ingilizce bir hobi anlatma / seafoodplus.info | İlgi Alanları ve Hobiler: CV’ni Farklılaştıracak 60 Hobi Önerisi

Ingilizce Bir Hobi Anlatma

ingilizce bir hobi anlatma

İlgi Alanları ve Hobiler: CV’ni Farklılaştıracak 60 Hobi &#;nerisi

Yeteneklerini Geliştir Toptalent

Yeni CV örneklerini incele

Bir özgeçmiş, bir iş için görüşme fırsatına sahip olup olmayacağına karar vermede genellikle en önemli faktördür. Özgeçmişin kısa olmalı ve istediğin belirli pozisyona yönelik olmalıdır. İş arıyorsan, özgeçmişine hobiler eklemen gerekip gerekmediğini merak ediyor olabilirsin.

Hobiler bölümü, ilgi alanların ve hobilerinden bahsedebileceğin özgeçmişinizin önemli ancak isteğe bağlı bir bölümüdür. CV’de bir hobi listesi oluşturmak ve ilgi alanlarından bahsetmek, kişiliğini yansıtacağı için kim olabileceğin hakkında şirketlere fikir verebilir.

Pek çok insan, sonuçta hiçbir fark yaratmayacağını düşündükleri için bunu dışarıda bırakır. Ancak ister öğrenci, ister yeni mezun veya deneyimli bir profesyonel ol, hem senin hem de gelecekteki işverenin için faydalı olabilir. 

Peki CV'ne ne tür hobiler ve ilgi alanları eklemelisin? Biraz ilhama ihtiyacın varsa, panik yapma. Başlamana yardımcı olmak için CV’ye yazılacak en iyi 60 sosyal aktiviteyi içeren bir liste oluşturduk!

İlgi Alanları ve Hobiler CV için Neden Önemlidir?

Genel olarak, bir özgeçmişin temel amacı, belirli bir iş için gerekenlere sahip olduğunu göstermektir. Hobilerinin ve ilgi alanlarının bu hedefe çok az katkısı olsa bile yine de onları dahil etmenin bazı faydaları var.

Excel’i vb. programları çok iyi bilmek, CV’ni öne çıkarmak için iyidir ancak pasta yapmak veya koşu yapmak da aynı derecede iyidir. Demek ki hafta sonları ve mesai saatleri dışında, kişiliğini şekillendiren etkinliklere katılıyorsun ve bunlar kim olduğunun önemli bir parçası olduğu için özgeçmişinin de önemli bir parçası.

Bu nedenle, örnek hobi ve ilgi alanlarına yer verdiğin bir bölümü CV’ye eklemek için zaman ayırmalısın. İşte bunun en büyük üç nedeni:

  1. Rol için faydalı olan aktarılabilir becerileri öne çıkarmaya yardımcı olur. 

    Başarılı bir satış elemanı kendinden emin, dışa dönük ve cana yakındır. Bu nedenle, iş dışı etkinliklerde aktif olmak ve her hafta sonu toplu etkinliklere katılmak, bir takım oyuncusu olduğun iddiasını daha da destekler: arkadaş canlısı ve sosyal vb.

    Pozisyonuna uygun hobileri ve deneyimleri seçersen, daha da uygun olduğunu kanıtlamış olursun. Yine de aşırıya kaçma; iki ila üç örnek mükemmeldir.

  2. Şirket kültürüne uygun olduğunu gösterebilir. 

    CV’de ilgi alanlarını ve hobilerini listelemek, şirketin kültürüyle nasıl ilişki kuracağını göstermede rol oynar. Kültür hakkında bildiklerini destekleyen herhangi bir alakalı ders dışı çalışma özgeçmişinde bulunmalıdır.

    Yaratıcılığını göstermek ​​için yağlı boya sevgini veya benzeri bir ilgi alanını eklemeyi unutma. Nelerden hoşlandığın konusunda dürüst ol, ancak her zaman şirketin kendisiyle nasıl ilişkilendirilebileceğini düşün.

  3. Seni diğerlerinden ayırır. 

    Doğru yapılırsa, hobiler bölümün iş bulma şansını artırabilir. İşe alım yöneticisinin, yalnızca iş başarılarını listeleyen diğer adaylara kıyasla, senii ilginç bir hobisi olan kişi olarak hatırlama şansı vardır. Bununla birlikte, yalnızca işle ilgili becerilerini ve niteliklerini desteklemede yararlı olduğunu düşünüyorsan, özgeçmişine hobilerini ve ilgi alanlarını ekle.

    Müzik dinlemek veya Netflix izlemek gibi hobiler seni diğerlerinden ayırmaz çünkü herkes bundan hoşlanır. Seni diğerlerinden gerçekten ayıran bir şey bulmaya çalış.

 

CV’de İlgi Alanları ve Hobiler Kısmına Ne Yazılmalı?

İlgi alanları ve hobiler kısmı, genellikle ‘‘Hobiler’’ başlığıyla CV’nin en altında yer alır. Birkaç cümleyle açıklanan ya da sadece bir simge olarak gösterilen 5 ilgi alanı ya da hobi içerir.

Hobiler ve ilgi alanları bölümü oluştururken stratejik ve dikkatli olmak önemlidir. Listelediğin öğeler, kitleye bağlı olarak çeşitli şekillerde yorumlanacaktır, bu nedenle talep edilen beceri ve nitelikleri ortaya çıkaran hobi ve ilgi alanlarını dahil etmelisin. İş tanımını gözden geçirmek, hangi hobilerin ve ilgi alanlarının pozisyonla en alakalı olduğunu belirlemene yardımcı olabilir.

Hobiler Listesi CV’de Yer Verebileceğin 60 Hobi

Özgeçmişine hobilerini yazmak isteyip ‘‘CV’ye hobi olarak ne yazılır?’’ diye düşünüyor olabilirsin. İş dışında pek çok ilgi alanın ve hobin olsa da, yeni konumunla kolayca ilişkilendirebileceklerini listelemek akıllıca olacaktır. 

İşte CV’de yer verebileceğin 60 hobi örneği:

  1. Futbol
  2. Bisiklet sürmek
  3. Koşu yapmak
  4. Basketbol
  5. Voleybol
  6. Yüzme
  7. Tenis
  8. Beyzbol
  9. Yoga yapmak
  10. Doğa yürüyüşü
  11. Kamp yapmak
  12. Balık tutmak
  13. Dağ tırmanışı yapmak
  14. Bahçe işleriyle uğraşmak
  15. Çizim
  16. Dans
  17. Bir müzik aleti çalmak
  18. Günlük tutma
  19. Kodlama veya programlama
  20. Stratejik oyunlar/bulmacalar
  21. Aşçılık
  22. Ağaç işleri
  23. Kitap okumak
  24. Blog yazmak
  25. Fotoğrafçılık
  26. Masa oyunları
  27. Yeni bir dil öğrenmek
  28. Resim yapmak
  29. Video oyunları oynamak
  30. El sanatları
  31. Gönüllü çalışmalarda yer almak
  32. Okçuluk
  33. Yamaç paraşütü
  34. Kaligrafi
  35. Seyahat etmek
  36. Yaratıcı yazarlık
  37. Origami
  38. Sörf
  39. Geri dönüşüm faaliyetlerine katılmak
  40. Kayak yapmak
  41. Tiyatro
  42. Eskrim
  43. Yemek yapmak
  44. Yeni kültürleri keşfetmek
  45. Meditasyon yapmak
  46. Yeni bir şeyler öğrenmek
  47. Online eğitimlere katılmak
  48. Puzzle yapmak
  49. Kulüp etkinliklerine katılmak
  50. Boyama yapmak
  51. Dövüş sanatları
  52. Belgesel izlemek
  53. Yatırım yapmak
  54. Güncel olayları takip etmek
  55. Müzeleri gezmek
  56. Mentorluk yapmak
  57. Makale okumak
  58. Bağış toplama etkinliklerine katılmak
  59. Kendin Yap projeleri yapmak
  60. Teknolojideki son gelişmeleri takip etmek

İlgi Alanların ve Hobilerin Kişiliğini Yansıtır

CV, potansiyel bir işverene becerilerini, başarılarını ve deneyimini gösterme fırsatıdır. Özgeçmiş yazmak her halükarda zor olabilir, ancak ilgili deneyimin yoksa daha da zor olabilir. Bu noktada, CV’de ilgi alanlarına ve hobilerine yer vermek, sana büyük bir avantaj sağlayacaktır. Çünkü farklı hobilerinden edinmiş olabileceğin bazı beceriler ve nitelikler vardır.

Hobilerinden ve ilgi alanlarından bahsetmek iyi olabilir ama tüm hobilerini bir CV'ye sıkıştırmak her zaman iyi bir fikir değildir. Yalnızca başvurduğun işle ilgili hobileri kullanmalı ve iş için gerekli olan becerileri veya ilgi alanlarını göstermek için yardım almalısın. Unutma, ilgi alanların ve hobilerin kişiliğini yansıtır. İşe alım profesyonellerine nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu göstermek için en doğru olanları seçmelisin.

Örneğin, hayır kurumundaki bir pozisyona başvuruyorsan, bağış topladığını göstermek bağlılığını ve değerlerini gösterir. Benzer şekilde, veri analizinde bir rol için başvuruyorsan, oyun oynadığından bahsetmek analitik, becerikli ve uyarlanabilir olduğunu gösterebilir.

İşte bazı yaygın ilgi alanı örnekleri ve öne çıkardığı kişilik özellikleri:

  • Sanat: Yaratıcılık, detaylara dikkat, teknik, tutku, sabır, düşünce sahibi

  • Yemek pişirme: Yaratıcılık, ayrıntılara dikkat, sabır, kendini ifade etme, çoklu görev, kolay karar verme

  • Dans: Yaratıcılık, özveri, esneklik, güven, azim, motivasyon, disiplin, kendine inanç

  • Tiyatro: Güven, öz farkındalık, sunum becerileri, özveri, esneklik, takım çalışması, iletişim becerileri, yaratıcılık

  • Oyun oynama: İletişim becerileri, analitik, beceriklilik ve uyarlanabilirlik, teknik beceriler ve problem çözme

  • Moda: Yaratıcılık, trendleri takip etme, araştırma teknikleri, kişilerarası beceriler, kendine güven, detaylara dikkat

  • Müzik: Adanmışlık, yaratıcılık, ekip çalışması, azim, güçlü hafıza, aktif dinleme, iş birliği ve kendine güven

  • Okuma: Güçlü hayal gücü, empati, yaratıcılık ve dikkat.

  • Spor: Motivasyon, güçlü iletişim, tutku, özveri, takım çalışması, liderlik, zaman yönetimi ve rekabet gücü

  • Gönüllü iş: Motivasyon, tutku, kişisel değerler, özveri, iyi iletişim, kişilerarası beceriler, network oluşturma, topluluk duygusu ve empati

Hobilerini özgeçmişine dahil etmeyi seçersen, bunların yerinde ve alakalı olduklarından emin ol. 3 yıldan daha eski bir şey eklersen, muhtemelen güncelliğini yitirmiş olarak kabul edilir ve CV'nin daha az güvenilir görünmesine neden olur.

Doğru ve gerçekçi olmak da önemlidir. Bir şey hakkında yalan söylemek cazip gelebilir, ancak asla iyi bir fikir değildir ve neredeyse her zaman seni alt etmek için geri döner. İyi bir ilk izlenim bırakmak için bir şeyde kendini daha iyi göstermeye çalışmak cazip gelebilir, ancak işe alım profesyoneli seni CV'nin farklı bölümleri hakkında sorgulayabilir ve bunu seafoodplus.info yalanı kolayca tespit edebilirler ve eğer yaparlarsa, muhtemelen bir fırsat için ekarte edilirsin.

Ayrıca, başarılarınla övünmemeye veya böbürlenmemeye çalış. Bir görüşmeci, futbol oynadığında takım çalışmanı bilmek ister, takımındaki herkesten daha iyi olduğunu değil!

CV’de Hobi ve İlgi Alanlarına Yer Vermek Zorunlu Mudur?

Daha önce de belirttiğimiz gibi, CV’de hobi ve ilgi alanlarına yer vermek zorunlu değildir. Ancak, hobiler ve ilgi alanları bölümü bazı durumlarda özgeçmişinin önemli bir parçası olabilir. Birçok aday özgeçmişlerine bunu dahil etse de, neyin dahil edilip edilmemesi gerektiğine dair küçük bir yanlış anlama var.

Hobileriniz ve ilgi alanlarınız yalnızca ilgiliyse dahil edilmelidir. Örneğin, belirli becerilerin ve niteliklerin gösterilmesine yardımcı olabilir veya sosyal ve topluluk etkinliklerini içerebilirler. Bu şekilde, işe alım görevlisi, gerçek hayatta olduğun kişi ve ilgi alanların hakkında ipuçları alabilir. Rakiplerinden sıyrılmanın harika bir yolu olduğu için bunları eklemen önerilir. İşverene biraz kişiliğini gösterir, bu nedenle sana bir iş görüşmesinde daha yüksek bir şans verir.

Ancak CV'ne hobileri dahil edip etmemek tamamen deneyim seviyene, başvurduğun pozisyona ve sektöre bağlı olmalıdır.

Çalışmak İstediğin Alana Yönelik Hobiler ve İlgi Alanları

İş dışında pek çok ilgi alanın ve hobin olsa da, yeni konumunla kolayca ilişkilendirebileceklerini CV’ye eklemek akıllıca olacaktır.

Çalışmak istediğin alana göre, eğer hobilerin arasında yer alıyorsa, sektöre olan ilgini göstermek için aşağıdaki sosyal aktivitelerden bahsedebilirsin. Çünkü bu aktiviteler senin hakkında sandığından daha fazlasını söylüyor!

  1. Mühendislik
  • Okçuluk: Kolayca odaklanabiliyorsun ve hassassın.
  • Tavla: Stratejik düşünmekten hoşlanıyorsun.
  • Basketbol: Kararlısın ve çoklu görev yapabiliyorsun.
  • Yemek yapmak: Yaratıcısın ve mükemmel bir doğaçlama yeteneğine sahipsin.
  • Peyzaj: Detay odaklısın ve mükemmel bir planlayıcısın.
  • Lego yapmak: Sabırlı, hünerli, yaratıcı ve problem çözücüsün.
  • Robotik: Teknoloji odaklısın.
  • Paraşütle atlama: Sınırları zorlamayı ve risk almayı seviyorsun.
  1. IT
  • Kodlama / programlama: Güçlü analitik becerilere ve öğrenme isteğine sahipsin.
  • Çizim: Modelleri ayırt etmede konusunda iyisin.
  • Balık tutmak: Sabırlısın ve odaklısın.
  • Avcılık: Güçlü planlama becerilerin var, sabır ve konsantrasyona sahipsin.
  • Bilardo oynamak: Güçlü stratejik ve analitik becerilere sahipsin.
  • Video oyunları: Odaklanmış ve kararlısın.
  • Video prodüksiyonu: Hassassın, odaklanmış ve detay odaklısın.
  1. Üretim
  • Bisiklet sürmek: Tutkulusun ve kolayca odaklanabiliyorsun.
  • Yürüyüş yapmak: Odaklısın ve net bir kafan var.
  • Model oluşturma: Sabırlısın ve detay odaklısın.
  • Kağıt yapımı: Detaylara çok önem veriyorsun ve yaratıcısın.
  • Squash (Duvar tenisi) oynamak: Oldukça rekabetçi ve motivesin.
  • Ahşap işçiliği: Kendine güveniyorsun ve bir vizyonuna sahipsin.
  1. Medya/Pazarlama 
  • Blog yazmak: Mükemmel planlama ve iletişim becerilerine sahipsin.
  • Kaligrafi: En iyisi için çabalamayı seviyorsun.
  • Yaratıcı yazarlık: Güçlü bir hayal gücüne sahipsin.
  • Bulmaca çözmek: Geniş bir kelime dağarcığına sahipsin.
  • Sörf yapmak: Yakın çevreni değerlendirme konusunda yetkinsin ve aynı zamanda risk almayı seviyorsun. 
  • Seyahat etmek: Farklı kültürleri ve yeni şeyleri keşfetmeyi seviyorsun.
  1. Sağlık
  • Kriket oynamak: İyi bir takım oyuncususun ve azimlisin.
  • Örgü örmek: Çoklu görevleri yapabiliyorsun ve güçlü planlama becerilerine sahipsin.
  • Kayak: Azimlisin ve uzamsal akıl yürütme becerilerine sahipsin.
  • Yüzme: Zinde ve sağlıklı kalma konusunda tutkulusun.
  • Yoga: Sakinsin ve kontrollüsün.
  1. Eğitim
  • Yeni diller öğrenmek: Çeşitliliği takdir ediyorsun ve kültüre karşı bir hevesin var.
  • Online eğitimler: Öğrenme konusunda tutkulusun.
  • Okumak: Yeni şeyler öğrenmeyi seviyorsun ve harika araştırma yeteneğine sahipsin.
  • Gönüllülük: Diğer insanlarla uyumlu çalışıyorsun ve fedakarsın.
  • Yapboz: Mükemmel problem çözme becerilerin var.
  • Tenis: Kararlı ve tutkulusun.
  1. Kurumsal
  • Masa oyunları: Stratejik düşünürsün ve iyi bir problem çözücüsün.
  • Vücut geliştirme: Odaklısın ve disiplinlisin.
  • Satranç: Mantıklısın, analitiksin ve iş stratejileri geliştirmede iyisin.
  • Golf: Kendini adamış ve stratejik birisin.
  • Yatırım yapmak: Güçlü planlama becerilerin var ve risk almayı seviyorsun.
  • Dövüş sanatları: Disiplinlisin ve kendinden eminsin.
  • Meditasyon: Sakinsin ve öz disipline sahipsin.
  • Dağ bisikleti: Oldukça rekabetçisin ve kararlısın.
  • Paraşütle atlama: Hesaplanmış riskler alırsın.
  • Koşu yapmak: Kararlısın ve rekabetçisin.
  • Şarkı söylemek: Kendinden eminsin ve rahatsın.

Analitik Beceri Gerektiren Meslekler İçin Hobiler

Çözülmesi gereken bir problemle karşılaştığında başarılı oluyor musun? Analitik bir düşünür olarak, becerilerin iş yerinde çok değerlidir; karmaşık sorunlarla başa çıkma becerin daha iyi süreçlere ve iş sonuçlarına yol açabilir.

Analitik bir düşünür olmanın yanında yapılandırılmış ve mantıklı hobiler edinmek, mesleki güçlü yönlerine daha da katkıda bulunur. Çünkü şirketler genellikle analitik düşünürlerine yüksek değer verir.

Analitik düşünenler her zaman düşünürler. Beynin aynı anda birçok bilgiyi işler ve sürekli bir iç konuşmaları vardır. Bu insanlar zamanlarının çoğunu kavramları keşfetmeye ve sorunları çözmeye odaklanmaya harcarlar.

Sen de analitik becerilerini geliştirmek istiyorsan, bu hobilerle ilgilenebilir, ilgi alanlarını edinebilirsin:

  • Bir müzik aleti çalmak
  • Satranç
  • Kitap okumak
  • Çizim
  • Fotoğrafçılık
  • Tasarım
  • Blog yazımı
  • Resim
  • Bilardo
  • Kodlama / programlama

Yaratıcılık Gerektiren Meslekler İçin Hobiler

Kariyer başarısının en büyük sırlarından biri, iş dışındayken zamanını iyi geçirmektir. Bir düşün: Ofisten uzakta geçirdiğin zamanlarda mutlu, rahat ve yaratıcıysan, bu iyi enerjiyi iş yerine taşıman daha olasıdır.

Yaratıcı aktiviteler her zaman, sana, hayallerine ve geleceğine yapılan yatırımdır. Çünkü bir hobi, kendinin daha iyi bir versiyonu olmana yardımcı olur. Yeni bir yaratıcı hobiye başlamak, kendine enerji vermek ve hayal gücünü yeniden canlandırmak için tam da ihtiyacın olan şey olabilir.

Bu yaratıcı eğlenceleri takip ederek ruh halini artırabilirsin ve işinde daha iyi olabilirsin.

  • Oyunculuk / Drama
  • El Sanatları
  • Dans
  • Bir müzik aleti çalmak
  • Origami
  • Resim
  • Fotoğrafçılık
  • Çömlekçilik
  • Yazmak
  • Yemek yapmak

Takım Çalışması Gerektiren Meslekler İçin Hobiler

Gelecekteki veya mevcut ekip arkadaşlarınla iyi çalışmak istiyorsan, takım çalışması çok önemlidir. Muhtemelen hayatın birçok alanında bir ekibin parçası olarak çalışmak zorunda kalacaksın.

Başkalarıyla ne kadar iyi çalışırsan, ekibin hedeflerine ulaşmada o kadar başarılı olur. Çalışanların genellikle görevleri ve projeleri tamamlamak için başkalarıyla iş birliği yapması veya çalışması gerekir; ekip çalışması becerilerine ve deneyimine sahip olmak, onu çok daha iyi bir deneyim haline getirecektir.

Kendi başınıza iyi çalışsanız bile, öz yönetim, takım oyuncusu olmak gibi temel yaşam becerilerini kullanmak çoğu iş için değerli bir beceridir. Aşağıdaki hobileri edinerek sen de takım çalışması gerektiren işlerde başarıyı yakalayabilirsin.

  • Gönüllülük projelerine katılmak
  • Kriket oynamak
  • Takım sporları oynamak (Futbol, basketbol, voleybol vb.)
  • Kulüplere katılmak
  • Kamp yapmak
  • Sosyal aktivitelere katılmak

İnsan İletişimi ve Sosyal Beceri Gerektiren Meslekler İçin Hobiler

İletişim, empati, kişilerarası ilişkiler ve dinleme becerileri gibi sosyal beceriler sadece kişisel yaşamın için değil, aynı zamanda profesyonel yaşamın için de faydalıdır. İş yerinde bu beceriler, personel etkileşimi, planlama, takım çalışmasının ve iş birliğinin önemli bir yönü olabilir.

Sosyal becerilerini geliştirmek, yaşamın her alanında sana fayda sağlayabilir. Sosyal beceriler önemlidir çünkü daha etkili ve verimli iletişim kurmana yardımcı olabilirler. Sonuç olarak, iş arkadaşlarınla, müşterilerinle ve benzer şekilde yeni kişilerle daha anlamlı ilişkiler kurabilir, sürdürebilir ve büyütebilirsin.

Sosyal becerilerini geliştirmek için aşağıdaki aktivitelerden dilediğini hayatının bir parçası haline getirebilirsin.

  • Masa oyunları oynamak
  • Kulüplere katılmak
  • Network organizasyonlarına katılmak
  • Gönüllü çalışmalarda yer almak
  • Toplum önünde konuşmak
  • Yeni kültürleri keşfetmek
  • Dans
  • Kamp yapmak
  • Yeni diller öğrenmek

CV’ne İlgi Alanı ve Hobi Eklerken Dikkat Etmen Gerekenler

Özgeçmişinde ilgi alanlarına ve hobilerine yer verirken şunlara dikkat etmeni öneririz:

  • Sadece hobilerin ve ilgi alanlarının bir listesini yazma; her birini biraz detaylandır.
  • Tartışmalı hobiler ve ilgi alanları konusunda dikkatli ol. Bunlar şirketlerin kendi inançlarına aykırı olabilir.
  • Hobilerini başvurduğun işe göre şekillendir.
  • Daha fazla öne çıkmana yardımcı olacak sıra dışı hobiler eklemekten korkma.
  • Hobilerine öncelik verme; beceriler ve deneyim çok daha önemlidir!
  • Yalan söyleme, çabuk yakalanırsın!

Farklılaşmak İsteyenler İçin: Yeni ve Farklı Hobiler Nelerdir?

İş dışında bir hobi edinmek, kendini yeniden şarj etmenin ve hayal gücünü yeniden canlandırmanın harika bir şekilde enerji verici bir yolu olabilir. Rutinine bir hobi eklemek kendini tazelenmiş hissetmeni sağlayabilir ve hatta iş performansını artırabilir.

Sen de sanatsal yönünle temasa geçen ve günlük rutinlerini daha eğlenceli hale getiren bu yeni ve farklı hobilerden birini veya birkaçını edinerek yaratıcılığını keşfedebilirsin!

  • Mum yapmak
  • Sabun yapmak
  • Photoshop öğrenmek
  • Mobilyaları boyamak
  • Paintball oynamak
  • Karavanla gezmek
  • Ses dersleri almak
  • Şarkı sözü yazmak
  • Cosplaying
  • Kuş gözlemciliği
  • Astronomi
  • Ev düzenleme

Gördünüğün gibi CV’de yer verebileceğin ve kişiliğini yansıtacak pek çok hobi mecvut. Bunlardan birini veya birkaçını edinerek özgeçmişinde öne çıkabilirsin. Şimdi parlama zamanı!

En iyi yeteneklerin kariyer platformu seafoodplus.info'ya üye ol, Türkiye'nin ve dünyanın en iyi şirketlerinin iş, staj ve kariyer fırsatlarını keşfet.

İngilizce Hobiler, Birinin Hobilerini Sorma ve Cevaplama, Olumlu ve Olumsuz &#;like&#; Cümleleri ve Soru Oluşturma, &#;interested in&#; Cümleleri ve Soruları Oluşturma Konu Anlatımı


İngilizce hobiler (hobbies) hakkındaki kelimeler sevdiğimiz ve sevmediğimiz şeyleri sorarken ya da bu soruları cevaplandırırken kullanılabilir. Ayrıca birinin bir şeye ilgisi olup olmadığını sorarken ya da belirtirken de bu kelimelerden faydalanılabilir. Aşağıdaki tabloda hobiler İngilizce ve Türkçe karşılıkları ile verilmiştir. Tablonun altında konu anlatımı yer almaktadır.

 

İngilizceTürkçe
SwimmingYüzme
Listening to musicMüzik dinleme
Singing songsŞarkı söyleme
DancingDans etme
Playing footballFutbol oynama
Playing volleyballVoleybol oynama
Playing basketballBasketbol oynama
Playing tennisTenis oynama
Playing table tennisMasa tenisi oynama
Playing golfGolf oynama
FishingBalık tutma
Reading a bookKitap okuma
Playing the violinKeman çalma
Playing the guitarGitar çalma
Playing the pianoPiyano çalma
Playing the fluteFlüt çalma
Riding a bikeBisiklete binme
Riding a horse / horseback ridingAta binme
Taking photosFotoğraf çekme
Drawing picturesResim çizme
Doing origamiOrigami yapma
Doing puzzlesYapboz yapma
Collecting coinsBozuk para koleksiyonu yapma
Collecting stampsPul koleksiyonu yapma
Playing chessSatranç oynama
Playing checkersDama oynama
Playing backgammonTavla oynama
CanoeingKano yapma
SkateboardingKaykay kayma
Ice-skatingBuz pateni
Roller skatingPaten kayma
CampingKamp yapma
Flying a kiteUçurtma uçurma
Mountain climbing / mountaineeringDağcılık
Rock climbingKaya tırmanışı
Scuba divingTüple dalış
Scoutingİzcilik
WindsurfingRüzgar sörfü
Weight liftingAğırlık kaldırma
Skip ropeİp atlamak
Play hopscotchSeksek oynamak
Play dodgeballYakartop oynamak
KnitÖrgü örmek

 

Hobiler hakkında soru sorma

İngilizce hobiler hakkında soru sorarken “What are &#;&#;. hobbies?” sorusunu kullanabiliriz.

Aşağıdaki tabloyu inceleyiniz.

Whatareyourhobbies?
Whatareherhobbies?
Whatarehishobbies?
WhatareJack’shobbies?
WhatareEmily’shobbies?
Whataretheirhobbies?

 

İngilizce sahiplik sıfatları (possessive adjectives) konusu için buraya tıklayınız.

Yukarıdaki sorularda “your hobbies”, “her hobbies”, “Jack’s hobbies” gibi kelimeler kullandık ve “hobbies” çoğul olduğu için “are” kullanmamız gerekir. “What are &#;&#;.. hobbies?” sorusu iki şekilde cevaplanabilir. Aşağıda örnek soru cümleleri ve cevapları verilmiştir.

 

What are your hobbies? (Hobilerin neler?)

                                               1) My hobbies are knitting, singing and playing computer games. (Hobilerim örgü örmek, şarkı söylemek ve bilgisayar oyunları oynamak.)

2) I like knitting, singing and playing computer games.

 

What are his hobbies? (Onun hobileri nelerdir?)

                                               1) His hobbies are painting and horseback riding. (Onun hobileri resim yapmak ve ata binmek.)

2) He likes painting and horseback riding. (O resim yapmayı ve ata binmeyi sever.)

 What are her hobbies? (Onun hobileri nelerdir?)

                                      1) Her hobbies are cycling and reading. (Onun hobileri bisiklet sürmek ve kitap okumak.

2) She likes cycling and reading. (O bisiklet sürmeyi ve kitap okumayı sever.)

What are their hobbies? (Onların hobileri neler?)

                                                        1) Their hobbies are collecting coins and playing chess. (Onların hobileri bozuk para koleksiyonu yapmak ve satranç oynamak.)

2) They like collecting coins and playing chess. (Onlar bozuk para koleksiyonu yapmayı ve satranç oynamayı severler.)

What are Jane’s hobbies? (Jane’in hobileri neler?)

                                      1) Her hobbies are taking photos and doing puzzles. (Onun hobileri fotoğraf çekmek ve yapboz yapmak.)

2) She likes taking photos and doing puzzles. (O fotoğraf çekmeyi ve yapboz yapmayı sever.)

What are Jack’s hobbies? (Jack’in hobileri nelerdir?)

                                               1) His hobbies are doing origami and skateboarding. (Onun hobileri origami yapmak ve kaykay binmek.)

2) He likes doing origami and skateboarding. (O origami yapmayı ve kaykay binmeyi sever.)

 

İngilizcede sevdiğimiz ve sevmediğimiz şeyleri nasıl ifade ederiz?

İngilizcede sevdiğimiz şeyleri ifade ederken “like” kullanırız. Sevmediklerimizi ifade ederken ise “don’t like” ya da “doesn’t like” kullanırız. “like, don’t like ve doesn’t like”tan sonra ya bir isim kullanmamız gerekir ya da –ing takılı bir eylem. Örneğin; “I like football” cümlesinde like’tan sonra “football” kelimesini kullandık, bir isim kullanmış olduk. “I like playing football” cümlesinde ise  ‘playing’ oynamak anlamına gelir ve –ing takısı almıştır. –ing takılı eylem kullanmış olduk. Aynı cümleleri olumsuz yapacak olursak; “I don’t like football.” Ve “I don’t like playing football.” Şeklinde yapmamız gerekir. Aşağıdaki tabloyu inceleyip örnek cümlelere bakınız.

 

 

I like playing the guitar. (Gitar çalmayı severim.)

She likes flying a kite. (O uçurtma uçurmayı sever.)

She doesn’tlike swimming. (O yüzmeyi sevmez.)

 I don’t like cooking. (Yemek yapmayı sevmem.)

They like checkers. (Onlar dama severler.) /They like playing checkers. (Onlar dama oynamayı severler.)

He doesn’t like music. (O müzik sevmez.) He doesn’t like listening to music. (O müzik dinlemeyi sevmez.)

Dima likes singing. (Dima şarkı söylemeyi sever.)

Aria likes canoeing. (Aria kano yapmayı sever.)

Noah and Caleb like golf. (Noah ve Caleb golf sever.) Noah and Caleb like playing golf. (Noah ve Caleb golf oynamayı sever.)

Jennifer doesn’tlike watching TV. (Jennifer TV izlemeyi sevmez.)

 Jake doesn’tlike playing the violin. (Jake keman çalmayı sevmez.)

Mike and Mark don’tlike basketball. (Mike ve Mark basketbol sevmez.) Mike and Mark don’t like playing basketball. (Mike ve Mark basketbol oynamayı sevmez.)

 

İngilizcede birine bir şeyi sevip sevmediğini nasıl sorarız?

 

Do you like painting? (Resim yapmayı sever misin?)

                            Yes, I do.

Do you like playing chess? (Satranç oynamayı sever misin?)

                                      No, I don’t.

Does she like flying a kite? (O uçurtma uçurmayı sever mi?)

                            Yes, she does.

Does he like surfing the net? (O internette takılmayı sever mi?)

                            No, he doesn’t.

Does she like swimming? (O yüzmeyi sever mi?)

                               No, she doesn’t.

Do they like playing checkers? (Onlar dama oynamayı sever mi?)

                                      Yes, they do.

Do they like reading? (Onlar kitap okumayı sever mi?)

                                No, they don’t.

DoesJeremy like singing? (Jeremy şarkı söylemeyi sever mi?)

                            Yes, hedoes.

DoesElijah like playing the violin? (Elijah keman çalmayı sever mi?)

                              No, hedoesn’t.

DoLanny and Vince like playing golf? (Lanny ve Vince golf oynamayı sever mi?)      

                            Yes, they do.

 Do Bruce and Sammy like playing chess? (Bruce ve Sammy satranç oynamayı sever mi?)

                            No, theydon’t.

 

İngilizcede bir şeye ilgimiz olduğunu ya da olmadığını nasıl söyleriz ve sorarız (BE INTERESTED IN)

be interested in” bir şeye ilgili olmak anlamına gelir. “be interested in”deki  “be”  “am/is/are”dır.

“be interested in”den sonra ya bir noun(isim) gelmelidir, ya da Ving(ing takılı eylem).

Bir şeye ilgili değilsek de am/is/are’dan sonra “not” olumsuzluk ekini getiririz.

be interested in + noun(isim)

be interested in + Ving(ing takılı eylem)

 

SubjectsBe
Iam
Youare
Weare
Theyare
People (they)are
Joel and Felix (they)are
Joel and I (we)are
Heis
Sheis
Itis
Joel (he)is

 

I am interested in music. (Müziğe ilgim var.)

She is interested in mountain climbing. (O dağ tırmanışına ilgili.)

He is interested in wind surfing. (O rüzgar sörfüne ilgili.)

 She isn’t interested in knitting. (O örgü örmeye ilgili değil.)

 He isn’t interested in origami. (O origamiye ilgili değil.)

He isn’t interested in doing origami. (O origami yapmaya ilgili değil.)

Walter is interested in skateboarding. (Walter kaykay yapmaya ilgili.)

Debbie is interested in cycling. (Debbie bisiklet sürmeye ilgili.)

 They are interested in ice-skating. (Onlar buz patenine ilgili.)

 Jimmy isn’t interesten in cooking. (Jimmy yemek yapmaya ilgili değil.)

 Skyler isn’t interested in taking photos. (Skyler fotoğraf çekmeye ilgili değil.)

John and Jane aren’t interested in chess. (John ve Jane satranca ilgili değil.) / John and Jane aren’t interested in playing chess.(John ve Jane satranç oynamaya ilgili değil.)

 

be interested in” ile soru yaparken ise “is/are” en başa getirilir.

 

BeSubjects
Areyou
Arethey
Arepeople (they)
AreJoel and Felix (they)
Ishe
Isshe
Isit
IsJoel (he)

 

Are you interested in dancing? (Dans etmeye ilgili misin?)

                            Yes, I am.

Is she interested in canoeing? (O kano yapmaya ilgili mi?)

                            Yes, she is.

Is he interested in weight-lifting? (O ağırlık kaldırmaya ilgili mi?)

                            Yes, he is.

 Are you interested in ice-skating? (Buz patenine ilgili misiniz?)

                                         Yes, we are.

 Is she interested in swimming? (O yüzmeye ilgili mi?)

                                      No, she isn’t.

 Is he interested in scuba-diving? (O tüple dalışa ilgili mi?)

                                      No, he isn’t.

Is Fiona interested in ice-skating? (Fiona buz patenine ilgili mi?)

                            Yes, she is.            

Is your brother interested in roller-skating? (Erkek kardeşin paten kaymaya ilgili mi?)

                   Yes, he is.

 Are they interested in golf? (Onlar golfe ilgili mi?) / Are they interested in playing golf? (Onlar golf oynamaya ilgili mi?)

                            Yes, they are.

 Are Tom and Tim interested in basketball? (Tom ve Tim basketbola ilgili mi?) / Are Tom and Tim interested in playing basketball? (Tom ve Tim basketbol oynamaya ilgili mi?)

                               No, they aren’t.

 

Birinin neye ilgili olduğunu sorarken ise soruya “what” ile başlanmalıdır.

Eğer yukarıdaki örneklerde olduğu gibi “Yes/No Question” oluşturmada problem yaşamıyorsanız “Wh- question” oluştururken de sıkıntı yaşamazsınız.

İlk önce bir “Yes/No question” oluşturalım;

Are you interested in football?” (Futbola ilgili misin?)

Biz, “Neye ilgilisin?” diye sormak istediğimiz için bu soru üzerinde biraz değişiklik yaparak “What question” oluşturacağız.

Neye ilgili olduğunu sorduğuma göre, sorudan (“Are you interested in football?” sorusundan) ‘football’ kelimesini çıkarmamız gerekiyor. Ve Ne’ye ilgili olduğunu sorduğumuz için de en başa “What” eklememiz gerekiyor;

What are you interested in?

 

What BeSubjectsinterested in
Whatareyouinterested in?
Whataretheyinterested in?
Whatarepeople (they)interested in?
WhatareJoel and Felix (they)interested in?
Whatisheinterested in?
Whatissheinterested in?
WhatisJoel (he)interested in?

 

What are you interested in? (Neye ilgin var?)

                                 I am interested in horseback riding and wind surfing. (At binmeye ve rüzgar sörfüne ilgim var.)

What is he interested in? (O neye ilgili?)

                                      He is interested in painting and singing. (Resim yapmaya ve şarkı söylemeye ilgili.)

What is she interested in? (Onun neye ilgisi var?)

                                      She is interested in canoeing and cycling. (Onun kano yapmaya ve bisiklet sürmeye ilgisi var.)

What is Jessica interested in? (Jessica neye ilgili?)

She is interested in mountain climbing and ice-skating. (Dağ tırmanışına ve buz patenine ilgili.)

What is Stuart interested in? (Stuart neye ilgili?)

He is interested in roller-skating and cooking. (Paten kaymaya ve yemek yapmaya ilgili.)

What are they interested in? (Onlar neye ilgili?)

                            They are interested in golf. (Onlar golfe ilgili.)

                            They are interested in playing golf. (Onlar golf oynamaya ilgili.)

What are Jenny and Polly interested in? (Jenny ve Polly neye ilgili?)

They are interested in tennis. (Onlar tenise ilgili.)

They are interested in playing tennis. (Onlar tenis oynamaya ilgili.)

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir