peygamberimiz ve vefa toplumu şiir / Şiir Kategorisinde seafoodplus.info - Gazi Umurbey Ortaokulu

Peygamberimiz Ve Vefa Toplumu Şiir

peygamberimiz ve vefa toplumu şiir

HADÎS RİVAYETLERİ VE HZ. PEYGAMBER'İN ŞİİRE BAKIŞI

Öz:

Hz. Peygamber (s.a.s.), şiiri tamamen reddetmek yerine, yaşadığı toplumun gerçeklerini göz önüne alarak, topluma ait bir olgu olarak şiiri ıslâh etmiştir. Hz. Peygamber (s.a.s.) sahâbesinden şiir söylemelerini kendisi istemiştir. Bu şiirleri dinlemiştir. Onun şiir anlayışında şiir ile hikmet içiçedir. Şair sahâbîler ise, bu hikmetin arayıcılarıdır. Ayrıca bu tür şiirleri cihat vesilesi saymıştır. Hangi konularda şiir okunması gerektiği onun sünnetindeki uygulamalarla ortaya çıkmıştır. Şiirler Rasûlullah (s.a.s.) döneminde mescid, savaş, hastalık konularında okunmuştur. Hz. Peygamber, bunların kimisine sözlü, kimisine ikrar yoluyla onay vermiştir. Hz. Peygamber (s.a.s.)'in olumsuz tavır sergilediği şiirler de vardır. Bu şiirler, hikmetten uzaktır. Bunlar, içleri boş kafiye dizelerinden öteye geçemeyen şiirlerdir. Bu şiirler, irine benzetilmiştir. Bu konuda gelen iki farklı rivayet vardır. Her iki rivayeti sened ve metin yönünden zayıf bulanlar olduğu gibi, sahih kabul edenler de olmuştur.

Anahtar Kelime:


Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konusunda ilkokul öğrencileri arasında ödüllü şiir, ortaokul ve lise öğrencileri arasında ise ödüllü kompozisyon yarıması düzenlenmiştir. Şiir ve Kompozisyon Yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize Kaymakamımız seafoodplus.info SIRMALI, Din Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Bünyamin ALBAYRAK, Mamak Müftüsü Sayın Necmettin SAYDAN, Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet DÜĞMECİ ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa ÖZEL tarafından ödülleri verilmiştir.

Kompozisyon Lise düzeyinde;

-Osman Yüksel Serdengeçti Kız AİHL C Sınıfından Emriye Irmak BADEM 1. olmuştur.   

-Abidinpaşa MTAL G Sınıfından Mevlüt Alper MERCAN 2. olmuştur.

-Nene Hatun MTAL E Sınıfından Hasret BOYUN 3. olmuştur.

Kompozisyon Ortaokul düzeyinde;

-Mimar Kemal Ortaokulu 8.Sınıf Cemre Su ATLIHAN 1. olmuştur.

-Yavuz Sultan Selim Ortaokulu 8-C Sınıfı Esra KIRAN 2. olmuştur.

-Ata Ortaokulu 7-B Sınıfından Zeynep Buğsel ERKOÇ 3. olmuştur.

Şiir İlkokul düzeyinde;

-Misket İlkokulu 3-A Sınıfından Menekşe ZENGEL 1. olmuştur.

-Ergenekon İlkokulu 3-B Sınıfından Ömer Faruk İLKDOĞAN 2. olmuştur.

Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı

Bilecik'te ‘Hz. Peygamber ve Vefa Toplumu’ temalı şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödülleri verildi.
Bilecik İl Müftülüğü tarafından düzenlenen yarışmada, şiir alanında Dursun Fakih İmam Hatip Ortaokul öğrencileri Hatice Buğlem Demir birinci, Halime Tohumcu ikinci, Şevval Altıngök üçüncü oldu. Kompozisyon alanında ise özel bir okul öğrencisi Berra Bakan birinci, Dursun Fakih İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Vesile Ahmedconova ikinci, Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi öğrencisi İlknur Altuncu üçüncü oldu.
Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Bilecik İl Müftü Ali Erhun’un elinden aldılar. Ödül takdimi ardından Müftü Erhun öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamlarını diledi.

Anadolu Ajansı, DHA, İHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde seafoodplus.info editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir