الطقس راجو / تعلم اللغة التركية – Telegram

الطقس راجو

الطقس راجو

ترجمة "خمسينية" إلى التركية

Pentakostalizm هي ترجمة "خمسينية" إلى التركية. نموذج جملة مترجمة: بحلول خمسينيات القرن التاسع عشر كان البخار يغير العالم ↔ 'lerle birlikte, buhar dünyayı değiştiriyordu.

  • Glosbe
  • Google

أضف مثالأضف

بحلول خمسينيات القرن التاسع عشر كان البخار يغير العالم

'lerle birlikte, buhar dünyayı değiştiriyordu.

OpenSubtitlesv3

والتي كانت عموماً في تلك الفترة من خمسينيات القرن قبل الماضي بمثابة كارثة حقيقية.

Bu olay birçok açıdan 'lerin ortasında tam bir felaketti.

ted

هل ستجلبون آلة طباعة الجرائد في المراب كما كانو في الخمسينيات ؟

Garajda 50'lik basan para makineniz mi var?

OpenSubtitlesv3

وعشرات المدن الأخرى ، كلّ في الطريق إلى ( إيران ) في الخمسينيات

Seçilmiş rejim için bu işin sonu iyi bitmez.

OpenSubtitlesv3

هنا حيث كنا في سنوات الخمسينيات من القرن الماضي(s).

'lerde bu durumdaydık.

ted

* صحيح ان هذه الخطوة تطلبت منهما اجراء تعديلات في حياتهما وهما في اواخر الخمسينيات، لكنهما شعرا ان التضحيات تستحق العناء.

* Bu hayatlarında pek çok değişiklik yapmalarını gerektirse de, tüm özverilerine değdiğini düşünüyorlar.

jw

ولا بد من الإشارة إلى أن مفهوم المثلية وتعريف التوجه الجنسي تغير واختلف كثيراً بمرور الزمن؛ فعلى سبيل المثال لم تستخدم كلمة "مثلي الجنس" كتوجه جنسي حتى خمسينيات القرن العشرين.

Tarihsel süreçte, cinsel yönelim kavramı ve kavramın tanımı büyük değişim göstermiştir; örneğin "gay" kelimesi yüzyılın ortalarına kadar herhangi bir cinsel yönelimi ifade etmek amacıyla kullanılmıyordu.

WikiMatrix

ما الذي دفع قسيسا من الكنيسة الخمسينية الى تغيير معتقداته؟

Pentekostal Kilisesindeki bir papazın inancını değiştirmesine hangi şey yol açtı?

jw

استخدم مصطلح "طقس الفضاء" لأول مرة في الخمسينيات من القرن العشرين، وأصبح يستخدم بشكل شائع في التسعينيات.

Uzay havası terimi, ilk olarak 'lerde kullanıldı ve 'lı yıllarda ortak kullanım haline geldi.

WikiMatrix

حكايات أختطاف المخلوقات الفضائيه للبشر أصبحت مألوفه منذ كنت فى الثانويه فى الخمسينيات

Uzaylıların insanları kaçırma hikayeleri 'lerde ben daha öğrenci olduğum yıllardan beri yaygındır.

OpenSubtitlesv3

في خمسينيات القرن الماضي الأوروغون أصبح مركز للبحوث الجنسية والآقتصادية

'lerde, Orgonon seks ekonomisi araştırmaları için uluslararası bir merkez haline geldi.

OpenSubtitlesv3

أحضرت كسرولة كما لو أننا في الخمسينيات

'50lerdeki gibi fırında güveç getirdim.

OpenSubtitlesv3

نعم ، لقد تغير الكثير. منذ أيام الخمسينيات

Evet, 50lerden beri çok şey değişti.

OpenSubtitlesv3

منزل ( راجو ) مثل أفلام الخمسينيات الأبيض و الأسـود

Raju'nun evinin hâli, 50'li yıllardan fırlama siyah-beyaz bir film sahnesiydi.

OpenSubtitlesv3

حدثت إعداماتٌ هذه السنة, أكثر مما حدث في الخمسينيات.

50'lerden bu yana olduğundan daha fazla infaz bu sene içerisinde oldu.

OpenSubtitlesv3

"ذا كوكيز" (بالإنجليزية: The Cookies) كانت فرقة آر & بي أمريكية للفتيات في الخمسينيات والستينيات.

The Cardinals, Amerikalı R&B topluluğu 'li yıllarda.

WikiMatrix

فالتحقت في حزيران (يونيو) ١٩٩١ بمدرسة كتاب مقدس خمسينية قيل انها تساعد الشخص على نيل «هبة الروح القدس».

Okulda verilen eğitim kapsamında öğrencilerin “kutsal ruh armağanı” alması da vardı.

jw

او، ‹ها هم الخمسينيون (او المعمدانيون) من جديد!›

veya ‘İşte yine Pentikostçular (ya da Baptistler) geliyor!’

jw

التي علي الغلاف في الاحتفال الخمسيني لفانيتي

yıldönümünde, Vanity'ye kapak olacak kızı, şöhret ve servet bekliyor.

OpenSubtitlesv3

فيما كانت واحدة من شهود يهوه تكرز من بيت الى بيت التقت سيدة من الخمسينيين علَّقت، ‹نحن نملك الروح القدس، أما انتم فتقومون بالعمل.›

YEHOVA’NIN Şahidi bir kadın evden eve vaaz ederken, Pentikostçu bir hanıma rastladı; o, biz ‘mukaddes ruha sahibiz, siz ise işi yapıyorsunuz’ diyerek düşüncesini açıkladı.

jw

قالت في وقت لاحق: «خلدتُ الى النوم واحدة من الخمسينيين واستيقظتُ واحدة من شهود يهوه».

Sonradan şöyle dedi: “O gece Pentekostalist olarak yatıp Yehova’nın Şahidi olarak kalktım.”

jw

و ماساكو من اليابان هي اخت في اوائل خمسينياتها الآن، وقد كانت امنية حياتها ان تصبح مرسلة. غير ان مشاكلها الصحية جعلت ذلك يبدو مستحيلا.

Daha önce Japonya’da yaşayan ve şu anda 50’lerinin başında olan Masako hep görevli vaiz olmak istemişti, ancak sağlık sorunları yüzünden bunu yapması imkânsız görünüyordu.

jw

وكما هو مذكور في مستهل المقالة، اتى مبشر من الكنيسة الخمسينية لحضور التخرج.

Makalenin başında anlattığım gibi o sırada orayı bir vaiz ziyaret etmişti.

jw

وقد كان في الماضي في الخمسينيات عبارة عن كتيب رفيع صغير.

Bu, bilinen tüm zihinsel rahatsızlıkları listeler.

QED

الحكومة كانت تجرّب الرجال الخنازير منذ الخمسينيات

Hükümet 50'lerden beri domuz-adamlar üzerinde çalışıyor.

OpenSubtitlesv3

Hanbelî Düşüncede Eleştiri (İbnü’l-Hanbelî Örneği)/Criticism in Hanbali Tradition (Example of Ibn al-Hanbali)

Editörden From the Editor İnsan tahayyül eden bir varlıktır. Tahayyülde bulunma insanın toplumsal varlığı ve yaşamının ayrılmaz bir parçasıdır. İnsan tahayyül sayesindedir ki, diğer varoluş tarzlarından farklı olarak kendi potansiyelini kültürel ve toplumsal katmanlarda en üst düzeyde ortaya koyabilmektedir. Tasavvurlar insandaki potansiyelin bu düzeylerde sonuçlar çıkartmasının hem sebebi he de sonuçları olarak değerlendirilebilirler. İnsanın tahayyülü, dolayısıyla tasavvuratı bu bakımdan en üst düzeylerde belli alanlarda temayüz ediyor olagelmiştir. Din, felsefe, sanat ve bilim bu noktada temel kategoriler arasın- da yer alıyor görünmektedir. Bununla birlikte dinin hem onu olumlayan çoğu kesimi ile, ona karşı mesafeli duran ya da reddeden kesimlerin uzlaştıkları bir nokta, dinin insani düşünce ve bilgi üretimi ile ilişkisi hususunu görmezden gelişleridir. Tabii birincisi itibariyle bu bir tenzih yönelimlilikten fazlasıyla nasiplenen bir arkaplandan, ikincisi itibariyle de illüzyon, yanlış bilinçlilik vb. teşhisleri içerisinde barındıran bir indirgemeci- likten kaynaklanmaktadır. Ne var ki, her iki yönelim de aslında insan tasavvuratını oldukça hafife almakta birleşmiş bulunmaktadırlar. İÇİNDEKİLER/CONTENTS Editörden From the Editor 5 Araştırma/Research Articles Müfit Selim SARUHAN Tanrı ve Ahlâk Kabuller ve Önyargılar God and Ethics. Assumptions and Prejudices 7 Mahmut AY Kelam’da Adalet, Kudret ve Hikmet Bağlamında Tanrı Tasavvurları The Images of God in the Context of Justice Power and Wisdom in Muslim Theology 25 Bülent AKOT Bazı Mutasavvıfların Tanrı/İlâh Anlayışı ve Muhâsibî’nin “er-Riâye” Adlı Eseri Bağlamın- da Allah’ın Hakları Some Sufi’s Understandings of God and Allah’s Rights in Muhasibi’s “Riâye” 51 Ömer GÜLEN Tanrı Kavramının “Kutsallaşması” The God as a “Sacred” 75 Hasan TÜRKMEN Fahreddîn Râzî’nin Nefs Kavramı ve Mahiyetine Yönelik Yaklaşımı Approach of Fakr al-Dîn al-Râzî to the Concept and Nature of The Nafs 95 Faruk GÖRGÜLÜ Eş’arî’nin İrade Konusunda Yorumladığı Bazı Ayetlere Bütüncül Bir Bakış A Holistic Approach to Some Koranic Comments of al-Ash’ari on Will. Tahkik/Edition Critique Ali BENLİ Muhammed el-Medenî et-Trabzûnî ve Risâle f î Beyâni’l-Ezdâd’ı Muhammad al-Madani al-Trabzuni and his Risalah fi Bayan al-Azdad Deneme/Essays Gürbüz DENİZ Kıble Dağı Qibla Mountain

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası