balgam söktürücü bitkiler / Balgam söktürücü bitkiler - Yemek Tarifleri

Balgam Söktürücü Bitkiler

balgam söktürücü bitkiler

Balgam Söktürücü Bitkiler - Balgam Söktüren Doğal İlaçlar, Bitkiler Nelerdir? - Evde Doğal Balgam Söktürücü Kür Nasıl Hazırlanır?

Balgam genelde boğaz kısmına yapışarak hem nefes almayı hem de konuşmayı zorlaştırır. Yutkunurken de rahatsızlık hissi verir. Öksürürken bile hırıltılı ses çıkarmasına neden olur. Bu rahatsız edici durumdan kurtulmak için illa ilaç kullanmak zorunda değilsiniz. Doğal ve bitkisel yöntemlerle balgamdan kurtulabilirsiniz. Balgam söktürücü kür ya da balgam söktürücü bitkiler gibi size sunacağımız bazı öneriler olacak. Balgam tedavisi için bunları deneyebilirsiniz. İşte balgam söktürücü şeyler…

BALGAM SÖKTÜRÜCÜ KÜR

Bal ve acı biber kürü

Balgam söktürücü bir karışım istiyorsanız bunu denemelisiniz. Bal, zencefil ve acı biber karışımı ile yapılan bu kür balgam tedavisi için doğal çözümdür.

1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı zencefil tozu yanında yarım yemek kaşığı acı biber tozu malzemelerini hazırlıyoruz. Bir kabın içerisine hepsini atıp güzelce karıştıracağız. Kaynatarak krem kıvamına gelene kadar karıştıracağız. Daha sonra günde 2 yemek kaşığı tüketeceğiz. Koyu içemeyenler su karıştırıp tüketebilir.

Bal ve soğan kürü

Solunum yollarındaki tıkanıklığa iyi gelen bir kür daha vereceğiz. Ev yapımı doğal bir kür olan bal ve soğan karışımından oluşuyor. 2 yemek kaşığı elma sirkesi, gram soğan, yaram bardak bal malzemelerini hazırlayın. Soğanları küçük küçük doğrayın. Bir saklama kabının içine tüm malzemeleri atıp karıştırın. 1 - 2 gün bekletin. Günde bir ya da iki kaşık tüketilmesi önerilir.

Elma ve limon kürü

Bu karışım ile balgam şikâyetlerini azaltabilirsiniz. İltihap söktürücü özelliği ile de bilinir. Bir elmayı yarım soyulmuş şekilde hazırlayın. 1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı limon suyu da hazırlayın. Önce elmaları pişireceğiz. Elmalar püre gibi olana kadar pişecek. Sonra diğer malzemeleri ekleyeceğiz. Bu karışımı da yine aynı şekilde günde iki yemek kaşığı tüketebiliriz.

BALGAM SÖKTÜRÜCÜ BİTKİLER

  • Anason bitkisinin içerisindeki bileşenler mukus oluşumunu engeller. Balgam tedavisinde kullanılan bitki türüdür.
  • Okaliptüs bitkisi ferahlığı ile solunum yollarındaki tıkanıklığa iyi gelir. Balgam söktürücü özelliğe sahiptir. Kaynar suyun içine okaliptüs yağını dökerek buharı ile rahat bir nefes alabilirsiniz.
  • Tarçın boğazı rahatlatan ve balgam temizleyen bir tozdur. İçeceklerde tarçın kullanarak tüketebilirsiniz.
  • Adaçayı ve çay ağacı çayı içmeyi de deneyebilirsiniz.

BALGAM SÖKTÜRÜCÜ BESİNLER

  • Patates
  • Kabak
  • Muz
  • Balık ürünleri
  • Kırımızı ve beyaz et
  • Yumurta
  • Süt ve süt ürünleri
  • Çorba çeşitleri
  • Karnabahar
  • Kuşkonmaz
  • Kereviz
  • Sarımsak
  • Soğan
  • Ananas
  • Portakal
  • Greyfurt
  • Mandalina

BALGAM SÖKTÜRÜCÜ ŞURUP

  • Ilık su hazırlayın. İçerisine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. C vitamini bakımından zengin bu karışım balgamı temizleyecektir.
  • Ilık su ya da ılık süt ile balı karıştırıp için. Balgamı söküttürecektir. Ayrıca boğazınızı yumuşatacaktır.
  • Meyan kökü, rezene ve kekik çayı balgam söktürücü özellikleri ile bilinir. Günlük olarak bir bardak içebilirsiniz.
  • Zencefil çayı virüslerin ölmesine ayrıca bakterilerin yok olmasını sağlar. Balgam tedavisinde de kullanılır. Ilık bir zencefil çayı içmeyi deneyin.
  • Bir bardağın içine ılık su ekleyin. Zerdeçal tozunu da ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı boğazda gargara yaparak tükürün. Günlük uygulayın.
  • Tuzlu su ile günlük gargara yapın. Boğazdaki balgamı temizleyecektir.
  • Bol bol su içmek hem balgamı yumuşatır hem balgamın atılmasına yardımcı olur.
Hızlı ve kesin etkili adet söktürücü bitkisel ilaçlar, besinler ve çaylar: Adet söktürücü şeyler nelerdir? Bademcik Şişmesine Ne İyi Gelir? Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer, Bitkisel Yöntemlerle En Hızlı Nasıl İyileşir? Saç biti nasıl temizlenir? Evde doğal yolla ve ilaçsız bit temizliği nasıl yapılır?

Balgam Söktürücü 10 Şifalı Bitki Çayı

Balgam Söktürücü 10 Bitki Çayı Önerisi

Balgam, akciğer tarafından üretilen bir çeşit kaygan ve yarı katı formda bir sıvıdır. İnsanların günlük hayatında genellikle karşısına çıkan bir sorun olan balgam, çoğu hastalığın belirtileri arasında yer alır. Bu içeriğimizde sizler için en keskin balgam söktürücü şifalı ve bir o kadar da faydaları bitki çaylarını araştırdık.

SıraÇayÖzellikEtki
1Limon SuyuSöktürücüCiğerleri Temizler
2Zencefil ÇayıTemizleyiciİltihapları Önler
3Nane ÇayıFerahlatıcıBoğazı Yumuşatır
4Okaliptüs ÇayıFerahlatıcıÖksürüğü Keser
5Kekik ÇayıSöktürücüBoğazı Yumuşatır
6Anason ÇayıAntiseptikTıkanıklığı Açar
7Rezene ÇayıAntiseptikÖksürüğü Keser
8Meyan Kökü Çayıİltihap ÖnleyiciCiğerleri Temizler

En İyi Balgam Söktürücü Bitki Çayları

İşte, balgam söktürücü bitki çayları ve faydaları

1. Limon Suyu

Balgam Söktürücü Bitki Çayları

Herkes bilir ki, limon C vitamini bakımından oldukça değerli bir bitki türüdür. İçerisinde bulundurduğu besinler sayesinde balgamı vücuttan kolay bir şekilde atar. Yarım bardak suyun içerisinde bir yemek kaşığı kadar koyularak içilebilir.

2. Zencefil Çayı

Balgam Söktürücü Bitki Çayları

Balgam sökücü bitkiler sıralamasında belki de en üstlere zencefil çayının koyulması gerekir. Zencefil çayı sayesinde vücutta yer alan iltihap önlenir ve karaciğer ile akciğerin temizlenmesi kolaylaşır. Balgamı sökmesinin yanı sıra göğüsteki tıkanıklığı da hızlı bir şekilde en aza indirir. Bir bardak su içerisine 1 yemek kaşığı kadar katın ve 10 dakika boyunca haşlanmasını bekledikten sonra yavaş yavaş için.

3. Nane Çayı

Balgam Söktürücü Bitki Çayları

Ferahlatıcı etkiye sahip olan nane çayı, öksürük ve balgama karşı oldukça etkilidir. Nane çayı, boğazı yumuşatır ve öksürüğü keser. Ayrıca nane çayının buharını soluyarak ciğerlerinizin açılmasını da sağlayabilirsiniz. Ciğerleri temizleyen nane çayı, balgamın atılmasını kolaylaştırır. Genellikle kış aylarında soğuk algınlığı gibi hastalıklardan sonra ortaya çıkan balgamın yanı sıra bulantı ve kas ağrıları da görülebilir. Nane çayı, balgamın atılmasına yardımcı olduğu gibi bulantı ve kas ağrılarına da iyi gelir.

4. Okaliptüs Çayı

Balgam Söktürücü Bitki Çayları

En etkili balgam söktürücü bitki çaylarından bir tanesi olan okaliptüs, boğazlarınızın yumuşamasını sağlar ve balgamın atılmasına yardımcı olur. Ferahlatıcı etkiye sahip olan okaliptüs çayı, öksürüğe karşı da oldukça etkilidir. Okaliptüs çayını doğrudan tüketebileceğiniz gibi buharını da soluyabilirsiniz. Böylece tıpkı nane çayında olduğu gibi ciğerlerinizin de bu buhar sayesinde temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

5. Kekik Çayı

Balgam Söktürücü Bitki Çayları

Mutfağın olmazsa olmazlarından biri olan ve balgam söktürücü bitki çayları arasında en önemli yere sahip olan kekiğin faydaları saymakla bitmez. Birçok sağlık sorunu karşısında etkili sonuçlar alınmasını sağlayan kekik, balgam tedavisinde de oldukça etkilidir. Kekik çayı, çok eski zamanlardan beri öksürük tedavisinde kullanılmaktadır. Oldukça iyi bir balgam söktürücü olan kekik çayı, boğazı yumuşatır, mideyi rahatlatır ve ağrılara iyi gelir.

6. Anason Çayı

Balgam Söktürücü Bitki Çayları

Antiseptik özelliğe sahip olan anason çayı, içeriğindeki creosol ve alpapiene adlı bileşenler sayesinde tıkanıklığı açar ve öksürüğü keser. Aynı zamanda mikropları temizlemeye yardımcı olur. Anason çayı ile solunum yollarındaki tıkanıklığın açılmasına yardımcı olabilirsiniz. Anason çayını doğrudan tüketebileceğiniz gibi buharını soluyarak ciğerlerinizin yumuşamasını ve balgamın vücuttan atılmasını sağlayabilirsiniz.

7. Rezene Çayı

Rahatlatıcı özelliğiyle bilinen ve balgam sökücü bitki çayları arasında yer alan rezene çayı, bronşit tedavisinde oldukça etkilidir. Boğazı yumuşatır ve öksürüğü keser. Özellikle bronşitin neden olduğu kuru öksürüğe karşı oldukça etkilidir. Rezene çayını soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların tedavisinde de kullanabilirsiniz.

8. Meyan Kökü Çayı

Balgam Söktürücü Bitki Çayları

Balgam söktürücü özelliği bulunan meyan kökü çayı aynı zamanda iltihap önleyici özelliğe de sahiptir. Bronşite karşı oldukça etkili olan meyan kökü çayı, diğer solunum sistemi hastalıklarına karşı da fayda sağlamaktadır. Doğal balgam söktürücü olarak meyan kökü çayını rahatlıkla kullanabilirsiniz.

9. Ceviz Perdesi Çayı

Balgam Söktürücü Bitki Çayları

Kabuğundan meyvesine birçok derde şifa olan ceviz perdesi çayı balgam söktürücü etkiye sahiptir. Yapılışı oldukça basit olan çay, kısa süre içerisinde balgamınızı atmanızı sağlar. İlk olarak bir fincan kaynamış suya demlemiş olduğunuz ceviz perdeleri eklenir. 3 dakika bekledikten sonra içime hazır hale gelir. Eğer tadı size acı gelirse limon veya bal ile tatlandırabilirsiniz.

Karabiber Çayı

Balgam Söktürücü Bitki Çayları

Karabiberin balgam söktürücü gücü sayesinde kısa süre içerisinde hastalıktan kurtulabilirsiniz. Her evde olan karabiber son derece etkilidir. Karabiber çayını yapmak için su kaynatılır. Bir fincana boşaltılır ve üzerine bir çay kaşığı karabiber eklenir ve karıştırılır. 2 dakika kadar bekletildikten sonra içilir. Karabiberin yoğun bir tadı vardır. En basit yapılabilen balgam söktürücü çaylardandır.


Balgam nedir?

Balgam, akciğerler tarafından üretilen kalın, kaygan ve yapışkan bir maddedir. Ayrıca mukus olarak da adlandırılan balgam, tiksindirici bir görüntü oluştursa da vücut temizliği bakımından oldukça önemli bir yere sahiptir. Balgamın atılmasıyla birlikte akciğer ve bronşlarda bu zararlı maddeler de atılmış olur.

Balgam hangi hastalıklara sebep olur?

Balgam oluşması, astım ve bronşit başta olmak üzere solunum yolu enfeksiyonları balgama neden olabilir. Balgamın görüntüsü hangi sağlık sorunundan kaynaklandığının göstergesidir. Saydam balgam, bronşlarla alakalı hastalıkların habercisi olarak nitelendirilir.

Ayrıca cerahatli (iltihaplı) saydam balgam; bronşlara mikrop karıştığını işaret ederken, kanlı balgam ise akciğer hastalıklarını işaret etmektedir. Balgam toplumumuzda ciddiye alınmayan ve ihmal edilen konulardan biridir.

Ancak balgamın cinsi ve rengi her ne olursa olsun mutlaka doktora başvurulmalıdır. Kesinlikle ihmal edilmemesi gereken konulardan biri olan balgam, birçok sağlık sorununun habercisi olabilir.

Balgam nasıl atılır?

Balgamdan kurtulmak için birçok yol denenebilir ama bazı yollar vardır ki, kısa vadede sonuç elde edilebilir. Balgam nasıl atılır ya da balgam nasıl sökülür sorularına en güzel cevabı bu içerikte bulabilirsiniz.

Peki, balgam nasıl atılır? Balgam atmak için öncelikle, balgam söktürücü bitki çaylarını deneyebilirsiniz. Bitki çaylarını ve balgamın sökülmesindeki faydasını aşağıda bulabilirsiniz. Peki, bunun dışında vücudumuzdan balgam nasıl atılır?

Balgamdan nasıl kurtulunur?

İlk olarak evinizi sık sık havalandırmanız gerekmektedir. Yaz ve kış ayı fark etmeksizin. Günde, kesinlikle bardak su için. Su içtiğiniz bardağın içerisinde çok fazla olmayacak şekilde ( damla) limon sıkın. Kesinlikle yeşil sebze tüketmeyen önem verin. Eğer hastalığınızın çok önemli olduğunu düşünüyorsanız, kesinlikle doktora muayene olmaya gidin.

Balgam kan gelmesi neye işarettir?

Balgamdan kan gelmesi, tıp biliminde “Hemopizi” olarak adlandırılmaktadır. Eğer balgamlı bir şekilde öksürüp kan geldiyse, alt veya üst solunum yolu hastalıklarının bir bulgusudur. Her kan gelme hastalığını “Hemoptizi“ olarak da adlandıramayız.

Balgamdan kan gelmesinin nedenleri nelerdir?

Ülkemizde, balgamdan kan gelmesinin en önemli sebebi tüberkülozdür. Bunun yanı sıra akciğer damarlarında tıkanmaya sebep olan pulmoner emboli, akciğer apsesi, kronik bronşit ve zatürre hastalığı da balgamdan kan gelmesine sebep olmaktadır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir