konya toki 2019 başvuruları nereye yapılıyor / TOKİ Konya sosyal konutları hangi ilçelerde? Konya TOKİ projesi başvuru şartları ne?

Konya Toki 2019 Başvuruları Nereye Yapılıyor

konya toki 2019 başvuruları nereye yapılıyor

TOKİ Konya sosyal konutları hangi ilçelerde? Konya TOKİ projesi başvuru şartları ne?

TOKİ Konya sosyal konutları nerede? Konya TOKİ projesi başvuru şartları ne? gibi soruların yanıtları tüm ucuz konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle “Her Yıl Bin Yeni Sosyal Konut projesi başladı. Yoğun ilgi gören TOKİ konutları hakkında araştırmalar hız kazandı. TOKİ Konya sosyal konutları hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz. 

 

TOKİ KONYA SOSYAL KONUTLARI NEREDE? 

 

KONYA TOKİ PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI NE? 

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,

3. Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç).

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net TL olması gerekmektedir. (İstanbul İli için TL (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

6. Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 25 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

7. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan “HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ”  ile Projenin bulunduğu İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecektir.

 

 

BANKADAN YAPILACAK BAŞVURU İŞLEMLERİ :

Başvuruların kabul edileceği yer: T. C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin Proje ilindeki yetkili şubeleri 

 

Başvuru sahipleri;

Nüfus Cüzdanı ile birlikte;

 

Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacakları “Belgeyi”

Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair) “Belgeyi”

Yetkili banka Şubelerinde “Başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesi” imzalayacaktır.

 

Başvuru işlemleri sırasında;

2+1 konutlar için; TL (beşyüztürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.

3+1 konutlar için; TL (bintürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.

(Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)

 

E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK BAŞVURU İŞLEMLERİ

 

Başvuru sahibi;

• E-devlet üzerinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı hizmetleri arasında yer alan "Konut İşyeri Başvuru" hizmeti ile başvuru yapabilmektedir.

• Başvuru ekranında, bilgilendirme ve ilan metninde başvuru şartları ile ilgili bilgilendirme yer almaktadır.

• E-Devlet üzerinden yapılan başvurunun tamamlanması için ilgili banka tarafından SMS ile tarafınıza iletilen hesap numarasına Başvuru Bedeli'nin yatrılması gerekmektedir.

• Başvuru durumunuzu E-Devlet Başvuru Listesi ekranından takip edebilirsiniz.

• Internet Bankacılığı üzerinden gerçekleştirilecek başvuru bedeli ödemelerinde sahte SMS bilgilendirmesine karşı dikkatli olunması ve hesabın adınıza başvuru işlemi için açılmış hesap olduğundan emin olunması önemle duyurulur

Konya'da Toki hangi ilçede kaç konut yapacak? Konya sosyal konutları nerelerde yapılacak? Konya Toki sosyal konutları ilçelere göre dağılımı ve sayısı

Herkesin dört gözle beklediği TOKİ konut projesi detayları paylaşılmaya devam ediyor. Konya'da yapılan konut projesi kapsamında başvurular 14 Eylül tarihinde başladı. Ekim ayı sonunda başvuru süreci tamamlanırken ardından kura çekilişleri ile konutlar belli olacak. Temel atma projesi ise yılının ilk ayı yapılacak. İşte Konya TOKİ konutları hakkında merak edilen tüm detaylar…

KONYA’DA KAÇ KONUT YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çevre Bakanı Murat Kurum’un katıldığı programda Konya'da yapılacak olan konutlar hakkında bilgiler paylaşıldı. Konya'da 7 bin konut yapılacak açıklanırken hangi ilçelerde olacağı ise araştırılmaya başladı.

KONYA TOKİ KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sosyal Konut Projesi kapsamında tüm illerde yapılacak olan konutlar için başvurular 14 Eylül çarşamba günü başlayacağı açıklandı. Konya'da yapılacak olan TOKİ konutları için başvuru süreci 14 Eylül Çarşamba günü başladı.

Konya Toki

TOKİ KONUT FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda TOKİ konutları hakkında açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalar doğrultusunda maliyet fiyatları üzerinden %40 indirim yapılacağı söylenirken 2 + 1 daireler için bin TL fiyat belirlenirken aylık 2 bin lira da taksit yapılmaktadır. Bununla birlikte 3+1 konutlar içinde bin TL fiyat belirlendi. Konutlar ay vade ile aylık TL ödeme yapacaklar.

Projeye katılımı şartı İstanbul'da yaşayan kişiler için hane geliri 18 bin diğer iller için 16 bin olarak belirlendi. Sözleşmenin imzalanması ile birlikte taksit ödemeleri başlayacaktır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ticari kazanç kaynağı haline getirmek isteyenlere ise fırsat vermeyeceğiz. Kendi aklınca devleti kandırarak TOKİ'den ev almaya çalışanlar hem ödediklerini kaybedecek hem evlerini kaybedecek. Sıkı bir denetim mekanizması kuracağız." şeklinde konuştu.

KONYA TOKİ KONUTLARI HANGİ İLÇELERDE YAPILACAK?

Konya'da yapılacak olan TOKİ konutlarının hangi ilçede olacağı merak ediliyor. Konya'da yapılacak konut sayısı ve ilçeleri:

Konya Akşehir Halk Bankası

Konya Halk Bankası

Konya Bozkır 3. Etap Halk Bankası

Konya Cihanbeyli 2. Etap Halk Bankası

Konya Çeltik 40 Ziraat Bankası

Konya Halk Bankası

Konya Derbent 2. Etap 63 Ziraat Bankası

Konya Doğanhisar Ziraat Bankası

Konya Ereğli Ziraat Bankası

Konya Güneysınır Ziraat Bankası

Konya Hadim seafoodplus.info Ziraat Bankası

Konya Hüyük 5. Etap Akdağ Mah. Ziraat Bankası

Konya Konya Hüyük 4. Etap Selki Ziraat Bankası

Konya Ilgın Halk Bankası

Konya Kadınhanı 6 Ve 7. Etap Halk Bankası

Konya Karapınar Halk Bankası

Konya Kulu Halk Bankası

Konya Merkez Halk Bankası

Konya Sarayönü 4. Etap Ziraat Bankası

Konya Seydişehir Halk Bankası

Konya Taşkent 3. Etap Ziraat Bankası

Konya Tuzlukçu 2. Etap Ziraat Bankası

Konya Yalıhüyük 2. Etap 59 Ziraat Bankası

Konya Yunak 3. Etap Ziraat Bankası

Konyada kaç toki yapılacak

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sosyal Konut Projesi kapsamında konut, konut arsası ve sanayi sitelerinin projelerden genç, emekli, şehit yakını, gazi ve engelliler yararlanabilecek.

Genç kategorisine başvuruda bulunacak olan kişilerin 14 Eylül tarihinden sonra doğmuş olması gerekmektedir.

Proje kapsamında dar gelirli vatandaşların da ev sahibi olması amaçlanmaktadır. TOKİ konutlarına başvuru yapacak olan kişilerin proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı kendisi eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine kayıtlı konut bulunmaması gerekmektedir. Daha önce TOKİ'den ev almış olan kişilerde projeye dâhil edilmeyecektir. 18 yaşını doldurmuş olan Türk vatandaşları başvuruda bulunabilir.

Sosyal Konut Projesi kapsamında 1 haneden tek başvuru alınacaktır.

TOKİ KONYA KONUT KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuruları 14 Eylül tarihi itibariyle başladı. Başvurular ekim ayı sonuna kadar devam edecektir. Kura çekilişi için net bir tarih yer almasa da ilk temel Ocak ayında atılacak.

TOKİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? ()

TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında başvuruda bulunacak olan kişiler e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirecektir. 

TOKİ Konya&#;da hangi ilçelerde konut yapacak, kaç konut temeli atılacak? 25 Ekim Konya TOKİ Sosyal Konut yapılacak ilçeler listesi

TOK&#; Konya'da hangi ilçelerde konut yapacak, sorusunun yan&#;t&#; merak konusu oldu. Konutlar&#;n in&#;as&#; 2 y&#;lda tamamlanacak. Peki, TOK&#; Konya'da hangi ilçelerde konut yapacak, kaç konut temeli at&#;lacak? &#;&#;te 25 Ekim Konya TOK&#; Sosyal Konut Projesi yap&#;lacak ilçeler listesi

TOK&#; temel atma töreni

TOK&#; KONYA'DA HANG&#; &#;LÇELERDE KONUT YAPACAK?

Konya'da konut temeli at&#;lacak. Öte yandan Konya’ya 7 bin TOK&#; konutu yap&#;lacak. Bu konutlardan 2 bin ’i Konya kent merkezine in&#;aa edilecek.

TOK&#; KONYA'DA KAÇ KONUT TEMEL&#; ATACAK?

Murat Kurum, yapt&#;&#;&#; aç&#;klamada ''&#;lk evim ilk i&#; yerim projemizde 5 bin yuvam&#;z&#;n temellerini Cumhurba&#;kan&#;m&#;z Say&#;n Recep Tayyip Erdo&#;an'&#;n te&#;rifleriyle yar&#;n (25 Ekim) at&#;yoruz.'' ifadelerini kullanm&#;&#;t&#;.

Bugün, Cumhurba&#;kan&#; Recep Tayyip Erdo&#;an Ankara'da yapt&#;&#;&#; aç&#;klamada "Kampanyaya ba&#;vuru say&#;s&#;n&#;n 8 milyona yakla&#;mas&#;, ne kadar do&#;ru i&#; yapt&#;&#;&#;m&#;z&#;, ne büyük ihtiyac&#; kar&#;&#;lad&#;&#;&#;m&#;z&#; göstermektedir." ifadelerini kulland&#;.

Cumhurba&#;kan&#; Erdo&#;an, iki y&#;l içinde bin konutluk ilk etab&#;, 'e kadar da bin konutun tamam&#;n&#; bitirip hak sahiplerine teslim edeceklerini belirtti.

KONYA'DA TOK&#; SOSYAL KONUT PROJES&#; YAPILACAK &#;LÇELER L&#;STES&#;

TOK&#; 4 bin TOK&#; konutunun yap&#;laca&#;&#; ilçeler ise &#;öyle:

Konya Çeltik TOK&#;: 40 / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Yal&#;hüyük TOK&#;: 2. Etap 59 / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Derbent TOK&#;: 2. Etap 63 / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Güneys&#;n&#;r TOK&#;: / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Hüyük TOK&#;: 4. Etap Selki Mahallesi / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Sarayönü TOK&#;: 4. Etap / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Hüyük TOK&#;: 5. Etap Akda&#; Mahallesi / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Bozk&#;r TOK&#;: 3. Etap / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Do&#;anhisar TOK&#;: / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Tuzlukçu TOK&#;: 2. Etap / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Ta&#;kent TOK&#;: 3 Etap / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Cihanbeyli TOK&#;: 2. Etap / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Hadim TOK&#;: 3. Etap / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Çumra TOK&#;: / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Karap&#;nar TOK&#;: / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Yunak TOK&#;: 3. Etap / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Ilg&#;n TOK&#;: / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Bey&#;ehir TOK&#;: / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Kulu TOK&#;: / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Ak&#;ehir TOK&#;: / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Ere&#;li TOK&#;: / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Kad&#;nhan&#; TOK&#;: 6 ve 7. Etaplar / Sosyal Konut Projesi. Konut Say&#;s&#;

Konya Seydi&#;ehir TOK&#;: / Sosyal Konut Projesi, Konut Say&#;s&#;

TOK&#; temel atma töreni

TOK&#; KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TOK&#; kura çekili&#;i ile ilgili aç&#;klama Toplu Konut &#;daresi (TOK&#;) Ba&#;kan&#; Ömer Bulut taraf&#;ndan yap&#;ld&#;. Canl&#; yay&#;nda sosyal konut projesi ile ilgili sorular&#; yan&#;tlayan TOK&#; Ba&#;kan&#; Ömer Bulut kura çekiminin 31 Ekim'den sonraki ilk haftada ba&#;layaca&#;&#;n&#; duyurdu.

TOK&#; SOSYAL KONUT BA&#;VURULARI NE ZAMAN B&#;T&#;YOR?

Toplu Konut &#;daresi Ba&#;kanl&#;&#;&#; taraf&#;ndan Bin Sosyal Konut Projesi kapsam&#;nda in&#;a ettirilecek konutlar için; T.C. Ziraat Bankas&#; A.&#;. ve T. Halk Bankas&#; A.&#;.'nin Proje &#;linde bulunan yetkili &#;ubeleri ve E-Devlet arac&#;l&#;&#;&#; ile yap&#;lacak ba&#;vurular – tarihleri aras&#;nda kabul edilecektir. E-Devlet Ba&#;vurular&#; tarihinde sona erecektir.

Konut tipi (2+1 ve 3+1) ayr&#;m&#; olmadan, proje baz&#;nda ba&#;vuru yap&#;lacakt&#;r. (Hak sahiplerinin konut tipleri ihale yap&#;ld&#;ktan sonra gerçekle&#;tirilecek olan "Konut Belirleme Kuras&#;" ile belirlenecektir.) Ba&#;vuru Bedeli TL al&#;nacakt&#;r.

toki-sonuçlar&#;

TOK&#; BA&#;VURU &#;ARTLARI NELERD&#;R?

Projeye ba&#;vuru yapabilmek için, ba&#;vuru sahibinin;

• T.C. vatanda&#;&#; olmas&#;,

• Proje il s&#;n&#;rlar&#; içerisinde 1 y&#;ldan az olmamak ko&#;ulu ile ikamet ediyor olmas&#; veya Proje il nüfusuna kay&#;tl&#; olmas&#;,

• Konut sat&#;n almak için ba&#;vuruda bulunanlar&#;n kendileri, e&#;leri ve velayetleri alt&#;ndaki çocuklar&#; üzerine T.C. s&#;n&#;rlar&#; dâhilinde tapuda kay&#;tl&#; ba&#;&#;ms&#;z konutlar&#;n&#;n bulunmamas&#;, kendileri, e&#;leri ve velayetleri alt&#;ndaki çocuklar&#;n&#;n daha önce Toplu Konut &#;daresinden konut sat&#;n almam&#;&#; olmas&#; &#;artlar&#; aranacakt&#;r. (&#;ehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç).

• Ayl&#;k hane halk&#; gelirinin (Kendisi, e&#;i ve 18 ya&#; alt&#; çocuklar&#;), en fazla net &#; (&#;stanbul &#;li için &#;) olmas&#; gerekmektedir. (Ba&#;vuru sahibinin kendisi, e&#;i ve 18 ya&#; alt&#; çocuklar&#;, ba&#;vuru tarihi itibariyle g&#;da, yol, vs. her türlü ald&#;klar&#; yard&#;mlar dâhil olmak üzere toplam hane halk&#; ayl&#;k net gelirinin toplam&#;) (&#;ehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç)

• Bir hane halk&#; ad&#;na, yani ki&#;inin kendisi, e&#;i ve velayeti alt&#;ndaki çocuk ad&#;na bir adet ba&#;vuru yap&#;labilecektir, birden fazla ba&#;vuru yap&#;lmas&#; durumunda ba&#;vurular geçersiz say&#;lacakt&#;r.

• Ba&#;vurular&#; yapacak vatanda&#;lar&#;m&#;z&#;n; 18 ya&#;&#;n&#; tamamlamalar&#; gerekmektedir.

• Genç kategorisine 14/09/ tarihinden sonra do&#;an vatanda&#;lar&#;m&#;z müracaat edebilecektir.

• &#;ehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisine; TOK&#; ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden "HAK SAH&#;PL&#;&#;&#;" onaylananlar ba&#;vuru yapabilecektir. Sözle&#;me a&#;amas&#;nda konut ba&#;vurusu yap&#;lan &#;l s&#;n&#;rlar&#; içerisinde son 3 y&#;ld&#;r oturuyor olduklar&#;na dair adrese dayal&#; nüfus kay&#;t sisteminden alacaklar&#; belge veya ba&#;vuru yap&#;lan &#;l nüfusuna kay&#;tl&#; olduklar&#;na ait belge istenecektir.

• &#;ehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisinden bir kez konut sat&#;&#;&#; yap&#;lacakt&#;r.

• "Gazi Kategorisine" say&#;l&#; Kanun kapsam&#;nda bulunan Kore ve K&#;br&#;s Gazisi oldu&#;unu bildirir kimlik kart&#; olanlar, yukar&#;da belirtilen ba&#;vuru &#;artlar&#;n&#; sa&#;lamak ko&#;ulu ile ba&#;vuru yapabilecektir.

• / Sosyal Konut Projesinde asil hak sahibi olanlardan, kendileri veya e&#;leri Bin Sosyal Konut projesine ba&#;vuramazlar (Ancak önceki ba&#;vurusunu iptal edip, yeni projeye ba&#;vuru imkan&#; vard&#;r).

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir