emzirirken gebe kalma belirtileri / Видео ilk hamile erkek

Emzirirken Gebe Kalma Belirtileri

emzirirken gebe kalma belirtileri

Servikal konizasyon: endikasyonlar, yöntemler ve postoperatif dönem

  • Çevrimiçi testlerin şifresinin çözülmesi - idrar, kan, genel ve biyokimyasal.
  • İdrarizde bakteri ve idrar ne anlama gelir?
  • Çocuğun analizini nasıl anlarım?
  • MRG analizinin özellikleri
  • Özel testler, EKG ve ultrason
  • Hamilelikte normlar ve sapmaların değerleri ..
Analizlerin şifresinin çözülmesi

Servikal kanal boğazının epitelinin yapısındaki patolojik değişiklikler, kadının hayatı için tehlikeli olan komplikasyonlardan kaçınmak için zorunlu tedaviye tabidir. Bunun için özel bir işlem yapılır - conization.

Bu nedir? Servikal konizasyon, üzerinde patolojik olarak değiştirilmiş dokuların odaklandığı harici os kısmının çıkarılması için bir prosedürdür. Çıkarma bir koni şeklinde yapılır: tabanı epitelin dış tabakasıdır ve üst kısmı servikal kanala derinlemesine gider.

İşlem, etkilenen dokuların nispeten sığ bir tümör istilasıyla tamamen uzaklaştırılmasını sağlar.

Prosedür için endikasyonlar

Conization endikasyonları

Eksizyon için iyi bir sebep olmalı. Normal erozyonu olan hastalara koterizasyon, donma veya radyo dalgasına maruz kalma ile iyi tedavi edilebilir olan hastalara konizasyon atanmaz. Cerrahi girişim birkaç nedenden ötürü gerçekleştirilir:

Servikal displazi. Bu durum öncül olarak kabul edilir, bu nedenle vücudun bir bölümünü sağlıklı dokuların yakalanmasıyla çıkarmak önemlidir. Bu, histolojik inceleme ile hastalıklı hücrelerin lezyonunun tamamen eksize edilmesini sağlamak için gereklidir.

İşlem, mukoza zarlarının yapısında meydana gelen değişikliklerin herhangi bir aşamasında reçete edilebilir, ancak servikal serviksin displazi 2 ve 3 derece ile yapılması zorunludur.

Rahim ağzı içinde yayılmış olan patolojik olarak değiştirilmiş epitel bölgeleri. Bazı durumlarda, biyopsi sonuçları, bilinmeyen kökenli atipik hücrelerin varlığını belirleyebilir.

Henüz kanser öncesi bir durum değildir, ancak jinekolog, değiştirilmiş dokuların lezyonunun habis hale gelmediğini garanti edemez. Daha da tehlikeli, atipik hücrelerin odağının yoğun olduğu durumdur.

Servikal epitel üst tabakalarında malign neoplazm . Bu sınırda displazinin geçişinde kanserde 3 derece.

Servikal kanalın içindeki kistler ve polipler kadının sağlığı için tehdit oluşturmaktadır.

Adetin kanamasının sona ermesinden kısa bir süre sonra döngünün ilk aşamasında şekillendirme yapılır. Bu, ameliyattan sonra oluşan yara yüzeyinin bir sonraki adet kanamasından önce iyileşmesini sağlar.

Conization yolları, özellikleri

Toplantı yapma yolları

Döngü elektrokonizasyon şeması fotoğraf

Serviksin mukozada etkilenen bölgelerin eksizyonu her zaman aynı prensipte gerçekleştirilir. Ancak cerrahi müdahale yöntemleri farklıdır. Uzun süredir cerrahlar için tek bir yöntem mevcuttu - bıçak konjeksiyonu.

Ancak şimdi, özel ekipmanın buluşu sayesinde, kondisyonu gerçekleştirmeye yönelik yöntem ve tekniklerin sayısı artmıştır: rahim ağzının koni şeklindeki bir parçasının çıkarılması, bir lazer, radyo dalgaları ve ilmek elektrokonizasyonu ile yapılabilir.

Katılan hekim bu klinik tablo için en uygun yöntemi seçecektir.

Bıçak conization

  • Tıbbi aletler: cerrahi neşter;
  • Anestezi yöntemi: genel veya epidural;
  • Kullanım endikasyonları: grade 3 displazi, preinvaziv ve mikroinvaziv (küçük çimlenme) rahim ağzı kanseri.

kurcalama

Шейка матки с помощью тампона обрабатывается раствором йода для того, чтобы хирургу были заметны области патологически измененного эпителия (они будут иметь белесый цвет). 1. Serviks, tamponla iyot çözeltisi ile muamele edilir, böylece cerrah patolojik olarak değişen epitel alanlarını görebilir (beyazımsı bir renge sahip olur). Ameliyattan önce uzatılmış kolposkopi yapacaklar.

Шейка матки фиксируется щипцами с двух сторон и низводится. 2. Serviks her iki tarafta forseps ile sabitlenir ve azalır. Bazı durumlarda, cerrah ameliyat sırasında hareket etmemesi için özel dikişlerle onu düzeltir.

При помощи скальпеля врач начинает иссекать конусообразный фрагмент шейки матки. 3. Bir neşter yardımıyla, doktor serviksin koni şeklindeki bir parçasını çıkarmaya başlar. İlk olarak, neşter birkaç milimetre derinliğe batırılır ve bir daire halinde bir kesi yapılır. Dairenin merkezi, servikal kanalın farinksiydi. Daha sonra kesilen doku forseps ile merkeze yükseltilir ve sabitlenir.

Cerrah insizyonu derinleştirmeye başlar ve bir kez daha neşterli bir daire çizer, fakat öncekinden daha küçük bir çapa sahiptir. İşlem, koni biçimli bir doku parçası serviksten kesilinceye kadar tekrarlanır. Bıçak konizasyonu şiddetli lezyonlarda gösterildiğinden, genellikle yüksek eksizyon kullanılır.

Края раны коагулируют, чтобы предотвратить обильное кровотечение и ускорить процесс заживления раневой поверхности. 4. Yaranın kenarları, aşırı kanamayı önlemek ve yara yüzeyinin iyileşme sürecini hızlandırmak için pıhtılaşır. Fazla kan, pamuklu bir ped ile temizlenir.

Bıçak konizasyon yöntemi en travmatik olarak kabul edilir - rahim ağzında izler bırakır. Gelecekte çocuk sahibi olmak isteyen kadınları tedavi etmek için kullanmamaya çalışıyorlar.

Radyo dalgası conization

  • Tıbbi aletler: cihaz Surgitron;
  • Anestezi yöntemi: bölgesel veya genel anestezi;
  • Kullanım endikasyonları: epitel yapısında patolojik değişiklikler, displazi 2 veya 3 derece.

kurcalama

В дополнение к местной анестезии перед радиоволновой конизацией шейки матки проводят обработку специальным гелем, содержащим анестетик. 1. Lokal anesteziye ek olarak, rahim ağzının radyo dalgası ile bağlanmasından önce, tedavi anestezi içeren özel bir jel ile gerçekleştirilir. Daha sonra patoloji odaklarını izole etmek için iyot çözeltisi ile lekelenir.

Хирург вводит во влагалище зеркала, шейка матки фиксируется щипцами за переднюю губу таким образом, чтобы этот участок не входил в зону оперативного вмешательства. 2. Cerrah aynaları vajinaya sokar, rahim boynu forseps ile ön dudağına tutturulur, böylece bu bölge ameliyat bölgesine girmez. Mukus önden servikal kanaldan çıkarılır.

Врач вводит конизатор в цервикальный канал до внутреннего маточного зева. 3. Doktor servikal kanaldaki konservatifi uterus boğazına yerleştirir. Surgitron ünitesini “kes ve koagülasyon” moduna geçirir ve ardından çalışacağı gerekli gücü seçer. Bundan sonra, conizer bir kez ekseni etrafında bükülür ve daha sonra eksize koni biçimli doku parçası ile birlikte serviksten çıkarılır.

Кровяные веления устраняются с помощью тампона, а края раны коагулируются, что провоцирует сужение произведенного радиоволнового разреза. 4. Kan kararnameleri bir tamponla elimine edilir ve yaranın kenarları pıhtılaşır ve bu da radyo dalgası insizyonunun daralmasına neden olur.

Patolojik olarak modifiye edilmiş epitel odakları eksizyon alanının dışına taşarsa, conizer ek olarak döndürülür, böylece çıkarılacak alan sadece malign hücreleri değil, aynı zamanda sağlıklı dokuları içerecek kadar geniştir.

Kuşkusuz radyo dalgası konilasyonunun kuşkusuz avantajı, daha sonra çocuğu doğurmak isteyen kadınlar için uygun olmasıdır.

Lazer conization

  • Tıbbi aletler: CO2 lazer lazeri 10.6 mikron;
  • Anestezi yöntemi: lokal;
  • Kullanım endikasyonları: Dış farenks serviks displazisi 2 ve 3 derece.

kurcalama

Зону поражения зева шейки матки маркируют раствором Люголя, всю цервикальную жидкость удаляют. 1. Serviksin servikal hasar bölgesi Lugol çözeltisi ile etiketlenir, tüm servikal sıvı çıkarılır. Doktor, önerilen cerrahi müdahale alanını bir daire içinde her taraftan ayırarak lokal anestezi yapar.

Во влагалище вводят кольпоскоп с лазерным аппаратом. 2. Bir lazer aparatı ile vajinaya bir kolposkop sokulur. Servikalin eksize edilecek kısmı, dokuları sıkmak için bir aletle sabitlenir. Buharlaşma (buharlaşma) sırayla, merkezi serviksin boşluğuna girişi olan bir daire boyunca gerçekleştirilir.

Her yeni dairenin bulunduğu lazer ışını yavaş yavaş kumaşa doğru derinleşir, kesim alanı yükseltilir ve döndükçe hareket ettirilebilir.

Koni şeklindeki parçanın kırpılmasından sonra, yara kenarları lehimlenir. Bu operasyonun alternatif bir uygulaması vardır; serviksin çıkarılacak kısmı bir lazerle buharlaştırılırsa (imha). Ancak o zaman histolojik araştırma için malzeme yoktur.

После формирования конуса проводится лазерная шлифовка для того, чтобы выровнять края раны. 3. Bir koninin oluşumundan sonra, yaranın kenarlarını düzleştirmek için lazer parlatma yapılır. Kan tahliyesi önemsizdir, fazlaları tampon yardımıyla giderilir. Tamamlandıktan sonra serviks yeşil boya ile işlenir.

Döngü Elektronizasyonu (LLETZ)

  • Tıbbi aletler: çeşitli şekillerde bir döngü ile aktif elektrot;
  • Anestezi yöntemi: lokal, Lidokain veya Novocain kullanılarak;
  • Kullanım endikasyonları: Displazi 2 ve 3 derece

kurcalama

Шейка матки обрабатывается раствором Люголя, затем врач проводит расширенную кольпоскопию. 1. Serviks Lugol çözeltisi ile tedavi edilir, daha sonra doktor uzatılmış kolposkopi yapar. Elektrot için halka, inceleme sonuçlarına göre seçilir, böylece etkilenen tüm alanı kaplayabilir. Hastanın kalçalarının altına pasif bir elektrot yerleştirilir.

Шейку матки фиксируют при помощи щипцов. 2. Serviks forseps ile sabittir. Koni şeklinde bir eksizyon yapmak için, doktor elektrotu kendi ekseni etrafında yuvarlar, böylece patolojik olarak değiştirilmiş epitel alanın tamamı çevrelenmiş daireye girer.

Orta büyüklükte bir lezyon ile eksizyon bir turda yapılmalıdır. Serviksin dış osma lezyonu genişse, cerrah bir doku parçasını tamamen çıkarmak için birkaç tur alabilir.

После иссечения хирург обрабатывает края раны с помощью коагуляции, чтобы остановить кровотечение. 3. Eksizyondan sonra, cerrah kanamayı durdurmak için yara kenarlarını pıhtılaşma ile tedavi eder. Akıntı çok fazlaysa servikal kanal küretlenir.

Ameliyat sonrası dönem

Ameliyat sonrası iyileşme, serviksin conization sırasında iyileşme süresi yanı sıra, farklı şekillerde meydana gelir - hepsi mukoza zarının çıkarıldığı yönteme bağlıdır.

Bıçak conization - mukoza zarının bütünlüğünün restorasyonu yaklaşık 2 ay sonra ortaya çıkar. Hastanın ilk 3 haftası, uzun bir yürüyüşle artabilecek veya merdivenlere tırmanabilecek şekilde karın bölgesinde ağrı hissedecektir.

Bu süre zarfında, yara, bulaşıcı hasar ve cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır;

Radyo dalgası conization - yara yüzeyinin iyileşmesi bir ay içinde gerçekleşir. Serviksin muayenesinin ilk haftalarında, şişlik görülecektir. Bu eksizyon yöntemi, servikal konizasyondan sonra bir kabuk oluşumu içerir.

7 - 12 gün sonra kan izleri kendiliğinden çıkıyor ve kan akıntısını tetikliyor.

Lazerle bağlanma - rahim ağzının iyileşmesi 4 hafta sonra ortaya çıkar. 10-15 gün içinde norm olan seröz kanamaya geçecek. Postoperatif dönemde kendiliğinden kanama görülebilir.

İlmekledi conization - yara iyileşmesi 4-5 hafta sonra ortaya çıkar. Eksizyondan sonraki ilk günlerde, özellikle etkilenen bölge genişse ve küretaj yapıldıysa, oldukça yoğun lekelenmeler görülebilir.

Ameliyat sonrası komplikasyonlar

Ameliyat sonrası dönem

Postoperatif servikal konizasyon süresi, çeşitli komplikasyonlar nedeniyle yüklenebilir. Birkaç nedenden dolayı ortaya çıkarlar: eksizyonun kalitesi, işlem sırasındaki aseptik normlara uyulmaması veya ameliyat sonrası hastanın hijyen standartlarına ve tıbbi reçetelere uyulmaması.

  • Servikal kanaldan kanama;
  • Pürülan apselerin yara yüzeyinde ortaya çıkması;
  • Servikal kanalın darlığı (lümenin daralması);
  • Hydrorrhea (bol miktarda uzun süreli su tahliyesi);
  • Servikal displazinin tekrarı.

Conization kontrendikasyonları

  1. Çeşitli etiyolojilerin serviksinin iltihabı.
  2. İnvaziv rahim ağzı kanseri.
  3. Gebelik.
  4. Emzirme.
  5. Adet kanaması.
  6. Serviksin kırılması ve deformasyonu.
  7. Epitelde (lazer eksizyonuyla) sınır bölgedeki patolojik değişikliklerin görselleştirilmemesi.

Rahim ağzı oluşumundan sonra gebelik

Etkilenen bölgenin eksize edileceği yöntemin belirlenmesinde, doktor ilk önce kadının gelecekteki bir hamileliği planlayıp planlamadığını bulmalıdır.

Hastanın cevabı pozitifse, ameliyatı gerçekleştirmenin en az travmatik yolu seçilir, çünkü serviksin konjeksiyonundan sonraki hamilelik ve doğum, esas olarak servikal yetmezliği olan bazı zorluklarla ilişkilidir.

Periyodun artmasıyla birlikte, servikal kanal fetüsün ağırlığı altında açılacaktır, bu yüzden bu hastalara servikal kapanma veya obstetrik kötülük önerecek, herhangi bir fiziksel aktivitenin hariç tutulmasını öneren ve bazı durumlarda - yarım yataklama yapan doktor tarafından daha fazla dikkat gösterilmelidir.

Servikal konizasyon, dış farenks epitelinin yapısındaki malign değişiklikleri tedavi etmenin etkili bir yoludur. Hastalık zamanında tespit edilirse, kadının iyileşme ve ameliyat sonrası üreme işlevlerini koruma şansı yüksektir.

Bu makaleye oy verin:

(0 oy, ortalama: 5 üzerinden 0)

Arkadaşlarınla ​​paylaş!

Etiketler: serviks

Faydaları nelerdir? Cilt bariyerinin onarılmasına yardımcı olarak ince çizgi ve kırışıklıklar, UV ışınlarının verdiği hasarlar ve yaşlanma belirtileri ile savaşır.

Hangi cilt tipleri için uygundur? Tüm cilt tipleri için uygundur.

Hangi cilt endişeleri için yararlıdır? Yağlanma ve yağlanma sonucu meydana gelen parlaklık, Gözeneklerde tıkanıklık, Düzensiz ve pütürlü bir görünüm, Donuk ve mat görünüm, Kuruluk ve pullanma

Rosacea endişelerinde kullanılabilir mi? Rosaceagibi cilt problemlerinin cilt bariyeri hasarının sonuçları olduğunu biliyoruz. Cilt bariyerindeki hasarları onarmak bu endişelerin çözümü için atılması gereken ilk adımdır. Rosacea endişeleri olan cilt tiplerinde rahatlıkla bu serumu kullanabilir. Özellikle kızarıklık ve cilt yüzeyine yakın kılcal damar endişelerinde çok faydalıdır.

Hangi yaş için uygundur? 18-20 yaş itibarı ile kullanılabilir.

Hangi cilt tipleri için uygundur? Yağlı, kuru, karma, normal, hassas, akne oluşumuna eğilimli, roza problemi olan cilt tipleri de dahil olmak üzere tüm cilt tipleri için uygundur.

Hangi cilt problemlerine uygundur? Yağlanma, kızarıklık, geniş gözenek, sivilce izleri, leke, elastikiyet kaybı endişeleri olan cilt tipleri rahatlıkla tercih edebilir. 

pH kaçtır? Nazik bir formüldür. pH değeri cilt için ideal olan pH 4.5- 5.5 aralığındadır.

Nasıl ve ne zaman kullanılmalıdır: Nazik bir formüle sahiptir. Sabah veya akşam bakım rutininde kullanılabilir.

İlk kullanım: Daha önce hiç Niacinamide kullanmamış ve alışık olmayan ciltlerin ilk kullanımlarda cilt aktif moleküle alışıncaya kadar haftada 1 veya 2 defa kullanarak başlayabilir. Cilt formüle ve aktiflere alıştıkça kullanım sıklığı kademe kademe arttırılabilir.

Purginge neden olur mu: çok seyrek de olsa Niacinamide purginge neden olabilir. Purging cilde ilk defa uygulanan bir aktifin cilt altındaki her şeyi yüzeye çıkarması demektir. Özellikle cilt yüzeyini eksfolye ederek cilt hücresi üretimini tetikleyen aktifler cildin hızlı yenilenmesini sağladıkları için cilt altında kapalı olarak var olan her şeyi (sivilce de buna dahildir) yüzeye çıkartabilmektedir. Buna purging denir. Her ciltte olmasa da bazı ciltlerde Niacinamide de purgin yapabilen bir aktiftir.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanılabilir mi? Gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanımı güvenlidir. Özellikle gebelikte hormonal değişimlerden dolayı yağlanma, sivilce veya leke gelişebilir. Bunların önlenmesi için bu dönemlerde Niacinamide kullanılması önerilir.

Erkekler için uygun mudur? Cinsiyet fark etmeksizin herkes kullanabilir.

Göz çevresine uygulanabilir mi? Göz çevresine uygulanması önerilmez.

Hangi mevsimlerde uygulanabilir? Yaz, kış, ilkbahar ve sonbahar olmak üzere 4 mevsim ve her gün sabah-akşam olacak şekilde uygulanabilir.

C vitamini ile birlikte kullanılabilir mi? C vitamini ile uyumludur. Birlikte kullanılabilir. Sabah rutininde C E Ferulc veya Silymarin + CF akşam rutininde Niacinamide Serum olacak şekilde bir rutin oluşturulabilir. Bu aktiflere alışık olan ciltler, eğer ciltleri tolere ediyorsa bu iki aktifi ard arda da kullanabilir.

Hyaluronik asit ile birlikte kullanılabilir mi? Hyaluronic Acid diğer aktif moleküllerin penetrasyonunu arttıran bir içeriktir. Niacinamide Serum ve Hyaluronic Acid Intensifier aynı rutinde ard arda kullanılabilir.

Retinol ile birlikte kullanılabilir mi? Retinol ile uyumludur. Birlikte kullanılabilir. Niacinamide Retinolün Retinoik asite dönüşmesini sağlayan çok önemli bir aktiftir. Ortamda niacinamide yoksa Retinol Retinoik asite dönüşmez daha geri adımda olan Retinil Palmitat şeklini alır ve cilde bir faydası olmaz. Önce daha az yoğun olan serum kullanılmalıdır ardından daha yoğun yapılı olan serum kullanılmalıdır.

AHA veya BHA lar ile birlikte kullanılabilir mi? Eksfolyanlar ile uyumludur. Birlikte kullanılabilir. Sabah rutininde Niacinamide Serum akşam rutininde AHA (Brightening & Firming Serum) veya BHA (2% BHA Serum) veya ABC Serum gibi her ikisini içeren kombine formüller olacak şekilde bir rutin oluşturulabilir.

Güneş koruyucu kullanımı şart mıdır? Zayıflayan ozon tabakası dolayısı ile güneş ışınları artık çok güçlüdür ve cilde ciddi boyutta hasar vermektedir. Tavsiyemiz her gün güneş koruyucu uygulanmasıdır.

  Hamilelik testleri ve ultrason hamile olup olmadığınızı bilmenin tek yolu olsa da diğer hamilelik belirtileri ve semptomlara bakabilirsiniz. En erken hamilelik belirtileri regl gecikmesinden daha fazlasını da içerir. Peki, hamilelik belirtileri nelerdir? Hamilelik Belirtileri Ne Zaman Başlar? “Hamilelik belirti[…]

  Tıp literatüründe konstipasyon olarak adlandırılan kabızlık, çeşitli sebeplerle her yaştan insanı etkileyebilen bir durumdur. Uzun sürmesi ve şiddetli yaşanması durumunda kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle kötü yaşam alışkanlıkları düzeltilmeli ve ka[…]

B12 vitamini ve diğer tüm vitaminler vücutta bulunan hücrelerin yenilenebilmesi, büyümesi, gelişmesi ve enerji üretmesi için son derece önemli bir organik bileşiktir. Bu nedenle insan vücudunda sentezlenemeyen, sentezlenme işlemi gerçekleşse bile yetersiz kalan vitaminler mutlaka besinler[…]

  “RBC nedir?” sorusuyla merak edilen bu test, kanda RBC olarak tanınan eritrositleri sayısal olarak ölçen bir testtir. Ölçümü yapılan bu eritrositler aslında kırmızı kan hücreleridir. Bu hücreler alyuvarlar olarak da bilinmektedir ve kanda en çok bulunan hücre grubu[…]

  Sindirim sistemini cerrahi işleme gerek duymadan incelemeyi sağlayan işlem olan endoskopi, özel bir cihaz yardımı ile gerçekleştirilir. Bu cihaz kamerası ve endoskopi ışığı olan bir cihazdır. Bu cihaz yardımı ile genel olarak bağırsak ve mide sistemi yakından incelenir. Sindirim sistemini incelemek içi[…]

  Avokado faydaları bakımından besleyici özelliklere sahip olan avokado, dünyadaki birçok mutfağın en popüler lezzetlerinden biri. Bazı insanlar avokadoyu meyve olarak kabul ederken bazıları sebze olarak görmekte. Ancak avokado (Persea americana) aslında çilek olarak kabul edilir. Avokado, Meksi[…]

  Sağlığınızla ilgili aklınıza takılan tüm sorularınızı dilediğiniz yerden doktorunuza sorun! Koronavirüs pandemisi ile evden çıkmaya korktuğumuz bugünlerde kendinizi ve sevdiklerinizi korumak için sağlığınıza dair sorabileceğiniz sorular veya yaptırdığınız tahliller ve tetkikler ile […]

  Dünya genelinde etkili olan koronavirüs pandemisi etkisini sürdürürken Batı Afrika ülkesi Gana'dan Marburg humması bildirildi. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre son derece bulaşıcı Marburg virüsü kendini yüksek ateş, kas ve baş ağrıları ile belli ediyor. P[…]

  EBUS yani endobronşiyal ultrasonografi, ultrasonografi ile bronkoskopinin bir araya getirilmesiyle elde edilmiştir. Bu yöntem ile akciğer kanseri, enfeksiyöz hastalıklar, göğüs kafesi içerisindeki büyümüş lenf bezeleri, lenfoma, romatolojik hastalıklar, sarkoidoz, tüberküloz gibi […]

  EMR ile sindirim sistemindeki polipler net bir şekilde çıkarılır. Böylelikle erken evredeki lezyonlara kolaylıkla müdahale edilebilir. EMR-Endoskopik Mukozal Rezeksiyon Yöntemi Nedir? “EMR nedir?” sorusu merak edilen konular arasındadır. Açılımı endoskopik mukozal rezeksiyon olan EM[…]

  Kas ve sinir sistemi hastalıkları yaşamın her döneminde görülür ve kişinin yaşam formatını bozabilir. Bu denli önemli olan kas ve sinir sisteminin doğru çalışıp çalışmadığı elektromiyografi ile test edilir. Peki, elektromiyografi nedir? Elektromiyografi (EMG) Nedir? “EMG […]

  Sevdiklerinizle bir araya geldiğiniz ve ziyafet masaları etrafında toplanıp keyifli yemekler yediğiniz bir Kurban Bayramı geride kaldı. Bu süreci sınırsız yeme içme ile geçirdiyseniz bayram sonrası beslenme düzenine dikkat ederek durumu telafi edebilirsiniz. Peki, bayram sonrası beslenme düzeninde […]

  Manyetik rezonans testinde vücuttaki herhangi bir yerini görüntülemek adına radyo dalgaları ve manyetik alandan yardım alınır. Peki, MR yani manyetik rezonans nedir? Ne zaman ve neden çekilir? Emar (MR) Nedir? “Emar nedir?” diye merak ediyorsanız Manyetik rezonans görüntüle[…]

Damar yolundan alınan vücut sıvı örneği ya da kan ile uygulanan Elisa testi ile HIV başta olmak üzere birçok infeksiyon hastalığı için tanı konulabilir ve kişiye erken evrede müdahale edilebilir. Peki, Elisa testi nedir? Elisa Testi Nedir? Elisa testi, antijen ile antikor arasındaki tepkimeyi g&oum[…]

Kalp rahatsızlıklarının teşhis edilmesi için kullanılan yöntemlerden biri de ekokardiyografi. Kalbi iç yapı ve fonksiyon bakımından detaylı olarak değerlendiren bu test ile pek çok kalp rahatsızlığının tedavisi planlanabilir. Peki, ekokardiyografi nedir? Nasıl uygulanır? İşte ekokardiyografi randevu iş[…]

Tüm Sağlık Kütüphanesi Kategorileri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası