prefabrik eve elektrik aboneliği / Konteyner Elektrik Aboneliği Nasıl Alınır? - Sosyal Trendler

Prefabrik Eve Elektrik Aboneliği

prefabrik eve elektrik aboneliği

Konteyner Elektrik Projesi ve Abonelik Prosedürleri hakkında yardım..

@razugreb, Kocaeli/Kandıra ilçesinde köydeki m2 civarı tarlama normal betonarme projesi hazırlatıp ruhsat çıkartarak, bu ruhsatla birlikte elektrik ve suya başvuru yaptım. Şimdilik ben de inşaat süre hakkımı kullanarak konteyner koydum, su, şantiye tarifesi üzerinden bağlandı. Elektrik halen beklemede, bu mikrop olayı gecikmeyi biraz daha erteledi. Su için bulunduğum yerde tarlanın 70 metre cephesi de işin içine girince sayaç dahil 6 bin TL civarı masrafım oldu. Elektrik gecikince ışıklandırma vesair acil ihtiyaçlar için Wh 12 Volt bir güneş paneli ve 60 Ah bir akü ile ışıklandırma ve şarj ihtiyaçlarını çözeceğim. Henüz yasaklardan dolayı montajı yapamadım.

Sizin bulunduğunuz yerde mülki idare ve işletmelerin farklı yaklaşımları olabilir. Normalde elektrik ve su idaresi inşaat ruhsatı istiyor. Konteyner'ın resmi belgesi varsa başvurabilirsiniz. Aksi halde bilemiyorum. Kuyu fazla fazla derine inmeden çıkabiliyorsa kuyu tercih edilebilir. Elektrik de solar/güneş paneli ile çözülebilir.

 

Betonarme yapılara kıyasla çok daha güvenli olması nedeniyle ilgi odağı hâline gelen prefabrik ev nedir? Hazırladığımız yazıda prefabrik yapılar hakkında merak edilen bazı soruları yanıtlayacağız.

yılının şubat ayında meydana gelen deprem felaketin ardından güvenlik nedeniyle prefabrik evlere olan talepte artış yaşandı. Bununla beraber prefabrik yapılar hakkında pek çok sorunun yanıtı merak edilmeye başlandı. Peki, prefabrik evlerin avantajı ve dezavantajı nedir?

Prefabrik Ev Nedir?

Temel kazısına gerek duymayan prefabrik evlerin pencere ve kapı dahil olmak üzere tüm parçaları fabrikada üretilir. Üretilen parçalar, arsaya götürülür ve monte edilir. Aslında bunu lego parçalarına benzetebiliriz. Önceden tasarlanmış olan lego parçalarını birleştirerek bir yapı oluşturabilirsiniz.

yüzyılın başlarından beri var olan bu yapıların tamamı tek katlı değildir. Tüketicilerin isteğine göre iki katlı olarak da yapılabilir. Kat sayısının yanı sıra odaların yerleşimi ve yapının büyüklüğü de önceden belirlenebiliyor.

Prefabrik evlerde tıpkı betonarme yapılardaki gibi ısı ve ses yalıtımı yapılabilmesi ciddi bir avantajdır. Söz konusu evlerde kanalizasyon ve elektrik tesisatı da mevcut. Böylelikle iki önemli konuda da herhangi bir problem yaşanmıyor.

Ev inşa etmek için harcanan süreyi önemli ölçüde kısaltan prefabrik evler yaklaşık olarak bir hafta içinde istenen konuma kurulabiliyor. Elbette bu süre, yapının özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.

İstediğiniz zaman prefabrik evlerin sökülmesini ve farklı bir konumda tekrar kurulmasını sağlayabilirsiniz. Peki, prefabrik ev nasıl yapılır?

Prefabrik Ev Nasıl Yapılır?

Fabrikada üretilen parçaları monte etme aşamasına geçmeden önce zemin betonu hazırlanır. Betonu dökmeden önce zemin düz hâle getirilir. Bu işlem gerçekleştirildikten sonra drenaj sistemi yapılır ve ardından beton dökülür.

Bir sonraki adımda su ve elektrik tesisatı çekilir. Isı ve ses yalıtımı da yapılabilir ancak bunlar tüketicilerin isteğine bağlıdır. Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra parçalar monte edilmeye başlanır. Prefabrik evler ortalama olarak 40 ila 60 yıl bir ömre sahiptir. Kullanılan malzemenin kalitesi, yapının ömrüne etki eder.

Prefabrik Ev Satın Alınır mı?

Prefabrik evlerin inşaat süreci gerektirmemesi, yalıtımı desteklemesi, istenilen zamanda sökülüp farklı bir konuma kurulabilmesi dahil olmak üzere çeşitli avantajları bulunuyor. Tüm bu avantajlar göz önünde bulundurulduğunda prefabrik ev satın alınabilir. Prefabrik ev için bazı belgelere ve imar iznine sahip olmanız gerektiğini unutmamak gerekiyor.

Sıkça Sorulan Sorular

Prefabrik evler ile ilgili en çok merak edilen soruları sizler için cevapladık.

Prefabrik Ev Almak Mantıklı mı?

Prefabrik evlerin pek çok avantajı bulunuyor. Bu avantajlardan bazıları ısı ve ses yalıtım desteği, istenilen zamanda sökülebilmesi, inşaat gerektirmemesidir. Bu nedenle bir araziye sahip olan kişiler için prefabrik ev satın almak mantıklıdır.

Prefabrik Eve Elektrik ve Su Veriliyor mu?

Özellikle son zamanlarda talep artışının yaşandığı prefabrik evlere elektrik ve su veriliyor ancak bunlar için abonelik ve ev ruhsatı gerekiyor. Ruhsata sahip olan kişiler elektrik ve su aboneliği alabilir.

Prefabrik Ev Fiyatı Ne Kadar?

Prefabrik evlerin fiyatı malzeme kalitesine, kat sayısına ve yapının büyüklüğüne göre değişiklik gösterebiliyor. Şu anda metre kare tek katlı prefabrik ev bin TL, metre kare büyüklüğünde iki katlı prefabrik ev ise yaklaşık bin TL'ye bulunabiliyor.

Bu yazıda prefabrik ev nasıl yapılır sorusu dahil olmak üzere birçok soruyu yanıtladık. Ayrıca Japonya'daki binalar nasıl bu kadar sağlam sorusunu cevapladığımız yazıya da göz atabilirsiniz.

Prefabrik Ev Sahibi Olmak İçin Gerekli İzin ve Belgeler

İlk olarak size, yapmanız gerekenlerden adım adım bahsedelim:

1. Evi Nereye Yapacaksınız?

Bu adımda, yapacağınız şey çok basit. Prefabrik evinizi yaptıracağınız arsayı belirlemek. Arsa belirleme aşaması, prefabrik ev seçerken sizin arsanıza uygun olan seçenekleri seçmeniz açısından önemli.

2. Arsa İmar İçin Uygun mu?

İkinci adımda sizi bekleyen, arsa için imar durumu belgesi. Bunu yapacağınız yerler de, belediye ya da ilçe özel idareleri. Eğer köyde yaşıyorsanız ilçe özel idarelerine, şehir merkezinde yaşıyorsanız da belediyelere başvurmalısınız.

3. Prefabrik Ev Ama Hangisi?

Üçüncü adım, seçim aşaması. Prefabrik evi satın aldığınız firmadan arsa planınıza uygun olan evi seçiyorsunuz. Prefabrik evi satın aldığınız firma size bu aşamada, seçtiğiniz evin projesini mimara onaylatmanız için vermelidir.

4. Mimardan Onaylı!

Sizi bekleyen dördüncü adımda, firmadan aldığınız prefabrik evinizin projesini mimarlık ofisinde onaylatıp ruhsat işlemleri için dosyanızı hazırlıyorsunuz.

5. Bürokratik İşler

Prefabrik ev sahipliği için beşinci adımınızda resmi makamlara yapacağınız başvuru bulunuyor. Bu aşamada evi yapacağınız yer, köy sınırlarında ise ilçe özel idaresine, şehir merkezindeyse de belediyeye ruhsat dilekçenizi sunuyorsunuz.

6. Zemine Giriş.

Geldik altıncı adıma. Bu adımda artık daha rahatsınız. Çünkü bürokratik işlemleriniz bitti. Şimdi, ruhsatı aldıktan sonra, montaja başlanabilmesi için firmanızın size verdiği beton planına uygun olarak zemin betonu atacağınız aşamadasınız.

7. Gergin Bekleyiş.

Yedinci adım, sizin için kolay ama heyecanlı geçecek aşama! Burada, prefabrik evinizi satın aldığınız firmayı arayıp montaj için hazır olduğunu söylüyorsunuz. Bu aşamayı heyecanlı hale getiren ise evinizin teslim süreci. Ama merak etmeyin! Prefabrik evlerin teslimatı gün arasında gerçekleştiriyor.

8. Vee Kavuşma Anı.

Geldik son adıma. Bu aşamada prefabrik evinizin kurulumu montaj ekipleri tarafından yapılıyor. Size düşen, prefabrik eve dahil olmayan parke, mutfak dolapları ve fayans gibi eksiklikleri zevkinize göre tamamlamak.

Şimdi sıra bütün bu adımları uygularken alacağınız izinler ve belgeler konusunda ne yapmanız gerektiğinde.

Prefabrik ev sahibi olmak için gerekli izinler:

Prefabrik ev sahibi olmak için izin alacağınız yer, belediyeler ve ilçe özel idareleri. Prefabrik evin yapılacağı arsa, köy sınırlarındaysa ilçe özel idaresine, şehir merkezindeyse de belediyeye ruhsat için başvuru yapabiliyorsunuz. Belediyeye sunacağınız dosyada ruhsat dilekçesiyle beraber tapu, mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projelerinin olduğu belgelerin de bulunması gerekir. 

Prefabrik evin ruhsatı için, sunduğunuz projede prefabrik evi hangi amaçla kullanacağınızı belirtmelisiniz. Prefabrik evler, iş yeri olarak da kullanıldıkları için bunun projede belirtilmesi yapının fonksiyon ilişkilerinin mevzuata ve taşıyıcı sistemlere uygun olup olmadığını anlamak açısından önemli.

Prefabrik ev sahibi olmak için gerekli belgeler:

  • Belediye ya da ilçe özel idaresinden alacağınız imar durumuna ilişkin belge.
  • Prefabrik evin yapılacağı yerin tapusu.
  • Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak harita plan örneği.
  • Prefabrik evinizi satın aldığınız firmanın size vereceği prefabrik ev projesi.
  • Mimarlık ofisinin onaylayacağı elektrik, su vb. tesisat bilgileri.

Prefabrik ev sahibi olmak gördüğünüz gibi gözünüzü korkutacak cinsten değil.

Bağ evi, bahçe ve tarlanıza konteyner yerleştirdiğinizde elektrik aboneliğini nasıl alacağınızı bilmiyorsanız ve konteynere elektrik alabilir miyim diye düşünüyorsanız bu yazımız tamda size göre. köyde bahçeye tarlaya konteyner aldınız ve elektrik tesisatı bağlatma istiyorum diyorsanız konteynere elektrik aboneliği için yapılması gerekenleri sizler için yazdık. boş arsaya ruhsatsız evlere imarsız arsaya elektrik aboneliği veriliyor mu şartları nelerdir?

Son zamanlarda insanların bağ ve bahçelere olan ilgisi artmış durumda. İnsanlar tarlalarına bir konteyner veya küçük bir köy evi yaparak ara ara vakitlerini burada geçirmek istiyorlar. Ağaç dikenler, sebze ekenler veya tarlası olanlar konteyner ile bahçesine kalabileceği bir yer ayarlamak istiyor. Tabi hal böyle olunca da elektrik ihtiyacı da oluyor. Gerek buzdolabı, tv gibi eşyaları çalıştırmak için gerekse sulamada kullanmak için her köy evinin elektriğe ihtiyacı vardır. Özellikle de bağ evi veya köy evi diye adlandırmış olduğumuz evlerin maliyetlerini düşürmek için konteyner kullananlar var. Konteyner hem daha az maliyetli olmuş oluyor hem de kısa sürede kurulumu tamamlanıyor. Bahçesine konteyner koyanların veya koymak isteyenlerin aklını çelen en önemli konulardan birisi de elektrik aboneliğini nasıl alacakları.

Konteyner elektrik aboneliği için size en yakın olarak elektrik dağıtım şirketine müracaat edebilirsiniz. Başvurunuzun olumlu sonuçlanmasının hemen ardından şirketin teknik elemanları adresinize gelerek incelemede bulunur. Uygun görülmesi halinde konteynere elektrik aboneliği verilir.

Konteyner Elektrik Aboneliği İşlemleri

Konteynere elektrik çekmek istiyorsanız ilk olarak bir kaç evrak hazırlamanız gerekiyor. Bu belgeler arasında yapı kayıt belgesi, kimlik fotokopisi, tapu ve elektrik çekilecek olan alanın projesi. Bu belgelerle birlikte elektrik dağıtım şirketine başvurabilirsiniz. Konteynere elektrik aboneliği için aşağıdaki adımları uygulamalısınız.

  • Yerleşim yeri dışında bulunan bahçenizde veya tarlanıza elektrik aboneliği almak istiyorsanız imar dışındadır yazısı almanız veya yapı kullanım belgesi almanız gerek.
  • Abonelik için başvuracak olan kişinin kimlik fotokopisi ve tapu fotokopisi.
  • Elektirik aboneliği alınacak olan konteyner olanı.
  • Elektrik aboneliği başvuru dilekçesi.

Bu işlemler için bir elektrik mühendisi ile görüşmeniz işlerinizi daha da kolaylaştıracaktır. Yakınızda bulunan bir elektrikçiye giderek onlardan da bilgi alabilirsiniz. Elektrikçiler genelde böyle işlerin içerisinde olduğu için konteynere elektrik aboneliğini nasıl alacağınız konusunda bilgi verebilirler.

Köy Evi Elektrik Aboneliği İçin Gerekli Olan Evraklar

  1. Eğer köy eviniz imar dışında kalıyorsa yapı kullanım belgesi, kullanım hakkının size ait olduğunu ispatlayan bir belge
  2. Yapıda kullanılacak olan sayacın faturası
  3. Elektrik aboneliği başvurulacak olan alanın tapusu, pafta ve parsel numaralarını gösteren bir belge.
  4. Elektriğin hangi alanlarda kullanılacağını belirten bir dileçe
  5. Elektrik aboneliğinin açılacağı köy evinin ayrıntılı plan ve projesi

Yukarıdaki belgeler genel olarak istenen belgelerdir. Kurum tarafından farklı belgeler de istenebilir. Net olarak hangi belgelerin istendiğini ve nasıl bir yol izleyeceğinizi elektrik dağıtıcı firma ile görüşebilirsiniz.

Bağ Evine Elektrik Aboneliği Nasıl Alınır?

Bağ evine elektrik aboneliği alacaksanız ilk olarak elektriği için kullanacağınıza karar vereceksiniz. Çünkü kullanacağınız malzemelere göre sanayi elektriği gerekli olabilir. Ev için mi yoksa kullanılacak olan su kuyusu veya malzemeler için mi elektrik aboneliği almak istediğinize karar verdikten sonra işlemlere başlayabilirsiniz.

Bulunduğunuz bölgedeki bir elektrikçiye giderek bağ evine elektrik aboneliği çektirmek istediğinizi söyleyin. Bir çok elektrikçi elektrik aboneliği çıkarmak için vatandaşlara bu konuda para karşılığında yardımcı oluyor. Elektrikçinin hazırlamış olduğu proje ve tapu, kimlik fotokopisi, adres bilgileri gibi bilgilerle bağlı bulunduğunuz bölgedeki elektrik şirketine başvuruda bulunabilirsiniz.

Eğer bağ evinde herhangi bir yapı bulunmuyorsa, yani henüz bir ev yok ise tarımsal sulama için elektrik aboneliği çıkartılabilir. Ancak açılacak olan sondaj kuyusunun DSİ&#;den izin alınarak açılmış olması gereklidir. Elektrik teli, trafo, ve elektrik direği giderleri size aittir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası