ido anadolu yakası / Bostancı İDO Bileti - seafoodplus.info

Ido Anadolu Yakası

ido anadolu yakası

İDO Bostancı İskelesi’nden Yapılan Seferler

İDO Bostancı İskelesi’nden yapılan seferler, iç hatlar ve dış hatlar olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Dış Hatlar Seferi:

  • Bostancı – Yenikapı – Bandırma
  • Bostancı – Yenikapı – Marmara – Avşa
  • Bostancı – Yenikapı – Çınarcık – Esenköy

İDO Bostancı İskelesi’nden her gün yapılan seferler ile Marmara Denizi üzerinden rahatça seyahat edebilirsiniz. Siz de hem konforlu hem de hızlı bir yolculuk yapmak için hemen uygun fiyatlarla bilet alabilirsiniz.

İç Hat Seferleri:

Bostancı – Kadıköy – Yenikapı – Bakırköy

Bostancı – Beşiktaş

İDO tarafından yapılan iç hat seferlerinde bilet satışı yapılmamaktadır. Bunun yerine yolcular İstanbul kartları ile geçiş yaparak İstanbul’un iki yakasından keyifli bir şekilde yolculuk yapabilirler.

İDO Bostancı İskelesi Tarihçesi

Bostancı İskelesi, tarihinin İstanbul’un eski dönemlerine dayanması ile ön plana çıkıyor. Günümüzde iskelenin bulunduğu lokasyonda eskiden antik bir liman yer almaktaydı ve bu liman varlığını yılında inşa edilen kâgir iskeleye kadar korumayı başarmıştır. İnşa edilen kâgir iskeleden sonra Bostancı İskelesi’nden Adalar hattı için vapur seferleri başlatılmıştır.

Ahşap bir kubbesi bulunan iskele, dönemin modasına uygun olarak kâgir yığının üzerine inşa edilmiştir. yılında ilk kez yenilenen İDO Bostancı İskelesi, yılında bir kez daha yenilerek bugünkü halini almıştır.

İDO Bostancı İskelesi Nerede?

Bostancı Mahallesi, Maltepe Sahil Yolu üzerinde yer alan İDO Bostancı İskelesi, Anadolu Yakasının en güzel noktalarından birinde konumlanıyor. Geniş ulaşım imkanları sayesinde de İDO Bostancı Terminali’ne rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

İDO Bostancı İskelesi Haritası

İDO Bostancı İskelesi Yol Tarifi

İDO Bostancı İskelesi, ulaşım olarak en rahat lokasyonlardan birinde bulunuyor. İskelenin yerini tarif etmek için genellikle İstanbul’un en ünlü caddelerinden biri olarak kabul edilen Bağdat Caddesi kullanılıyor. Bağdat Caddesi’ne yürüme mesafesi ile 5 dakika uzaklıkta yer alan iskeleye rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Metrobüs ile İDO Bostancı İskelesi’ne Nasıl Gidilir?

İstanbul’un gün içerisinde en fazla kullanılan toplu taşıma araçlarından olan metrobüsle de İDO Bostancı İskelesi’ne gidebilirsiniz. Metrobüs ile Anadolu Yakası’nda bulunan Söğütlüçeşme son durağına gelip oradan otobüs ya da sarı dolmuşları kullanarak İDO Bostancı İskelesi’ne varabilirsiniz.

Metro ile İDO Bostancı İskelesi’ne Nasıl Gidilir?

Anadolu Yakası’nda bulunan M4 Tavşantepe - Kadıköy Metro Hattını kullanarak da İDO Bostancı İskelesine ulaşabilirsiniz. Metro ile Kadıköy durağına gelerek aktarma yapıp otobüs ya da sarı dolmuşlar ile İDO Bostancı İskelesi’ne rahat ve hızlı bir şekilde gidebilirsiniz.

Marmaray ile İDO Bostancı İskelesi’ne Nasıl Gidilir?

Avrupa ile Anadolu Yakası’nı birbirine bağlayan ve her gün binlerce insan tarafından kullanılan Marmaray ile de İDO Bostancı Terminali’ne gitme şansınız var. Söğütlüçeşme durağına gelip oradan aktarma yaparak Bostancı’ya ulaşabilirsiniz.

Otobüs ile İDO Bostancı İskelesi’ne Nasıl Gidilir?

Anadolu Yakası’nın birçok bölgesinden kalkan otobüsler ile Bağdat Caddesi’ne ya da Çetin Emeç Bulvarı’na rahatlıkla ulaşabilir ve birkaç dakikalık yürüme ile İDO Bostancı İskelesi’ne varabilirsiniz. Bununla birlikte, Avrupa Yakası’ndan kalkan bazı çift katlı otobüslerle de Bostancı’ya ulaşabilirsiniz.

Sarı Dolmuşlar ile İDO Bostancı İskelesi’ne Nasıl Gidilir?

Söğütlüçeşme metrobüs durağının yanından ve Kadıköy sahilinden kalkan sarı dolmuşlar, İDO Bostancı İskelesi’ne gitmek için kullanabileceğiniz alternatif araçlardan biridir.

Bostancı’da Nerelerde Vakit Geçirebilirsiniz?

Anadolu Yakası’nın en canlı bölgelerinden biri olan Bostancı’da vakit geçirmek için pek çok farklı imkana sahipsiniz. Bağdat Caddesi’ne dakikalık uzaklıkta olan konumu sayesinde onlarca farklı kafeyi ve alışveriş yapabileceğiniz mekanı size sunuyor. Bununla birlikte, Bostancı’da yer alan Caddebostan Sahili de vakit geçirebileceğiniz en popüler ve keyifli yerler arasındadır. Deniz kenarında güzel yürüyüşler yapabileceğiniz sahilde, aynı zamanda ufak bir piknik yaparak da şehrin içinde yeşilin ve mavinin tadını çıkarabilirsiniz.

Bostancı’da eğlenceli etkinlikler yapma imkanınız da var. Semt ile özdeşleşmiş olan Bostancı Lunaparkı sizi çocukluğunuza döndürerek hoş vakit geçirmenizi sağlayacaktır. Ayrıca, Bostancı’da yer alan İstanbul Oyuncak Müzesi’nde hem kültürel hem de keyifli bir gezinti yapabilirsiniz. Bununla birlikte, Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki konser, tiyatro gibi etkinlikleri takip ederek sanatla iç içe bir gün geçirebilirsiniz.

Son olarak, Bostancı’da yer alan birbirinden özgün kahvecileri deneyimleyebilir ya da Büyülübağ Şarap Evi’nde birbirinden güzel lezzetleri tadabilirsiniz.

İDO Bostancı İskelesi İletişim Bilgileri

İDO Çağrı Merkezi: 44 36 - 44 36

Bostancı İDO Bileti

Bostancı İskelesinden Şehir Merkezine Ulaşım

Bostancı İDO iskelesi konum olarak Çetin Emeç Bulvarı üzerindedir. İsparkın açık otoparkı bulunan alan iskele caddesinin içindedir ve hemen iki arka sokakta Bağdat Caddesine ulaşım sağlanabilmektedir.

İskeleden karşı tarafa geçtiğinizde parkın yanındaki dolmuş son durağını görürsünüz. Buradan Taksim ve Kadıköy’e ulaşım sağlayabilirsiniz. İDO deniz otobüsleri Bostancı 0 numarasından ulaşılabilir. Minibüs, otobüs ve taksi ile ulaşım sağlanabilecek olan Bostancı, Kadıköy ilçesine bağlıdır ve genelde Anadolu yakasında yaşayanların tercih ettiği bir iskeledir.

Adalar, Kadıköy ve İDO iskeleleri yan yana sayılabilecek yakınlıktadır ve yürüme mesafesiyle Bağdat Caddesi, Suadiye, Bostancı merkezlerine gidilebilir. Trafik akşam saatlerinde yoğun olduğundan, yürümek daha kolay olabilmektedir.


Otobüs ile Şehir Merkezine Ulaşım

Bostancı’dan Kadıköy’e ulaşmak için 16, 17 ve 4 numaralı otobüslere binebilirsiniz. Bu Otobüslerin Son durağı Kadıköy Rıhtım bölgesidir ve farklı güzergahlarla bölgeye varılabilmektedir.

Ayrıca Pendik, Kartal ve Küçükyalı yönüne giden otobüsleri de İDO iskelesinin cadde kısmındaki durakta bekleyebilirsiniz. İstanbul’da her yerde olduğu Otobüslerde  İstanbul kart geçtiğinden otobüse bindiğinizde kartınızın olması gerekecektir.

Ayrıca   T ile de Üst Bostancı’dan Taksim güzergahına gidebilirsiniz. Trafik olmadığında ortalama 50 dakikada son durağa ulaşabilirsiniz.


Taksi ile Şehir Merkezine Ulaşım

İDO iskelesinin yanında taksi durağı yoktur ama yoldan geçen taksileri çevirebilir, ya da 0 () 20 59 numarasından taksi çağırabilirsiniz. Bostancı’dan Kadıköy’e taksi ücreti 25 lira civarında tutmaktadır.

Özel Araç ile Şehir Merkezine Ulaşım

Özel aracınızla Şemsettin Günaltay caddesinde Göztepe’ye bağlanarak Kadıköy’e ulaşabilirsiniz. Bağdat caddesinden sağ tarafa devam ederek Üsküdar caddesini geçip Maltepe ve Pendik istikametine ulaşabilirsiniz. Sahil yolunu akşam iş çıkışı saatlerinde tercih ederseniz trafik sorunu yaşayabilirsiniz.


Minibüs ile Şehir Merkezine Ulaşım

İskelenin karşısında bulunan dolmuşlarla Kadıköy’e ulaşabilirsiniz.  Dolmuşlar kısa sürede yararlanabileceğiniz ve her 10 dakikada bir sefer yapan ulaşım araçlarıdır. Sarı dolmuşlarla Kadıköy ve Taksim’e, mavi dolmuşlarla da Pendik ve Kartal bölgelerine ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca minibüs yolunda, Kadıköy’e giden dolmuşları da tercih edebilirsiniz.


Metro ile Ulaşım

Bostancı metro durağına ulaşmak için taksiyle ya da yürüyerek metro alanına gidin ve  Kadıköy bölgesine metro ile ulaşım sağlayın. Hem trafik sorunu yaşamazsınız hem de farklı istikamet olan Kartal bölgesine de ulaşabilirsiniz. Metrolarda da İstanbul kartlar geçerlidir ve aktarma yaparak Kadıköy’den farklı bir toplu taşıma aracına binerek ulaşımınızı ekonomik bir şekilde yapabilirsiniz. 

Daha Fazla Göster

Bostancı Seferleri ve Bilet Fiyatları

Kadıköy İDO Bileti

Kadıköy İskelesinden Şehir Merkezine Ulaşım

İDO iskelesinden indiğinizde kısa sürede ulaşabileceğiniz ışıklardan karşıya geçerek ilçe merkezine ulaşabilirsiniz.

Işıklardan karşıya geçmeden iskelelerin yönünde sola doğru ilerleyerek otobüs garajına ulaşabilirsiniz ve garajdan Taksim, Pendik, Kartal, Üsküdar gibi ilçelere ulaşım sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda Kadıköy metro hizmeti de verilen bir ilçedir. Metroyla Kartal ilçesine ulaşım sağlayabilirsiniz ve saat ’e kadar bu imkandan yararlanabilirsiniz.

İskeleden şehir merkezine ulaşmak için gerekli olan tüm güzergahlara toplu taşımayla ulaşabileceğiniz gibi taksiyle de ulaşabilirsiniz. Taksiyle ulaşım için iskelenin önündeki caddede bulunan taksi durağından her zaman taksi bulmanız mümkün olmaktadır.

Hafta sonları ve iş saatlerinde yoğun bir trafik olduğundan karayolu yerine metro ve metrobüs tercih edebilirsiniz.


Otobüs ile Şehir Merkezine Ulaşım

Kadıköy merkez duraktan otobüse bindiğinizde, 12 numaralı otobüsle Üsküdar’a, 17 ve ile Pendik’e 10B VE 10S ile Bostancı’ya, ile Taksim’e ulaşabilirsiniz.

Ulaşımın kolay bir şekilde gerçekleşmesi için İstanbul kart kullanabilirsiniz. İstanbul kartları terminaldeki İstanbul kart satış ve dolum noktalarından, büfelerden satın alabilirsiniz ve krediniz bittikçe doldurabilirsiniz.

Taksi ile Şehir Merkezine Ulaşım

Taksi ücretleri İstanbul kentinde gece ve gündüz aynı şekilde hesaplanmaktadır. İskelenin karşısındaki yolda bekleyen taksilerden hizmet alarak istediğiniz güzergaha gidebilirsiniz. Taksi ile Moda’ya ulaşmak istediğinizde 15 TL, Bahariye Caddesine ulaşmak için de 10 lira civarında ücret ödemeniz gerekecektir.


Deniz Yolu  ile Şehir Merkezine Ulaşım

Beşiktaş, Kabataş ve Eminönü’ne ulaşım için İstanbul kartın geçerli olduğu motorları tercih edebilirsiniz. Motor seferlerinin yanında vapurlarla da ulaşım sağlayabilirsiniz ve Adalar vapur seferlerine de iskele meydanındaki iskelelerden ulaşabilirsiniz.

Her yarım saatte bir kalkan vapurlar ve dolmuş gibi çalışan motorlarla deniz yolundan akşam saat ’ye kadar ulaşım sağlayabilirsiniz.


Tramvay ile Şehir Merkezine Ulaşım

Rıhtımdan kalkan nostaljik tramvayla yine İstanbul kartınızı kullanarak Bahariye caddesi ve Moda bölgelerine ulaşım sağlayabilirsiniz. Dönüş için de aynı tramvayı kullanabilirsiniz.


Özel Araç ile Şehir Merkezine Ulaşım

Kadıköy rıhtımdan Moda bölgesine trafik olmadığında bir iki dakika sonra ulaşabilirsiniz. Trafik varsa daha uzun sürecek olan ulaşım için tramvay tercih edilebilir. Rasimağa yönünden devam ederek, köprüye ulaşım sağlayabilirsiniz ve Avrupa yakasına karayoluyla geçebilirsiniz.


Minibüs ile Şehir Merkezine Ulaşım

Kadıköy’de Göztepe ve Kartal, Pendik bölgelerine sarı ve mavi minibüslerle ulaşabilirsiniz. Sarı dolmuşlar ise Beşiktaş ve Üsküdar bölgelerine ulaşım için tercih edilmektedir. Sarı dolmuşlar iskelenin sağ tarafında, diğer dolmuşlar ise sol güzergahla otobüs duraklarının bulunduğu yerdedir.   


Metro ile Şehir Merkezine Ulaşım

Kadıköy iskele meydanından T3 metrosu ile Bostancı, Adliye, Kartal, Kurtköy  ve Sabiha Gökçen Havalimanına ulaşabilirsiniz. 

Daha Fazla Göster

Kadıköy Seferleri ve Bilet Fiyatları

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir