nidanur ismin anlamı / Nida İsminin Anlamı Nedir? Nida İsminin Analizi, Şiiri, Arapçası ve Kökeni

Nidanur Ismin Anlamı

nidanur ismin anlamı

Nida isminin anlamı nedir, &#;zellikleri nelerdir? (Kız &#;ocuk i&#;in isim &#;nerileri)

Nida kelimesi Kuran’da Neda şeklinde geçiyor. Kız çocukları için tercih edilen bu isim günümüzde de tercih ediliyor. Aslı Arapça olan bu isim Türkçede en çok tercih edilen kız isimlerinden biridir.

NİDA İSMİNİN ANLAMI NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

Kız isimleri içerisinde yer alan Nida ismi, yüksek sesle bildiri yayınlama veya seslenme anlamında kullanılmaktadır. Neda Kur’an’da geçiyor ancak Türkçeye Nida şeklinde geçmiştir. Nida etmek fiili birin yüksek sesle seslenmesi anlamında kullanılmaktadır.

İsim Arapça kökenlidir ve Türklerin Müslüman olmasından sonra Türkçeye geçmiştir. Türkçeleşmiş Arapça isimlerden biridir.

NİDA İSMİ NEREDEN GELİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Nida ismi Kur’an’da geçen bir isimdir. Kuran-ı Kerim’de Maide Suresi 3. Ayette ‘ Hani o rabbine gizlice seslenmişti (nida etmişti)’ buyrulmaktadır. Bu ayette geçen rabbine seslenmişti kelimesi ‘Nidaen’ kelimesidir. Nida burada geçmektedir ve isim haline gelmiştir.

Nida isminin özelliklerini şu şekilde toplayabiliriz:

  • Arapça kökenli bir kelimedir ve Türkçeye sonradan intikal etmiştir.
  • Kuran’da geçen bir isimdir. Bağırma veya sesleniş şeklinde tefsir edilmiştir. Ayrıca hitap etme, bir gruba karşı bildiri yayınlama, anlamlarına da gelmektedir.
  • İslami açıdan herhangi bir mahsuru yoktur.

Kız çocuklarına verilen isimlerdendir. Türkiye’de kız çocuklarına en çok verilen isimler içerisinde yer almaktadır. ( yılı araştırma sonuçlarına göre: Türkiye'de Aralık itibariyle tam olarak tane Nida ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde sırada)

Burada bilinmesi gereken konu Kuran’da her geçen ismin güzel olduğu yanılgısıdır. Kuranda Firanvun, Nemrut, Karun gibi isimler de geçiyor. Ancak bu isimler kötüdür ve çocuklara verilmez. Keziban Kuran’da ‘yalancı’ olarak geçer. Bu ismin çocuklara konmaması gerekir. Nida isminin bir mahsuru yoktur ve kız çocuklarına verilebilir. İslam’da asıl olan ismin manasıdır. Kötü çağrışım yapmayan ve manası güzel olan isimler çocuklara verilebilir. İsim çocuğun karakterini etkiler ve onun davranışlarına yön verir. Bu nedenle güzel isim verilmelidir.

NİDA İSMİNİN YANINA İKİNCİ İSİM ÖNERİLERİ

  • Nida Nisa
  • Nida Ebrar
  • Nida Nur
  • Nida Selda
  • Nida Asel
  • Nida büşra
  • Nida Elif
  • Nida Nilgün
  • Nida Irmak
  • Nida Nilay

Nida İsminin Anlamı Nedir? Nida Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

Nida isminin pek çok farklı anlamı bulunmaktadır. Türk Dil Kurumu’na göre bu farklı anlamlar dört alt başlıkta incelenmektedir. Bu alt başlıklar bağırma, seslenme, ses verme ve çağırma olarak belirtilmektedir.

Nida Ne Demek?

Nida isminin daha iyi anlaşılabilmesi için içerdiği dört anlamı daha detaylı incelemek gerekmektedir. Ünlem anlamına gelen nida kelimesi incelendiğinde herhangi bir duyguyu, bir düşünceyi veya doğada meydana gelen bir sesin yansımasını ifade ettiği görülür. Bağırmak anlamına gelen nida kelimesi ise kişinin sesinin yüksek ve gür çıkmasını belirtmektedir.

Ses verme anlamına gelen nida kelimesi kişinin kendisine yöneltilen soruya cevap vermesini veya herhangi bir durumda çıkardığı sesi ifade etmektedir. Bunun yanında seslenmek anlamına gelen nida kelimesine bakıldığında birini uzak bir mesafeden bağırarak çağırmayı, cevap vermek için sesini çıkarmayı veya söylenen şeyi bir başkasına yöneltmeyi ifade etmektedir.

Bu anlamlara ek olarak Nida ismi dikkat çeken başarılı, önceliklerini belirleyebilen ve güçlü yönlerini öne çıkarmayı başaran birey anlamına gelmektedir. Nida isimli kişilerin gerçekleşen olayları çevrelerinde bulunan diğer insanlardan daha farklı gördüğü, yaratıcılıklarının gelişmiş olduğu ve çoğunlukla kalıplaşmış fikirlerden çok daha farklı fikirlere sahip oldukları ifade edilmektedir. Nida ismi kişilere bağımsız, kararlı ve azimli bir karakter kazandırmaktadır.

Nida İsmi Kur’an’da Geçiyor mu?

Kayıtlara göre Kur’an’da hiçbir metinde Nida ismi kullanılmamıştır. Yani Kur’an-ı Kerim içerisinde Nida ismi yoktur. Buna karşın Nida ismi her iki cinsiyet içinde kullanılması caiz olan bir isim olarak gösterilmektedir. Bunun nedeni de dinimiz ile ve kültürümüz ile ters düşen bir anlam içermiyor olmasıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası