okmeydanı kozmetik polikliniği randevu / Şehir hastanesi güvencesinde genç görünmek isteyenlere 'mezoterapi' hizmeti

Okmeydanı Kozmetik Polikliniği Randevu

okmeydanı kozmetik polikliniği randevu

Devlet hastanesinde güzelleşme kuyruğu

Öznur KARSLI / GAZETE HABERTÜRK

İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçen ay faaliyete geçen Kozmetik Polikliniği, kamu hastanelerinde bir ilk olma özelliğini taşıyor. Kadınların yanı sıra saç ektirmek isteyen erkeklerin de ilgi gösterdiği polikliniğe, İstanbul dışından, hatta yurtdışından da başvuru yapılıyor. botoks, dolgu, kimyasal peeling, leke ve akne tedavisi, Platelet Rich Plazma (PRP), saç mezoterapisi ve cilt aydınlatması gibi tedavilerin yapıldığı Kozmetik Polikliniği, Dermatoloji bölümü Eğitim sorumlusu Doç. Dr. Emek Kocatürk Göncü ile doktorlar Deniz Yavuz, Şule Güngör, İlteriş Oğuz topal ve 13 sağlık personeline emanet. Vatandaşlar, klinikteki tedavinin SGK tarafından karşılandığını düşünseler de işlemler ücretli ancak özel hastanelerde hayli yüksek ücretlere yapılan güzellik uygulamaları, Okmeydanı Eğitim ve araştırma Hastanesi’nde toplam tl civarında bir ücrete yaptırılabiliyor. bu yüzden de vatandaşların kliniğe ilgisi büyük. Dermatoloji bölümü Eğitim sorumlusu Doç. Doç. Dr. Emek Kocatürk Göncü, “Kadın hastalarımız daha çok 50 yaş üzerindeler. Kaşlarını, kaz ayaklarını aldırtmak istiyorlar. Daha genç hastalarımız ise düz ve kalın kaş için geliyorlar. Hafif bir şekilde dudak dolgusu istiyorlar” dedi.


DEKOLTE BOTOKSUNA RAĞBET

Göncü’nün verdiği bilgiye göre, Kozmetik Polikliniği’nde en çok yapılan uygulama botoks. 15 dakika gibi kısa sürede yapılması nedeniyle, çalışan kimi kadınlar mesai aralarında bile Okmeydanı Eğitim ve araştırma Hastanesi’ne gidiyor. Kadınlar botoksu, genellikle boyun, dekolte ve yüz bölgesi için tercih ediyor. Göncü, yüz botoksuna başvuranlar arasında 70’li yaşlarında erkeklerin de olduğunu belirtiyor.

Okmeydanı Devlet Hastanesi'nde botoks dönemi

Hastanenin dermatoloji bölümü bünyesinde, kozmetik işlemlerin Sağlıkta Uygulama Tebliği'ne girmesiyle hizmet vermesinin önü açılan poliklinik, vatandaşlardan da ilgi görüyor. 

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Bölümü Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Özgür Emek Kocatürk Göncü, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, polikliniklerde birçok dermatoloji hastası gördüklerini söyledi.

Hastaların birçoğunun şikayetinin kozmetik olduğunu belirten Göncü, "Bunların aslında yüzde 30'u bize kozmetik sorunlarla başvuruyor. Bu sorunlar arasında saç dökülmesi, yüzde lekelenme, akne izleri gibi şikayetler geniş yer kaplıyor" dedi. 

Bazen hastaların yüz matlaşması, cilt kırışıklığı gibi şikayetlere çözüm bulmak ya da bu konuda bir öneri alabilmek için de dermatoloji hekimlerine başvurduğunu dile getiren Göncü, şöyle devam etti:

"Bu da bize bir ihtiyacın mevcut olduğunu gösterdi. Dolayısıyla böyle bir girişimde bulunalım istedik. Türk Dermatoloji Derneği'nin gayretleriyle kozmetik işlemler Sağlıkta Uygulama Tebliği'nin kapsamına girdi. Daha önce böyle bir kapsamda olmadığı için bu işlemler tıbbi uygulama olarak görünmüyordu. İşlemler tebliğ kapsamına alınınca devlet hastanelerinde uygulama imkanımız oldu. Normalde insanlar bunları bazen hiç bilinmeyen, çok güvenli olmayan ortamlarda yaptırabiliyor. Biz diyoruz ki bu işlemler kliniklerde, hastanelerde, muayenehanelerde yapılsın, daha güvenli bir ortamda hastalar kendilerini dermatoloji doktorlarına, plastik cerrahlara emanet etsinler. İşte biz de bu kapsamda hizmeti başlattık."

"Uygulamalar güvenilir ürünlerle, güvenilir ellerde yapılıyor"

Göncü, daha önce bu alandaki hizmetlerin sınırlı şekilde bazı üniversite ve devlet hastanelerinde sağlık uygulamaları kapsamında verildiğine işaret ederek, "Bu hizmetin daha da çok yayılacağını düşünüyoruz. Zaten bu işlemler Sağlıkta Uygulama Tebliği'ne girmesiyle dikkat çekti. Hastalarımızdan bu yönde gelen talep doğrultusunda uygulamaların başka devlet hastanelerinde de yapılabileceğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Klinikte yaptıkları uygulamalara ilişkin bilgi veren Doç. Dr. Göncü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kliniğimizde saç dökülmelerine yönelik olarak PRP uygulaması yapıyoruz. Bu işlemde hastanın kanı alınıp, santrifüjden geçirilerek büyüme faktöründen zengin kısmı saç dibine küçük iğnelerle enjekte ediliyor. PRP'yi aynı zamanda cilt gençleştirmede de kullanıyoruz. Cildi matlaşanlar, leke sorunu yaşayanlara uygulanmasını tavsiye ediyoruz. Bunun yanı sıra, saç mezoterapisi yapıyoruz. içerisinde birçok mineral ve vitamini barındıran kokteylleri küçük iğnelerle saç dibine uyguluyoruz. Yine lekelenmelerde, akne izlerinde kimyasal peeling, dermaroller uygulayabiliyoruz."

Göncü, hizmetle ilgili güzel tepkiler ve geri dönüşler aldıklarını vurgulayarak, "Halkımız gerçekten uygulamalardan memnun oldu. SGK ödemiyor ancak uygulamalar kliniğimizde dışarıya göre daha makul fiyatlarla yapılıyor. Bu işlemlerin hastane koşularında yapılıyor olması da ayrıca önemli. Çünkü her ürün hastaneye alınamıyor. Ürünün belli belgelere sahip ve kayıtlı olması gerekiyor. Bu açıdan uygulamalar güvenilir ürünlerle, güvenilir ellerde yapılıyor. Ayrıca bir şikayet durumunda her zaman başvurabilecekleri bir merci var" diye konuştu.

Güncelleme: 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir