nane limon salatalık tarçın / Salatalıklı Detoksun Faydaları ve Pratik Tarifler | Macro&More

Nane Limon Salatalık Tarçın

nane limon salatalık tarçın

Bedeninizi Arındıran ve Yağ Yakmanızı Sağlayan Detoks Suları

Son zamanlarda oldukça popüler olan detoks suları için, bir sürü tarif bulmak mümkün. Kimisi sindirimi düzenleyen, kimisi iltihaplanmayı önleyen kimisi de doğal ağrı kesici olan besinler içeriyor.

İster kilo vermeye çalışın, ister sadece daha sağlıklı hissetmenin ve görünmenin peşinde olun, vücudunuzdaki zararlı toksinlerden kurtulmanın en iyi yolu, su içmektir. Her gün günde bardak su içmek, yaşamsal organlarınızın en iyi durumda olmalarını ve vücudunuzda yeterince su bulunmasını sağlayacaktır.

Fakat suyu tek başına içmek zorunda değilsiniz. Suyunuza, sadece tat vermekle kalmayıp toksinlerin atılmasına da yardımcı olacak, birçok şey ekleyebilirsiniz. Vereceğimiz tariflerin hepsi çok kolay ve en iyi tarafı da, malzemeleri kendi damak zevkinize göre istediğiniz şekilde uyarlayabilirsiniz.

greyfurt

Zayıflatıcı detoks suyu

Sadece toksinleri atmanıza değil kilo vermenize de yardımcı olan bu tarif, idrar söktürücü salatalık sayesinde, vücudunuzun su tutmasını engeller. Limon ve yeşil misket limonu, toksinleri sindirim yolunuzdan atarken, greyfurt da, yağ yakmanızı sağlar.

Yaklaşık 2 litre suya, hepsi yarım olacak şekilde greyfurt, salatalık, limon ve misket limonu dilimleyin. İçine bir kaç tane de nane yaprağı atın. Birkaç saat buzdolabında bekleterek meyvelerin iyice kendilerini salmasını sağlayın. En iyi sonucu almak için günde yaklaşık 2 litre içmeyi deneyin.

meyve-detoksu

Meyve aromalı detoks suyu

Çilek ve kivi içeren bu lezzetli detoks suyu, yaz ayları için mükemmel bir içecek. 2 litre su, birkaç tane çilek ve kiviye ihtiyacınız olacak. Meyveleri dilimleyip suyun içine atın ve buzdolabında birkaç saat bekletin. Kivi, içerdiği E ve A vitaminleri ile, bağırsaklarınızdaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve vücudunuzu serbest radikallerden temizler. Çilek ise, yaşlanmayı önleyici özelliği ile cildiniz için son derece yararlıdır ve karsinojenlerle savaşır. Suyunuzu, istediğiniz meyveleri kullanarak kendi zevkinize göre hazırlayabilirsiniz.

elma-sirkesi

Elma ve tarçınlı detoks suyu

Zayıflamanıza yardımcı olacak bu su, hiç kalori içermez. Aynı zamanda metabolizmanızı da hızlandırır. 2 litrelik bir sürahinin içine, ince ince doğranmış elma ve tarçın çubuğu atın. Suyu eklemeden önce, sürahiyi yaklaşık yarısına kadar buzla doldurun. Aynı elma ve tarçın çubuğunu kullanarak sürahiyi kere tekrar doldurarak kullanabilirsiniz.

Yenileyici detoks suyu

İhtiyacınız olan şey, birkaç ahududu, dilimlenmiş greyfurt, salatalık, armut ve bir dal taze nane. Dilerseniz misket limon ve yaban mersini de ekleyebilirsiniz. Bütün malzemelerinizi, suyla dolu 2 litrelik bir sürahiye koyun ve aromaların birbirine geçmesi için dolapta bekletin. Taze olması için her gün yenisini yapın. Bu detoks suyu, metabolizmanızı hızlandıracak, yağ yakmanızı sağlayacak ve uyuşukluğa yol açan bütün o toksinlerin vücudunuzdan atılmasını sağlayacaktır.

cilek

Çilekli vitamin suyu

Bu detoks suyu, sadece vücudunuza yeterli miktarda su almanızı sağlamayacak, aynı zamanda, cildinizin güzelleşmesine de yardımcı olacak. Vitaminler ve iltihap sökücü bileşenler içeren su, sürahide de çok şık duruyor. Yaklaşık bir bardak dolusu çilek, 2 bardak küp küp kesilmiş karpuz ve biraz biberiyeyi bir sürahiye koyun. Üstüne suyu da ekledikten sonra hafifçe karıştırın ve birkaç saatliğine dolaba koyun.

elma-sirkesinin-faydalari

Yağ yakan detoks suyu

Bu tarif, sayısız faydası olan elma sirkesini içeriyor. Aynı zamanda lif açısından zengin elma, arındırıcı özelliği ile limon ve iştah kesmeye yarayan tarçın da yer alıyor. ml su, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 yemek kaşığı taze limon suyu ve 1 çay kaşığı tarçını, yaklaşık 10 saniye boyunca blenderda karıştırın. Daha sonra yarım elmayı dilimleyerek suyunuzun içine atın. Detoks içeceğiniz hazır.

limon

Salatalık ve limonlu detoks suyu

Limon, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve vücudunuzun toksinlerden arınmasının sağlar. Salatalık ise, hem iltihap sökücüdür hem de vücudunuzun susuz kalmasını önler. Nane, içeceğinizi tatlandırdığı için fazladan şeker koymanıza gerek kalmaz. Ayrıca sindirime de yardımcı olur. 8 bardak suya, ortalama boyutta bir salatalığı ve bütün bir limonu doğrayın, içine nane yaprakları atın. Büyük bir sürahide hepsini karıştırdıktan sonra, bir gece dolapta bekletin. Bu, hem lezzetli hem de sayısız faydası olan bir tarif.

Limon ve zencefilli detoks suyu

Zencefil, doğal bir ağrı kesicidir ve suyunuza kattığınızda, detoks yapıcı müthiş etkileri vardır. Yarım limon suyunu, ml içme suyuna ekleyin ve daha sonra, küçük bir zencefil kökü yumrusunu bu karışıma rendeleyin. Bu detoks suyu, sabahları aç karnına içmek için harika bir içecektir. Ağrılarınızı yok etmekle kalmaz, vücudunuzu da toksinlerden arındırır. Aynı zamanda içindeki limon, toksinlerin daha çok ortaya çıkmasını sağlayarak, daha kolay atılmalarını da kolaylaştırır.

Melisa Darmar

Nane Limon Salatalık Detoksu Ne İşe Yarar?Nanenin FaydalarıLimonun FaydalarıSalatalığın FaydalarıNane Limon Salatalık Detoksu ile Ne Kadar Kilo Verilir ?Sık Sorulan Sorular

Nane Limon Salatalık Detoksu Ne İşe Yarar?

  • Nane limon salatalık detoksu gibi diğer detokslar da toksik maddelerin vucüdumuzdan uzaklaştırılmasında yardımcı rol oynar.
  • İçerdiği mineraller ve vitaminler ile bu detoksta kullandığımız salatalar evlerimizde yaptığımız detokslar arasında etkilidir. Vücudumuzdaki ödemlerin uzaklaştırılmasında ve zayıflamamıza yardımcı olur.
  • Özellikle karın bölgesinde şişliklerin giderilmesinde, göbek bölgesinin yağlarının eritilmesinde etkili olur.
  • Sabahları bir yiyecek tüketmeden önde bu detoksu kullandığınız zaman tansiyon,şeker düzenlenmesine yardımcı olur ve sindirim sistemimizin aktif çalışmasına sebep olur. Bunun yanında bağışıklık sistemimiz için de kuvvet sağlar.
  • Salatalıkta bulunan vitaminler, mineraller aslında vücudun günlük besin ihtiyaçlarını bolca içerirken gastrit ve karaciğer hastalıklarına iyi gelebilmektedir. Ayrıca bu vitamin ve mineraller yorgunluğunuzu da bir yandan alacak, dinlendirecektir.
  • Hazırladığınız detoksu düzenli olarak tüketmeniz, bir müddet sonra vücudunuzdaki açlığı bastıracak ve daha fazla kalori almanızı engelleyecektir.
  • Ayrıca cilt ve vücudunuzun nemli kalmasını sağlayacak, dış etkenlerden (güneş,hava kirliliği, soğuk ve sıcak havalar) en az şekilde etkileneceksiniz.
  • Dışarıdan aldığımız besinlerdeki toksit maddelerin vücuttan kolayca uzaklaştırmanızı sağlayarak daha sağlıklı bir beden ile birlikte daha hızlı ve etkili bir şekilde kilo vermenizi sağlayacaktır.
  • Alınan bu detoks suları ile birlikte nane ve limon da metabolizmayı hızlandırıcı rol oynayacaktır ve daha kolay kalori yakmaya yardımcı olmakla birlikte düzenli spor ve aktif yaşam desteği ile kanser ve benzeri hastalıkların risklerini de azaltabilirsiniz.

Nane Limon Salatalık Detoksu

Nanenin Faydaları

İnsanlık tarihinde eskilerden beri kullanılan nane, hem alternatif tıpta hem de günümüzde kullanılan ilaçların içerdiği hammaddelerin arasında bulunarak özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları için kullanılan tarihi oldukça eskilere dayanan bir doğanın bize sunduğu bitkidir

  • Özellikle A vitamini içeriği ile taze olarak tüketildiğinde bir çok hastalığa iyi gelmektedir.
  • Yoğurt beraberinde kullanılması halinde mide ve iç hastalıklarını önemli derecede giderir.
  • Adet ağrılarını giderir ve sakinleşme sağlar.
  • Kuru hali ile sirkenin içerisinde tüketildiğinde iç kanamaları yavaşlatır hatta durdurucu etkisiyle kullanılır.
  • Ballıbaba bitki ailesine aittir ve 30 ‘dan fazla çeşitleri ile insanlığa solunum hastalıklarında şifa olmaya devam eder.
  • Taze olarak yemeklerde kullanılması yemek sonrası sindirmeyi kolaylaştırır.
  • Yağının çıkarılmış hali de kullanılır ve yine üst solunum yolları hastalıklarının ağrılarının dindirilmesinde kolaylık sağlar.
  • Yeni yapılan araştırmalarda kuru ve taze halleriyle tüketilen naneler, anne sütünün artmasına yardımcı olup anne adaylarının günlük tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
  • Yine kansızlık tedavisinde doktorların tavsiyesi doğal tedavi yöntemlerinden biri ise naneyi günaşırı taze olarak tüketmektir.
  • Detoks olarak da kullanılabilen naneyi, su şişelerinin içerisinde koyduktan sonra bekletilir ve sabah kahvaltılarından öncesinde ve sonrasında birer bardak tüketilmesi toksit maddelerin uzaklaştırmamasına yardımcı olur.
  • Hastalanmadan önce alınan nane ve taze olarak tüketilirse genel geçiş mevsimlerinde yaşanan rahatsızlıkları önler ve iltihaplanmayı temizler.
  • Yine uzun yolculuklarda mide bulantısını engellemek için bir avuç taze nane kokusuyla birlikte bulantıyı önleyecektir.

Youtube Kanal Abone

Limonun Faydaları

Limon gerçekten mucizevi bir sebze olarak insan vücudu üzerinden çeşitli faydaları bulunmaktadır. Bunları inceleyecek olursak yemeklerimizde, çorbalarımızda ve salatalarımızda mutlaka kullanmalı ve çiğ olarak tüketimini sağlamalıyız.

  • Özellikle kadınlarda görülen iskemik inme hastalığı ( kan akışını yavaşlatan ve durduran bir pıhtı) ve bunun sonucundaki inme riskini önemli derecede azaltır.
  • Tam bir kanser savaşçısı olan limon, içeriğindeki antioksidanlar ile vücudumuzun bir savunma sistemi elemanı gibi uyarıcı özelliğe sahiptir. Mide, cilt, akciğer kanserlerini yavaşlatıcı etkisi bulunur.
  • Stresi önleyici yüksek miktarda C vitamini sahibidir.
  • İçeriğindeki flavonidler ile alerjik astımın semptomlarından olan iltihap oluşumlarını engeller ve temizler.
  • Anemi gibi demir eksikliği hastalıklarından ve kırmızı kan hücresi üretiminin yetersizliğinden kaynaklı hastalıklara C vitaminin güçlü yapısı sayesinde demir emilimini arttırarak yardımcı olur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücutta canlandırıcı bir etki gösterir.
  • Özellikle kalp ve damar sağlığında damar sertliği ve kötü kolesterol gibi hastalıklara karşı etkili rol oynar.
  • Diyabet Birliği tarafından limon diyabete karşı etkili süper yiyecek olarak listelenmiştir. İçeriği ile diyabet hastalığına karşı iyi geldiği kanıtlanmıştır.
  • Osteoporoz ( kemik erimesi ) hastalığına içerdiği magnezyum ve potasyum sayesinde iyi gelir.
  • Ayrıca idrar yolu hastalıkları için idrar söktürücü etkisi bulunmaktadır.
  • Limon kabuğunda içinden daha fazla vitamin içerir. Vücuttaki toksinleri atarak, karaciğeri temizler.
  • Tüm enfeksiyonlara karşı etkili olup özellikle solunum hastalıklarına karşı iyi gelir.

Salatalığın Faydaları

Düşük kalorisi ve sağlıklı yaşayanların vazgeçilmezi salatanın faydalarını sizler için sıralayalım. Özellikle detoks sularında kullanılan ve taze olarak tüketilmesi tavsiye edilen salatalığın bilinmeyen bir çok faydası bulunmaktadır.

  • Salatalık kilo vermeye yardımcı olur ve kalorisi az olduğu için kilo aldırmaz. Ortalama boyutlarda bir salatalık yaklaşık 15 kalori içerir. İstenildiği zaman ara öğünlerde alınabilir.
  • İçerdiği silis maddesi ile kas ve kemik yapısını korur ve sağlıklı bir vücut olmasına yardımcı olur.
  • Sindirim sistemini düzenleyerek kabızlığı giderir ve böbrek taşlarını düşürmeye yardımcı olur ve engeller.
  • İçerdiği B vitamini ile günlük yaşanan stresi azaltıp daha kaliteli bir yaşam sürmemizi sağlar.
  • Hafızayı kuvvetlendirir ve sinirleri iyileştirir. Özellikle Alzheimer hastaları için ciddi faydaları bulunur.
  • Ağır yemeklerden sonra ağız kokusunu geçirmek için kullanılabilir, damağınıza koyduğunuz bir parça salatalık ile ağzınızda bekletmeniz yeterli olacaktır.
  • Özellikle selüloit olan bölgelerinizde kullanılırsa bu bölgelerde selüloitlerin giderilmesi ve daha güzel bir cilt oluşturur.
  • İçerdiği yüksek su ile hem cildinizi nemlendirir hem de doğal görünüme kavuşmasını sağlar.
  • Ortalama bir insanın günlük vitamin ihtiyacının büyük bir kısmını karşılar.( B ve C Vitaminleri, Kabuk bölgesinde A Vitamini )
  • Sedef hastalığına, sivilcelere ve akne rahatsızlığında direkt olarak bölgeye uygulanarak bu hastalıkların giderilmesinde fayda sağlar.
  • Göz altı şişliklerine ve morluklarına maske halinde uygulandığında iyi gelir.
  • Yaz aylarında güneş yanıklarının oluşturduğu acı hissini ve yanmayı yine maske şeklinde uygulayarak azaltabilirsiniz.

Nane Limon Salatalık Detoksu ile Ne Kadar Kilo Verilir ?

Öncelikle şunu söylemekte fayda var, detoks sularında içerdiği mineral ve vitaminler tabii ki vücut için faydalı ve mutlaka kilo vermeye, metabolizmayı hızlandırıcı etkisi bulunur. Ancak bununla birlikte vücudunuzun ihtiyacı olan spor ve aktiviteyi tamamlamanız gerekiyor.

Daha önce yapılan çalışmalar ile birlikte nane limon salatalık detoksu ile bir haftada 3 kilo verebileceğiniz öngörülüyor. Tabii ki bu durumun her insana göre değişebileceğini ve bir üst satırlarda belirttiğimiz gibi kişinin mutlaka spor ve aktif yaşamayı desteklemesi gerekmektedir.

Bu detoks suları ile birlikte vücudunuzun sindirim sistemi rahatlayacak ve aktif yaşam desteği ile yaptığınız her aktivite de kalori yakmaya devam edeceksiniz. Tabii ki bu durumda yeme içme alışkanlıklarınızı da değiştirmeniz önerilmektedir.

Bir çok insanın düşündüğü gibi sadece detoks suları ile kilo vermek elbette ki doğru bi yol değildir. Aktif yaşamı destekleyerek, çeşitli egzersizler ve gerekli doktor tavsiyeleri ile kalori yakmayı hem sağlıklı bir hale getirin, hem de kalıcı bir süreyle gerçekleştirin.

Nane limon salatalık detoksu ile kısa sürede mutlaka kilo verebilirsiniz, vücuttaki fazla ödemlerin idrar yoluyla atılması ve bunların yerine sağlıklı kalori alınıp yakılması dolayısıyla, vücudunuz metabolik olarak hızlanacak ve ciddi anlamda gözle görülebilir bir şekilde kilo verdiğinizi göreceksiniz. Tabii ki tüm bu işlemlerin bir diyetisyen ve doktor eşliğinde yapmanız kişinin yararına olacaktır.

Instagram Takip

Sık Sorulan Sorular

Nane Limon Salatalık Detoksu Ne Zaman İçilmeli?

Bu gerçekten lezzetli ve ferahlatıcı bir içecektir, bu sadece sizi nemlendirmek ve sindiriminizi iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda birçok harika detoks faydası da sunar. Güne başlamak için sabah ilk iş bu içeceği içmek doğru ve etkili bir tercih olacaktır. Ayrıca sabahları limonlu su, temel günlük C vitamininizin iyi bir kısmını almanın harika bir yoludur.

Kimler Nane Limon Salatalık Detoksu Yapmalıdır?

Salatalık limon suyu ferahlatıcı ve lezzetlidir. Suyunuzu doğal olarak tatlandırmanın ve sizi daha fazla içmeye ikna etmenin harika bir yolu. Suyun sağlığa faydaları kanıtlanmıştır ve su içmek sizin için iyidir, ancak salatalık ve limon eklemek, o günlük bardaklardan içmeyi gerçekten daha eğlenceli hale getirmeye yardımcı olur. Bu suyu hemen hemen herkes kullanabilir.

Uzm. Diyetisyen Tuğba Yaprak

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası