gevşek ne demek / Gevşek Ne Demek? Gevşek Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir? - NTV Haber

Gevşek Ne Demek

gevşek ne demek

Gevşek Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Gevşek Kelimesi TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Günlük hayatta, sosyal medyada veya eski bir metinde gördüğümüz kelimelerin anlamını merak edebiliyoruz. Gevşek kelimesi anlamı hakkında bilgi sahibi olarak günlük hayatta rahatlıkla kullanabilirsiniz. TDK'ya göre Gevşek kelimesi ne demek ve kökeni nedir sorularına sizler için yanıt hazırladık. Arama motoru üzerinden araştırılan Gevşek kelimesi TDK anlamı, kökeni ve cümle içerisinde doğru kullanım örnekleri için haberimizden yararlanabilirsiniz.

-

Gevşek Sonuçları

Gevşek kelimesi için arama sonuçları, sonuçlar arasından seçerek Gevşek ne demek olduğunu görüntüleyin.

Gevşek kelimesini içeren ve alakalı 10 sonuç bulundu.

gaz3

Fransızcagaze "cerrahide kullanılan gevşek dokunmuş bez" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Arapçaḳazz قزّ z "kaba ipekli kumaş" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) aynı anlama gelen kac veya kaj sözcüğünden alıntıdır.

triko

Fransızcatricot "1. örgü, 2. gevşek düğümlerden oluşan dokuma türü" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Eski Fransızcaestriquier "tığla örmek, oya yapmak" fiilinden türetilmiştir. Bu sözcük Germence yazılı örneği bulunmayan *strīkan fiilinden türetilmiştir.

sako

İtalyancasacco "1. çuval, torba, 2. gevşek bir tür ceket" sözcüğünden alıntıdır. İtalyanca sözcük Latincesaccus "çuval bezi, çuval, çul" sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Yunanca aynı anlama gelen sákkos σάκκος z sözcüğünden alıntıdır. (NOT: Yunanca sözcük İbranice aynı anlama gelen śāḳ שׂק z sözcüğü ile eş kökenlidir. İbranice sözcük Akatça aynı anlama gelen saḳḳu sözcüğü ile eş kökenlidir. )

kepaze

Farsçakabāde كباده z "gevşek talim yayı" sözcüğünden alıntı olabilir; ancak bu kesin değildir.

pijama

Fransızcapyjama "Hindistan'a özgü hafif, bol pantalon" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük İngilizce aynı anlama gelen pyjama sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Modern Hintçe bir sözcükten alıntıdır. Hintçe bir sözcük Farsçapāycāme پاى جامه z "ayak giysisi, gevşek pantalon, şalvar" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Farsçapāy پاى z "ayak" ve Farsçacāme جامه z "giysi" sözcüklerinin bileşiğidir. Daha fazla bilgi için pa, camekân maddelerine bakınız.

rölanti

Fransızcaralenti "yavaşlamış" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızcaralentir "(hızlı bir halden) yavaşlamak, yavaşlatmak" fiilinden türetilmiştir. Bu sözcük Fransızcalent "yavaş" sözcüğündenre+ önekiyle türetilmiştir. Fransızca sözcük Latincelentus "esnek, yapışkan, ağır" sözcüğünden evrilmiştir. Latince sözcük Hintavrupa Anadilinde yazılı örneği bulunmayan *lent-o- "gevşek" biçiminden evrilmiştir.

lös

Almancaloess "gevşek dere toprağı" sözcüğünden alıntıdır. Almanca sözcük Almancaloesch "gevşek (İsviçre Almancası)" sözcüğünden türetilmiştir. Bu sözcük Germence yazılı örneği bulunmayan *lausjan "çözmek, gevşetmek" fiilinden türetilmiştir. Germence fiil Hintavrupa Anadilinde yazılı örneği bulunmayan *leus- biçiminden evrilmiştir. Bu biçim Hintavrupa Anadilinde aynı anlama gelen yazılı örneği bulunmayan *leu-1 kökünden türetilmiştir.

relaks

İngilizcerelax "gevşemek, gevşetmek (fiil)" fiilinden alıntıdır. İngilizce fiil Latince aynı anlama gelen relaxare fiilinden alıntıdır. Bu sözcük Latincelaxus "gevşek" sözcüğündenre+ önekiyle türetilmiştir. Daha fazla bilgi için laçka maddesine bakınız.

mola

Venedikçemola "sal! bırak!" sözcüğünden alıntıdır. Venedikçe sözcük Venedikçemolàr "salmak, hız kesmek" fiilinden türetilmiştir. Bu sözcük Latincemollis "yumuşak, gevşek" sözcüğünün dr.

lapa

lap "sulu ve gevşek nesne sesi" ses yansımalı sözcüğünden türetilmiştir. Daha fazla bilgi için lap maddesine bakınız.

nest...

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.