propolis damla yüze sürülürmü / Cilt sorunlarına propolis mucizesi - funduszeue.info Evrim Uçkunkaya

Propolis Damla Yüze Sürülürmü

propolis damla yüze sürülürmü

Cildinizi dışardan beslerken i&#;erden beslemeyi de ihmal etmeyin

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yeterli ve dengeli beslenme vücudumuzdaki organ ve sistemlerin çalışması açısından oldukça önemlidir. Kronik hastalıklar başta olmak üzere birçok sağlık sorunu yetersiz ve sağlıksız beslenme ile ilişkilendirilir. Vücuda yeterli besin alınmadığı taktirde bağışıklık sistemi zayıflar ve dışarıdan gelecek olan birçok virüs ve bakteriye karşı savunma sistemi güçlü bir tepki gösteremez. Bu nedenle doğru beslenme, sağlıklı ve uzun yaşamın devamı açısından oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

Tükettiğimiz besinler, ne kadar iç organ ve sistemlerimizin çalışması açısından oldukça önemliyse, cilt sağlığı açısından da o denli önemlidir. Bazı doğal gıdaları tüketmenin yanında cilde de uygulamak dışarıdan görülebilecek şekilde fark yaratmaktadır. Bu besinlerin başında da antioksidan, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin arı ürünlerinden olan propolis ve arı sütü gelmektedir.

Propolis; arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı güçlü antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip tamamen doğal bir arı ürünüdür. Arılar propolisi kovanda sterilizasyonu sağlamak için kullanırlar. Propolis doğadaki en güçlü antioksidan özelliğe sahiptir. Bunun yanında; antibakteriyel, antifungal, antiviral, antienflamatuvar ve antitümör etkileri de bulunmaktadır. Propolisin özüt yani damla formu hem tüketilebilir hem de cilt üzerine uygulanabilir. Yetişkinler en az %10 oranında propolis içeren bir damladan, günde en az 20 damla, çocuklar ise günde en az 10 damla tüketebilirler. Eğer cildinizde lekeler veya ince kırışıklıklar var ise, bu sorunları gidermek için cildinize de uygulayabilirsiniz. Temiz cilde gece yatmadan önce, suda çözünebilir özellikte olan propolis damladan, parmak uçlarınıza birer damla damlatarak masajla cilde hafif hafif yedirerek uygulayın. Bunu düzenli yaptığınızda bir süre sonra cildinizdeki lekelerin azalıp kaybolduğunu göreceksiniz. İnce kırışıklıklar varsa onların da zamanla azaldığını gözlemleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Arı sütü, arıların kendi vücutlarından salgıladıkları, çok değerli bir arı ürünüdür. Arılar tarafından; kovanda yavru arıları ve kraliçe arıyı beslemek için kullanılır. Kovandaki işçi arılar yalnızca 45 gün yaşarken; hayatı boyunca arı sütü ile beslenen kraliçe arı yıl arası yaşfunduszeue.infoğer arılardan 2 kat daha fazla gelişir ve her gün kovana yumurta bırakarak koloninin devamlılığını sağlar. Kovanda sıradan bir arıyı kraliçe arıya dönüştüren ürün arı sütüdür. İnsanlar tükettiğinde de insanlar da benzer etkileri gösterir. Kovandan gelen bu şifa, hayat uzatıcı bir iksir gibidir. Gençlik ve zindeliğin doğal formülü arısütü, beslenmeye düzenli dahil edildiğinde, hayat kalitesini değiştiren sonuçlar yaratabilir.

Haberin Devamı

Arı sütü, bileşiminde B grubu vitaminleri (B1, B2, B3, B5 ve B6), çinko, magnezyum, demir gibi önemli mineralleri içerir. Bunun yanında; başka herhangi bir gıda maddesinde bulunmayan royalaktin ve HDA bileşenlerini de doğal olarak yüksek oranda içerir.

Bu çok faydalı bileşenler ile arı sütü; performans ve zindeliği arttırarak gün içerisinde daha enerjik hissetmeye yardımcıdır ve bağışıklığı destekleyici özellik göstermektedir. Arı sütü çocuklarda; büyüme, gelişme, bedensel ve zihinsel fonksiyonları destekler. Aynı zamanda iştah düzenleyici özellikte gösterir. Yetişkinlerde ise; kolajen sentezini arttırmaya yardımcı olur. Ayrıca kadınlarda yumurta, erkeklerde sperm kalitesi ve sayısını arttırıcı özelliğinden dolayı da infertilite (kısırlık) tedavisine destek olarak kullanılabilir.

Haberin Devamı

Arı sütünün, cilt üzerindeki yaşlanmayı geciktirici etkileri tıbbi araştırmalara en fazla konu olmuş etkileridir. Arısütü düzenli tüketimde ciltle kollajen sentezini artırarak, cilt, saçlar, deri, kemikler, eklemler ve tırnakların daha sağlıklı olmasını sağlar. Arı sütü doğrudan taze olarak her sabah aç karnına yarım çay kaşığı tüketebilirsiniz. Arı sütünü ham bala karışmış olarak da her gün 1 tatlı kaşığı tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra, arısütü, propolis ve ham ballı bir karışımı haftada kez cildinize ince bir tabaka halinde maske şeklinde uygulayabilirsiniz. Bu maskeyi yüzünüzde yarım saat bırakın ve kurusun, sonra yıkayın. Böylece arısütünün kolajen sentezini artırıcı etkisinden yararlanırken, ham balın nem verici etkisi ve propolisin ciltteki ölü hücreleri ve toksinleri uzaklaştırıcı etkilerinden aynı anda yararlanabilirsiniz. Düzenli uyguladığınızda zamanla cildinizdeki parlaklık ve aydınlığı fark edeceksiniz.

#Arı S&#;t&#; Faydaları#Arı S&#;t&#;#Propolis

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Propolis Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor

Koronavirüs Covid 19 nedeniyle  uzmanlar sık sık bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine vurgu yapıyor.

İnsanoğlunun en eski şifa kaynakları arasında yer alan propolis son yıllarda bilim dünyasının daha fazla ilgisini çekiyor. Propolis, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korunmada immün sisteme olumlu katkı sağlama özelliği ile dikkat çekiyor.

Propolisin, bağışıklık sistemini güçlendirerek birçok hastalıktan korunmada rol oynayabildiğini söyleyen Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Gülçin Kantarcı antik Mısır’dan Asurlular’a kadar binlerce yıldır bal ve diğer arı ürünlerinin iyileştirici (apiterapi) özelliklerinin çeşitli amaçlarla kullanıldığını söylüyor.

Propolisin son yıllarda bilimsel çalışmalara da konu olduğunu ve bilim dünyasının da ilgisini çektiğini belirten Kantarcı, “Propolisin bağışıklık sistemini güçlendirici, mikropları öldürücü, karaciğeri koruyucu, uçuk, soğuk algınlığı, romatizmal hastalıklar ve kanser gibi birçok hastalıkta tedaviyi destekleyici ve koruyucu etkileri olduğu kanıtlanmıştır. Kalp damar sistemi, astım, bronşit ve göz sağlığı üzerine koruyucu etkileri vardır” diyor.

Propolisin ülseratif kolit ve helikobakter pilori ilişkili mide ülserinde de etkili olabildiğine dair bilimsel kanıtlar bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Gülçin Kantarcı, propolis ile ilgili sık sorulan soruları ise şöyle yanıtlıyor:

Propolis Nedir?

Propolis arıların bitkilerin tomurcuk ve gövdelerinden topladığı reçinemsi maddeleri işlemesiyle ürettikleri bir arı ürünüdür. Arılar propolisi kovanı mikro-organizmalara ve dış etkenlere karşı korumak için kovandaki çatlakları propolis ile onarmak için üretir. Bunu üretirken arılar çoğunlukla kavak ve çamgillerin reçinelerini kullanır. Propolisin bileşiminde % 45 reçine, %30 balmumu, fenolik bileşikler, % 5 mineral ve vitaminler bulunur.   

Propolisin mikroorganizmalar üzerinde hücre öldürücü (sitotoksik) etkileri kanıtlanmıştır. Dudak, ağız ve boğazın mikrobik hastalıkları, yaraları ve mide ülseri üzerindeki iyileştirici etkileri de deneysel ve klinik çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Bu özelliğine bağlı olarak antibiyotikle birlikte kullanıldığında tedaviye yardımcı olabilmekte ya da enfeksiyon riskini azaltarak antibiyotiğe gereksinimi azaltabilmektedir. Propolis oksitlenme ile oluşan hücresel hasarlarda antioksidan özelliği ile serbest oksijen radikallerini nötralize ederek hücrenin yapısal değişimini önleyerek tümör oluşumuna karşı koruyucu olabilmektedir. Kalp damar sistemi ve göz sağlığı üzerindeki etkileri de bu özelliğine bağlanmaktadır. Temelde propolis antimikrobiyal, antienflamatuvar ve antioksidan özellikleri ile bağışıklık sisteminin de desteklenmesini sağlamaktadır.

 

Propolis Kovandan Alındığı Haliyle Tüketilemez

Propolisin yara onarıcı ve doku yenileyici özellikleri vardır. Yanık tedavisinde de antiinflamatuvar, antimikrobiyal ve antifungal etkileri nedeniyle kullanımı vardır. Bu etkinin içeriğindeki pinosembrine bağlı olduğu gösterilmiştir. Ayrıca antifungal etkisi nedeniyle cildin mantar hastalıklarında, antiviral etkisi nedeniyle cildin uçuk benzeri hastalıklarının tedavisinde de etkili olabilmektedir. Bunun yanında diş eti hastalıklarının tedavisinde de olumlu etkileri vardır.





Kanama Riski Olanlar Propolis Kullanmamalı

Basın Yansımaları:  funduszeue.info


Kullanıcılar Bunları da Aradı:

Yayın Tarihi : 22/04/

Cilt sorunlarına propolis mucizesi

Çeşitli sebepler sonucu meydana gelen cilt sorunları pandemiyle birlikte; hijyenik alışkanlıkların değişmesi, aşırı ve yanlış temizlik, kullanılan dezenfektan ürünler, kolonyalar ve uzun süre değiştirilmeyen maskeler gibi nedenlerle daha da arttı. Ciltte tahrişe, yaralanmaya, alerjik kontakt egzamaya, kuruluğa ve şişliğe yol açan bu pandemi önlemlerine ek olarak, güneşin etkisini gösterdiği bugünlerde zararlı güneş ışınlarının neden olduğu cilt kuruması, yanması ve cilt lekesi gibi rahatsızlıklar için önlemler almamız sağlığımız için oldukça önem arz ediyor. Bu haftaki yazımda, binbir faydası olan propolisten cilt sağlığımız için nasıl faydalanabileceğimizi anlatacağım. 

Bağışıklık sistemine olumlu etkisiyle bilinen propolisin cilt sorunları için de faydası olduğunu biliyor muydunuz? Dermatolojik ve kozmetik uygulamalar propolisin en geniş kullanım alanlarından olup, hücre yenileme ve onarma özelliği üzerine çalışmalar yapılmıştır. Kozmetikte, bakterisit ve mantar öldürücü özellikleri, birçok uygulamada yarar sağlamıştır. Propolisten yapılmış bitki ekstraktlarının, arı sütü ve E vitamini ile birlikte kozmetik sanayinin de cildi besleyici ve temizleyici ürünlerin yapımında geniş ölçüde kullanım alanına sahip olduğu bilinmektedir. Kozmetik ürünlerinde kremler, losyonlar, şampuanlar, burun spreyleri, diş macunları, sabunlar, yüz maskeleri, ticari kozmetik preparatlarında, propolisin özelliklerinden yararlanılmaktadır. 

Cilt Dostu Propolisin Faydaları Saymakla Bitmiyor

Propolisin yara onarıcı ve doku yenileyici özellikleri vardır. Yanık tedavisinde de antiinflamatuvar, antimikrobiyal ve antifungal etkileri nedeniyle kullanımı vardır. Bu etkinin içeriğindeki pinosembrine bağlı olduğu gösterilmiştir. Ayrıca antifungal etkisi nedeniyle cildin mantar hastalıklarında, antiviral etkisi nedeniyle cildin uçuk benzeri hastalıklarının tedavisinde de etkili olabilmektedir. İçeriğinde cilt sağlığı açısından oldukça faydalı B1, B2, C ve E vitaminleriyle birlikte demir, kalsiyum, magnezyum, çinko ve bakır gibi mineraller de bulunur. Bu sayede cildin temiz ve canlı kalmasını sağlayarak, yaşlanma belirtilerini geciktirir. Ayrıca iltihaplarla savaşma olan anti-enflamatuar görevi görerek ciltteki şişlikleri yok eder ve kolajen seviyesini yükselterek cilde sıkılık kazandırır. Arısütü ise düzenli tüketimde ciltle kolajen sentezini artırarak; cilt, saçlar, deri, kemikler, eklemler ve tırnakların daha sağlıklı olmasını sağlar. Arı sütü doğrudan taze olarak her sabah aç karnına yarım çay kaşığı tüketebilirsiniz.

Evde Yapabileceğiniz Propolis İçerikli Maske Önerileri

Arısütü, propolis ve ham ballı bir karışımı haftada kez cildinize ince bir tabaka halinde maske şeklinde uygulayabilirsiniz. Bu maskeyi yüzünüzde yarım saat bırakın ve kurusun, sonra yıkayın. Böylece arısütünün kolajen sentezini artırıcı etkisinden yararlanırken, ham balın nem verici etkisi ve propolisin ciltteki ölü hücreleri ve toksinleri uzaklaştırıcı etkilerinden aynı anda yararlanabilirsiniz. Düzenli uyguladığınızda zamanla cildinizdeki parlaklık ve aydınlığı fark edeceksiniz. Propolis, günlük hayatta cildimizin tahrip olmasına neden olan bu etkileri minimuma indirerek, cildi doğal yollardan korur ve besler. Antifungal görevi gören pinokrembrin adında özel bir bileşiğe sahip olan propolis, anti-enflamatuar ve antimikrobiyal etkisi sayesinde yaraların mikrop kapmadan hızla iyileşmesini sağlar. Propolis, çok kuvvetli ve doğal bir antioksidandır. Bu sayede hücre yenilenmesini hızlandırırken, hücre artıklarını dışarı atar ve cilt gözeneklerini temizler. Temiz cilt gözenekleri, hem sivilce oluşumunu hem de akne oluşumunu engeller. Cildin nem dengesini koruyarak sıkılaşmasını sağlayan propolis, bu sayede zamanla oluşan cilt kırışıklıklarının giderilmesine katkı sağlar. Propolis, piyasada katı, sıvı ve toz halde bulunabilir. Propolisin cilde faydalarından doğru şekilde yararlanabilmek için ürünün macun kıvamında olan sıvı halinin tercih edilmesinde fayda vardır. Macun halindeki propolisi cildinize doğrudan uygulayabileceğiniz gibi, cilt sorunlarınızın niteliğine göre farklı cilt kremleriyle de karıştırarak kullanabilirsiniz.

Propolis içeren ürünler cilt sorunlarının çözümünde yardımcı olabiliyor fakat sağlıklı ortamlarda üretilen güvenilir markaların ürünlerini tercih etmek önemli.

“Metinde belirtilen işlemlerin uygulanması ve sonuçları her kişinin anatomisine, fizyonomisine ve yaşam kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Bahsedilen uygulamadan önce konunun uzmanı bir doktorla görüşülmesini öneririm.”

Op. Dr. Evrim Uçkunkaya Sosyal medya hesapları

Facebook: drevrimuckunkaya

Instagram: @druckunkaya

YouTube: druckunkaya

funduszeue.info Evrim U&#;kunkaya

funduszeue.info Evrim U&#;kunkaya
[email protected]

Propolis Damla Faydaları Nelerdir? Propolis Damla Nasıl Kullanılır, Yan Etkileri Var Mı?


Propolis arılar tarafından üretilen içerisinde aktif bileşen olarak flavonoidler yer alan bir besindir. Flavonoid vücuda pek çok faydası bulunan güçlü bir antioksidandır. Ayrıca flavonoide ek olarak propolisi damlasının yapısında polifenoller, fenolik asitler, terpenler, steroitler, B1, B2, C ve E vitaminleri yer alır.

Propolis Damla Faydaları Nelerdir?

Propolis Damla Nasıl Kullanılır?

Propolis damlalarını; yaş arası bulunan çocuklar günde 40 damla, 11 yaş üzerinde bulunan çocuklar ve yetişkinler ise günde 80 damla kullanmalıdır. Bu damlalar ılık ya da soğuk su, süt meyve suyu gibi sıvı gıdaların içerisine ilave edilerek tüketilmelidir. Ancak propolis ilk defa kullanılacaksa öncelikle bir uzmana danışılmalıdır.

Propolis alerjisi dünya üzerinde yaygın olarak adlandırılabilen bir alerji türüdür. Bu nedenle propolis kullanmaya başlarken bu durum göz önüne alınmalıdır. Eğer daha önce kişiye propolis alerjisi testi yapılmadıysa propolis kullanmaya öncelikle yalnızca 1 damla ile başlanmalı bir yan etki görülmez ise damla sayısı arttırılarak kullanılmalıdır.

Propolis Damla Ne İşe Yarar?

Propolis damla, insan vücudunda yer alan virüs ve bakterileri yok eder. Bu nedenle insan vücudunun hastalıklarda daha kolay savaşmasına yardımcı olur. Hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından rahatlıkla tüketilen propolis vücudun antioksidan ihtiyacını da karşılar.

Propolis Damla Yan Etkileri Nelerdir?

Propolis Damla Nedir?

Propolis, arılar tarafından bitkilerden toplanarak elde edilen sakız kıvamında kahverengi bir maddedir. Bu maddeyi bitkiler taze filizlerini zararlı etkenlerden korumak için salgılar ancak bitki üzerinde görülebilir değildir. Arılar bu maddeyi toplarlar ve kovan içerisinde pek çok yerde bunu kullanırlar. Propolis damla da bir kovan ürünü olan propolisin belirli bazı aşamalardan geçirilerek sıvı hale getirilmesi ile elde edilen bir üründür.

Propolis Damla Yüze Sürülür Mü?

Propolis damlanın asıl amacı tüketilmek olsa da, yüze sürülmesinin bir sakıncası bulunmadığı uzmanlar tarafından belirtilmiştir. Özellikle temiz cilde masaj ile uygulanan bir damla propolis cilt lekelerini azaltmada oldukça etkilidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası