pct yüksekliği nedir kan tahlili / PCT Testi Nedir? PCT Yüksekliği ve Düşüklüğü Yorumu • Doktordan Haberler

Pct Yüksekliği Nedir Kan Tahlili

pct yüksekliği nedir kan tahlili

PCT (Prokalsitonin) nedir? PCT değeri ka&#; olmalıdır, ka&#; olursa tehlikelidir? PCT d&#;ş&#;kl&#;ğ&#; ve y&#;ksekliği nedenleri nelerdir?

PCT değeri, kandaki prokalsitonin miktarı olarak ifade edilmektedir. Halk arasında da PCT değerinin yüksek olması 'Kan Zehirlenmesi' durumu şeklinde bilinmektedir. Kanın içerisinde yer alan prokalsitonin değerinin ölçülmesi günümüzde PTC değeri testi işlemi ile gerçekleştirilir. Prokalsitonin değeri ise vücuttaki enfeksiyonların şiddetlerini dengeleyen ve ya belirleyen unsurlar olmaktadır.

PCT (Prokalsitonin) nedir?

PCT (prokalsitonin) değeri vücut içinde yer alan enfeksiyonların kana karışması gibi durumları da tespit etmek amacı ile yapılan önemli bir test olmaktadır. Viral olarak bilinmekte olan enfeksiyon durumlarında, PCT değerinde hiçbir değişim olmaz. Fakat bakteri enfeksiyonlarında ise PCT değeri bir hayli yükselmektedir. PCT değeri, vücut içinde enfeksiyonların vücudun çok çeşitli bölgelerinde hasar oluşturması neticesinde, ilk olarak tiroit bezinde ve de daha sonrasında karaciğer ve ya akciğerde hızlıca artmakta olan protein yapılı madde olmaktadır. Sağlıklı bir vücut içerisinde PCT değeri, yok denilecek kadar az olmakta ve ya enfeksiyon durumunda da biyolojik olarak artmaya başlamaktadır.

PCT değeri kaç olmalıdır?

PCT değerleri sağlıklı bir insan vücudunda normal aralıklarda olması gerekli olup sağlık açısından önemi de çok büyük olmaktadır. Normal değerlerde bir PCT değeri kan içerisinde yer alan yaklaşık olarak ng/ml 'den çok daha düşük seviyede olmaktadır. Sepsis hastalarda ya da sepsis şok durumlarında ise PCT değeri, yaklaşık olarak ng/ml seviyesine kadar da çıkmaktadır. PCT değeri kişide ne kadar yüksek olur ise, hastalığın ciddiyeti de aynı oran ile artış gösterir. Bu sebep ile bu konuya yönelik testlerin yapılması ve ya uzmanlar tarafından sürekli olarak takip edilmesi şart olmaktadır.

PCT kaç olursa tehlikelidir?

PCT değeri yüksekliği, vücut içinde bakteriyel kaynaklı olan bir enfeksiyon varlığını ve ya sepsis olasılığını gösterir. PCT değeri 0,5 ile 2 µg/L arası muhtemel enfeksiyon varlığını gösterir. 2 ile 10 µg/L arası ise sepsis vakasını göstermektedir. 10 µg/L ile üzeri PCT ise kuvvetli sepsis işaret edilmektedir.

PCT düşüklüğü ve yüksekliği nedenleri nelerdir?

Günümüzde sağlıklı bireylerde yer alan PCT değerleri, her daim normal seviyelerde yer almalıdır. PCT değerleri genel manada düşük olunca da insan vücudu normal olarak karşılanmaktadır. Fakat PCT değerleri çok düşük olması durumlarında çok çeşitli enfeksiyonların başlangıcı sayılabilir. Bu nedenle PCT değerleri her zaman için çok önemli olan değerler olmaktadır.

PCT düşüklüğü nedenleri nelerdir?

Sağlıklı bireylerde nerdeyse yok denilebilecek seviyede yer alan PCT değeri, kan içerisinde düşük olduğu zaman bir takım enfeksiyon hastalıklarının başlangıcının habercisi de olabilir. Aynı zamanda PCT değerinin düşüklüğü, bölgesel olarak da bazı enfeksiyon hastalıklarının başlangıcına işaret olabilir. PCT değeri düşüklüğünün nedenlerinden bazıları aşağıdaki gibidir. Bunlar;

Bir takım cerrahi operasyonlar sonrası PCT değeri düşüklüğü olması,

Vücuda bir organ nakli yapılması durumlarında PCT değeri düşüklüğü olması,

Virüslerden dolayı meydana gelen bir enfeksiyon durumlarında PCT değeri düşüklüğü meydana gelmesi şeklinde sıralanabilir.

PCT yüksekliği nedenleri nelerdir?

Genel olarak PCT değerinin yükselmesi, vücutta ciddi sayılabilecek olan enfeksiyon hastalıklarının da oluşması anlamına gelmektedir. PCT değerinin yükselmesi halk arasında genelde Kan Zehirlenmesi şeklinde bilinmektedir.

Vücutta pek çok sayıda hastalığa sebep olabilen PCT değeri yüksekliği, farklı sebeplerden dolayı da ortaya çıkabilir.

Genel olarak çoklu organ yetmezlikleri durumları yükselişlere neden olabilir.

Ayrıca tiroit kanseri de PCT değerinin yüksekliğine neden sayılabilir.

İdrar yollarında yer alan enfeksiyon uzun süreli şekilde kullanılan ilaçların da yan etkileri PCT değeri yükselişinin en başlıca nedenleri olabilirler.

Buna ek olarak kemik iliği kanseri, travma durumları, böbrek yetmezlikleri, şok durumları ve de bazı cerrahi işlemler de PCT değerini yükseltebilen bazı faktörler arasında yer almaktadır.

PCT değeri yüksekliği ve ya düşüklüğü belirtileri günümüzde kişiden kişiye göre de değişebilir. Bir kişide bazı belirtiler görülür ise PCT değerinin yüksek ve ya düşük olduğunu belirleyebilmek amacı ile test yapılması gereklidir. Test yapıldıktan sonra ardından PCT değeri sonucu bir uzman aracılığı ile değerlendirmeye alınması gereklidir. Buna ek olarak PCT değeri yükselişi ve ya düşüşü yaşanması gibi durumlarda bazı ilaç tedavileri de uygulanabilir. Her zaman için yer alan yüksek PCT değerleri daha tehlikeli sonuçları da oluşturabilecek durumlar olur. Bu nedenle PCT değerleri mutlaka çok önemli olan değerlerdir.

Hemogram PCT nedir?

PCT, (Prokalsitonin) hemogram yani kan sayım testinde ortaya çıkan parametrelerden biridir.

PCT değeri, kan sayımında kanın ne kadarının trombositlerden oluştuğunu ifade etmektedir.

PCT bir trombosit yani kan hücresidir. PCT değerinin tek başına bir klinik anlamı olmasa da diğer kan parametreleriyle değerlendirilerek hastalık teşhislerinde kullanılır.

PCT (Prokalsitonin), kalsitonin hormonunun yapımında rol alan bir bileşendir. aminoasitten oluşmuştur. Tiroid bezinde, akciğerde ve bağırsaklarda üretilebilir. Prokalsitonin seviyesi genellikle bir enfeksiyon sebebiyle artar.

Sağlıklı bir insanda, PCT değeri genellikle yükselmez. Ama tek başına PCT değeri, bir insanda enfeksiyon olduğunu veya enfeksiyonun türünü söylemez. Bunun yerine enfeksiyon ihtimali hakkında bilgi verir.

0 – 0,05 µg/L arasındaki PCT değerleri genelde sağlıklı bir bireyde görülür.

0,05 – 0,5 µg/L aasındaki PCT değerleri, bir enfeksiyon varlığına işaret etse de, sepsis gibi ciddi bir sistemik enfeksiyonun (tüm vücudu etkileyen bir enfeksiyonun) muhtemelen hastada var olmadığını da söyler. Örneğin, diş iltihabı veya üst solunum yolu enfeksiyonu olabilir.

hemogram pct

0,5 – 2 µg/L arasındaki PCT değerleri sistemik bir enfeksiyonun olabileceğini söyler. Ama sepsis teşhisi için yeterli değildir.

2 – 10 µg/L arasındaki PCT değerleri, sepsisin muhtemel olduğuna işaret eder.

10 µg/L ve üstündeki PCT değerleri ciddi sepsis olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyler.

Eğer sepsis şüphesi varsa, ayrıca kan kültürü ve tam kan testi (CBC) istenebilir. Bu testler sepsisin varlığını kanıtlamak ve hangi organizmanın buna yol açtığını bulmak için yapılır.

PCT yüksekliği sepsis ve sepsis gibi diğer enfeksiyonlar (bakteriyel zatürre, menenjit gibi) nedeniyle yükselebilir. Bunun dışında birkaç durumda daha yükselebilir.

Yeni doğan çocuklarda PCT değeri enfeksiyon olmasa da yüksektir. Bazı ilaçlar, şok durumu, tiroid kanseri ve organlara oksijen taşınmasını azaltan diğer tıbbi durumlar (kan pıhtısı gibi) PCT değerini yükseltebilir.

Düşük PCT değeri genelde herhangi bir soruna işaret etmez. Ama PCT değeri yüksek olmasına rağmen sepsis olmayan hastalar olabileceği gibi, PCT düşüklüğü olup, sepsis bulunan hastalar da olabilir.

Eğer test hastalığın erken evrelerinde yapılmışsa, PCT değerleri düşük olabilir. Ama birkaç saat içerisinde muhtemelen yükselecektir. Bir enfeksiyonun kaynağı tam belirli olmadığında da düşük PCT ile karşılaşılabilir. Enfekte olmuş endokardit gibi bazı enfeksiyonların yerinin saptanması zordur.

PCT nedir? PCT testi ne anlama gelir?

Yayın Tarihi : /06/22 • Güncelleme Tarihi : /02/12


PCT nedir? PCT testi ne anlama gelir?


funduszeue.info Cevabı : PCT, Hemogram yani kan sayımı testi parametrelerinden funduszeue.info sayımında, kanın yüzde kaçının platelet yani trombositler (kan pulcukları) tarafından oluştuğunu göfunduszeue.info başına fazla bir klinik anlamı yoktur.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

Bu Gönderiye 56 Adet Yorum Gelmiş
s********* :

Demir 93
demir bağlama kapasitesi(uıbc
tıbc
sedimentasyon 30 dakik 12
sedimen. funduszeue.info 25
wbc 8,75
neu 4,33
neu% 49,5
len% 40,5
hgb 15,5
hct 45,5
plt
pct 0,
hocam sonuçlarım nasıl normal mi


Cevap:

Sonuçlarınız normaldir..

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

e************* :

WBC

NEU

NEU%

LYM

LYM%

MONO 0,8

MONO%

EOS 0,2

EOS% 1,1

BASO

BASO % 0,2

RBC 5,07

HGB

HCT 46,6

MCV 92,0

MCH

MCHC 33,1

PDW 16,3

PLT

RDW 12,6

MPV 7,8

PCT 0,

HOCAM HEMOGRAM KAN TAHLIL SONUCALRIM BUNLAR WBC NEU LYM PCT NORMAL DEGERLERIN BIRAZ USTUNDE ACİLİYET


Cevap:

Herhangi bir hastalığınız yoksa sorun değfunduszeue.info sayılabilir..

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

h********** :

Wbc
Rbc
Hgb
Hct
Mcv
Mch
Mchc
Plt

Mpv
PCT
Pdw
Rdw
Neu%
Neu#
LYM%
Lym#
Mono%
Mono#
Eos
Eos#
Bas%
Bas# yüzümdki sivilclerden zoretanin adlı ilacı kullnmktyım funduszeue.infoımdym 40mg kullnıyorm pct değeri nedr


Cevap:

Hemogram sonuçlarınzda sorun yoktur..

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

b******** :

Merhaba, kasık fıtığı ameliyatı için yapılan kan testimde bazı değerler biraz fakat PCT çok yüksek geldi, bunun sebebi ne olabilir? Simdiden tesekkur ederim.

WBC * 10^3/mm3 -
HGB * g/dL -
MCHC * g/dL -
PCT * % -


Cevap:

Sonuçlarınızda problem görünmüyor..

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

h********** :

Ferritin

Lymp% +    41,1

HCT     36,4

MCV     75,3

MCH     23,0

MCHC 30,5

PLT +

PCT + 0, çıktı değerlerim benim sorunum nedir acaba :/


Cevap:

Ferritin değeri düşük, demir eksikliği yönünden tedavi olmanız gerekebilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

n********* :

Evde yaptığım test pozitif olmakla beraber yapılan kan tahlilinde b-hcg , progesteron ise çıktı. Fakat vaginal USG de 9 mm ölçüldü. Lütfen yorumlarmsnz endişelendiriyor


Cevap:

funduszeue.info sizler için Gebematik geliştirdi. funduszeue.info doktorlarının tasarladığı Gebematiği kullanarak, yapılan gebelik testine göre  hamile olup olmadığınızı hamileyseniz de tahmini haftasını öğrenebilirsiniz.

Gebematiğimizi kullanmak için tıklayınız


Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

i********* :

Merhaba ben kan tahlillerimi yaptım . Aşağıda belirttiğim değerler yüksek çıktı . Sizce çok sorun olur mu ?

EO# 0,7

EO% 7,5

RBC 5,9

HGB 17,7

HCT 51,3

PCT 2,8


Cevap:

Öncelikle cinsiyetinize göre yorum değişeceği için cinsiyetinizi ve diğer değerleri belirtin..

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

a******** :

merhabalar dün kan tahlili yaptırdımda bazıları yüksek cıktı sizde bi göz atsanız acaba değerler nasıl?

WBC [H] 3,5 - 10,5 10^3/mL

PLT [H] - 10^3/ mL

LYM# [H] 0,9 - 2,9 10^3/ mL

NE [H] 1,7 - 7 10^3/ m


Cevap:

PLT yani trombosit değeri yüfunduszeue.info normal değil. PLT testi hakkında bilgi almak ve hangi durumlarda yüksek çıktığını çğrenmek için aşağıdaki bağlantıları tıklayınıfunduszeue.info hematoloji uzmanına da danışmanızda yarar var.

PLT Testi ve yüksekliği


Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

g************* :

Benim pct: 2,08 bir sıkıntı var mı ?


Cevap:

Problem yok, zaten tek başına PCT değeri fazla bir anlam ifade etmez.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

s******* :

ben 15 yaşındayım pct değerim arasındayken çıktı

yüksekliği neye sebep olur ciddi bişey mi


Cevap:

Belirtiğiniz değer hemogram yani kan sayımında çalışılan parametrelerden sadece biri ve  tek başına fazla bir fikir funduszeue.infoam yani kan sayımı testinin sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için kan sayımı sonucundaki tüm parametrelerin birlikte değerlendirilmesi gerekir, diğer kan sayım parametrelerinizde eğer bir sorun yoksa, sonucunuzda kayda değer bir problem olmayacağını söyleyebiliriz.

Hemogram ( Kan sayımı) tahlilindeki tüm parametreler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş benzer soruları ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

Kan sayımı( hemogram) tahlilinde yer alan parametrelerdeki kısaltma ve değerler ne anlama geliyor?

funduszeue.info


Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

z******* :

3 yaşındaki kızımın idrar tutma sıkıntısı yoktu. 1 ay önce idrarını tutamamaya başladı. tahlil yapılmadan doktor antibiyotik şurup verdi. geçmedi daha sonra tekrar funduszeue.info geçmedi.. bir ayda iki şişe bitirdi.. daha sonra tahlil yaptırdık birşey yok diyor ultrason verdi.. PCT H 0,,


Cevap:

Belirtiğiniz değer idrar yolları hakkında hiç bir bilgi funduszeue.infounuz gerek görürse bir takım idrar tahlilleri, ultrason ve radyolojik film gibi ilave tahliller isteyebilir kızınızdaki rahatsızlık için

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

d********** :

merhaba kızımın tahlil sonuçları bu arada kızım 10 yaşında wbc 6 rbc 4,03 hgb 11,82 hct 34,7 mcv 86 mhc 29,35 mchc 34,07 plt mpv 0, pdw 14,5 lym# 2 neu# 3,4 mon# 0,39 bas# 0,03 eos# 0,14 lym% 33,5 neu% 57,1 bas% 0,5 eos% 2,4 mono% 6,5 rdw-cv 12 tahlil sonuçları nasıl sizce şimdiden teşekürler


Cevap:

Hafif kansızlık bulguları var bir takım ilave tahlillere de gerek olabilir bunun nedenine yönelik

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

h******** :

Hemogram                
WBC    8,5        K/uL     N(4 - 10)
LY#    2 K/uL     N(0,8 - 4)
MO#    0,6        K/uL     N(0,1 - 1,2)
NE#    5,5        K/uL     N(2 - 7)
EO#    0,4        K/uL     N(0 - 0,5)
BA#     0 K/uL     N(0 - 0,1)
LY%    24         %     N(20 - 40)
MO%    7         %     N(3 - 12)
NE%    64         %     N(50 - 70)
EO%    5         %     N(0,5 - 5)
BA%    0         %     N(0 - 1)
RBC    4,28    M/uL     N(3,5 - 5,5)
HGB    12,6 g/dL     N(11 - 16)
HCT    35,4     %     N(33 - 45)
MCV    83         fL     N(80 - )
MCH    29,4 pg     N(27 - 34)
MCHC    35,6 g/dL     N(32 - 36)
RDW    12,7     %     N(11,5 - 16)
PLT          K/uL     N( - )
MPV    11,5     fL     N(6,5 - 12)
PCT    0,     %     H(0, - 0,)
PDW    12,8     %     N(9 - 17)
sonuçlar hakkında bilgi verebilirmisiniz tşk. yaş


Cevap:

Sonuçlar normal

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

e***** :

merhaba benim bacaklarımda kendi kendine morarmalar funduszeue.info tahlili yaptırdım.önemli mi bilmiyorum ama regl döneminin başlangıcında yapıldı.sonuçları şöyle. (26 yaşınydatım bayanım)
WBC
RBC
HGB
HCT
MCV 86
MCH
MCHC
RDW
PLT
MPV
PCT
PDW
LYM
MON
NEU
EOS
BAS
LYM %
MON %
NEU % 47
EOS %
BAS% 1
biyokimya laboratuarı sonuçları
GLUKOZ 94
ÜRE 18
KREATİNİN
TRİGLİSERİD 99
KOLESTEROL
HDL KOLESTEROL 36
DİREK LDL KOLESTEROL
AST 19
ALT 11


Cevap:

Sonuçlarınızda morarmanın nedenini gösterecek bir bulgu bulunmuyor

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

Hocam benim pct 0, çıktı sizce nasıl?


Cevap:

sorun yok

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

YAŞIM 31 CİNSİYETİM KADIN
Senelerdir ilaçla düzelip sonra tekrar bozulan bir kansızlığım var.
Demir 96
Demir bağlama kap.
Total demir bağlama k
Ferritin 15,63
WBC 3,77 (L)
RBC 4,06
HGB 12,2
HCT 36,6
MCV 87,6
MCH 30,7
MCHC 35,1
RDW 16,1
PLT
PCT 0,18
MPV 9,66
PDW 17,8
NEUT# 1,3 (L)
LYM# 2,03
MONO# 0,29
EOS# 0,1
BASO# 0,04
NEUT% 34,6 (L)
LYM% 54 (H)
MONO% 7,63
EOS% 2,62
BASO% 1,09

******* ******* :

WBC= H
RBC= 5,66
HGB=L 10,9
HCT=L
MCV=L 60,8
MCH=L 19,3
MCHC=
RDW=H14,9
PLT=
MPV=9,4
LYM=
LYM%,3
BASO =0
BASO %=0,1
NEU=11,1
NEU%=
MONO=0,4
MONO%=2,7
EOS=0,2
EOS%=1,5
HOCAM YAŞIM 19 YAŞINDA TALESEMİ TAŞIYICISIMSONUÇLARIMI DEĞERLENDİRİMİSİNZ TEŞEKKÜRLER

******* ******* :

hocam yaşımı yazmayı unutmuşum yaş..

******* ******* :

wbc=10,27
rbc=4,77
hgb=13,6
hct=41,5
mcv=87,1
mch=28,5
mchc=32,8
rdw-cw=13,3
rdw-sd=42,4
plt=
mpv=9,6
pdv=15,9
pct= H 0,
hocam kan testi sonuçlarımın açıklamasını yapabilir funduszeue.infoşekkürler.


Cevap:

Problem yok sonuçlarda

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

Merhaba hocam çok yakınımın test sonuçları acil olarak yorumlarsanız cok müteşekkir funduszeue.infoeye hiv+ ile başvurduk istenen testleri bunlar 29 yaş erkek.

Test Adı     Test Sonucu     En Düşük Normal Değer     En Yüksek Normal Değer
PCT     %     0,15     0,7
MPV     fl     6,8     10,8
PDW     fl     9     19
LYM#     K/uL     1,32     3,57
LYM %     %     21,8     53,1
MON #     K/uL     0,3     0,82
MON %     11 %     5,3     12,2
MCHC     g/dL     31,8     35,4
WBC     K/uL     3,98     10,2
RBC     M/uL     4,69     6,13
HGB     g/dL     14,1     18,1
HCT     %     43,5     53,7
PLT     K/uL         
MCH     28 pg     27     31,2
RDW     %     10     20
MCV     fl     80     97
BASO %     %     0,2     1,2
BASO     K/uL     0,01     0,08
EOS %     %     0,8     7
EOS#     K/uL     0,04     0,54
NEUT %     %     34     67,9
NEUT#     K/uL     1,78     5,38
CD4     %24,22


Cevap:

Hafif derecede kansızlık bulguları var

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

rbc 4,6 hgb 13,7 hct 41,4 plt 44,5 mch 29,6mpv 9,1 pct 0,0 neu1,1 lym 0,7


Cevap:

Yaş ve cinsiyet belirtmemişfunduszeue.info göre değerler değişfunduszeue.info genel olarak normal

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

iyi çalışmalar; kardeşimin test sonuçları;

WBC
RBC
HGB
HCT
MCV
MCHC
PLT
PCT
NEUT
LYMH
MONO
EO

Aşırı bulantı ateş ve agrı problemlerıyle gıttıgımız doktorda herhangıb ır acıklama yapmadılar,yorumunuzu beklıyoruz tesekkurler


Cevap:

WBC değerindeki hafif yükseklik bir enfeksiyon geçirdiğinin belirtisi olabilir

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

13 aylık kızım için bugün tam kan testi yapıldı çıkan sonuçlar şöyle;

WBC 8,4
NEU% 24,6

LYMPH% 63,4
MON% 6,8
EOS% 4,1
BAS% 1,1
NE# 2,1 - *
LYMPH# 5,3
MON# 0,6
EOS# 0,3
BAS# 0,1
RBC 4,63
HGB 9,2
HCT 28,5,
MCV 61,5
MCH 19,9
MCHC 32,3
RDW-SD 20,5
PLT
MPV 8,4,
PCT 0,
PDW 16,5 - *

Demir 13 60 - ug/dL


UIBC - ug/dL


TDBK - *


FERRİTİN 4,7 - ng/mL

yardımcı olursanız çok sevinirim


Cevap:

Muhtemelen demir eksikliğine bağlı kansızlık bulguları var

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

pct
%lym 13,3
%lıc 6,1
#lıc 0,57
#lym1,31 diğer sonuçlar normal diye verilen değerler arasında yasın 37 degerlendirirseniz sevinrim


Cevap:

Tüm kan sayım parametreleri ile birlikte değerlendirmek daha doğru funduszeue.info verdiğiniz değerler de belirgin bir problem yok

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

iyi akşamalr hocam ben 33 yaşında bir bayanıfunduszeue.info sayımı testi yaptırdım çıkan sonuç içinde tüm değelerim normal sınırlar içinde ancak pct 0, çıkmış sizce normalmi teşkkürler

******* ******* :

plt pct hct38,5 hgb 12,8 lymph 4,6 lymph 47,8 neu 38,2
kızım 5 yıl 2 aylık yazdıgım degerleri normal degerlerini aşıyor ya da altında bunlar normalmidir?
Çok teşekkür ederim


Cevap:

Sitemizde bu konuda defalarca uyarıda funduszeue.infoş grubuna göre kan sayımı referans(normal) değerleri değişebiliyor funduszeue.infoef bazı laboratuvarlar yaşa göre bu değerleri güncelllemiyor.Kızınızın yaşı göz önüne alındığında sonuç funduszeue.info konuda sitemize sorulmuş onlarca soru funduszeue.infoı da okumanızı öneririm

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

merhaba geçen gün kan tahlılı yaptırdım gtt 66çıktı pct çıktı ve hepatit c olduğu kesin vücudumda bu değerler herhangi bir sorun oluşturur mu?ayrıca tedavisi yok deniliyor hepatiti cnin doğru mu? bilgilendiriseniz sevinirim


Cevap:

BU TESTLERLE HEPATİT C TANISI KOYULMAZ. HCV RNA OLARAK BİLİNEN BİR TEST VAR BUNUN POZİTİF ÇIKMASI funduszeue.infoİ BELİRTİĞİNİZ TESTLER DE GGT DE HAFİF BİR YÜKSEKLİK DIŞINDA PROBLEM GÖRÜLMÜYOR

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

merhaba vücudumda halsizlik iştahsızlık baş dönmesi şikayetiyle dr a gttim kansızlıktan süphelendi hemogram testi yaptırdılar bütün degerlerimin normal cıkmasına karsın PCT CIKTI PLT 55 çıktı bi sıkıntı varmı sizce varsa hangi bransın dr una gitmeliyim


Cevap:

PLT değeri çok düşüfunduszeue.info geçirmeden bir hematoloji uzmanına gidin

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

MERHABA (MCH    ) -    (PDW     ) _    (MON %    )_(PCT    )

OLARAK CIKMI BU KONUDA BILGILENDIRIRSENIZ SEVINIRIM.. TESEKKURLER


Cevap:

Bu testlerin bu haliyle hiç bir klinik anlamı yok.Tüm kan sayım değerlerini vermelisiniz

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

kan testinde pct 0, çıktı yani yüksek hangi durumlarda dert etmek gerekiyortesekkürler


Cevap:

Yukarıdaki yazıda da göreceğiniz üzere tek başına PCT nin fazla anlamı funduszeue.info etmeyin

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

merhabalar iyi çalışmalar funduszeue.info sabah şortumun içinde keneye rastladım fakat ısırıp ısırmadığını bilemiyorum amatör gözle vücuduma baktık ama göremedik ısırıfunduszeue.info hastaneye gittim ve intaniye servisi doktoru hemogram testi istedi ,test yapıldı bir sonuç düşük 2 sonuç yüksek çıktı birde plt değeri funduszeue.info PCT/ MCH/ MON BUNLAR DIŞINDA DİĞER SONUÇLAR funduszeue.info PAYDOS SAATİŞNE YAKIN YAPILDIĞI İÇİN SONUÇLARI DR.GÖSTEREMEDİMTELEFONLA KENDİSİNE ULAŞTIM SADECE PLT DEĞERİNİ SORDU AMA TATMİN funduszeue.infoCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

******* ******* :

pct.0,1cıktı yorum yaparmısınız


Cevap:

Önemli bir parametre değfunduszeue.infoğer kan sayım testlerinizde anormallik yoksa dert etmeyin

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

WBC 10^9\L Neu# 10^9\L PLT 10^\9L PCT % nedemek yüzüde lekeler çıktı kızamık gibi sadece yüzümde ve ateş gibi yanıyor kaşıntı yok ama sedece yüzüm terliyor ellerimde vicudumda falan ter yok acile gittim dahiliyeye cildiye yoktu ondan

******* ******* :

tahlilimden PCT yazan kisminda 0,19 yaziyor yanindada L harfi yaziyor.lütfen yardimci olun,ne anlama bu funduszeue.infoi 0,,65 arasinda yaziyor.


Cevap:

PCT değeriniz düşük çıkmış.L,low yani düşük anlamında tek başına düşük çıkması fazla önemli değfunduszeue.info etmeyin

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

merhaba pct 0, dansite 1, neu# ve neu% olarak çıkmış ve yanına H harfi koyulmuş 3 aylık funduszeue.infondirirseniz sevinirim.


Cevap:

Nötrofil yüksekliği genellikle enfeksiyonlarda olur.H ise HİGH yani yüksek anlamına gelir

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

Tahlil sonuçlarım ne anlama gelmektedir.Şimdiden teşekkür ederim..

******* ******* :

ayrıca 25 yasındayım boyum kilo 60

******* ******* :

hemogram testi yaptıdım bunlar koyu cıktı onemli bi durum mu ne yapmam lazım teskkur ederim şimdiden

WBC 10,8
MCH 33,1
PLT 71
PCT 0,


Cevap:

plt değeriniz düşük bu yönde hematoloji doktorunca değerlendirilmeniz gerekiyor

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

Merhaba.

Tam kan sayımı sonuçlarına göre yüksek ve düşük değerler:

ALT: 63 ( normal aralığı. cihaza göre verilen)
GGT: 82 ( )
Chol: ()

Hematoloji
PDW: 16,5 ( - )
EO% : 0,0 (0,9 - )
PCT : 0,18 (0,19 - 0,36)

Diğer değerler normal aralıklarında.
- Ayda ortalama kez birkaç bardak ölçeğinde alkol kullanımı,
- Kilo problemi ( boy / kilo)
yıl önce Reanimasyon öyküsü
-Sürekli kullanılan ilaç yok.

Yorumunuzu rica ediyorum.
Çalışmalarınızda başarılar diler, teşekkür ederim.


Cevap:

Kilo probleminiz olduğu anlaşılıyor .ALT ve GGT testlerindeki yükseklik buna bağlı karaciğer yağlanması nedeniyle olabilir

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

Merhaba,
32 yaşında bir bayanım aydır bel tutulması,sırt ve eklem ağrıları şikayetiyle doktora funduszeue.infoam sonuçlarımda birkaç değer gözüme çarptı,yorum yaparmısınız?

p-lcr *0
pct
mıdc *0
mıdr *0
gran *
rdw-cv *11


şimdiden teşekkür ederim.


Cevap:

Bu değerlerde kayda değer bir sorun yok.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

selam,

MCH *24,1
MCHC *30,3
Lenfosit *1,3
MPV *10,4
PCT *0,43

HbA 1c *6,2

yorumunuzu alabilir miyim? ozellikle hba1 c için. her zaman tatlı yemek istiyorum.

36 yasındayım. 65 kiloyum. boyumda
syg.


Cevap:

HGA1C değeriniz yüksek sayılabilir.Şeker yüklemesi (OGTT) , insülin testi gibi ilave testler de yapıfunduszeue.infoinoloji bölümüne başvurun bence

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

referans
wbc 10,66 H(3,)
hgb 12,6 L(,5)
hct 37,9 L()
mcv 77,6 L()

HEMOGRAM SONUCLARINDA BUNLAR CIKTI DURUM NEDİR HOCAM
DOKTOR AKDENİZ ANEMİSİ DEDİ AMA SİZ YORUMLARMISINIZ???

******* ******* :

PCT DEĞERİM çıktı ne anlama geliyor önemli bir sey mi söylerseniz çok sewinirim, hayırlı geceler.


Cevap:

PCT tek başına önemli bir test değfunduszeue.info bir klinik anlamı funduszeue.infom yok

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

mrblar gecen gögsümde bir agrı nedeniyle hst nin acil bölümüne gitdim ekg ve kan tahlili aldılar benden ve şu değerler normalin üstü veya altı çıktı doktor hiç yorum yapmadan kardiyoloji bölümüne sevk etti benimde hafta içi doktora gitmem zor oldugu için değerleri size yazmak istedim bu değerler normalmi

İNDİREKT BİLURUBİN 0,83
PCT %0,
MON


Cevap:

Bu değerlerde kalple ilgili bir sorun görülmediği gibi genel olarak da normal kabul edilebilirler

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

ii günler funduszeue.infozin sürekli takipçfunduszeue.infoğiniz bilgiler doktorumun dedikleriyle funduszeue.info sorum olacaktıfunduszeue.info üzerine kan ve idrar tahlili yaptırdıfunduszeue.info değerleri

PCT %0,2-%0,5
PDW %%18
%LYM 54,3 %%48
%MON 23,3 %4 - %10
%GRA 22,4 /MM3
%MON 1,2 %4- %10(%MON değeri yazdığım gibi ik tane)

diğer parametler normal aralıklarında..eşimde yumurtalık kisti teşhis edildi ve iltihaplanma olduğu söylendi enjeksiyon,hap ve fitil verildi..şuan kullanıfunduszeue.info yanında alt abdomen MR çektireceğfunduszeue.infole baraber doktoruma gideceğim..şu aşamada yazdığım kan değerleri için birşey diyebilir misiniz?..şimdiden teşekküfunduszeue.info gelsin..


Cevap:

Sitemizi düzenli ziyaret etmeniz ve bizleri güvenilir bulmanız bizi mutlu funduszeue.info ayrı monosit yüzdesi neden var anlayamadım,ama ilk yazdığınız sonuçta belirtilen yüzde funduszeue.info baktığımızda monosit yüksekliği var görülüfunduszeue.infot iltihabi durumlarda ve diğer bazı nedenlerle yükselebilir.Eşinizde iltihap tesbit edildiğine göre buna bağlı funduszeue.infot yüksekliği nedenlerine dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.
funduszeue.info

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

Merhaba 54 yaşındayım sigarayı 1 yıl önce bıraktım, hipotrioid ve tansiyon hastasıyım. Detaylı kan tahlilinde normal dışı çıkan değerlerimi yazıyorum, yorumlayabilir misiniz? Teşekkürler,

BİYOKİMYA+HORMON

TRİGLİSERİD (otoanalizör) 58 mg/dL
AST (otoanalizör) 38 U/L
ANTİ TPO IUMl
TSH 8,41 ug/ml
HDL KOLESTEROL (otoanalizör) 77,5 mg/dL

HEMOGRAM

MCHC 32,6 g/dL
Pct 0, %


Cevap:

Haşimoto Tiro,idit ve buna bağlı hiğptieoidiniz var ve kontrol altında değil. İlacınızın dozunu artımanız lazım. Ek olarak B12 eksikliği ve folik asit eksikliğiniz olabilir. HDL'nin yüksek, Trigliseridin düşük olması iyi bir özellik, AST de hipotiroidi nedeniyle yükselmiş olabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

hocam 4 seneden beri düzenli kan tahlili yaptırıyorum. tahlil sonuçlarımda kronik ITP oldugum anlaşıldı. son kan değerim
plt
pct:0,
neu%42,7

ne yapmamı tavsiye edersiniz.


Cevap:

Düzezli kontrollere ve hematoloji doktorlarına danışmaya devam funduszeue.infoğeriniz oldukça düşük

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

Tetkik Adı Sonuç Ünite Normal Değer
WBC 10^3/mm3 -

RBC 10^6/µL -

HGB g/dL -

HCT % -

MCV fL -

MCH pg -

MCHC g/dL -

PLT 10^3/µL -

MPV fL -

PCT % -

PDW L % 25 - 65

RDW H % -

NEU% % 50 - 70

LYM% % 20 - 44

MON% % - 9

EOS% L % -

BAS% % -

NEU# 10^3/µL -

LYM# 10^3/µL -

MON# 10^3/µL -

EOS# 10^3/uL -

BAS# 10^3/µL -

sonuçlar hakkında bilgi verebilirmisiniz tşk. yaş 25

******* ******* :

. PCT sonucu çıktı bunun anlamı nedir


Cevap:

Bunu kafanıza takmayın,tek başına önemli olmayan parametredir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

merhaba,

1 yaşında bir kızım var. 1 yaş kontrolü için kan testi yapıldı. Değerlerde yüksek çıkanlar MO# , PLT , PCT Takip edilmesi gereken bir durum var mıdı?

Teşekkürler.


Cevap:

Testler normal kızınızın yaşına göre

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

kan tahlili sonucunda PCT değeri 0,13 çıktı bu ne demek cevap verirseniz sevinirim


Cevap:

Tek başına pct değeri fazla anlam ifade etmez.Önemli olduğu düşüncesinde değilim

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

******* ******* :

ben 32 haftalık hamıleyım hematoloji testimde PTC degerlerim :

SONUC Birimi

PCT L %



koyu sıyah olarka yazmakta sadece bu kısım normalmidir degerlerim?


Cevap:

Sonucunuz normal olarak değerlendirilebilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Bu Soruya Benzer Sorular

Hamile kalamıyorum neden? İdrar tahlilinde nitrit, lökosit, yassı epitel sonuçları beni korkuttu. İdrar yaparken yanma yaşıyorum. Erkekte Gardnerella vaginalis ve Ureaplasma parvum pozitifliği Kimyasal mı hamilelik? Muhtemel hemolizli numune sonucu yanlış test olma ihtimali nedir? İlk beta hcg değerimiz neden 11,24 çıktı sonra sonra 3,00 düştü bunu neye bağlıyorsunuz? Ankisiyete var ve sedef sıkıntısı yaşıyorum şuan yoğun. Wbc yüksekliği kafama takıldı. Pdw- ve MPV düşüklüğü Toxo IGM ve avidite testlerinin yorumlanması HIV pozitif ve negatif durumu hakkında bilgi alabilir miyim? Yorgunluk hiç geçmiyor, ekte yollayacağım tahlillere genel olarak bir yorum yaparsanız çok sevinirim. Rapor Yorumu?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası