öğrenci pasaport nasıl alınır / Öğrenci Pasaportu Nedir? Ücreti Ne Kadar? | Pava Education

Öğrenci Pasaport Nasıl Alınır

öğrenci pasaport nasıl alınır

Harçsız öğrenci pasaportu nedir? Nasıl alınır?

Öğrenci pasaportu nedir?

öğrenci pasaportu

Öğrenci pasaportu, yurt dışına seyahat ya da eğitim amacıyla gitmeyi planlayan 25 yaşın altındaki öğrencilere verilen seyahat belgesinin adıdır. Öğrenci olduğunu kanıtlayan 25 yaşını doldurmamış tüm öğrenciler, öğrenci pasaportu alabilir. yılında çıkarılan sayılı kanunda yer alan 4. maddeye göre yurt dışına çıkış amacı fark etmeksizin tüm öğrencilerin öğrenci pasaportu alma hakkı bulunuyor.

Öğrenci pasaportunun farkı nedir?

Öğrenci pasaportunun temeli aslında bordo pasaport adıyla da bilinen Umuma Mahsus Pasaporta dayanır. Yani öğrenci pasaportunun bordo pasaporttan vize geçerliliği anlamında bir farkı yok. Umuma Mahsus Pasaporttan tek farkı öğrenci pasaportu için harç bedeli ödenmemesi.

Kimler öğrenci pasaportu çıkarabilir?

Az önce de bahsettiğimiz gibi Milli eğitim kurumlarına bağlı kreş öğrencileri, ilkokul, lise çağındaki öğrenciler ve 25 yaşını henüz geçmemiş üniversite öğrencileri seyahat amacı fark etmeksizin harç ücreti ödemeden pasaport alabilir.

Nasıl alınır?

Pasaport çıkartmak günümüzde oldukça kolay bir işlem haline dönüştü. Ancak halen Pasaport nasıl alınır noktasında yardıma ihtiyacı olanlar olabiliyor. İlk olarak funduszeue.info internet sitesi üzerinden randevu almanız gerekiyor. Bu sitede karşınıza “Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi, Pasaport ve Adres Kayıt” seçenekleri çıkıyor. Pasaport kısmını seçtikten sonra ne tür bir pasaport çıkartmak istediğinizi soran bir ekranla karşılaşacaksınız. Bu ekranda öğrenci pasaportu için herhangi ayrı bir seçenek bulunmuyor. Bu nedenle direkt olarak Umuma Mahsus Pasaport (Bordo) seçeneğini seçebilirsiniz. Randevu tarihinde Nüfus Müdürlüğü’ne giderken yanınızda öğrenci belgesi götürerek öğrenci pasaportunuzu harç ödemeden çıkarabilirsiniz.

Öğrenci pasaportu ücreti ne kadar?

pasaport ücreti

Pasaport alırken iki ayrı kalemde ücret ödeniyor. Bunlardan ilki defter bedeli için ödenen ücret diğeri ise pasaport harcı. Öğrenci pasaportu alırken pasaport harcı ödenmiyor. Öğrenciler sadece yılı pasaport ücretleri için belirlenen tutarlara göre TL değerinde olan defter bedelini ödeyerek öğrenci pasaportu alabilir. 25 yaşından büyük öğrenciler hem defter bedeli hem de harç bedeli ödemeliler.

Öğrenci pasaportu için hangi evraklar gerekiyor?

Online olarak randevu tarihinizi aldıktan sonra bordo pasaport için istenen belgelerle birlikte öğrenci belgenizi ve harçsız pasaport istediğinizi belirten dilekçeyi hazırlamanız gerekiyor.

·      Kimlik Belgesi, Nüfus Cüzdanı T.C. Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi

·      2 adet son 6 ayda çektirilmiş biyometrik fotoğraf

·      Eğer varsa eski pasaportlar

·      Defter ücreti

·      Harçsız pasaport istendiğine dair dilekçe

·      Öğrenci belgesi

Öğrenci belgesini okulunuzdan ıslak imzalı belge şeklinde alabileceğiniz gibi e-Devlet üzerinden başvurunuzdan en fazla 60 gün önce olacak şekilde alabilirsiniz. Eğer yurt dışında okuyorsanız okulunuzdan öğrenci belgesi alıp T.C. Büyükelçiliği ya Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekiyor. Eğer yurt dışında okuyorsanız ancak Türkiye’de pasaport başvurusu yapacaksanız okulunuzdan aldığınız öğrenci belgesinin geçerliliğini tasdik ettirmeniz ve yeminli bir tercümana çevirtmeniz isteniyor.

Öğrenci pasaportu kaç günde çıkar?

Pasaport

Nüfus Müdürlüğü’nden pasaport başvurusu yaptıktan sonra iş günü arasında size teslim ediliyor. Başvuru yaparken belirteceğiniz adrese PTT Kargo ile gönderilen pasaportu yalnızca pasaport sahibi teslim alabiliyor. Ancak başvuru yaparken pasaportu başkasının alacağını belirtmeniz durumda belirttiğiniz kişiye de teslimat yapılıyor. Pasaportunuzun teslim süreciyle ilgili detaylar size SMS yoluyla bildiriliyor.  

18 yaş altındaki öğrenciler harçsız pasaport alabilir mi?

18 yaşın altındaki öğrenciler, en fazla 5 yıl süre geçerli öğrenci pasaportu alabilirler. 18 yaşın altındaki öğrencilerin gelişim çağında olması nedeniyle görünümlerinin hızla değişmesi nedeniyle süre 5 yıl ile kısıtlanıyor. 18 yaşını doldurmamış öğrencilerin pasaport başvurusunu aileleriyle birlikte yapması gerekiyor.

18 yaşından büyük öğrencilerin pasaportları ne kadar geçerli?

18 yaşından büyük öğrenciler öğrenimlerinin 6 yıl boyunca devam edeceğini kanıtlayan bir belgeye sahip olmaları durumunda 6 yıllık pasaport çıkartabilirler. Eğer eğitiminiz 2 yıl boyunca sürecekse 2 yıllık pasaport alabilirsiniz. Eğer henüz 24,5 yaşınızı doldurmadıysanız ve öğrenciliğiniz devam ediyorsa 6 aylık pasaport çıkartma imkanınız bulunuyor. Ancak 25 yaşına bir gün dahi olsa giriş yapmış kişilerden harç bedeli talep ediliyor. 18 yaşını doldurduktan sonra eğitim görmeyi bırakan kişilere ise bu pasaport verilmiyor. Öğrenci pasaportu almak için öğrenci olduğunuzu kanıtlayacak bir belge sunmanız gerekiyor.

sayılı Harçlar Kanununa eklenen 85/h maddesi uyarınca, tahsilde olup 25 yaşını doldurmamış vatandaşlarımız için, öğrenim gördüklerini okullarından alacakları öğrenim belgesi ile belgelendirmeleri halinde ve pasaport defter bedelini ödemeleri koşuluyla harçsız pasaport düzenlenebilecektir.

Bu çerçevede,anılan kanun maddesi uyarınca harçsız pasaport işlemlerinde uygulanacak usül ve esaslar İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

1-Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi/özel örgün ve yaygın eğitim-öğretim kurumlarında öğrenim gören ve örgün öğretim için E-Okul; yaygın öğretim için ise kendi sistemlerinde “aktif öğrenci” durumunda bulunup 25 yaşını doldurmamış olan ve kendilerine okul/kurumları tarafından “Öğrenci Belgesi” verilebilenler öğrenci olarak kabul edilecektir. (Anaokulu, aday çırak ve çırak öğrenciler dahil)

2-Ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarında örgün, ikinci öğretim, açık öğretim ve uzaktan öğretim kapsamında ön lisans, lisans, lisansüstü düzeyde eğitim görmekte olan ve kayıtlı öğrenci olarak Yükseköğretim Sistemi (YÖKSİS) veri tabanında aktif olarak yer alan 25 yaşını doldurmamış öğrenciler anılan hüküm kapsamında kabul edilecektir.

3-Yurtdışında öğrenim gören ve 25 yaşını doldurmamış olan öğrencilerin Dış Temsilciliklerimiz aracılığıyla pasaport başvurusunda bulunmaları halinde, bulundukları ülkenin okul öncesi/ilköğretim/ortaöğretim/dengi eğitim sistemine dahil kayıtlı öğrenciler ile yine yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarında öğrenim gördüklerini belgelendiren öğrencilerin Dış Temsilciliklerimizce harçsız pasaport müracaatları kabul edilecektir. (Yurtdışındaki kurumlarda anaokulu, aday çırak ve çırak öğrenciler tanımına karşılık gelen statüde olanlar dahil)

4-Öğrenimine yurtdışında devam etmekle birlikte yurt içinden pasaport başvurusunda bulunmaları halinde, Büyükelçilik/Başkonsolosluk, Eğitim Müşavirlikleri/Ataşelikleri tarafından verilen “Bulundukları ülkenin eğitim sistemine dahil öğrencidir” uygun görüş yazısının aslının ibraz edilmesi halinde yurt içinde harçsız pasaport müracaatları kabul funduszeue.info, öğrenimine yurtdışında devam etmekle birlikte Dış Temsilciliklerimize gidemeyip yurt içinden pasaport başvurusunda bulunmaları halinde ise okul/kurumlarından alacakları öğrenci belgelerinin Apostil şerhi ihtiva edilmesi ve yeminli tercümanlar tarafından Türkçe tercümesinin yapılması halinde yurt içinde harçsız pasaport müracaatları kabul edilecektir.

5-Reşit olmayan öğrencilere beş yıl süreli pasaport verilecektir.

6-Reşit olan öğrencilere 25 yaşının ikmaline kadar pasaport verilecektir.

Sayılı Harçlar Kanunu’nun 85 inci maddesinin (b ve d) bentleri yürürlüktedir. Söz konusu mevzuat hükmü çerçevesinde harçsız pasaport başvuruları sadece öğrenim amaçlı yurtdışına gidecek olan/gitmiş olan kişileri kapsamaktadır. Bu kişilerden 25 yaş sınırı gözetilmemekte olup, öğrenim sürelerine bağlı olarak 6 aydan az olmamak kaydıyla Maliye Bakanlığı birimlerinin onayına göre harçsız pasaport verilecektir.

8-Resmi veya özel kurumlarca açılan her türlü kurs, seminer, sertifika programlarına devam edenler öğrenci olarak kabul edilmeyecektir.

9-Harçsız öğrenci pasaport talebinde bulunup 25 yaşından daha uzun süreli pasaport talep edenler, harç bedeli ödemeleri karşılığında daha uzun süreli pasaport alabileceklerdir.

Yukarıdaki şartlara haiz olup ikinci bir harçsız pasaport talep edenlerin talepleri yerine getirilmeyecektir.

Sözkonusu düzenlemeden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın,funduszeue.infosinden randevu aldıktan sonra randevu günü ve saatinde, aşağıdaki belgelerle birlikte Başkonsolosluğumuza başvurmaları uygun olacaktır:

-Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı,

-Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf (arka fonu kar beyazı),

-Eski pasaport (ilk defa pasaport alacaklar hariç),

-Öğrenim gördüğü okuldan alınacak güncel ve ıslak imzalı öğrenci belgesi,

(Pasaport defteri ve posta harcı yılı için 32 İsviçre Frangı'dır.)

Öte yandan, 18 yaşından küçüklerin pasaport başvurusunda çocuk, anne ve babanın veya kanuni temsilcilerinin müracaat sırasında şahsen hazır bulunmaları gerekmektedir.

Vatandaşlarımızın yukarıda yer almayan ilave bilgi taleplerini Başkonsolosluğumuzun [email protected] e-posta adresine yazmaları da mümkündür.

Öğrenci pasaportu yurtdışına çıkmak isteyen öğrencilerin bordo pasaport yerine ücretsiz olarak harç ödemeden çıkartabileceği bir pasaport türüdür. Renk ve tür olarak aslen bordo pasaport gibi olsa da öğrencilerin harç gibi ödemelerden muaf tutulması amacıyla bu pasaport türü çıkarılmıştır.

Ancak öğrenci pasaportunu yalnızca 25 yaşın altındaki öğrenciler çıkartabilmektedir. Genel olarak öğrencilik belgesi ile başvurulurken öğrencinin 25 yaşını dolduracağı seneler hesap edilerek pasaportun süresi için maksimum sınır belirlenir. Bu pasaport öğrenciler için bir ayrıcalık tanısa da yine de yurtdışına çıkarken vize geçerliliği olan ülkelerde vize çıkartmak zorunludur.

Örneğin İtalya&#;da üniversite okumak isteyen bir öğrenci 25 yaşının altındaysa öğrenci pasaportu ile beraber öğrenci vizesi de almalıdır. Pasaportun süresi için öğrencilik döneminin süresine değil 25 yaşını doldurma durumuna bakılır ve süresi dolduğunda bordo pasaport veya diğer pasaportlardan çıkartılmalıdır, yenileme durumu olmayacaktır.

Öğrenci Pasaportu Nedir?

Harçsız pasaport olarak da isimlendirilen öğrenci pasaportu, yirmi beş yaş altındaki öğrenciliğe devam edenlerin yararlanabildiği bir uygulamadır. Bordo pasaport gibi süresine göre harç ücreti artan bir tarifesi yoktur. Sadece defter bedeli olan ücretini ödeyerek öğrenciler ilgili yaş sınırını dolduracağı seneye kadar uzatılmış bir pasaporta sahip olurlar.

Bu pasaport öğrenci vizesi ile aynı anlama gelmemektedir, öğrenci vizesi yurtdışında lisans veya yüksek lisans okumak isteyen öğrencilerin çıkartmak zorunda olduğu bir vizedir. Bu vize öğrencilere eğitim süreleri boyunca gittiği ülkede oturum izni sağlamaktadır. Öğrenci vizesi çıkartmak için 25 yaş gibi sınırlar bulunmaz.

Yani özet olarak öğrenci pasaportu öğrencilere 12 senelik öğrenim hayatına ek olarak 4 senelik de lisans okuyacağı seneler hesap edilip bu dönemlerde yurtdışına çıkmalarını kolaylaştırmak amacıyla verilen bir haktır. Bu belirli süre dolduğunda öğrenci bile olsa yurtdışına çıkabilmek için bordo pasaport çıkartmalıdır.

 

Bordo pasaport nedir?

Umumi pasaport olarak da bilinen bordo pasaport herhangi bir yaş sınırı veya bir unvana bakılmaksızın herkesin çıkartabileceği pasaport türüdür. Bu pasaportu çıkartacak kişiler ihtiyaçları doğrultusunda 6 aydan 10 yıla kadar istedikleri sürede çıkarabilirler. Pasaportun çıkartılacağı süreye göre harç ücreti artmaktadır.

Ek olarak diğer pasaport türleri arasında şunlar da sayılabilir:

Ayrıca bununla ilgili olarak &#;Pasaport Nasıl Alınır?&#; yazımıza da göz atmayı unutmayın!

Öğrenci Pasaportu Nasıl Alınır?

Öncelikle nüfus müdürlüğünden randevu alınmalıdır. Nüfus müdürlüğünde randevu alırken ekranda öğrenci pasaportu isimli bir seçenek bulunmayacaktır, bu sebeple &#;umuma mahsus pasaport (bordo)&#; yazan seçeneği seçmelisiniz. Bordo pasaport seçeneğini seçtikten sonra istediğiniz nüfus müdürlüğünden randevu talebinizi oluşturmalısınız.

Öğrenci pasaportu çıkartma talebinizi nüfus müdürlüğünde işlemi gerçekleştireceğiniz sırada yapmalısınız. Yani öğrenci belgesi ve diğer önemli evrakları toplamanız gereklidir. Pasaportun çıkartılma süreci aşama olarak şu şekildedir:

  • Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sitesi üzerinden pasaport randevusu seçeneğini seçin
  • Pasaport randevusu seçeneğinden sonra &#;yeni randevu&#; seçeneğini seçin
  • Yeni randevu seçeneğinden sonra karşınıza üç pasaport alternatifi çıkmaktadır
  • Seçmeniz gereken pasaport türü &#;umuma mahsus pasaport (bordo)&#; olmalıdır
  • Bordo pasaportu seçtikten sonra nüfus müdürlüğünde randevu talebiniz oluşacaktır
  • Randevu öncesinde öğrenci belgesi, biyometrik fotoğraf gibi ilgili evrakları hazırlamalısınız

Kaç günde çıkar?

Öğrenci pasaportu için nüfus müdürlüğünden randevu oluşturmanız ve randevu sonrası ilgili talebi oluşturmanızdan sonraki süreçte gün içinde pasaportunuzu teslim alabilirsiniz. Ancak işlerin yoğunluk durumuna göre pasaportunuzun onaylanması ve teslim süreci biraz uzayabileceğinden 2 haftayı da bulabilmektedir.

Öğrenci Pasaportu için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Nüfus müdürlüğü üzerinden pasaport randevunuzu oluşturduktan sonra birtakım belgeleri hazırlamanız gereklidir. Genel olarak tüm pasaport çıkartma işlemlerinde olduğu gibi öğrenci pasaportu için de en fazla 6 ay öncesinde çekilmiş biyometrik fotoğraf, kimlik kartı ve defter ücreti dekontu gibi evraklar bulunur.

Harçsız pasaport olarak da bilinen öğrenci pasaportu alabilmek için gerekli tüm evraklar şunlardır:

  • Kimlik kartının aslı
  • Defter ücreti dekontu ( güncel fiyatı TL)
  • Biyometrik fotoğraf (2 adet olmalıdır)
  • Öğrenci belgesi (İlkokul, ortaokul, lise, lisans veya ön lisans)
  • Önceden çıkartılmışsa eski pasaport da teslim edilmeli
  • Harçsız pasaport talep yazısı oluşturulmalıdır

Harçsız pasaportu çıkartmak için eğitiminize devam ediyor ve 25 yaşının altında olmanız gereklidir. Yani üniversite öğrenimine ara vermiş ve kaydı silinmiş kişiler veya 25 yaşından gün alanlar öğrenci pasaportu talebinde bulunamayacaktır.

25 Yaş Üstü Kişiler Nasıl Öğrenci Pasaportu Alabilir?

Öğrenci pasaportu çıkartmak için 25 yaş üstü kişilerin hakları bitmiş olacağından yapmaları gereken umuma mahsus (bordo) pasaport talebinde bulunmalıdır. 6 aydan 10 yıla kadar istenilen sürede harç ücretini ödedikten sonra bordo pasaportu çıkartabilirsiniz. Bununla beraber yurtdışında üniversite eğitimi almak gibi bir amaçla pasaport çıkartıyorsanız bununla beraber öğrenci vizesi almalısınız.

Öğrenci vizesi size amacınıza göre kısıtlı süre için verilir ve süresi otomatikman eğitim sürenizin dolması gibi sebeplerle dolmaktadır. Ancak pasaport sürenizi ne kadar uzattıysanız süresi halen geçerli olacaktır.

Kimler Öğrenci Pasaportu Alabilir?

Harçsız pasaportu ilkokul, ortaokul, lise, lisans, ön lisans veya 25 yaşından gün almayıp yüksek lisans eğitimine devam eden tüm öğrenciler çıkartabilecektir. 18 yaşından küçük olan öğrencilerin pasaportlarının çıkartılması için velileri ile talep oluşturulmalıdır. Bunun dışında açık öğretim programları ile lise, lisans, tezsiz yüksek lisans gibi alanlarda eğitim alanlar da öğrenci belgeleri ile birlikte öğrenci pasaportu çıkartabileceklerdir.

Yeşil pasaport gibi farklı türde pasaporta sahip olan öğrenciler ayrı olarak öğrenci pasaportu çıkartamaz. Aynı anda tek bir pasaport hakkı olmaktadır. Yani hem yeşil pasaport hem de harçsız pasaport 25 yaşına kadar hak tanıdığından öğrenci kendisi için avantajlı olanı tercih etmelidir.

18 yaşından küçükler nasıl öğrenci pasaportu alabilir?

Genel olarak 18 yaş altı öğrenciler harçsız öğrenci pasaportunu çıkartabilmek için süreçlerini velileriyle birlikte yürütmektedir. Nüfus müdürlüğü üzerinden pasaport çıkartma talebini oluşturduktan sonra randevu günlerinde ilgili evrakları toplamalı ve velileri ile beraber gitmelidir. 18 yaşından gün alan ve 18 yaşını tamamlamış öğrenciler ise velilerinin onayı gerekmeksizin öğrenci pasaportlarını kendi alabilirler.

Ayrıca öğrenci pasaportunun çıkartılması sürecinde ödenen defter ücreti ( TL) 18 yaşından küçük veya büyük farkı aranmaksızın herkesten alınmaktadır.

18 yaşından küçüklerin öğrenci pasaportları ne kadar geçerlidir?

Öğrenci pasaportunu teslim alan 18 yaşından küçükler, yaşlarının 25&#;e erişmesi süresine kadar bu pasaportun haklarından faydalanabilecektir. 25 yaşını tamamlayan öğrenciler ise eğitim süreçleri devam ediyor ve yurt dışında bulunuyor olsalar bile pasaportlarını teslim edip yeni pasaport çıkartmalıdır.

Erasmus İçin Hangi Pasaport Çıkartılmalı?

18 yaşını tamamlamış ve yurtdışında bir üniversitede Erasmus yapmak isteyen öğrenciler bir sene veya bir yarıyıl eğitim alacaklarından durumlarına göre 6 ay, 1 yıl veya 2 yıllık sürelerde pasaport ve vizeye ihtiyaç duymaktadır. Erasmus yapacak öğrenciler eğer 25 yaşını tamamlamamış ise öğrenci pasaportu haklarından yararlanabilmektedir.

25 yaşını doldurmuş öğrenciler ise bordo pasaport çıkartmalıdır. Hangi türde pasaport çıkartılmış olursa olsun, Erasmus eğitimi için öğrenciler aynı zamanda D tipi Schengen vizesi de çıkartmalıdır.

Öğrenci Pasaportu İle Hangi Ülkelere Gidilir?

Bir bordo pasaport türü olan öğrenci pasaportu tamamen bordo pasaport ile aynı özelliklerdedir, sadece öğrencileri harç ödemeleri gibi masraflardan muaf tutmaktadır. Bunun dışında bu pasaport ile birlikte çıkartacağınız vize sayesinde istediğiniz ülkeye seyahat edebilirsiniz. Eğitim gibi amaçlarla yurtdışına çıkmanız gerekiyorsa harçsız pasaport ile birlikte Schengen, Amerikan veya İngiltere öğrenci vizesi gibi gideceğiniz ülkeye uygun vize almanız gereklidir.

Öğrenci Pasaportu Ücreti Ne Kadar?

Bordo pasaport çıkartma sürecinde 6 aydan 10 yıla kadar hangi süre ile çıkartılacaksa ona göre fazla ücret tarifesi uygulanmaktadır. Ancak öğrenci pasaportu çıkartmak için ne süre belirtilmesine gerek vardır, ne de harç ödenmesine gerek vardır. Bu pasaportu çıkartmak için öğrencilerin tek ödemesi gereken ücret defter bedelidir. Defter bedelinin yılı güncel ücreti ise TL&#;dir.

Umur OzayT+

Harçsız Öğrenci Pasaportu Nasıl Alınır? Harçsız Öğrenci Pasaportu Ne Kadar, Kaç Yaşa Kadar Alınır ve Gerekli Evraklar Neler?

Yurt dışı planı yapan öğrenciler, harçsız öğrenci pasaportu nedir ve öğrenci pasaport için gerekli evraklar nelerdir merak ediyorlar. İster seyahat ister eğitim amacıyla olsun harçsız pasaport kaç yaşa kadar alınır merak ediyor olabilirsiniz. Peki harçsız öğrenci pasaportu nereden alınır, harçsız öğrenci pasaportu ne kadar yani öğrenci pasaportu kaç TL biliyor musunuz? Tüm bu sorularınızın cevabına ve öğrenci pasaportu ile ilgili detaylı bilgiye yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Harçsız Öğrenci Pasaportu Nedir?

Harçsız öğrenci pasaportu seyahat ya da eğitim amacıyla yurt dışına çıkmak isteyen gençlerin çok daha uygun fiyata sahip olabileceği pasaport türüdür. Gerekli koşulları sağlayan her genç öğrenci pasaportundan yararlanabilir. Temelde bordo pasaport olan öğrenci pasaportu gençlerin gezebilmesi ve eğitim amacıyla yurt dışına çıkabilmesi için uygun fiyatlı hale getirilmiştir.

Harçsız Öğrenci Pasaportu İçin Gerekli Evraklar Nelerdir, Harçsız Öğrenci Pasaportu Nasıl Alınır?

25 yaşın altındaki öğrenciler il veya ilçe nüfus müdürlüklerinden öğrenci pasaportlarını çıkartabilirler. yılı itibariyle öğrenciler TL'lik defter bedelini ödeyerek nüfus müdürlüklerine öğrenci pasaportlarını çıkartmak üzere başvuru yapabilirler. Nüfus cüzdanınızın aslı, biyometrik fotoğraf (2 tane), varsa eski pasaportunuz, defter ücretini bankaya yatırdığınıza dair belge, öğrenci belgesi ve harçsız pasaport talep yazınız harçsız pasaport çıkartmak için ihtiyaç duyacağınız evraklardır. Kimi nüfus müdürlükleri randevusuz çalışsa da bu ilden ile ve ilçeden ilçeye değişiklik göstermektedir. Nüfus müdürlüklerinin büyük kısmı randevu ile işlem yaptığı için öncesinde randevu günü almayı da unutmamalısınız. Pasaport başvurunuz sonrasında pasaportunuz gün arasında kargo ile size ulaştırılacaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası