hes kodu alma yabancı / HES Kodu Nasıl Alınır? | e-ikametsigorta

Hes Kodu Alma Yabancı

hes kodu alma yabancı

Uluslararası Öğrenciler İçin HES Kodunun UBYS Sistemine Girilmesi Hakkında

CLICK HERE TO READ THIS ANNOUNCEMENT IN ENGLISH

Tüm uluslararası öğrencilerimizin dikkatine,

Covid pandemisi nedeniyle üniversitemiz öğrencilerini hastalığa karşı korumak ve önlem alabilmek adına Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sunulan Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ya da SMS yoluyla alınan HES kodunun UBYS sistemine girilmesi gerekmektedir.

Yabancılar için HES kodu nasıl alınır?

SMS olarak HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla;

Milliyeti (IRN), pasaport numarası, doğum tarihi (yıl olarak) ve soy ismi yazılarak yabancılar için HES kodu alınabilmektedir.

ÖRNEK: HES IRN H VAZIRI

 

Türkiye Cumhuriyeti yabancı kimliğine sahip (yabancı kimlik numarası 97, 98 ve 99 ile başlayan) kişiler ise;

HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla;

yabancı kimlik numarası ve doğum yılını ’e SMS olarak göndererek alabilirler.



Aşağıda bulunan linkler üzerinden HES kodu alınabilmektedir.

funduszeue.info

funduszeue.info

 

 

Sonrasında altta yer alan videoyu izleyip içerisindeki adımları takip ederek HES kodunuzu ilgili bölüme giriniz.

 

HES kodunun nasıl alınacağı ile ilgili detaylı bilgi için burayı tıklayınız.



TAM EKRAN İZLEMEK İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ

                                                           

Uluslararası öğrencilerimizin aşılanmasıyla ilgili olarak;

ülkemize eğitim almak için gelmiş ve YÖKSİS' e YÖK Öğrenci Numarası (…) ile kayıt edilmiş uluslararası yabancı uyruklu öğrencilerin aşı tanımlamaları Sağlık Bakanlığınca yapılmıştır. Söz konusu öğrenciler YÖK Öğrenci Numarası ile hastaneye başvurmaları halinde aşı olabileceklerdir

ELMALI T TİPİ KAPALI AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU

YABANCILAR İÇİN HES KODU NASIL ALINIR?

 

HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla;

Milliyeti  (IRN), pasaport numarası, doğum tarihi (Yıl olarak) soy ismi ve son olarak gün sayısını yazarak yabancılar için HES kodu alabilirsiniz.

Örnek: HES IRN H VAZIRI 7

Türkiye Cumhuriyeti yabancı kimliğine sahip (yabancı kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan) kişiler ise;

HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla;

Yabancı kimlik numarası, doğum yılı ve HES kodunun geçerli olması gereken gün sayısını yazıp ’e SMS yollayarak alabilirler.

Aşağıda bulunan linkler üzerinden HES kodu alınabilmektedir.

funduszeue.info

 

 

 

Yabancı turistler için HES kodu karmaşası

Yeme-içme işletmelerine gelen yerli ve yabancı müşteriye HES kodu sorma zorunluluğu getirildi. Sektör temsilcileri ise “Yabancılara HES kodunu nasıl anlatacağız?” diye sordu.

Latif SANSÜR

Yayınlanma: - 04 Temmuz Güncellenme:

Yabancı turistler için HES kodu karmaşası

Temmuz itibarıyla başlayan yeni normalleşme kararları çerçevesinde güncellenen Covid Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'ne göre, restoran, lokanta, kafe, pastane, börekçi gibi yeme-içme işletmelerine gelen yerli ve yabancı müşteriye HES kodu sorma, içeride maskeli oturmasını sağlama zorunluluğu getirildi. Sektör temsilcileri ise “Yabancılara HES kodunu nasıl anlatacağız?” diye sordu. Özellikle belirtilmediği için yabancılara da HES kodunun sorulup sorulmayacağı, yabancıların HES kodunu nasıl alacakları merak konusu oldu. Yeme-içme sektöründe faaliyet gösterenlerin çoğunluğu da yabancıların nasıl HES kodu alacağını bilmiyor.

NASIL ANLATACAĞIZ?

Kuşadası Ticaret Odası Yeme İçme Sektörü Komite Başkanı Seydi Yıkılmaz, “Turizm bölgesinde yabancılara HES kodunu nasıl anlatacağız? Konserler, sinemalar, nikah ve düğünler, kahvehaneler, pazar yerlerine HES zorunluluğu yokken, bizim sektörümüze zorunluluk olmamalı. Beklentimiz diğer sektörlere uygulanan şekliyle düzenlenmesi. Bir an önce müzik yasağının kaldırılması. Dileğimiz ortasına geldiğimiz sezonda bir an önce normal faaliyetlerimize geçmek” dedi. Güncellemeye göre ayrıca işletmeciler müşterilerin yeme-içme faaliyeti dışında ve masadan her kalktıklarında maske takmasını sağlanmak zorundalar.

ANTALYA Havalimanı verilerine göre, bu yılın ilk 6 aylık döneminde kente gelen toplam turist sayısı milyona yaklaştı. Pandemi kısıtlamaları nedeniyle ilk 5 ayda bin turist gelirken, haziran ayında 5 aylık döneme yakın sayıda, bin 40 turist geldi. İlk sırada bin turistle Ukrayna, ikinci sırada turistle Ruslar yer aldı.

AntalyaHES koduMaskeNormalleşmepazarUkrayna

HES Kodu Nasıl Alınır ?

HES Kodu Nasıl Alınır ?

HES KODU NEDİR?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, yurt içinde güvenle uçmanız için T.C. Sağlık Bakanlığı önlemleri kapsamında zorunlu hale getirilen yeni bir uygulamadır.

Kendi oluşturacağınız ve bilet satın alım ve uçuşa kayıt (check-in) sırasında bizimle paylaşacağınız HES Kodunuz, T.C. Sağlık Bakanlığı servisleri üzerinden belirli aralıklarla sorgulanarak uçuşa katılımınız ile ilgili bir engel olup olmadığı kontrol edilecektir.

HES KODU NE İŞE YARAR?

Tüm iç hat uçuşlarında HES Kodu kullanımıyla:

- Covid hastalığına maruz kalmış ya da hastalarla temas etmiş kişilerin toplu ulaşım gerçekleştiren uçuşlara katılmasının engellenmesi,

- Belirtilen nedenlerle uçuşa kabul edilmeyecek misafirlerimizin mümkün olan en erken sürede ve havalimanına gelmeden önce bilgilendirilmeleri amaçlanmaktadır.

HES KODUM YOK, BU SEYAHATİM İÇİN BİR ENGEL Mİ?

Geçerli bir HES Kodunuz olmadan iç hat uçuşlarımız için:

- bilet satın alamazsınız,

- on-line ya da havalimanında check-in yapamazsınız,

Dolayısı ile HES kodunuz olmadan yurt içi seyahatlerinizi gerçekleştiremezsiniz.

HES KODUM YOK, HES KODUMU NEREDEN ALACAĞIM?

HES Kodunu T.C. Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması üzerinden veya kısa numarasına göndereceğiniz SMS ile HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve HES Kodunuz için ihtiyacınız olan gün sayısını göndererek hızlı bir şekilde edinebilirsiniz.

Yabancılar için HES kodu şu şekilde alınır

HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla ; Milliyeti  (IRN) pasaport numarası , doğum tarihi (Yıl olarak) soyismi , ve son olarak gün sayısını yazarak yabancılar için HES kodunu 'e SMS atarak alabilirsiniz.

Örnek : HES IRN H VAZIRI 21

HES KODU İLE İLGİLİ NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

HES Kodunuzun süresi seyahatinizin toplam süresi kadar olmalıdır. Gidiş-dönüş bir bilet almak istiyorsanız ya da gidiş-dönüş bir biletiniz varsa HES Kodunuz dönüş tarihinizi de kapsamalıdır.

Her misafir için ayrı ayrı HES kodu alınmalıdır.

yaş aralığında olan misafirler için HES Kodu zorunluluğu bulunmamaktadır.

Biletleme işleminiz ile uçuşunuz arasında HES Kodunuz T.C. Sağlık Bakanlığı servisleri üzerinden belirli aralıklarla sorgulanacaktır. Yapılan bu sorgulamalarda Covid açısından  seyahatinize engel bir durum belirlenirse uçuşa kabul edilmeyeceksiniz. Bu yöntem Covid salgınına yol açan virüsün yayılmasını önlemek amacıyla T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilmiştir.

HES Kodunuz aşağıdaki durumlarda seyahatinize engel olacaktır;

COVID pozitif olma ya da karantina sürecinde olma durumu,

Yeterli süreli HES Koduna sahip olmama durumu,

Hatalı T.C. Kimlik Numarası ya da pasaport bilgisi girilmesi durumu.

GEÇERLİ HES KODU SEYAHAT ETMEM İÇİN YETERLİ MİDİR?

HES Kodu, Covid salgınına yol açan virüsün yayılmasını önlemek için uygulanan tedbirlerden biridir. Seyahatiniz öncesinde havalimanında ateş ölçümü ve hastalık için diğer semptomların gözlenmesi durumunda veya seyahat için gerekli maske kullanımı ve benzeri kurallara uyum sağlamamanız durumunda seyahatinize izin verilmeyebilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası