kask cezası 2023 / yılının yeni trafik cezaları! Hangi trafik cezası ne kadar arttı? - Ekonomi Haberleri

Kask Cezası 2023

kask cezası 2023

Trafikte kask takmama cezası , Kasksız motosiklet kullanmanın cezası kaç lira? kask takma zorunluluğu ne kadar cezası vardır?

").addClass("theiaStickySidebar").append(seafoodplus.infoen()),seafoodplus.info(seafoodplus.infoSidebar)}seafoodplus.infoBottom=parseInt(seafoodplus.info("margin-bottom")),seafoodplus.infogTop=parseInt(seafoodplus.info("padding-top")),seafoodplus.infogBottom=parseInt(seafoodplus.info("padding-bottom"));var a,s,n,d=seafoodplus.info().top,c=seafoodplus.infoeight();function p(){seafoodplus.infocrollTop=0,seafoodplus.info({"min-height":"1px"}),seafoodplus.info({position:"static",width:"",transform:"none"})}seafoodplus.info("padding-top",1),seafoodplus.info("padding-bottom",1),d-=seafoodplus.info().top,c=seafoodplus.infoeight()-c-d,0==d?(seafoodplus.info("padding-top",0),seafoodplus.infoSidebarPaddingTop=0):seafoodplus.infoSidebarPaddingTop=1,0==c?(seafoodplus.info("padding-bottom",0),seafoodplus.infoSidebarPaddingBottom=0):seafoodplus.infoSidebarPaddingBottom=1,seafoodplus.infousScrollTop=null,seafoodplus.infocrollTop=0,p(),seafoodplus.infoll=function(e){if(seafoodplus.info(":visible"))if(i("body").width()

trafik cezaları belli oldu! İşte trafikte kabahate göre yeni cezalar

Kırmızı ışıkta geçmek TL TLHız sınırını %10 - %30'a kadar aşmak TL TLHız sınırını %30 - %50'ye kadar aşmak TL TLHız Sınırını %50'den fazla aşmak TL TLAlkollu araç kullanmak (İlk yakalanma) TL TLAlkollu araç kullanmak (İkinci yakalanma) TL TLEngelliler için ayrılan yere park etmek TL TLEmniyet kemeri kullanmamak TL TLSeyir halinde cep telefonu kullanmak TL TLAlkol testine itiraz etmek TL TLMuayenesiz araçla trafiğe çıkmak TL TLYasak olan yerde sollama yapmak TL TLŞerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak TL TLÇakar veya siren kullanmak TL TLEhliyetsiz araç kullanmak TL TLDrift atmak TL TLUyuşturucu madde alarak araç kullanmak TL TLYönetmeliğe aykırı niteliklerde plaka takmak TL TLAracı plakasız kullanmak TL TLAraca sahte plaka takmak TL TLEmniyet şeridini ihlal etmek TL TLTrafik sigortası olmadan trafiğe çıkmak TL TLTakip mesafesine uymamak TL TLPlakanın okunmasını engelleyecek değişiklikler TL TL

Kasksız motor kullanma cezası ve motorda arkadaki kask takmama cezası ne kadar, güncel olarak bilgilendiriyoruz. trafik cezaları Listesi PDF olarak yayınladık. Kasksız motor kullanma cezası erken ödeme ne kadara düşüyor, gelin birlikte inceleyelim.

Motosiklet Cezaları Güncel
Kasksız motor kullanma cezası TL
Kasksız motosiklet kullanma ceza puanı16

Kasksız motor kullanma cezası yılı zamlarıyla birlikte sıkça merak ediliyor. Trafik cezaları arasında özellikle motosiklet kullanıcıları tarafından sıkça araştırılan bu konunun yanıtı TL’dir. Motosiklet sürerken kask takmamak hem şoförün hem de yayaların yaşamını büyük ölçüde olumsuz etkileyecektir. Bu sebeple kasksız motor kullanma cezası da TL olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda kasksız motosiklet kullanmanın ceza puanı ise 16 puan olarak belirlenmiştir.

Kasksız Motor Kullanma Cezası Erken Ödeme

Kasksız motor kullanma cezası erken ödeme sayesinde TL’den daha düşük bir miktar ödeme yapmak mümkündür. Trafik cezalarında, cezanın yazıldığı gün de dahil olmak üzere 15 gün içerisinde yapılan ödemelerde %25’lik bir indirim uygulanıyor. Fakat trafik cezası için ödenmesi gereken tutarın geciktirilmesi durumunda her ay için %5’lik artış uygulanıyor.


Diğer trafik cezaları ne kadar?


50 cc Motor Kask Takmak Zorunlu mu

50 cc Motor Kask Takmak Zorunlu mu

50 cc motor kask takmak zorunlu mu sorusunun yanıtı uzun bir süre boyunca hayır olmuştur. Fakat yapılan yeni düzenlemelerle birlikte cc altındaki tüm motosikletlerde kask takmak zorunlu hale getirilmiştir.

Nitekim geçmişte uygulanmayan bu ceza sistemine göre kask takmayanlar için TL’lik bir trafik cezası yansıtılmaktadır. Velhasıl 50 cc motosikletlerde de kask takmak zorunludur. Ceza ve ceza puanları aşağıdaki gibidir:

  • Kasksız motosiklet kullanma cezası: TL
  • Kasksız motosiklet kullanma ceza puanı: 16 puan

Motorda Arkadaki Kask Takmama Cezası

Motorda arkadaki kask takmama cezası birçok kişi tarafından bilinmiyor. Yasalara ve kurallara göre motosiklet üzerindeki herkes -arkada oturan dahil- kask kullanmak zorunda. Bu sebeple şoföre uygulanan cezanın aynısı arkada oturan yolcuya da uygulanabiliyor. Nitekim bu da motorda arkada oturan yolcunun TL’lik kasksız yolculuk cezası almasına neden oluyor.

Kasksız Motor Kullanma Yeni Yasa

Kasksız motor kullanma yeni yasa ile cc altını da kapsayıcı hale dönüştürülmüştür. Yakın geçmişte cc altında motosiklet kullanan kişiler kasksız motor kullanma cezalarına tabi tutulmamaktaydı. Fakat son düzenlemeyle birlikte cc ve 50 cc motor şoförleri de kasksız motor kullanmaları durumunda TL’lik idari para cezasıyla karşı karşıyalar.

&#;de trafik cezaları belli oldu

Kırmızı ışıkta geçmek TL TLHız sınırını %10 &#; %30&#;a kadar aşmak TL TLHız sınırını %30 &#; %50&#;ye kadar aşmak TL TLHız Sınırını %50&#;den fazla aşmak TL TLAlkollu araç kullanmak (İlk yakalanma) TL TLAlkollu araç kullanmak (İkinci yakalanma) TL TLEngelliler için ayrılan yere park etmek TL TLEmniyet kemeri kullanmamak TL TLSeyir halinde cep telefonu kullanmak TL TLAlkol testine itiraz etmek TL TLMuayenesiz araçla trafiğe çıkmak TL TLYasak olan yerde sollama yapmak TL TLŞerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak TL TLÇakar veya siren kullanmak TL TLEhliyetsiz araç kullanmak TL TLDrift atmak TL TLUyuşturucu madde alarak araç kullanmak TL TLYönetmeliğe aykırı niteliklerde plaka takmak TL TLAracı plakasız kullanmak TL TLAraca sahte plaka takmak TL TLEmniyet şeridini ihlal etmek TL TLTrafik sigortası olmadan trafiğe çıkmak TL TLTakip mesafesine uymamak TL TLPlakanın okunmasını engelleyecek değişiklikler TL TL

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir