photoshop arka plan boyutunu değiştirme / Photoshop'ta Arka Plan 3 Basit Şekilde Nasıl Düzenlenir

Photoshop Arka Plan Boyutunu Değiştirme

photoshop arka plan boyutunu değiştirme

Görüntü E-Ticaret Mağazası Ürününden Arka Planı Kaldırmanın 4 Yolu

İçindekiler

Shopify bir yazdı harika makale çok fazla manuel çalışma gerektiren ürün resimlerinizden arka planları kaldırma hakkında.

Dört yıl ileri sar ve Görüntü arka planının kaldırılması şimdiye kadar geldi!

Bu makale, size çok fazla zaman kazandıracak görüntü arka planlarını kaldırmanın bazı harika yollarını gösterecektir. 

Bu makalenin kapsamı:

  • Ürün resimlerinden arka planı kaldırın
  • Ürün resimleri için arka planı saydam yapın
  • Ürün görsellerinde beyaz arka planın faydaları

Ürün görsellerinizi şeffaf hale getirmenin faydaları

Dikkat çekmek: Beyaz bir arka plan, nesneye anında dikkat çeker. Görüntü ne kadar karmaşıksa, izleyici üzerinde o kadar az etki yapacaktır.

Basit: Ürün görseliniz dikkat çekiyor, beyaz bir arka plan üzerinde düzenli ve temiz görünüyor.

Çok yönlü: Ürün çekiminiz düz beyaz bir arka plana sahipse, çok çeşitli sitelerde çeşitli amaçlar için kullanılabilir.

Ürün yelpazenizde tutarlılık: Tüm ürün çekimleriniz beyaz bir arka plana göre ayarlanırsa, web sitenize veya çevrimiçi mağazanıza tutarlı bir görünüm ve his verir.

Daha küçük dosya boyutu: Ürün çekiminden arka planı kaldırmak, çıktı dosyasının boyutunu ve web sitesi yükleme hızını önemli ölçüde azaltır.

Mobilde daha iyi görünüyor: çoğu kişi, masaüstü bilgisayarlardan çok daha fazlasını mobil cihazlarında arar, inceler ve satın alır. İster akıllı telefon ister tablet olsun, bir mobil cihaza ne kadar iyi bakarsanız, satışı dönüştürme şansınız o kadar artar.

ClickMajic&#;te Beyaz Arka Plan Nasıl Oluşturulur

  1. Resminizi yükleyin (sürükle ve bırakın)
  2. AI&#;nın ürün resimlerinizden arka planı kaldırma işini yapmasına izin verin
  3. Yüksek çözünürlüklü resminizi indirin

VAY! Bu 5 saniyeden az sürdü.

ClickMajic ayrıca toplu görüntü arka planının kaldırılması için bir API sunar.

Ürün Resmi Öncesi

Arka planın kaldırılması için E-ticaret Ayakkabıları

Arka Plan Kaldırıldıktan Sonra Ürün Resmi (Clickmajic)

Popüler e-Ticaret Platformları için Görüntü BG Kaldırma 

Ayrıca, bu popüler e-ticaret platformlarında ürün görsellerinden arka planın nasıl kaldırılacağına dair makalelerimize göz atın. Doğrudan web sitesi yönetici arayüzünün içinde arka planları kaldırmanıza izin veren sayısız eklenti vardır:

  • WordPress Resmi BG Kaldırma
  • Shopify Görsel Arka Planı Kaldırma
  • BigCommerce Görüntü Arka Planı Kaldırma

Photoshop Ürün Resmi arka planını kaldırma  

Kaynak: funduszeue.info

Bu listedeki diğer alternatifler ücretsiz ve dolayısıyla daha az kapasiteye sahip olsa da Photoshop, Adobe&#;nin Creative Cloud paketinin bir parçasıdır ve aylık $10 üyeliği gerektirir. Öte yandan Photoshop, ürün fotoğraflarınızı optimize etme konusunda ciddiyseniz, profesyonel bir görüntü düzenleyicinin ihtiyaç duyduğu tüm özellikleri size sunacaktır.

Shopify – Görsel E-ticaretten Arka Planı Kaldırma

Kolay Fotoğraf Arkaplan Temizleyici – Ürün fotoğraflarınızı doğrudan mağazanıza eklemek için otomatik AI teknolojisini kullanır. Öğelerinizde yüksek kaliteli resimlere sahip olmaktan sadece bir tık uzaktasınız. Ayrıca resimlerin görünmesini istediğiniz şekilde özelleştirebilirsiniz!

BigCommerce Görüntü Arka Planı Kaldırma

Pixelz Uygulaması – Günümüz endüstrisindeki en iyi bilinen süreçlerden biri, Adobe Photoshop&#;ta kullanılan AI&#;nın bir örneği olan AI&#;nın geliştirilmesini içeren süreçtir. Bu süreç, iş akışını kendileri ve müşterileri arasındaki düzene sokan bir şirketi içerir. Fotoğraflardaki 60% değişiklikten tasarımcılar sorumludur, ancak bu, AI&#;nın zaman içinde ne kadar iyi geliştiği nedeniyle son zamanlarda 40%&#;ye düşürülmüştür. Görüntü düzenleme, daha önce her iki uçta da tam ölçekli bir işlemdi, ancak şimdi geliştiriciler ve tasarımcılar birbirleri üzerinde çalıştıkça, gereksiz çalışmaları ortadan kaldırırken, ilk başta yaratıldığı görüntünün kalitesini korumaya devam ediyor.

Ürün resmi arka planının kaldırılması için Hizmetler 

Yukarıda bahsedilen tüm hususları dikkate aldım ve profesyonel görüntü arka plan kaldırma hizmetleri sunduğunu iddia eden birkaç şirketle görüştüm. Gerçekten doğru olup olmadığını kontrol ettim ve sonuçları sizinle paylaşmaya hazırım.

1. Fotoğrafı Düzelt

Sgörsellerimiz: funduszeue.info

FixThePhoto, diğer fotoğraf düzenleme uygulamalarından farklı olarak, fotoğraflarınızdaki veya resimlerinizdeki arka planları kaldıracak bir arka plan kaldırma hizmetidir. FixThePhoto harika sonuçlar elde ettiği için listemde en üst sırada yer aldı, ancak arka planı kaldırmanın herhangi bir uygulamanın üstesinden gelebileceğinden daha zor bir iştir. Bu arka plan temizleyici, en kullanıcı dostu web sitesi tasarımına sahip değildir ve teknik destek hizmetleri de çok daha iyi olabilir. Tüm bu faktörlere birlikte baktığınızda, FixThePhoto&#;nun denemeye değer birçok şirketten sadece biri olduğunu neden iddia ettiğimi anlayacaksınız. $10 pahasına, bu iş kalitesi için harika bir fırsat. Fiyatlandırmaları makul ve anlaşılırdır ve fotoğrafı göndermeden önce ne yapılacağını her zaman bilirsiniz.

2. WeEditFotoğraflar

Kaynak Görüntüler:funduszeue.info

funduszeue.info işe yaklaşır ve müşterilerle profesyonel bir şekilde iletişim kurar. Dosyaları firmaya göndermeden önce normal kayıt işlemini tamamlamanız gerekir. Ayrıca, sundukları her tür hizmeti ayrıntılı olarak açıklayan portföyü incelemenizi öneririz. $99 ve $ için Düğün Paketleri mevcuttur. Bu rakam fotoğrafın (Renk Düzeltme, Temel Düzenleme ve Ekstra Düzenleme) düzenlenmesini içerir.

3. Düğün-Rötuş

Kaynak Görüntüler:Facebookfunduszeue.info

Wedding-Rötuşlama ilk olarak yedi yıl önce piyasaya çıktı ve o zamandan beri tüm dünyadaki düğün ve etkinlik fotoğrafçılarına zaman alan fotoğraf post prodüksiyonlarında yardımcı oldu. Sadece düğün fotoğrafçılığına odaklandıkları için, resim düzenleme yeteneklerini güzel sanatlara dönüştürmeleri şaşırtıcı değil. Bu temel düğün düzenleme hizmetine renk düzeltme ve küçük fotoğraf rötuşları dahildir. Profesyonel resim rötuşlama, arka plan değiştirme ve renk düzeltmenin tümü Pro Edit ile kullanılabilir. Gelişmiş seçeneğini belirlerseniz bir renk düzeltme, üst düzey rötuş ve stil elde edebilirsiniz. Ayrıca iki düğün paketi mevcuttur ($99 ve $).

4. Fiverr

Daha fazla görüntüden arka planı kaldırmak istiyorsanız, açıkçası yüksek fiyatlı hizmetleri seçmeniz gerekir. Fiverr ile ilgili iyi olan şey, alıcılara her zaman öncelik verilmesidir. Siparişinizin olağanüstü harika olacağından emin olabilirsiniz ve siparişinizden memnun kalmasanız bile hemen bir geri ödeme yapılabilir!

Ürün görsellerine gölge eklemeyi öğrenmek için buradaki yazımıza göz atmayı unutmayın.

Başa dönüş: Görüntü E-ticaretinden Arka Planı Kaldırma

Arka Planı Silmenin 3 Kolay ve Hızlı Yolu- Resimli Anlatım

Photoshop'ta en sık kullanılan özelliklerden biri de resimlerdeki arka planı çıkararak elde edilen görselin başka görseller üzerine eklenmesidir.  

Başka bir deyişle, plajda çekildiğiniz bir selfieden kendinizi keserek küçük bir Photoshop sihirbazlığıyla arkadaşlarınızı Alpler'de olduğunuza inandırabilirsiniz. 

Photoshop çok detaylı bir programdır ve program içerisinde bu işlemi yapmanın birden fazla yolu vardır. Bu yazımızda bu 3 kolay ve hızlı yolu sizler için resimlerle ve adım adım anlatmaya çalıştık. Keyifli okumalar. 

1. Seçenek: Arka Planı Kaldırın - Sihirli Değnek Aracı(Magic Wand Tool)  

Fotoğraf arka planını silmek için sihirli değnek aracı en hızlı yollardan biridir. Eğer görselinizde kesmek istediğiniz alan ile arka plan arasında açık bir renk farkı var ise çok daha iyi sonuçlar alabileceğinizi baştan söyleyelim. Öncelikle sihirli değnek aracını seçerek, görsel içerisinde arka plandan ayırmak istediğiniz kısmı üstüne tıklayarak seçmelisiniz. (Hareketli çizgiler bir seçimi ifade eder). 

Seçiminizi yeterince hassas yapamadığınızı düşünüyorsanız, üstteki Photoshop araç çubuğundan tolerans ayarıyla oynamayı deneyebilirsiniz. Tolerans oranı arttıkça seçim genişleyecek ve toleransı azaltmak ise seçimi küçültecektir. Tolerans ayarını değiştirdikten sonra (CMD + D veya CTRL + D) tuşlarına basarak seçiminizi geri alarak, ardından seçiminizi tekrar yapabilirsiniz. 

Bu işlemin en önemli kısmı ise seçimi ters çevirmektir. Bu, aslında saklamak istediğiniz içeriğin aksine arka planı kaldırmanızı sağlar. Üstteki Photoshop menüsünü kullanarak, (Seç > Ters Çevir) (Select > Inverse) seçiminizi ters çevirin. Bu, seçimin etrafındaki hareketli noktaları, öznenin aksine arka planda olacak şekilde değiştirecektir. Son olarak da silme işlemini gerçekleştirdiğinizde işlem tamamlanmış olacak. İşte bu kadar basit. 

2. Seçenek: Arka Planı Kaldırın - Arka Plan Silme Aracı (Background Eraser Tool)  

Diğer bir etkili yol ise Arka Plan Silme Aracı. Arka Plan Silici Aracı, bu işlem için en güvenli çözüm yollarından biri - yine, kesmek istediğiniz kısım ve saklamak istediğiniz kısım arasındaki renk farkı istediğiniz sonuca ulaşmanızı kolaylaştırabilir ya da zorlaştırabilir. 

Bu seçenekte fırçanın sertliği ve boyutu çıkabilecek sonuçta önemli bir etkiye sahiptir. Fırça boyutunu arttırarak arka plan silme işlemini çok daha hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Arka plan kaldırma işlemini daha yumuşak geçişlerle yapmak isterseniz de fırça sertliğini düşürerek bunu kolayca sağlayabilirsiniz. Yine bu yöntemde de tolerans ayarı oldukça önemlidir. Tolerans ayarı ile arka plan silme aracının arka plan ve saklanmak istenen görsel arasındaki renk farkına gösterilecek toleransı belirleyebilirsiniz. Böylece çok daha yüksek renk farklarını gözetebilir ya da renk farkı gözetmeksizin silme aracını kullanabilirsiniz. 

Örneğin yukarıdaki resim için uygun tolerans % civarında olacaktır. Bu oran, arka planı kaldırmak ve kadın görselini korumak için yeterli esnekliği sağlayacaktır. 

Burada asıl hüner uygun fırça boyutunu ayarlamaktır. Bu görselde ve birçok görselde 50px fırça boyutu size bir problem çıkarmayacaktır. Ardından, kesilecek olan kadın görselinin kenar kısımlarını işaretleyerek alanı netleştirin. 

Ortaya çıkarmak istediğiniz görselin detaylarına göre fırça boyutunuzu ayarlamalısınız. İmlecin ortasındaki artı işareti, kaldırmak istediğiniz rengi seçmenize ve imlecin dış tarafları ise etkilenecek alanı görmenize yarar. İmleç ile görselinizin çevresini temizleyin ve bu süreçte en başarılı sonucu elde etmek için tolerans ve fırça boyutuyla oynamaya devam edin. Yaptığınız bir kısımdan memnun kalmazsanız, geriye gitmek için (CMD + SHIFT + Z) veya (CTRL + ÜST KARAKTER + Z) tuşlarına basmanız yeterlidir. 

Yalnız bırakmak istediğiniz görselin etrafını temizledikten sonra geriye kalan alanları silgi boyutunuzu büyüterek kolayca silebilirsiniz.  

3. Seçenek: Arka Planı Kaldırın - Hızlı Seçim Aracı(Quick Selection Tool)  

Photoshop'taki arka planı kaldırmak için üç numaralı seçenek belki de en seveceğiniz yöntem diyebiliriz. Çok hızlı ve yanlış gitmek kolay değil. 

Yine bu araçta da Arka Plan Silme Aracında olduğu gibi fırça boyutu ayarlama seçeneğiniz mevcut. Bu ayar ile fırça boyutunuzu ayarlayıp seçiminizi yapmaya başlayabilirsiniz. Seçerken, 'çıkarma' ve 'ekleme' modları arasında geçiş yapabilirsiniz. Hızlı seçim aracını bu kadar etkili bir yöntem haline getiren de bu özelliklerdir. 

Ekleme ve çıkarma seçimlerini kullanarak, resmin hangi bölümlerini saklamak istediğinizi ve hangilerini kaldırmak istediğinizi belirleyebilirsiniz. Seçim aracını kullanarak, genellikle istenen görselin oldukça iyi bir taslağını elde edersiniz. Ancak, genellikle de arka planı ayırmak istediğiniz görselden tam olarak ayıramazsınız. 

Bunu düzeltmeyi ise kolaylıkla yapabilirsiniz- çıkarma seçim aracını kullandığınız alanı kullanabilirsiniz. Seçiminizin içinde istemediğiniz alanların üzerinde çıkarma seçim aracı ile tıklayarak seçimi yeniden boyutlandırın. Ekleme ve çıkarma araçları ile görselinizi son haline getirin. Görsel son haline geldiğinde ise yapmanız gereken şey (CMD + DELETE) veya (CTRL + DELETE) tuşlarına basarak arka planı kaldırarak istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. 

Daha önce Photoshop&#;ta bir resmin boyutlarının nasıl değiştirilebileceğini şu yazıda anlatmaya çalışmıştım. Bu yazımda da çalışma alanının yani canvasın boyutlarının nasıl değiştirilebileceğini anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle neden böyle bir şeye ihtiyaç duyabileceğimizi ve bunun resim boyutunu değiştirmekten ne farkı olduğuna kısaca değinelim isterseniz. Resmin boyutlarını değiştirdiğimizde ilk halinden daha farklı boyutlara sahip bir resim elde etmiş oluruz. Oysa tualin yani çalışma alanının boyutunu değiştirdiğimizde; eğer alanı küçültmüşsek alanın içindeki resim ve çalışmalarımızın alanın yeni boyutları dışında kalan kısımlarının da artık alan dışında kaldığını görürüz ya da alanı büyütmüşsek çalışmalarımızın boyutlarının değişmediğini ve yeni boyutta bu nedenle yeni boş alanlara sahip olduğumuzu görürüz. Yani resim ve çalışmaların boyutu sabit kalırken çalışma alanının boyutu değişiyor. Eğer bu açıklamalar kafanızı karıştırdıysa dert etmeyin nasıl olsa aşağıdaki açıklamaları gördükten sonra ne demek istediğimi artık çok daha rahat anlayacaksınız.

Sözü daha fazla uzatmayalım ve derse başlayalım. Photoshop&#;ta Image menüsüne tıklıyoruz ve açılan seçeneklerden Canvas Size yolunu takip ediyoruz. Ya da doğrudan Alt+Ctrl+C kısayolunu da kullanabilirsiniz.

Canvas Size

İlgili seçeneğe tıkladığımızda çalışma alanının boyutlarını değiştirmemizi sağlayan Canvas Size penceresi ekrana gelecektir. Aşağıdaki resimde de görülebileceği gibi çalışma alanının boyutunu farklı ölçü birimlerine göre düzenleyebiliriz.

ölçü birimleri

Çalışma alanını boyutlandırırken yüzde, piksel, inç, santimetre, milimetre, nokta aralığı, picas ve sütun ölçülerinden istediğimizi seçebiliriz. Eğer çalışmamız daha sonra basılı olarak dağıtılacaksa cm veya mm; grafik olarak sadece elektronik ortamda yer alacaksa piksel ya da yüzde seçenekleri daha uygun olabilir.

Şimdide Canvas Size penceresindeki öğelerin belli başlılarının ne işe yaradıklarına bir göz atalım.

öğeleri tanıyalım

1-Yukarıdaki resimden de anlaşılabileceği gibi bu alanlar çalışma alanı boyutunu hangi ölçülere göre şekillendireceğimizi seçmemizi sağlarlar. Üst taraftaki genişlik, alttaki ise yükseklik için seçim yapmamıza olanak tanır. Eğer bu alanlardan birindeki değeri değiştirirseniz, diğerinin de aynı birime dönüştüğünü göreceksiniz. Eğer yükseklik ve genişlik için ayrı ayrı ölçü birimleri saptamak isterseniz o zaman birimi seçerken SHIFT tuşuna basılı tutmanız gerekiyor. Bunu yaptığınızda hangi değerin türünü değiştirdiyseniz sadece onun değiştiğini görebilirsiniz.

2-Width: Burası çalışma alanımızın genişliğinin değerini belirlediğimiz bölümdür. Genişliğin ne kadar olmasını istersek buraya yazabiliriz.

3- Height: Çalışma alanımızın yükseklik değerini belirlediğimiz kısımdır.

4- Anchor: Çapalamak anlamına gelen bu bölümde 9 adet kutu bulunmaktadır ve bu kutular boyut değiştiğinde o anki çalışmamızın ne yönde etkileneceğini göstermektedir. Yani bu kutularda sol üst köşedekine tıkladığımızda alanın ölçülerini genişlettiğimizde o anki çalışmamız sol üst tarafta kalacak şekilde tualimiz genişleyecektir. Yine aynı şekilde sağ orta taraftaki kutuya tıklayıp alanı daraltınca canvas bu yöne doğru daralacaktır. Varsayılan olarak belirlenen ortadaki kutuyu değiştirmeden bir işlem yapınca program yapacağı değişiklikleri merkeze göre ayarlayacaktır. Daha iyi anlama için normal bir resim açıp denemeler yapabilirsiniz. Şimdilik benden bu kadar hoşçakalın.


Etiketler: çalışma alanının boyutlarını değiştirmek, canvas size, genişlik, height, Photoshop, width, yükseklik

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası