmektir. Bu kasların rahatlamasına ve havanın dışarı çıkmasına izin verecektir. Vajinal gaza ek olarak pelvik ağrı, idrar kaçırma ve kas spazmları yaşıyorsanız mutlaka doktora başvurmalısınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası