badem sancaktepe bağımlılık danışma ve eğitim merkezi / Badem destek verdi - sancaktepeses.web.tv

Badem Sancaktepe Bağımlılık Danışma Ve Eğitim Merkezi

badem sancaktepe bağımlılık danışma ve eğitim merkezi

Madde bağımlılığına BADEM’le gelen umut

Gençlerin sağlığını ve sosyal hayatını tehdit eden en büyük toplumsal sorunlardan biri olan madde bağımlılığı ile mücadelede, ulusal ve yerel düzeyde birçok çalışma yapılıyor. Hem resmi kurumların, hem sivil toplum kuruluşlarının çok sayıda proje geliştirdiği madde bağımlılığı konusuna İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği de (İAKB) eğildi ve Türkiye’nin bu alanda ilk ayakta tedavi merkezini kurma çalışmalarına başladı. İAKB tarafından gerçekleştirilecek olan Sancaktepe Bağımlılık Danışma ve Eğitim Merkezi/BADEM projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı’na sunulan projeler arasına girdi ve ajanstan 1.1 milyon TL maddi destek almaya da hak kazandı.

Türkiye’de ilk olacak

2016’da hizmete başlayacak olan merkezin toplamda 1.6 milyon TL’ye mal olması bekleniyor. İAKB Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, bağımlılıkla mücadelenin toplumsal bir hareket olduğunu söyleyerek “BADEM, İstanbul’un yoğun göç alan ve eğitim düzeyi düşük olan Sancaktepe, Sultanbeyli ve Çekmeköy ilçelerine hizmet vermek üzere tasarlandı. Sancaktepe Belediyesi tarafından sağlanan alanda kurulacak olan Türkiye’nin ilk ayaktan bağımlılık tedavi merkezi BADEM ile bağımlılıkla mücadeleye yönelik önleyici tedavi hizmetleri geliştirilerek, ilçedeki madde bağımlısı olan veya risk altındakilerin yaygın eğitim metotları ile rehabilitasyonlarının sağlanması, bu yolla bağımlılıktan kurtulması ve korunması amaçlanıyor” dedi.

Toplum bilinci oluşacak

Bölgede yerel yönetimler arasında koordinasyon ve işbirliğini sağlayacak olan proje, Sancaktepe Belediyesi, İlçe Müftülüğü, Sağlık Müdürlüğü, Kaymakamlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği ile ortaklaşa yürütülüyor. Doç. Dr. Memişoğlu, “Sancaktepe Bağımlılık Danışma ve Eğitim Merkezimiz, aynı zamanda aileleri ve tüm toplumu bilinçlendirme faaliyetlerini barındıracak. Madde bağımlılığı konusunda gençlerimizin her an danışmanlık alabilecekleri bir merkezin varlığı, hem gençlerin rehabilitasyonunu hızlandıracak, hem de bağımlılığı önleme, farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetlerinin başarılı gerçekleştirilmesini sağlayacaktır” bilgisini verdi.

İnternetten iletişim

Projenin en önemli faaliyetlerinden biri olan ‘BADEM’E BİR DANIŞ’ platformu, bağımlılık konusunda tüm bireylerin uzman bir psikolog ile internet üzerinden iletişime geçmesini ve destek almasını sağlayacak. BADEM web sitesinde hizmet verecek platform, merkeze gelmekten kaçınan bireylere ulaşma konusunda büyük önem arz ediyor. Merkezin kısa adı da amacı ve kapsamı tam anlamıyla karşılamasıyla dikkat çekiyor. Badem oldukça yararlı bir bitki. Vücudun geçirdiği hastalıklar sonrasında toparlanmasına yardımcı oluyor.

BENİMLE GÜVENDESİN

BADEM Projesi ile kurulacak olan merkezde ayakta tedavi ve danışma hizmetinin yanı sıra rehabilitasyon hizmetleri de yer alıyor. BADEM Tanıtım ve Bilgilendirme Seminerleri ve “Benimle Güvendesin” eğitimleri, bölge halkına yönelik olarak düzenlenecek, bağımlılığın zararları ve kurtulma yolları ile ilgili ebeveynlerin bilincinin artırılması sağlanacak. Madde Kullanımı ile Mücadele Eğitimleri, 14-24 yaş arası kitleye doğrudan erişme imkânı bulunan, ilköğretim ve lise seviyesindeki okulların rehber öğretmenleri ile Toplum Sağlığı Merkezlerinde görevli aile hekimlerine yönelik olarak gerçekleştirilecek. Kurulacak koordinasyon ile bağımlı ya da bağımlılık riski altındakilerin BADEM’e yönlendirilmesi sağlanacak.

HAYAT BOYU TAM İYİLİK İÇİN SOSYAL UYUM

Bağımlılık tedavisinin en önemli aşamalarından biri olan, tedavi sonrasında sosyal uyumun sağlanması ise projede üzerinde en fazla durulan konuların başında geliyor. Proje Koordinatörü Neslihan Öztürk, “Projede, ‘hayat boyu iyilik hali’ için her detayı düşündük. Tedavilerini sürdürenlerin bir yandan da rehabilitasyon desteği alması, tedavinin başarı ile sonuçlanması için çok önemliydi. Biz de bu nedenle merkeze devam eden vatandaşların yararlanabileceği aşçılık, grafik ve tasarım, bahçıvanlık ve yaşam becerileri gibi eğitimler; bisiklet şenlikleri gibi gençlerin ilgisini çekecek faaliyetler düzenleyerek onların iş ve sosyal hayatında özgüven kazanmalarını istiyoruz” dedi.

 

İstanbul Takipte - İstanbul Yerel Haber

Türkiye’nin Bağımlılıkla mücadele ilk ayaktan tedavi, Rehabilitasyon ve Danışma Merkezi (BADEM) Sancaktepe’de hizmete açıldı. Açılış, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşti.

Sancaktepe Belediyesi ve İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneler Birliği’nin ortaklaşa yürüttüğü proje Türkiye’de bir ilke imza atılarak Bağımlılıkla mücadele ilk ayaktan tedavi, Rehabilitasyon ve Danışma Merkezi (BADEM)  18 Mart Cuma günü Sancaktepe’de hizmete açıldı.

Törene AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma, Azmi Ekinci, Osman Boyraz, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı İsmail Erdem, son zamanlarda halk sağlığını tehdit eden problemlerden biri olan madde bağımlılığına bu merkez sayesinde ciddi anlamda çözüm getirileceğini belirterek “Bugün de yine toplum sağlığı için önemli bir merkezimizin, Bağımlılık Danışma ve Eğitim Merkezi’nin burada açılışını gerçekleştiriyoruz. Bünyesinde psikolog, psikiyatrist, hemşire ve çeşitli sağlık çalışanlarını barındıracak olan merkezimiz Türkiye’de ilk, tek ve model uygulama olacak. Bağımlılıkla mücadelede ilk ‘Ayaktan Tedavi, Rehabilitasyon ve Danışma Merkezi’ olan BADEM’de bağımlı vatandaşlarımız çeşitli aktivitelerde bulunup sosyal hayata entegre edilirken, aileleri de çeşitli bilgilendirici konferans ve seminerlerle aydınlatılacak. Madde bağımlılığı, günümüzde sadece ülkemizde değil, dünyada toplumları tehdit eden en büyük sorunlardan biri. Ben öyle inanıyorum ki, bu merkezimiz sayesinde biz, bağımlılıkla savaş anlamında önemli bir mesafe kat edeceğiz” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarını gerçekleştiren AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma, Azmi Ekinci, Osman Boyraz, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ise Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Bağımlılıkla mücadele ilk ayaktan tedavi, Rehabilitasyon ve Danışma Merkezi (BADEM)  açılışında emeği geçen başta Belediye Başkanı İsmail Erdem olmak üzere herkese teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından Osmangazi Mahallesi Hilal Caddesi üzerinde bulunan Bağımlılık ve Danışma Merkezi (BADEM) kurdele töreninin ardından hizmete açıldı.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası