kudüs çiçeği / Solanum Kudüs Kirazı Tohumu - Çiçek Tohumları - HB

Kudüs Çiçeği

kudüs çiçeği

Kudüs Kirazı (Solanum Pseudocapsicum) Bitkisi

Açıklama

Kudüs Kirazı (Solanum Pseudocapsicum) Bitkisi

Kudüs Kirazı Bitkisi

Solanum Pseudocapsicum, Mini ağaç formunda yetiştirilebilen, yuvarlak kırmızı meyveleriyle güzel görünümlü, hem bahçe hem salon-Ofis bitkilerinden olan kudüs kirazı solanaceae (patlıcangiller) familyasının Solanum Pseudocapsicum cinsindendir. Meyveleri seafoodplus.info aynı familyadan olduğu halde meyveleri yenilmez. Yaz-Kış yapraklıdır.
Boyu 1 metreyi pek geçmez veya az geçebilir (bu biraz da bakıma ve budama şekline bağlı).
Yerini çok severse boyu 2 metreyi bulabilir.
Kudüs kirazı küçük fidelerini düzenli budamalarla birkaç yılda küçük bir ağaç görünümüne sokabilirsiniz.
Yoksa düzensiz çalı şeklinde gelişseafoodplus.infoüs kirazı ortalama 10 yıl ömürlüdür.
Iyi bir bakımla belki yıl yaşatılabilir. ilkbahardan sonbahara kadar biber çiçekleri gibi beyaz çiçekler açar.
Iri fındık büyüklüğünde, koyu turuncu renkte benzeri meyveler yapar.

ÜRÜNLERİMİZİ SİPARİŞ ETMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERİ KULLANABİLİR, WHATSAPP İLETİŞİM VE DESTEK HATTIMIZDAN ÜRÜNLER İLE İLGİLİ BİLGİ EDİNEBİLİRSİNİZ.

Kış soğuklarına -6c dereceye kadar hiç hasarsız dayanır (kar altında kalması yapraklarına zarar vermez).
Biraz daha fazla veya daha uzun süreli soğukta yapraklarını ve körpe dallarını kaybeder.
c derece ve daha fazla soğukta hayatta kalabilmesi mümkün değil.
Türkiye’de mikroklima açısından subtropikal özellik taşıyan yerlerde (tüm deniz etkisi taşıyan kıyı kesimlerimizde) bir bahçeye dikildiğinde meyveleri düşüp yuvarlanarak çevrede tohumları kendiliğinden çimlenir ve orada kalıcı olurlar.

Sulama: Dış mekan süs bitkileri sık ve düzenli sulamaya gereksinim gösterir. Sulama sabah ve akşam saatlerinde yapılmalıdır. Öğle sıcağında yapılan sulama yanmaya ve su kaybına neden olur. Sulamalar, toprağın havalanmasına olanak verecek şekilde belirli aralıklarla ve bitkilerin kök aksamının bulunduğu cm’lik toprak tabakası su ile doygun hale gelinceye kadar yapılmalıdır. Çok sık ve yüzeysel sulama bitkilerin yüzeysel kök sistemi oluşturmasına neden olduğundan önerilmez.

Çapalama ve ot alma: Sulamalar, yabancı otların gelişimini teşvik ettiği gibi, organik maddece fakir toprakların yüzeyinde kaymak tabakası oluşumuna da neden olmaktadır. Yabancı otları temizlemek, kaymak tabakasını kırmak ve toprağı kabartarak havalandırmak amacıyla çapalama yapılmalıdır. Çapa işlemi, iki sulama arasında toprak yüzeyinin kurumaya başladığı zamanda yapılmalıdır. Bu, toprağın havalanmasına, bitkilerin daha iyi gelişmesine olanak verir. Çapalama ve ot alma sırasında bitki köklerinin zedelenmemesine dikkat edilmelidir.

Gübreleme: Bitkiler azot (N), fosfor (P), potasyum (K), olmak üzere üç ana besin maddesine öncelikle ihtiyaç duydukları gibi, magnezyum, demir, kükürt gibi diğer maddelere de ihtiyaç gösterir. Mevsimlik çiçekler gelişme sürelerinin başlangıcında çiftlik gübresiyle gübrelenmelidir. İnorganik gübre ise gelişme süresince verilir. Toprağa verilecek organik gübrenin tamamen çürümüş olması gerekmektedir.

Neşeli renkleri, tatlı meyveleri ve talepkar olmamasıyla o hep aradığınız ev bitkisi olabilecek bir seçenek var! Kudüs kirazı bakımı rehberimizle iç ve dış mekanları zahmetsizce aydınlatın!

üstten görünenKudüs kirazı

Kudüs kirazı (Solanum pseudocapsicum) veya kış kirazı olarak da bilinen  ile sonbahar saksılarını veya kapalı bahçenizi çabasız bir şekilde aydınlatabilirsiniz! Genellikle renkli meyvesi için değerli bir saksı bitkisi olarak satılan bu çiçek, son dönemde popülerliğini yeniden kazandı. Parlak yeşil yapraklar, kiraz domatesi andıran uzun ömürlü kırmızı, sarı veya turuncu meyvelere dönüşen küçük beyaz çiçekler için mükemmel bir zemin sağlar. Bu da kapalı balkonlar, bahçeler ve saksılar için harika bir renk cümbüşü yaratır. Eski zamanların favori bitkisi, zahmetsiz bakımı ve neşe veren renkleriyle yeniden sahalara geri dönüş yapıyor gibi görünüyor. Siz de yılın çiçek trendini solanum çiçeği ile yakalamak için Kudüs kirazı bakımı rehberimize göz gezdirebilirsiniz!

Kudüs Kirazı (Solanum) Nedir?

yılbaşı için süslenmiş Kudüs kirazı

Kudüs kirazı bitkileri, Solanum pseudocapsicum, Noel kirazı veya kış kirazı olarak da adlandırılır. Taşıdığı meyvenin kiraz değil, onlara benzeyen zehirli meyveler (veya kiraz domatesleri) olduğu ve bitkinin Kudüs&#;ten gelmediği, ancak o bölgeye daha sonra birileri tarafından dikilmiş olabileceği için adının yanlış isimlendirildiği söyleniyor. Solanum çiçeği, gerçekten de adının aksine, aslında Güney Amerika&#;ya özgüdür. Kış kirazı, dik, gür, yaprak dökmeyen bir çalı olarak görünür. Yerel fidanlıklardan yılın herhangi bir zamanında alınabilir ve yıllık kış meyvesi olarak kabul edilir. Solanum bitkisi, eliptik ve yaklaşık 7,6 cm uzunluğunda koyu yeşil, parlak yapraklara sahiptir.

Kudüs Kirazı Yenir Mi?

yakın çekim Kudüs kirazı

Kış kirazı, bakmak ve ortamlara renkli bir hava katmak için birebirdir. Bunun yanı sıra küçük domatese benzeyen bitki ağzınızı sulandırabilir ama bu renkli ve tatlı görünen meyveyi yemek büyük bir hata olabilir. Neşeli renklerine rağmen bitkinin tüm kısımları, özellikle meyvesi insanlar ve evcil hayvanlar için zehirlidir. Bu nedenle, güzelliğinin tadını çıkarabileceğiniz, ancak meraklı çocukların ve evcil hayvanların erişemeyeceği bir yerde sergileyin.

Kudüs Kirazı Bakımı Nasıl Yapılır?

saksıda Kudüs kirazı

İdeal olarak, kendi Kudüs kirazınızı yetiştirmeye başlamak için en iyi zaman, don tehlikesi geçtikten sonra ilkbahardır. Tohumu ilkbaharda ekin ve sonbaharın sonlarında olgun ve meyve vermeye hazır olmalıdır. Tohumu yerleştirildikten sonra, toprağın nemli kalmasını ve kurumamasını sağlamak için bitkiyi düzenli olarak sulayın. Çiçek açmaya veya meyve vermeye başlayana veya daha soğuk mevsimler gelmeye başlayıncaya kadar tutarlı bir sulama düzenini sürdürmek önemlidir. Saksıda yetiştiriliyorsa, yetiştirme sırasında her 2 haftada bir sıvı gübre ile düzenli olarak besleyin.

Kudüs Kirazı bakımıyla ilgili daha fazla bilgi için Kudüs Kirazı nasıl çoğaltılır ve Kudüs Kirazı saksı değişimi nasıl yapılıryazılarımızı inceleyebilirsiniz. 

Solanum Bakımı: Püf Noktalar

  • Kudüs kirazını, iç mekanlarda cereyan olmayan, sıcak ve aydınlık bir yerde büyütün. Toprak yüzeyi kuruduğunda, ancak bitkiler solmadan önce iyice sulayın. Günler uzadıkça ilkbaharda gübrelemeye başlayın.
  • Sulamak ve beslemek bir şeydir, ancak yeterince güneş ışığı almasını sağlamak başka bir şeydir. Konum bunda büyük bir rol oynamaya yardımcı olurken, bitkinin ışığa aşırı ve az maruz kalması, açıklayıcı işaretlere sahip olacak ve çiçeklenme ve meyve üretimini potansiyel olarak etkileyebilir. 
  • Eğer iç mekanda yetiştirmeyi düşünüyorsanız, poleni dağıtmak için çiçeklenme döneminde hafifçe sallamayı unutmayın; kapalı alanda yetiştiriliyorsa ve henüz çiçek yoksa bitki yeterince güneş ışığı almıyor olabilir.
  • Kudüs Kirazı polen olmadan meyve veremez, bu yüzden henüz çiçekleri yoksa, o zamana kadar meyvesi de olmayacaktır. 
  • Sıcak mevsimlerde yapraklar sararmaya başlarsa, aşırı sulanmanın veya güneş ışığına aşırı maruz kalmanın bir işareti olabilir. Bu durumda, sulamayı kesmeyi veya kısmi gölgede bırakmayı düşünün. Yeni yapraklar eskilerinden daha küçük görünüyorsa, bu toprağın değiştirilmesi gerektiğinin bir göstergesi olabilir.
  • Meyve verme döneminden hemen sonra budama, kuvvetli büyümesini sağlar; iyi güneş ışığı altında budadıktan sonra dışarıya dikmek, 8 &#; 10 santimlik bir süs çalısına dönüşmesi için yüksek başarı oranları sağlayacaktır.
  • Büyüyen Kudüs kirazları, zengin, iyi drene olan bir toprağa dikilmelidir. Kudüs kiraz bitkilerini gerektiği gibi sulayın ve düzenli olarak gübreleyin. Bitki büyürken her iki haftada bir sıvı gübreyle besleyin.
  • Bir ev bitkisi olarak, Kudüs kiraz bitkilerini, orta derecede ışığa tahammül edecek olsalar da, mümkünse tam güneşte yerleştirin.
  • Don olmayan bir bölgede yaşıyorsanız ve bir ev bitkisi olarak Kudüs kirazınızı yetiştiriyorsanız, meyve verdikten sonra bitkiyi sert bir şekilde budayın ve ardından bahçenizde güneşli bir yere dışarıda dikin. Kudüs kiraz bitkinizin büyüyerek 0,5 &#; 1 metre boyunda bir süs çalısına dönüşme ihtimali yüksektir. Don olan bölgelerde, bitkiyi her yıl kazıp, dışarısı ısınana ve tekrar taşınabilir hale gelene kadar içeride saklayıp büyütmeniz gerekecektir.
  • Güzel bir süs bitkisi olan Kudüs kirazı hem dekoratif hem de göz ardı edilmemesi gereken zehirlidir. Tatlı hisleri uyandıracak bir süsleme olarak muhteşem bir şekilde hizmet etse de, size ve hanenin herhangi bir üyesine zarar verebileceğini unutmayın. Bu nedenle onu güvenli ve ulaşılması nispeten zor bir yere koyun.

Parlak renkli meyvelerle dolu dallara sahip olan Kudüs Kiraz Çiçeğini sonbahar ve kış aylarında favori bir süs kapalı alan bitkisi olarak kullanabilirsiniz. Meyveler bulunduğu ortama canlılık katarken, yılın sonlarında yeşilden kırmızıya döner.

Beyaz, yıldız şeklindeki çiçekler yaz aylarında bu çalı bitkisi formunda olur. Sonbaharda başlayan çiçekleri yavaş yavaş olgunlaştıkça yeşilden sarıya turuncuya kırmızıya dönüşen küçük, yuvarlak meyveler verir. Uzun ömürlüdürler ve bitkiyi kış boyunca süslerler.

Meyveler kiraz domateslerine çok benzemesi ile cazip görünse de zehirlidirler ve yenilmemelidirler. Kudüs kiraz çiçeği bitkisini bu renkli ev bitkisi tarafından cazip görebilecek çocuklardan ve evcil hayvanlardan uzak tutun.

Bu süs bitkilerini yılın neredeyse her zamanında satışta bulacaksınız. Tatillerde bazen Yılbaşı Kirazı veya Yılbaşı Biberi olarak satılırlar.

Kudüs Kiraz Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Bitkinizin bol güneş ışığı aldığından emin olun.

Kudüs Kiraz Çiçeği, büyümesi, çiçeklenmesi ve meyve üretmesi için gereken doğrudan güneşi alacağı çekici bir veranda bitkisi yapar. Sadece sonbaharda sıcaklık düşmeden önce bu çok yıllığı içeriye getirdiğinizden emin olun. Bu Güney Amerika yerlisi soğuk havalara ve dona karşı tolerans göstermez.

Kış mevsiminde bitkinizi dinlendirin.

Meyve artık çekici olmadığında, sapları yarıya kadar kesin. Sulamayı azaltın, ancak toprağın tamamen kurumasına izin vermeyin. Bitkiyi daha serin bir yere yerleştirin (yaklaşık 16 ° C). İlkbaharın sonlarında, güneşli bir pencereye veya son donma tehdidi geçtikten sonra dış mekanlara geri taşıyın ve normal bakıma devam edin.

Çiçeklenmeyen bitkiler genellikle yeterli ışık almazlar. Kış mevsiminde dinlenme, ardından ılık ve güneşli bir yaz, yeni çiçeklerin ardından meyve vermesini tetiklemelidir. Büyüme mevsiminde gübrelemeyi unutmayın. Saksıda yetiştirilen bitkilerin düzenli olarak beslenmesi gerekir. Çiçekleriniz var, ama meyve yok mu? İki yıl boyunca saklanan bitkiler çiçek açabilir, ancak tozlaşmadığı için meyve üretemez.

Bitkinizi Nasıl Tozlaştırabilirsiniz?

Açık havada yetişen bitkiler rüzgârdan veya poleni çiçekten çiçeğe taşıyan böceklerden tozlaşır. Eğer bitkinizi iç kısımlarda muhafaza ettiyseniz, biraz yardıma ihtiyacı olacaktır.

Polen yaymak için çiçekten çiçeğe hareket ederek, çiçeklerin ortasındaki organlarındaki dab&#;ları temizlemek için küçük, temiz bir boya fırçası veya kulak temizleme çubuğu kullanın.

İlkbaharda kökleri düğümlenen bitkilerinizin saksılarını değiştirin

Biraz yer açmak için 1 beden daha büyük bir saksıya yerleştirmelisiniz. Kök çürümesine yol açabilecek aşırı sulamayı önlemek için drenaj deliği olan bir tencere kullanın.

Zararlılarla Mücadele Konusunda Ne Biliyorsunuz?

Bitkinizi rahatsız eden bir şey mi var? Kudüs kiraz çiçeği bazen yaprak bitleri, beyaz sinekler veya örümcek akarları tarafından istila edilir. Ilık su ile düzenli spreyleme, sıcak ve kuru koşulları tercih eden örümcek akarlarının istilasını önlemeye yardımcı olacaktır. Gerekirse bir böcek ilacı kullanın. Organik neem yağı böcek ilacı birçok zararlı için etkili bir tedavidir.

Jerusalem Kiraz Çiçeği Bitkisi İpuçları

Menşei: Brezilya

Yükseklik: cm

Işık gereksinimi: Bitkinizi her gün birkaç saat doğrudan güneş alacağı parlak bir yere koyun. İsterseniz yaz için dışarı taşıyabilirsiniz. İlk dondan önce getirin ve tatil sezonunda renkli ekranın tadını çıkarın.

Su ihtiyacı: Toprağı eşit derecede nemli tutun, ancak hantal olmamasına dikkat edin. Meyve düştükten ve bitki kış mevsiminde dinlendikten sonra ilkbaharda sulamayı azaltın. Tropikal bitkilerinizi sulamak için daima ılık su kullanın, soğuk su onlar için şok etkisi yaratacaktır.

Nem gereksinimi: Bitki çevresinde %40 – 50 bağıl nem tutmayı hedefleyin. Bitkiyi yaz aylarında her gün buğulayın ve tencereyi ıslak çakıl tepsisi üzerine yerleştirin. Tesisi ısı / hava menfezlerinden uzak tutun. Kuru hava patlamaları meyvelerin büzüşmesine ve erken düşmesine neden olur.

Sıcaklık gereksinimi: Ortalama oda sıcaklıkları (18 ila 24 ° C) yeterli olacaktır. Bitkinizi yaz için dışarı taşırsanız endişelenmeyin ısıya dayanabilir. Ancak, donmaya karşı tolerans göstermeyecektir. Bundan dolayı gelen sonbahar ve kış aylarında, serin bir yerde tutarak (yaklaşık 16 ° C) meyve daha uzun ömürlü olacaktır.

Toprak ihtiyacı: Herhangi bir kaliteli, çok amaçlı saksı karışımı yeterlidir.

Gübre ihtiyacı: Bu bitkinin ihtiyaç duyduğu mikro besin maddelerine sahip bir domates gübresi ile bitkinizi sonbahar boyunca besleyin.

Yayılma: Bitkinizi kök çelikleri veya tohumlardan çoğaltabilirsiniz. İlkbaharda kök çelikleri alın ve nemli saksı karışımında kökleyin. Olgunlaşmış meyvelerden tohum toplayın ve erken ilkbaharda kapalı saksılarda dikim yapın.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir