profesör emekli maaşı ne kadar / Profesör maaşı Ocak zammı ne kadar oldu? Profesör 1/4 maaşı enflasyon farkı maaş zammı kaç TL?

Profesör Emekli Maaşı Ne Kadar

profesör emekli maaşı ne kadar

Profesör maaş zammı

Profesör maaşları ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Bugün açıklanacak enflasyon rakamları sonrasında memur zammının belirlenmesinde etkili olan 6 aylık enflasyon farkı ortaya çıkacak. Profesör memurları ise ocak ayında alacakları zam oranı ve yeni maaşlarını merak ediyorlar. Peki ocak yeni profesör maaşı ne kadar olacak? En düşük profesör maaşı kaç TL yapılacak?

aralık ayı enflasyon ne kadar oldu?

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Aralık 'de aylık bazda yüzde 1,18 artarken, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,24 azalış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 64,27, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 97,72 olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Aralık itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 72,31, yurt içi üretici fiyatları yüzde ,47 arttı.

Aylık bazda TÜFE yüzde 1,18 yükselirken, Yİ-ÜFE yüzde 0,24 düşüş gösterdi. Yıllık enflasyon, tüketici fiyatlarında yüzde 64,27, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 97,72 oldu.

Yıllık enflasyon, son 9 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti. Yıllık enflasyon Nisan 'de yüzde 69,97 seviyesinde gerçekleşmişti. Aylık enflasyonda da son 16 ayın en düşük seviyesi kaydedildi. Aylık enflasyon, Eylül 'de yüzde 1,25 olarak kayıtlara geçmişti.

en yüksek ve en düşük profesör maaşları ne kadar, kaç TL oldu?

  • memur zammı ile profesör (1/4) maaşları 25 bin TL'den 30 bin TL'ye yükseldi.

Ancak olası bir refah payı artışı kararı ile bu rakamların daha da yükselmesi bekleniyor.

Memur ve memur emeklileri yüzde kaç zam alacak?

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verisinin ardından maaşlara yapılacak zam oranı da büyük oranda netleşti. Memur ve emeklilerin maaşlarına ilave bir refah payının da eklenmesi bekleniyor. Enflasyon verileri sonrası memur ve memur emeklileri ocakta toplam yüzde 16,2 zam almaya hak kazandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,2 zam alacak.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir