hindistan cevizi yağı kaşıntıya iyi gelir mi / Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? – Serenade

Hindistan Cevizi Yağı Kaşıntıya Iyi Gelir Mi

hindistan cevizi yağı kaşıntıya iyi gelir mi

Hindistan cevizi yağı faydaları ve yararları: Cilt, saç ve sivilcelere hindistan cevizi yağı nasıl uygulanır?

Hindistan cevizi ağacından elde edilen hindistan cevizi yağı günümüzde kozmetik sektörünün olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Cilt bakımından saç bakımına kadar pek çok faydası bulunan hindistan cevizi yağı aynı zamanda diş eti sağlığı için de kullanılabilir. Sizler için hazırladığımız yazımızda hindistan cevizi yağı ne için kullanılır? sorularının cevaplarını bulabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Sağlık için sayısız faydası bulunan hindistan cevizi için kişilerin en çok sorduğu sorulardan biri de hindistan cevizi yağı neye iyi gelir? olarak karşımıza çıkar. İşte hindistan cevizi yağı faydaları:

  • Hindistan cevizi yağının en çok tercih edildiği alan kozmetik sektörüdür. Saç bakımından cilt bakımına kadar pek çok üründe hindistan cevizi yağı kullanılır. Kimyasal makyaj temizleme ürünleri yerine hindistan cevizi yağı kullanmayı tercih edebilirsiniz.
  • Hindistan cevizi yağından MTC yağı oranı yüksektir. Araştırmalara göre MTC’ler kalori yakılmasını yüzde 5 oranında arttırır.
  • Gargara olarak kullanıldığında diş eti sağlığını güçlendirir, ağız enfeksiyonlarını iyileştirir.

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?

  • Hindistan cevizi yağı kullanım alanları oldukça geniştir. Hindistan cevizi yağı cilt bakımı, saç bakımı, kaş kirpik bakımı ve ağız bakımı için kullanılır. Ağız bakımı için hindistan cevizi yağını gargara olarak kullanabilirsiniz. Bir bardak su içerisine 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı koyarak ağızda gargara yapabilirsiniz.
  • Vücudunuzu nemlendirmek için elinize döktüğünüz hindistan cevizi yağı ile masaj yapabilirsiniz.
  • Gece bakımı için yüz bölgesinde kullanabilirsiniz.
  • Bir pamuk yardımı ile makyajlarınızı silebilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı Saç İçin Faydası

Saç bakımı için son dönemlerde hindistan cevizi yağı oldukça popüler olmaya başlamıştır. Saç bakım yağlarından şampuanlara kadar pek çok ürün içeriğinde yer alır. Ancak saç bakımında doğal hindistan cevizi yağının kullanılması önerilir. Hindistan cevizi yağının faydaları şu şekildedir:

  • Saçı onarır ve bakım yapar.
  • Saçta meydana gelen kırılmaların durmasını sağlar ve daha sağlıklı uzamasında yardımcı olur.
  • Saçın kaybettiği nemi geri kazandırır.
  • Islak saçta hasar meydana gelebilir ve protein kaybı yaşanabilir. Hindistan cevizi yağı bu hasarı önler.
  • Saçta bit oluşumunu engeller. Bitlenen saçın temizlenmesine yardımcı olur.
  • Güneşte yıpranan saçı onarır.
  • Çoğu kişinin şikayetçi olduğu kepek sorununu ortadan kaldırır.
  • Saç dökülmesinin azalmasında yardımcı olur.
  • Saçı kaybettiği parlaklığı ve canlılığı geri kazandırır.

Hindistan Cevizi Yağı Cilt İçin Faydası

Hindistan cevizi yağı saç bakımında olduğu kadar cilt bakımında da oldukça faydalıdır. Makyaj temizleyicisi olarak kullanılabilen hindistan cevizi yağı aynı zamanda cilde bakım yapar ve nemlenmesini sağlar. Kuru ciltlere nem kazandırır. İçeriğinde pek çok mineral vardır. Bu mineraller cildin beslenerek yumuşamasında yardımcı olur. Ciltte meydana gelen kaşıntı ve dökülmelerde de hindistan cevizi yağı kullanılır. Özellikle egzama tedavisinde kısa sürede olumlu etkileri görülmektedir. Cildi derinlemesine temizleyen hindistan cevizi yağı düzenli kullanıldığında cilde ışıltı ve parlaklık verir.

Giriş Yap/Üye Ol

Cilt üzerinde oluşup yoğun bir kaşıntı ve tahriş yaratan mantar enfeksiyonu, oldukça rahatsız edicidir. Mantar enfeksiyonunu iyileştirmek ve cildinizi rahatlatmak için 6 doğal malzemeyi sizin için derledik. Tabii baştan uyaralım, her ne kadar doğal ve etkili yöntemler olsalar da cilt tipleri farklılık gösterdiği için uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışmakta fayda var.

İşte mantar enfeksiyonuna iyi gelen 6 etkili malzeme:

1. Yoğurt

Genelde güneş yanıklarından şikâyetçi olduğumuz anlarda akla gelen yoğurdu mantar enfeksiyonu için de kullanıp olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz. Yoğurttaki faydalı bakteriler, mantar enfeksiyonundan şikâyet edilen bölgeye uygulandığında hızlı bir iyileşme sağlayabilir. Sorunlu bölgeye bir miktar şekersiz yoğurt sürün ve dakika kadar bekletin. Kaşınma hissinin yok olduğunu göreceksiniz.

yogurt

2. Fesleğen

Saksılarda ya da yemeklerde çok sevdiğimiz mis kokulu fesleğeni bu kez şifa bulmak için kullanamaya ne dersiniz? Birkaç taze fesleğen yaprağını ezip suyunu çıkarın. Çıkan suyu sorunlu bölge üzerine uygulayıp kuruyana kadar bekletin. Günde kez uygulayın, kısa zamanda enfeksiyondan kurtulun.

feslegen

3. Hindistan Cevizi Yağı

Antifungal özelliklere sahip olan Hindistan cevizi yağı ile mantar enfeksiyonuna karşı savaş açabilirsiniz. Bir miktar yağı sorunlu olan bölgeye günde 3 kez uygulayın kıza zamanda iyileştiğini göreceksiniz.

hindistan-cevizi-yagi

4. Elma Sirkesi

Elma sirkesi; salatalara lezzet, temizliğe kolaylık katan malzemelerden biridir. Bu kez ise marifetini mantar enfeksiyonunu iyileştirmekten yana kullanacak.
Mantar enfeksiyonundan şikâyetçi olduğunuz bölge üzerine bir miktar sirke sürün ve bekletin. Elma sirkesinin içerisindeki mantarı öldüren bileşenler sayesinde tahriş durumu ve kaşıntı hissinin azaldığını fark edeceksiniz.

sirke

5. Sarımsak

Mantar enfeksiyonu denince birçok insanın aklına ilk gelen yöntem taze sarımsaktır. Taze sarımsakları ezip hamur haline getirdikten sonra mantardan şikâyet etiğiniz bölge üzerine uygulayın. İçerisindeki anti-bakteriyel ve doğal antibiyotik bileşenler sayesinde enfeksiyonun azaldığını göreceksiniz.

sarimsak

6. Zerdeçal

Yemeklerimize renk katan zerdeçal bu kez cildimize sağlık katacak. Bir miktar toz zerdeçala birkaç damla su ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra hamur haline gelen karışımı sorunlu bölgeye uygulayıp 15 dakika kadar bekletin. Su ile durulayın. Bu işlemi düzenli olarak her gün ya da gün aşırı uygulayın. Sonucu fark edeceksiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası