synotab kullananlar / Eklem yıpranması durdurulabilir mi | Osman MÜFTÜOĞLU Köşe Yazısı - Hürriyet Haberler

Synotab Kullananlar

synotab kullananlar

Diz Kireçlenmesi

Diz Kireçlenmesi

Diz Kireçlenmesi (Gonartroz)

Merdiven inip çıkarken ve oturup kalkarken ağrılara neden olan dizlerdeki kireçlenme, tedavisine bir an önce başlanması gereken ve bu sebeple de erken teşhisi oldukça önem taşıyan önemli bir hastalıktır.

Kireçlenme (Osteoartrit) Nedir?

Dejeneratif eklem hastalığı olan osteoartrit halk arasında kireçlenme olarak bilinir. 50 yaş üzerinde en sık görülen eklem rahatsızlığıdır.

Kireçlenme, vücuttaki herhangi bir eklemi etkileyebilmekle birlikte en sık görüldüğü eklemler eller, kalça, diz ve omurgadır.

Osteoartritte eklem kıkırdak yapısında bozulma meydana gelir. Bu bozulma nedeniyle eklem kıkırdağının altında yer alan kemik dokusunda değişiklikler oluşur. Kemikteki büyümeler ve eklem kenarındaki çıkıntılar eklemlerin normal yapısını bozarak, hareketlerde kısıtlanmaya ve ağrıya sebep olur.

Sağlıklı diz ve diz kireçlenmesi karşılaştırma görseli

Diz Kireçlenmesi (Gonartroz) Nedir?

Diz eklemlerinin hareketine olanak sağlayan diz kıkırdağının çeşitli sebeplerle zayıflayıp yapısının bozulmasına diz kireçlenmesi (gonartroz) denir.

Dizde Kireçlenme Belirtileri Nelerdir?

Dizde kireçlenmenin en önemli belirtisi diz ağrılarıdır. Hastalığın ilk aşamalarında yorgunluk ve eklemi kullanıp kullanmamaya bağlı olarak ağrılar belirip azalsalar da hastalığın ilerlemesiyle ağrılar kalıcı hale gelebilir.

Diz Kireçlenmesinin belirtilerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Dizlerde çömelme veya ayağa kalkmada sorun
  • Dizlerde bazı hareketlerle tutulma, kilitlenme, krepitasyon (eklemden ses gelmesi)
  • Diz ekleminde yürüme, merdiven inme ve çıkmayla artan ağrılar
  • Dizleri kıvırarak oturmakta sorun
  • Zaman zaman dizlerde şişlik

Bu belirtilerden bir veya daha fazlası varsa mutlaka Fizik tedavi ve Rehabilitasyon hekimine başvurulmalıdır.

Dizde Kireçlenme Neden Olur?

Genellikle orta ve ileri yaşlarda ortaya çıkar. 50 yaş üzerinde yaşlanmaya, kiloya bağlı olarak ortaya çıkması yaygındır. Kadınlarda daha fazla görülür.

Kalıtımsal faktörler, Gut, Romatoid artrit, diabetik nöropati, paget hastalığı, septik artrit ve doğuştan kalça çıkığı gibi hastalıklar osteoartrit gelişme riskini artırırlar.

Diz Kireçlenmesi Risk Faktörleri

  • Yaşlanma
  • Romatizmal hastalıklar
  • Enfeksiyon
  • İnflamatuar hastalıklar (lupus, gut vb.)
  • Hemofili

Diz Kireçlenmesinin Tanısı Nasıl Konur?

Eklemlerinizde ağrı, tutukluk ve şişlik şikayetiniz varsa gecikmeden doktora başvurmalısınız.

Doktorunuz öncelikle fizik muayene yapacaktır. Dizdeki hassasiyet, çekilen röntgen grafisinde diz eklem aralığında kıkırdak kaybına bağlı daralma, eklem yüzeyinde bozulma, osteofit denilen kemik sivriliklerinin tespitiyle tanı koyabilir.

Bazı erken durumlarda röntgen grafisi yeterli olmayabilir. Bu durumlarda MRI (manyetik rezonans görüntüleme) yararlı olacaktır.

Diz Kireçlenmesi Tedavisi

Gonartroz tedavi yöntemleri, yaş, kireçlenmenin nedeni ve derecesi ile şikayetin ciddiyetine göre değişiklik gösterebilir.

Diz kireçlenmesinden mustarip hastaların fazla kilolarını vermeleri, ağır işlerden, merdiven veya yokuş inip çıkmaktan kaçınmaları tedavilerine yardımcı olacaktır.

Teknolojik gelişmelerin hızlanmasıyla birlikte, eskiden doku ısıtma amaçlı yapılan fizik tedavilerin yerini, doku iyileştirme amaçlı fizik tedaviler almıştır.

Diz eklemindeki hem kemik hem yumuşak dokulara yönelik etkili fizik tedavi cihazlarıyla , dokulardaki hasarlanmalar erken dönemde tedavi edilebilmektedir.

Diz eklemine binen yükü azaltmak ve mukavemeti arttırmak için kalça ve uyluk kaslarının güçlendirilmesinde de fizik tedavi cihazları etkin şekilde kullanılmaktadır.

Eklem ağrıları ve tutukluğu azaltmaya yönelik olarak manuel terapinin faydaları bilinmektedir.

Son yıllarda, doğal tedavi yöntemlerinin etkisinin, kimyasal ilaçlardan daha üstün olduğunun saptanması ile, vücudun kendi kendini tamir mekanizmaları da önem kazanmıştır.

Buz tedavisi uygulamaları, SVF kök hücre, PRP, bantlama teknikleri, diz içine hyaluronik asit enjeksiyonları , önerilebilecek yöntemlerdir.

Diz Kireçlenmesinde PRP Tedavisi

Bilimsel araştırmalar sonucunda; kas-iskelet sistemi hastalıklarında PRP yönteminin dokuların tamirine olanak sağladığı tespit edilmiştir.

PRP, İngilizce “Platelet Rich Plasma” ifadesinin baş harflerinden türetilmiş olup, trombositten zengin plazma anlamına gelmektedir.

PRP hastanın kendi kanından hazırlanmaktadır. Yani doğal bir tedavi yöntemidir ve kişinin kendi kanından üretildiği ve yabancı bir madde içermediğinden yan etkisi yoktur.

PRP tedavisi bir ağrı kesici tedavisi olmayıp, hastalığı tedavi etmeye yönelik bir tedavidir.

Diz Kireçlenmesinde SVF Kök Hücre Tedavisi

SVF (Stromal Vasküler Fraksiyon) Kök hücre tedavisi, hastanın karın yağlarından ameliyathane şartlarında bir bardak yağ alınarak, Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı kök hücre laboratuvarına gönderilir. Laboratuvarda kök hücreler yağlardan ayrıştırılır, sayılır, kalite kontrolleri yapılır ve sertifikalandırılır. Her bir dize yüz milyonla, iki yüz elli milyon adet arasında sertifikalı kök hücre enjekte edilir.

Kök hücrelerin yenileme özelliğinden faydalanılarak, diz ekleminde tendon ve bağlarındaki hasarlı bölgeler üç ayla altı ay arasında onarılmaya başlayarak bir yıl içinde tamamlanır.

Kök hücre ile tedavide, hastanın kendi hücreleri ile uygulama yapıldığından herhangi bir alerjik reaksiyon veya yan etki görülmez.

Eklem kıkırdağında kan damarları ve sinir olmadığı için diz kireçlenmelerinde vücudun kendi kendisini onarması imkansızdır. Bu nedenle özellikle eklemlerin hareket etmesini sağlayan sıvı kayıplarında geçmişte herhangi bir kalıcı tedavi uygulanamıyordu.

Fakat kök hücre teknolojisinin gelişimiyle birlikte vücudumuzun ürettiği kendi onarıcı hücrelerimiz ile diz kireçlenmesi tedavisi mümkün hale gelmiştir.

Sıkça Sorulan Sorular

Gonartroz kimlerde görülür?

Diz kireçlenmesi (gonartroz) erken yaşlarda da görülebilmekle birlikte daha çok orta ve ileri yaşlarda görülmektedir. 50 yaş üstü kadınlarda daha sık görülür.

Aşırı kilolu kişilerde diz kireçlenmesine daha sık rastlanmaktadır.

Daha önce geçirilmiş travma, eklem operasyonları, spor yaralanmaları, iltihaplı romatizma ve doğuştan kaynaklanan çeşitli bozukluklar sıklıkla karşılaşılan sebepler arasında sayılabilir.

Diz Kireçlenmesine Yürüyüş İyi Gelir Mi?

Hareketsiz bir yaşam vücut sağlığımızı olumsuz etkiler. Bu sebeple sağlıklı bir yaşam için düzenli egzersiz yapmalıyız.

Başlangıç aşamasındaki diz kireçlenmelerinde yürüyüş yapmak, diz eklemi ve çevresindeki kasları güçlendirerek olumlu etki yapacaktır. Fakat diz kireçlenmesi olan hastalar uzun yürüyüşler yapamaz ve yürüyüş yaparken bir süre sonra ağrı hissetmeye başlarlar. Bu sebeple kısa yürüyüşler yapmak ve ağrı hissedildiğinde yürüyüşü sonlandırmayı tavsiye ederiz.

Diz Kireçlenmesinde Genetik Yatkınlık Ne Kadar Etkilidir?

Genetik yatkınlığın diz kireçlenmesine zemin hazırlayabileceği bilinmekle birlikte birçok durumda tek yumurta ikizlerinde bile birinde görülen vaka diğerinde görülmeyebiliyor. Bu sebeple genetik yatkınlığın zemin hazırlayabileceği göz ardı edilemese de çevresel faktörler üzerinde durulmalıdır.

Diz Kireçlenmesinde Kilo Ne Kadar Önemlidir?

Aşırı kilo kireçlenmenin en önemli sebeplerinden biridir. Standardın üzerinde her 1 kilo dizlerimize 3 kat daha fazla yük bindirir. Dize binen her yük ise diz eklemlerindeki baskıyı artırarak yıpranmayı kolaylaştıracaktır.

Sağlıklı bir yaşam için aşırı kilolardan kurtulmalı ve egzersiz yapmalıyız.

Diz Kireçlenmesi Olanlar Nelere Dikkat Etmeli?

Öncelikle belirtmemiz gerekir ki diz kireçlenmesi kendi kendine iyileşmez. Her ne kadar yaşantımızı kireçlenmeye göre düzenlemenin faydası olsa da mutlaka uzman bir hekime başvurmanızı tavsiye ederiz.

  • Diz kireçlenmesi olanlar uzun süre hareketsizlikten kaçınmalı ve uzman tavsiyesi doğrultusunda kendilerine uygun biçimde egzersiz yapmalıdır,
  • Aşırı kilolarından kurtulmalıdır,
  • Uzun süre sabit pozisyonda kalınmamalı, her 30 dakikada bir kısa yürüyüş yapılmalıdır,
  • Uzun yürüyüşlerden kaçınmak, ağrı hissedildiğinde mola vererek dinlenmek gerekir,
  • Ayakta uzun süren işler yapılıyorsa dakikadan daha uzun süre aynı pozisyonda durmaktan kaçınılmalıdır.

Diz Kireçlenmesinde Bitkisel Tedavi Mümkün Mü?

Bitkisel yöntemlerle diz kireçlenmesinden kurtulmak mümkün değildir. Bitkisel tedaviler denilen yöntemlerle placebo etkisiyle bir süre ağrılarınızın azaldığı veya geçtiği hissine kapılsanız da eklemlerinizde meydana gelen hasarın herhangi bir bitkisel yöntemle onarılabilmesi imkansızdır.

Diz Kireçlenmesi Egzersiz Yaparak Geçer Mi?

Egzersiz sağlıklı bir hayatın temellerinden olduğu gibi bir uzmanın yönlendirmesiyle yapıldığında diz kireçlenmesinde de olumlu etkileri vardır. Fakat aşırı zorlanmaya sebep olabilecek bilinçsiz egzersiz yapmak çok daha ciddi sorunlar yaşamanıza yol açabilir.

Bu sebeple diz kireçlenmesinde fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı hekimlere başvurulmalı ve uzman hekim yönlendirmesiyle egzersiz yapılmalıdır.

Dizde kireçlenmeye ne iyi gelir?

İnternette karşılaşacağız veya çevreden duyduğunuz bilim dışı yöntemlerle diz kireçlenmesini tedavi edemezsiniz. Diz kireçlenmesi (gonartroz) ciddi bir hastalıktır ve fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı hekimlerce tedavi edilmelidir.

Diz kapağında yanma hissi neden olur?

Dizde yanma hissinin birçok nedeni vardır. Sıklıkla karşılaşılan nedenler:

  • Bağ yırtığı,
  • Kıkırdak yırtılması,
  • Aşırı yaralanma,
  • Kireçlenmedir.

Dizinizde yanma hissediyorsanız tavsiyemiz vakit geçirmeden uzman bir hekime başvurmanızdır.

Menüsküs olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Dizde yer alan hilal ay şeklindeki kıkırdak dokuya menüsküs adı verilir. Halk arasında yer alan yaygın kullanımın aksine hastalığın adı menüsküs değil menüsküs yırtığıdır.

Uyluk kemiği ile bacak kemiği arasındaki, amortisör işlevi gören bir disk olan menüsküsün yırtılması yaygın görülen bir diz yaralanmasıdır. Menüsküs yırtığı hastalığına genellikle tek bir akut yaralanma neden olur. Genellikle ayak yerde sabit dururken vücudun diz üzerinde dönmesinden oluşur.

İlk dönemde dizde şişme . kilitlenme ve harekette zorluk görülür.

Diz kireçlenmesi ve menüsküs arasındaki farkı anlayabilmek ve diz ağrılarınıza doğru bir tanı koyabilmek için gecikmeden uzman bir hekime başvurmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Hastalıklar ve Tedavilerimiz

Ortopedi Dizde Kıkırdak erimesi

ecrenim .!.:

kızlar aynı sorun bende de mevcut ve bana öle tedavi edici bir ilaç vermedi dr , sadece voltaren , ağrı kesici ve kas gevşetici hap verdi , onlarda tedavi edici değil ağrı kesici ürünler , acaba ne yapmam lazım yardım edin banaaa , oturup kalkamıyorum bu yaşta

Genişletmek için tıkla


doktora tekrar danışın bence nelere dikkat edebileceğinizi. Bana 40 dakikadan uzun yürüyüşler yapmamam ve bükme yönlerine dikkat etmem söylenmişti. Ayrıca koşu bandında yürürken süreyi kısa tutman gerekiyordu, çünkü normal yürüyüşten daha çok zorluyormuş :gitme: O korkuyla cesaret edemedim kaç yıldır bantta yürümeye :gitme:

bağdaş kurmamak, dizler üzerinde yere çömelmemek de iyi sanırım. Ne zaman yanlışlıkla dizimi yan kıvırıp toplasam ağrım başlar çünkü :gitme: Bir yerde okumuştum, diz sadece arkaya kıvrılabilen bir eklemdir diyordu, sanırım benim gibi özen göstermeyenlere yönelik bir mesajdı:gitme:

KOLAJEN TAKVİYESİ KULLANANLARDAN YORUMLAR

Kolajenin faydaları o kadar çok ki… Kolajen ne işe yarar dediğimizde karşımıza birçok madde çıkıyor: Cilt sağlığı ve güzelliğini korur. Tırnakları güçlendirir. Kemikleri güçlendirir. Tendonlar ve bağ dokusu gibi dokuları güçlendirir. Kalp-dolaşım sisteminin verimli çalışmasına etki eder. Ayrıca iç organlarımızın sağlığını korumayı da destekler. Tıbben saydığımızdan daha çok faydası olduğu da kesin. Kolajen zaten vücudumuzda olan bir protein olduğu için çok çok önemlidir. Yaşla birlikte azalmaya başladığı için birçok kadın kolajen takviyesine 30’lu yaşlarında başlıyor. Colleanex Imuneks sıvı kolajen kullananlar için uygundur. Suda çözündürülerek tüketilir. Yazının devamında kolajen kullanan kişilerin yorumlarını ekledik.

Kolajen Kullananlar:

Esra İnanç (34)

Kolajeni doğal yoldan alayım diyorsanız günden en az tabak kelle paça çorbası içmeniz lazım ki bu da imkansız. Maalesef yıl öncesi gibi doğal bir yaşama sahip de değiliz. Organik ürün bulmak zor ve pahalı. Ben kolajen takviyesi almaya son derece pozitf bakıyorum o yüzden. 2 aydır Imuneks Collanex kullanıyorum ve cildim kesinlikle daha gergin ve parlak duruyor.

Yasemin Göztürk (28)

Düzenli kullanıldığında cildin, kemiklerin, eklemlerin yaşlanmasını geciktiren çok güzel bir destek. Yaklaşık 50 gündür kullandığım takviye. İlk ay shot şeklinde olanından içtim. Vücut kendini uykuda yenilediği için, yatmadan önce içilmesi öneriliyor. Bir ay sonrasında toz şeklinde olanına geçtim, bu bittikten sonra hap şeklinde olanına geçip 3 ayı tamamlayacağım. En iyi kolajen takviyesi diye bir şey yok bence, takviyeleri nasıl almak istiyorsanız benim gibi deneyerek kendiniz için en iyi olanı bulabilirsiniz. Sıvı, toz veya tablet tamamen kullanım alışkanlığıyla ilgili.
Saçımda, tırnaklarımda ve cildimde gerçekten farklılıklar görüyorum. Hepsi yavaş yavaş oluyor. Herkes 30’lu yaşlardan bahsediyor ama ben daha 30 olmadan başladım, iyi ki de başlamışım.

Özge Altın (31)

Toz kolajeni 3 hafta boyunca neredeyse her gün kullandım. Diz ağrılarıma iyi geldi diyebilirim. Tamamen geçirmedi ama rahatladım. Henüz cildimde bir değişiklik yok ama zaten sporu daha rahat yapmak dışında bir beklentim yoktu.
KOLAJEN TAKVİYESİ
Nazan Tozunlu (37)

Birçok kolajen markası denedim. En iyi kolajen markası bence Imuneks Collanex. Bu, 28 saşelik toz kolajen. Kolajen öncesi sonrası farklar ne diye sorarsanız yaklaşık 3 aydır düzenli kullanıyorum, yılda 2 kere böyle kür yapıyorum; cildim kesinlikle daha eşit tonlu, canlı ve parlak. Dirseklerimdeki çizgiler bile açıldı diyebilirim. Çok memnunum. Kolajeni besinlerden almak çok güç, takviye şart.

Zeynep Aslan (35)

Çinko, e vitamini ve en önemlisi c vitamini ile bir arada, bir aydır kullanıyorum. Diz ağrılarını geçirdiğini, eklemlerden gelen sesleri bitirdiğini söyleyebilirim. Cilde etkisi olmuyor diyen olmuş, ben cilt ve saçlarda ciddi değişimler gözlemledim, cilt tonum eşitlendi, yüzüm aydınlandı.

Ceren Demir (39)

Cildim çok kuru olduğu için sürekli krem sürme ihtiyacı hissediyordum. Kolajen aldığımdan beri cildim daha nemli. Bir süredir sürekli krem sürmeye gerek görmüyorum. Diğer bir etkisi de (çevremin gözlemi) cildimin daha aydınlık ve taze göründüğü yönünde.
KOLAJEN TAKVİYESİ

Ayşe Bilgin (29)

30 yaşına merdiven dayamış her kadının ve erkeğin kullanması gerektiğini düşündüğüm takviyedir. 20’li yaşların başında bu tarz şeylere pek itibar etmezdim ama yaş ilerledikçe insanın kendine bakma isteği de ilerliyor. 1 aydır kullanıyorum henüz ama kendimi daha iyi hissediyorum, geçen bir arkadaşım cildime iltifat etti ve bu da çok hoş bir şey. Kolajeni yılda 2 defa kür olarak kullanmaya karar verdim.

Kolajen takviyeleri faydalı mı?

Kolajen takviyesi saç sağlığı, ciltte oluşan kırışıklıklar ve kalp sağlığı gibi olayları düzenlemek ve iyileştirmek için oldukça etkilidir. Vücuttaki kolajen miktarı arttırılarak daha sağlıklı bir yaşam hedeflenir. Günümüzde oldukça popüler olan kolajenin, özellikle yüz güzelliği ve kırışıkların giderilmesi amacıyla kullanıldığı görülmüştür.

Peki kolajen ne zaman etkisini gösterir?

Net bir zaman aralığı verememize rağmen, çünkü yaşa ve cilde göre değişiklik gösterebilir. İyi bir sonuç almak için en az 3 ay kolajen kullanımı tavsiye edilir.

Kolajen ciltte bulunan bir proteindir. Yaşlanmayla birlikte vücudumuzda bulunan kolajen miktarı zamanla azalır ve cilt esnekliği kaybeder. Kolajen takviyesiyle kaybedilen cilt esnekliği geri kazanılır ve kırışıklıklar azalabilir. Ciltte yeterli miktarda bulunan kolajen, cilde daha parlak ve sağlıklı bir görünüm verir.

 

İLGİLİ HABERLER

KOLAJEN TAKVİYESİ İÇİN KULLANMA REHBERİ

SAĞLIKLI CİLT İÇİN ALABİLECEĞİNİZ TAKVİYELER

KOLAJEN NEDİR?

KOLAJEN TAKVİYESİ

HER YAŞ İÇİN KOLAJEN TAKVİYESİ

DİĞER YAZILAR

Yaz Cilt Bakımı

SPF TAM OLARAK NEDİR VE SPF’LER ARASINDAKİ FARK NEDİR?

G&#;neş koruyucu kremler, farklı koruma derecelerinde satışa sunuluyor ve bu dereceler de SPF olarak tanımlanıyor. Peki, bu SPF dediğimiz şey nedir? Ger&#;ekten biliyor musunuz?

Haziran 26,
Yaz Cilt Bakımı

HER MEVSİM MAKYAJ ALTINA G&#;NEŞ KORUMASI KULLANMALI MIYIM?

G&#;neşten yansıyan zararlı ışınlar her sene daha g&#;&#;l&#; olarak yery&#;z&#;ne iniyor. Dolayısıyla bu da cildimiz i&#;in b&#;y&#;k tehlike arz ediyor. &#;stelik yaz ve kış Bu ışınlardan her mevsim korunmalıyız!

Haziran 26,
Yaz Cilt Bakımı

AFTER SUN &#;R&#;NLERİ NEDEN KULLANMALIYIZ?

G&#;neş sonrası &#;r&#;nler dediğimiz ‘after sun’ &#;r&#;nleri kaale alın! &#;&#;nk&#; onların g&#;revi ger&#;ekten &#;ok m&#;him!

Haziran 29,
Yaz Cilt Bakımı

SHISEIDO SPORTS BB SERİSİ YENİLENDİ

BB krem, kusur kapatıcı anlamına gelen ‘blemish balm’ ifadesinin ilk harflerinden adını alıyor. Ciltteki kusurları doğal şekilde kapatan bir &#;zellik taşısa da, bu krem &#;ok y&#;nl&#; bir cilt bakım kremi aslında

Haziran 29,
Yaz Cilt Bakımı

G&#;NEŞ KORUYUCU KULLANINCA OLUŞAN BEYAZLIKTAN RAHATSIZ MISINIZ?

G&#;neş kremi s&#;r&#;nce oluşan kire&#; gibi beyazlıktan şikayet&#;iyseniz, sizi harika bir g&#;neş koruyucu ile tanıştıracağız! Hem tamamen g&#;r&#;nmez şeffaf bir dokuya sahip, hem de y&#;ksek g&#;neş korumasına

Temmuz 01,

Kolajen ve Protein Kayna&#;&#;: Yumurta Kabu&#;u Zar&#;

Yumurta kabu&#;u zar&#;, yumurtan&#;n kabuk k&#;sm&#; ile beyaz k&#;sm&#; aras&#;nda bulunan ince bir zard&#;r. Pek çok ilaç yap&#;m&#;nda kullan&#;lan yumurta kabu&#;u zar&#; son y&#;llar&#;n en çok merak edilen konusudur. Birçok ara&#;t&#;rmaya konu olan yumurta kabu&#;u zar&#;, kas ve eklem sorunlar&#;n&#; çözecek kadar etkilidir.

Yumurta kabu&#;u zar&#; faydas&#; hakk&#;nda yaz&#;lan bilgileri okudu&#;unuzda çok &#;a&#;&#;racaks&#;n&#;z. Y&#;llarca yumurta kabu&#;unu atanlar, art&#;k atmaya son verecek. Bak&#;n yumurta kabu&#;u zar&#; nelere iyi geliyor?

yumurta kabu&#;u zar&#; faydas&#;

Do&#;al Yumurta Kabu&#;u Zar&#; Nas&#;l Tüketilir?

  • Yumurta kabu&#;u zar&#; tüketime uygun bir maddedir ve do&#;ru kullan&#;ld&#;&#;&#;nda sa&#;l&#;k için çok faydal&#; hale gelmektedir.
  • Do&#;al olarak bu zar&#; tüketmek istedi&#;inizde ha&#;lanm&#;&#; yumurtay&#; soyarken zar&#; temizlemeyiniz. Zar&#;yla beraber yumurtay&#; tüketebilirsiniz.
  • Yumurta kabu&#;u zar&#;ndan haz&#;rlanan takviye haplar&#; da eczaneden temin ederek bu mucizevi maddeden faydalanabilirsiniz.
  • Yumurta kabu&#;u zar&#;, k&#;r&#;lan yumurtalar&#;n içinden al&#;n&#;p omlet üzerine de eklenebilir.
  • Takviye g&#;da olarak kullanmak istedi&#;inizde ilaç firmalar&#;n&#;n haz&#;rlad&#;&#;&#; yumurta kabu&#;u zar&#; kürü ve kapsüllerini tercih edebilirsiniz.

Yumurta Kabu&#;u Zar&#; Faydalar&#; – Bilmedi&#;iniz 5 Özelli&#;i

1) Eklem Kireçlenmesini Önler

  • Yumurta kabu&#;u zar&#;nda yüksek oranda protein bulunur. Bu protein kayna&#;&#; eklemlerde olu&#;an kireçlenmeyi önlemektedir.
  • Yumurta kabu&#;u zar&#; kireçlenme probleminin do&#;al çözümlerinden biridir.
  • S&#;k s&#;k masa ba&#;&#;nda çal&#;&#;anlar, uzun süre hareketsiz kalanlar, sa&#;l&#;k sorunu nedeniyle eklemlerinde kireçlenme olanlar&#;n yumurta kabu&#;u zar&#; tüketmesi önerilir.

Eklem A&#;r&#;lar&#; Neden Olur? Ne &#;yi Gelir?

eklem kireçlenmesi

2) Kas A&#;r&#;lar&#;n&#; Hafifletir

  • Kas ve kemik a&#;r&#;lar&#; ya&#;am kalitesini dü&#;ürmektedir. Bu sorunu önlemek için yumurta kabu&#;u zar&#; tüketilmelidir.
  • &#;&#; temposuna ve spor seanslar&#;na göre olu&#;an kas a&#;r&#;lar&#;ndan kurtulmak için yumurta kabu&#;u zar&#;ndan haz&#;rlanan takviyeler tercih edilebilir.

Kas A&#;r&#;s&#; Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir? Kas A&#;r&#;s&#;na Ne &#;yi Gelir?

kas a&#;r&#;lar&#;

3) Kemik Erimesini Önler

  • Yumurta kabu&#;u zar&#; kemikte bulunan dokular&#; güçlendirir ve hasar&#; önler.
  • &#;leri ya&#;larda görülme ihtimali daha yüksek olan kemik erimesinin çarelerinden biri de yumurta kabu&#;u zar&#;d&#;r.

Kemik Erimesine Ne &#;yi Gelir? &#;yi Gelen Besinler, &#;ifal&#; Besinler

kemik erimesi

4) Hücreleri Yeniler

  • Yumurta kabu&#;u zar&#; kolajen içermektedir. Bu özelli&#;i sayesinde yeni hücre olu&#;umunu h&#;zland&#;r&#;r. Ya&#;l&#;l&#;k belirtilerini gizlemek ve ertelemek için yumurta kabu&#;u zar&#;na ihtiyac&#;n&#;z vard&#;r.
  • Cildin daha canl&#; ve genç görünmesi, yumurta kabu&#;u zar&#;ndaki mineraller sayesindedir. Vücuttaki ölü hücrelerin at&#;lmas&#;n&#; ve genç hücrelerin olu&#;mas&#;na destek olur.
cilt bak&#;m&#;

5) Menisküs Y&#;rt&#;klar&#;n&#; &#;yile&#;tirir

  • Yumurta kabu&#;u zar&#; menisküs y&#;rt&#;lmas&#;n&#; da k&#;sa sürede onar&#;r. Ani hareket sonucunda veya spor s&#;ras&#;nda olu&#;an menisküs y&#;rt&#;klar&#;n&#; do&#;al yöntemle tedavi etmek için; yumurta kabu&#;u zar&#;ndan faydalanabilirsiniz.
  • Yumurta kabu&#;u zar&#;n&#; kahvalt&#;lara ve içeceklere ekleyerek ya da takviye alarak menisküs hasar&#;n&#; onarabilirsiniz.

Menisküse &#;yi Gelen 5 Bitkisel Tedavi Yöntemi

menisküs

Yumurta Kabu&#;u Zar&#; Hap&#; Ne &#;&#;e Yarar?

  • Yumurta kabu&#;u zar&#;ndan takviye haplar haz&#;rlanmaktad&#;r. Bu haplar sadece ilaç firmalar&#; taraf&#;ndan hastalara sunulur.
  • E&#;er doktorunuz uygun görüyorsa bu haplar&#; kullanabilirsiniz.
  • Alm&#;&#; oldu&#;unuz yumurta kabu&#;u zar&#; hap&#;, kas a&#;r&#;lar&#;n&#; dindirme konusunda etkilidir.
  • Kireçlenme ya&#;ayanlar&#;n hareket etmesini kolayla&#;t&#;r&#;r.
  • Zaman zaman yürürken diz kapa&#;&#;ndabatma ve “ç&#;t” sesi hissederseniz, düzenli olarak yumurta kabu&#;u zar&#; hap&#; kullanabilirsiniz. Çok k&#;sa bir zamanda etkisini görebilirsiniz.
  • Protein kayna&#;&#; olan yumurta kabu&#;u zar&#;, vücudunuzu kemik erimesinden de korumaktad&#;r.
do&#;al yumurta kabu&#;u zar&#; nas&#;l tüketilir

Yumurta Kabu&#;u Zar&#; Yan Etkileri Nelerdir?

  • Yumurta kabu&#;u zar&#;n&#;n &#;u güne kadar herhangi bir yan etkisi görülmemi&#;tir.
  • E&#;er doktorunuz uygun görüyorsa ilaç kullan&#;m&#;na ba&#;layabilirsiniz.
  • &#;lk kullan&#;mda mide bulant&#;s&#; hissederseniz, doktorunuza dan&#;&#;&#;p ilac&#; b&#;rakabilirsiniz.
yumurta kabu&#;u zar&#; faydas&#;

Yumurta Kabu&#;u Zar&#; Nas&#;l Ç&#;kar&#;l&#;r?

  • Do&#;al yumurta kabu&#;u zar&#; polimeri nas&#;l yap&#;l&#;r diyenler için ilaç firmalar&#;n&#;n özel olarak uygulad&#;&#;&#; i&#;lemlerin oldu&#;unu hat&#;rlatabiliriz.
  • Yumurta kabu&#;u zar&#; yap&#;s&#; bozulmadan haz&#;rlanan haplar, ilaç kriterlerine uygun paketlenir ve ilaç depolar&#;na gönderilir.
  • Yumurta kabu&#;u zar&#; fiyat bilgisi hap seçenekleri için ortalama 60 TL’dir. &#;laç firmalar&#;na göre yumurta kabu&#;u zar&#; hap fiyatlar&#; TL’ye kadar ula&#;abilir.
  • Peki, yumurta kabu&#;u zar&#; nas&#;l ç&#;kar&#;l&#;r? Bu incecik zar, kabuktan oldukça kolay &#;ekilde ayr&#;l&#;r.
  • Yumurta k&#;r&#;l&#;r ve içi bo&#;alt&#;l&#;r. Yumurtan&#;n içindeki s&#;v&#;dan dolay&#; nemli olan iç kabuk, zar&#;n&#; hemen belli eder.
  • Çok narin hareketler ile görünen bir zar yava&#;ça çekilir.
  • &#;ç kabukta yer alan zar, temizlenir ve kullan&#;m için haz&#;rlan&#;r.
yumurta kabu&#;u zar&#; ne i&#;e yarar

Cildinizi Besleyecek 6 Yumurta Sar&#;s&#; Maskesi

Yumurtan&#;n Sar&#;s&#; M&#; Daha Sa&#;l&#;kl&#; Beyaz&#; M&#;?

Bozuk Yumurta Nas&#;l Anla&#;&#;l&#;r? 4 Basit Yöntem

Yumurta Kabu&#;unun Hiç Duymad&#;&#;&#;n&#;z 6 Faydas&#;

Yumurta Ak&#; Maskesi ile Cilt ve Saç Bak&#;m&#; Önerileri

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir