ya şekur esması / Ya Şekur esması | Dualar, Pozitif disiplin, Şükür sana rabbim

Ya Şekur Esması

ya şekur esması

Eş-Şek&#;r Ne Demek? Eş-Şek&#;r Fazileti Ve Anlamı

Haberin Devamı

Eş-Şekûr Anlamı Nedir?

Eş-Şekûr isminin anlamı az iyiliğe çok mükafat veren ve rızasıyla yapılan iyiliklerin fazlası ile karşılık veren manasına gelmektedir. Diğer bir anlamında ise kendi rızası ile yapılan iyi işleri, çok fazlasıyla karşılayan Yüce Mevlamızdır şeklinde açıklanmaktadır. 

Şükür kelimesi iyiliği, iyilik ile karşılamak anlamına gelen bir kelimedir. Şekûr ise az tâat karşılığında çok büyük dereceler veren, saygılı günlerde yapılan amel karşılığında ahiret aleminde sonsuz nimetler veren Er Rahim'dir. 

Eş-Şekûr Esmasının zikir günü haftanın pazar günüdür. Bunun yanı sıra zikir adedi adettir. Zikir saati güneş olan Eş-Şekûr Esması ''Eş-Şekûr- Ya Şekûr'' diyerek zikredilir. 

Eş-Şekûr Faziletleri Nedir?

Haberin Devamı

 - Bu ism-i şerifi defa Ya Şekûr diye günlük olarak okumaya ve zikretmeye devam eder ise kişi vücut ağrılarından kurtulur. 

 - Ya Şekûr Celle Celalühü şeklinde defa okuyan kişinin ise rızkı bol ve nimetlerinin devamlı olması sağlanır.

 - Eş-Şekûr ismi suya yazılarak ve o su ile bedeni meshader ve içer ise nefer darlığı ve beden yorgunluğu düzelir.

 - Eş-Şekûr ismi-i şerifi 41 defa suya okunarak, o su ile gözler yıkanıp daha sonrasında içilir ise büyük bereketler bulunur. Büyük bereketlerin yanı sıra kişinin bedeni şifa bularak iyileşir ve gözlerin görmesi kuvvetlenir.

EŞ-ŞEKÛR

Değerli kardeşimiz,

“Kendisine yapılan şükre, çok ecirle mukabele eden.”

“Cüz’î ibadetlere karşı küllî mükâfatlar, yüksek dereceler ve çok sevaplar veren.”

Eğer Allah’a güzel bir borç verecek olursanız, onu sizin için kat kat artırır ve sizi bağışlar. Allah Şekûr’dur, Halîm’dir.” (Teğâbün Sûresi, 64/17)

Bir âyet-i kerîme:

And olsun ki, şükrederseniz elbette size daha fazla veririm. Ve eğer nankörlük ederseniz, haberiniz olsun ki azabım çok şiddetlidir.” (İbrahim Sûresi, 14/7)

Şükretmek Allah’ın sonsuz nimet ve ihsanlarının kıymetini bilmek demektir ve küfranın zıddıdır.

Cenâb-ı Hak, bu insanlık görevini yerine getiren mü’min kullarına kat kat mükâfat vereceğini bu âyet-i kerîmeyle müjde veriyor.

Nur Külliyatı'nda, “Fıtrat-ı beşeriyede cemâle karşı bir muhabbet ve kemâle karşı perestiş etmek ve ihsana karşı sevmek vardır. buyrularak, şükretmenin insanın yaratılışında mevcut olduğu ders verilir.

Bu dünyada bir çekirdeğe karşılık bir ağaç ihsan eden Allah, dünyada yapılan ibadet ve şükürlere öyle mükâfatlar verecektir ki, Allah Resûlünün(a.s.m.) ifadesiyle, “Ne gözler görmüş, ne kulaklar işitmiş ne de insanın kalbine, hatırına gelmiştir.”

Şekûr isminin Cennetteki tecellisi işte böyle muhteşem, böyle harika ve böyle azim olacaktır.

Kula yakışan ve yaraşan, fırsatı çok iyi değerlendirip şu kısa dünya hayatını şükür ve ibadetle geçirmek, böylece ebedî saadete mazhar olmaktır.

Bu isimden nasiplenen bir kul, insanlardan gördüğü iyiliklere karşı da teşekkürle mukabele eder. Nankörlükten ve nimeti küçümsemekten sakınır.

Nitekim, Allah Resûlü(a.s.m.) “İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah’a şükretmez.buyurmuşlardır.

Selam ve dua ile
Sorularla İslamiyet

Eş Şekur zikri faziletleri ve açıklaması

"Az amele çok sevap veren" anlamına gelen Eş Şekur Esmaül Hüsnası'nın faziletleri nedir? Eş Şekur Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunur? Ebced değeri nedir? İşte sizlere Eş Şekur ismi şerifin anlamı, fazileti ve sırları

Eş-Şekur İsmi

Eş-Şekûr :Az iyiliğe çok mükafat veren. Rızası için yapılan iyilikleri fazlası ve pek ziyadesi ile karşılık veren manasındadır.

Eş-Şekûr Kendi rızâsı için yapılan iyi işleri, daha ziyadesiyle karşılayan Yüce Mevlamızdır.

Şükür, iyiliği, iyilikle karşılamak anlamındadır. Şükür her daim Allah’u Teâlâ’ya karşı kulun yapması gereken bir görevidir.

Şekûr ise, az tâat karşılığında çok büyük dereceler veren, sayılı günlerde yapılan amel karşılığında âhiret âleminde sonsuz nimetler lûtfeden ErRahim’dir. Bununda Allah’dan başka hakikî sâhip yoktur ve olamazda. Allah tektir. Ahiretteki Rahimimiz’dir.

Eş-Şekûr

Cenab-ı Hak buyuruyor:

“Eğer Allah’a güzel bir borç verecek olursanız, onu sizin için kat kat arttırır ve sizi bağışlar. Allah Şekûr’dur, Halim’dir. ” (Teğabün, 17)

Şükür; teşekkür etmek, insanlık kurallarına uyarak nankörlük etmemek anlamındadır.

Şükret, verilen nimetlerin kimler tarafından verildiğini farketmeyen bir kul nankör bir varlıktır.

Şekûr, şükrü devam eden ve büyük-küçük ibadet ayrımı yapmaksızın şükrü bütün itaat edenleri kapsayan anlamındadır.

Gerçek şükür, nimet verene şükretmekle eksikliğini itiraf etmektir.

Bu Yüzden Yüce Allah;

“Ey Davud ailesi, şükrederek çalışın” (Sebe, 13) buyurunca,

Hz. Davud a.s.

“Ey Rabb’im! Sana nasıl şükredeyim ki? Benim şükrüm bile senin bir nimetindir” demiştir.

Yüce Allah da şöyle cevap vermiştir:

” İşte şimdi Beni tanıdın ve Bana şükrettin ey Davud! Çünkü şükretmenin de Benim bir nimetim olduğunu bildin.”

Yüce Allah’ın vermiş olduğu nimete şükürle karşılık vermek, nimetlerin daha da artmasına vesile olmaktadır.

Cenab-ı Hak buyuruyor:

BismilahirRahmanirRahim

“…Andolsun, eğer şükrederseniz gerçekten size artırırım..” (İbrahim,7)

Eş-Şekûr Esması

Şükrün üç temel şartı bulunmaktadır:

Nimet verenin verdiği nimeti kabul edip bunu ikrar etmek. Dile getirip herdaim eda etmektir.

Verilen bu nimeti Allah’a itaat etmede kullanmak. Ona karşı görevimizdir.

Allah’ın dilemesiyle bu nimetin ulaşmasına vesile olanlara teşekkür edip kıymetini bilmek.

Cenab-ı Hak şükrü kabul eder ve karşılıksız da koymaz. Şükrü şükürle ve ondan daha fazlasıyla mükafatlandırır. Böylece kullardaki iyiliklerin de çoğalmasına yollar açmış olur. Kullarına, onlar tarafından şükrü ifade edilen nimetleri artıracağına dair Allah’ın kesin vaadi yani sözü vardır. Kullarda bu Şükür yolunu tutanlar da; kendilerine gelmiş olan nimetleri, sebeplerden, vasıtalardan değil, ancak Allah’tan olduğunu itiraf edip herdaim şükrederek hamd etmelidir. Çünkü onlar hediyeyi getiren uşaklara değilde gönderen efendiye bakıp görmeleri gerekir. Gönüllerinden inanmışlardır ki, nimeti yaratan, kısmet eden, gönderen, onunla meşgul olacak kuvvetleri, sebepleri veren, tertib eden ancak ve ancak Yüceler Yücesi Allah’u Teâla’dır.

Bazı Allah dostlarına:

“Şükür nedir” diye sorulduğunda;

“Allah’ın verdiği nimetlerle O’na isyan etmemendir” diye söylemişlerdir.

“Her müslüman, mutlak Şekûr (Şükredilen)in Allah olduğunu, âlimlerin ittifakıyla O’na şükretmenin farz olduğunu ve Allah’ın azı da çoğu da kabul ettiğini bilmesi gerekir.”

Bil ki, her aza ve organın kendisine has bir şükrü mevcuttur. Nasıl ki dil şükür sözcükleriyle Rabb’ine şükrediyorsa, diğer organlarda kendilerine göre Rablerine şükretmeleti gerekir. Her aza ve organın şükrü, yaratılış amacına göre şükretmesi lazımdır. Her organ, Allah’ın emrine uymada ve yasağından kaçınmakta kullanılmalıdır.

Buna göre:

Bedenin şükrü, organları Allah’a itaatin dışında kullanmaman gerekir.

Kalbin şükrü, onu Allah’ı anma ve bilme dışında başka lüzumsuz işlerle meşgul olmamaktır.

Dilin şükrü, onu Allah’tan başka kimseleri övme ve methetmede kullanılmaması gereklidir.

Malın şükrü, Allah’ın sevdiği ve hoşnut olduğu yerlerin dışından başka yerde harcamamak gerekir.

Allah’a şükretme konusunda bunları bilip öğrendikten sonra bir müslüman olarak, insanlar arasında kendisine iyilik yapanlara herdaim teşekkür etme edebini bilmesi gerekir.

Bu hadis-i şerif-i de unutmamalıyız:

“İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah’a şükretmez” sayılmaz…

Eş-Şekûr Esmasının Ebced değeri ve Zikir Saati

Eş-Şekûr : اَلشَّــكُورُ

Zikir Adedi :

Zikir Saati : Güneş

Zikir Günü : Pazar.

Bu esma-i zikir ‘eş-Şekûr – Ya Şekûr’ diyerek zikredilir.

Eş-Şekûr Esmasının Fazileti, Havas ve Esrarı

Vücut ağrılarında bu ism-i şerifi defa Ya Şekûr diye günlük zikretmeye devam edilir.

Eş-Şekûr ism-i şerifi, rızkın bol, nimetlerin devamlı olması ve hayır işlerinde ilerlemek için, “Ya Şekûr Celle Celalühü” deyip defa okunması gerekir.

Bir kulda nefes darlığı ve beden yorgunluğu olan biri bu esmayı Eş-Şekûr ism-i şerifini suya yazıp onunla da bedenini meshader ve içerse şifa bulup iyileşir.

Eş-Şekûr ism-i şerifi, 41 defa suya okunur, o su ile gözler yıkanıp sonrasında da içilirse büyük bereketler bulduğu gibi göğsü ve bedeni şifa bulup iyileşir gözünün görmesi de kuvvetlenmiş olur.

İçinde Eş Şekur İsm-i şerifi geçen Kur’an ayetleri :

1-) Fatır suresi ayet

لِيُوَفِّيَهُمْ أُجُورَهُمْ وَيَزِيدَهُم مِّن فَضْلِهِ إِنَّهُ غَفُورٌ شَكُورٌ

Okunuşu : Li yuveffîyehum ucûrahum ve yezîdehum min fadlihi, innehu gafûrun şekûr (şekûrun).

Anlamı : Onların ecirleri (mükâfatları) onlara vefa edilir (ödenir). Ve (Allah), onlara fazlından artırır. Muhakkak ki O; Gafûr’dur (mağfiret eden), Şekûr’dur (şükredilen).

2-) Fatır suresi ayet

وَقَالُوا الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَذْهَبَ عَنَّا الْحَزَنَ إِنَّ رَبَّنَا لَغَفُورٌ شَكُورٌ

Okunuşu :Ve kâlûl hamdu lillâhillezî ezhebe annâl hazen (hazene), inne rabbenâ le gafûrun şekûr (şekûrun).

Anlamı :Ve bizden hüznü gideren Allah’a hamdolsun, muhakkak ki Rabbimiz, gerçekten Gafûr’dur (mağfiret eden), Şekûr’dur (şükredilen). dediler (derler).

3-) Şura suresi ayet

ذَلِكَ الَّذِي يُبَشِّرُ اللَّهُ عِبَادَهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ قُل لَّا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى وَمَن يَقْتَرِفْ حَسَنَةً نَّزِدْ لَهُ فِيهَا حُسْنًا إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ شَكُورٌ

Okunuşu :Zâlikellezî yubeşşirullâhu ibâdehullezîne âmenû ve amilûs sâlihât (sâlihâti), kul lâ es’elukum aleyhi ecran illâl meveddete fîl kurbâ ve men yakterif haseneten nezid lehu fîhâ husnâ(husnen), innallâhe gafûrun şekûr (şekûrun).

Anlamı :İşte Allah’ın, âmenû olan (Allah’a ulaşmayı dileyen) ve salih amel (nefs tezkiyesi) işleyen kullarını müjdelediği budur. De ki: “Ben, ona (tebliğe) karşı bir ücret istemiyorum, yakınlıkta sevgiden başka.” Ve kim hasene işlerse onun için güzellikleri artırırız. Muhakkak ki Allah, Gafûr’dur (mağfiret eden), Şükredilen’dir.

4-) Teğabun suresi ayet

إِن تُقْرِضُوا اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا يُضَاعِفْهُ لَكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ وَاللَّهُ شَكُورٌ حَلِيمٌ

Okunuşu :İn tukridûllâhe kardan hasenen yudâıfhu lekum ve yagfir lekum, vallâhu şekûrun halîm (halîmun).

Anlamı :Eğer Allah’a güzel bir borç verirseniz, onu size kat kat arttırarak öder ve sizi mağfiret eder. Ve Allah; Şekur’dur (şükredilendir, şükrün karşılığını verendir), Halîm’dir.

5-) Sebe suresi ayet

يَعْمَلُونَ لَهُ مَا يَشَاء مِن مَّحَارِيبَ وَتَمَاثِيلَ وَجِفَانٍ كَالْجَوَابِ وَقُدُورٍ رَّاسِيَاتٍ اعْمَلُوا آلَ دَاوُودَ شُكْرًا وَقَلِيلٌ مِّنْ عِبَادِيَ الشَّكُورُ

Okunuşu :Ya’melûne lehu mâ yeşâu min mehârîbe ve temâsîle ve cifânin kel cevâbi ve kudûrin râsiyâtin, i’melû âle dâvûde şukrâ (şukran), ve kalîlun min ibâdiyeş şekûr (şekûru).

Anlamı :Ona dilediği şeyleri, mihraplar (mescidler, saraylar, yüksek binalar), heykeller, havuz gibi büyük çanaklar, sabit kazanlar yapıyorlar(dı). Ey Dâvud ailesi, şükrederek çalışın! Ve kullarımdan, çok şükredenler azdır.

6-) Sebe suresi ayet

فَقَالُوا رَبَّنَا بَاعِدْ بَيْنَ أَسْفَارِنَا وَظَلَمُوا أَنفُسَهُمْ فَجَعَلْنَاهُمْ أَحَادِيثَ وَمَزَّقْنَاهُمْ كُلَّ مُمَزَّقٍ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِّكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ

Okunuşu :Fe kâlû rabbenâ bâid beyne esfârinâ ve zalemû enfusehum fe cealnâhum ehâdîse ve mezzaknâhum kulle mumezzakın, inne fî zâlike le âyâtin li kulli sabbârin şekûr (şekûrin).

Anlamı :Fakat onlar: “Rabbimiz, seferlerimizin arasını uzak kıl.” dediler. Ve kendilerine zulmettiler. Böylece onları (nesilden nesile anlatılan) “hadîs” kıldık Ve onları tamamen parça parça dağıttık. Muhakkak ki bunda, çok sabredenlerin ve çok şükredenlerin hepsi için elbette ayetler (ibretler) vardır.

7-) Neml suresi ayet

وَإِنَّ رَبَّكَ لَذُو فَضْلٍ عَلَى النَّاسِ وَلَكِنَّ أَكْثَرَهُمْ لَا يَشْكُرُونَ

Okunuşu :Ve inne rabbeke le zû fadlın alân nâsi ve lâkinne ekserehum lâ yeşkurûn (yeşkurûne).

Anlamı :Ve muhakkak ki senin Rabbin, insanlara karşı fazl (lütuf) sahibidir. Ve lâkin onların çoğu şükretmiyorlar.

8) İbrahim suresi 7. ayet

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ

Okunuşu :Ve iz teezzene rabbukum le in şekertum le ezîdennekum ve le in kefertum inne azâbî le şedîd (şedîdun).

Anlamı : Ve o zaman Rabbiniz size bildirmişti ki; eğer şükrederseniz (ni’metlerinizi) artırırım, eğer küfredenlerden olursanız muhakkak ki azabım şiddetlidir.

9-) Nahl suresi ayet

وَهُوَ الَّذِي سَخَّرَ الْبَحْرَ لِتَأْكُلُواْ مِنْهُ لَحْمًا طَرِيًّا وَتَسْتَخْرِجُواْ مِنْهُ حِلْيَةً تَلْبَسُونَهَا وَتَرَى الْفُلْكَ مَوَاخِرَ فِيهِ وَلِتَبْتَغُواْ مِن فَضْلِهِ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ

Okunuşu :Ve huvellezî sehharal bahra li te’kulû minhu lahmen tariyyen ve testahricû minhu hilyeten telbesûnehâ, ve terâl fulke mevâhira fîhi ve li tebtegû min fadlihî ve leallekum teşkurûn (teşkurûne).

Anlamı :Ondan taze et yemeniz için, denizi emrinize veren, O’dur. Ondan süs eşyası çıkarırsınız, onu takarsınız. Ve onun içinde, suları yararak giden gemileri görürsünüz. Ve (bunlar), O’nun fazlından istemeniz içindir. Ve böylece şükredersiniz.

) Enfal suresi ayet

وَاذْكُرُواْ إِذْ أَنتُمْ قَلِيلٌ مُّسْتَضْعَفُونَ فِي الأَرْضِ تَخَافُونَ أَن يَتَخَطَّفَكُمُ النَّاسُ فَآوَاكُمْ وَأَيَّدَكُم بِنَصْرِهِ وَرَزَقَكُم مِّنَ الطَّيِّبَاتِ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ

Okunuşu :Vezkurû iz entum kalîlun mustad’afûne fîl ardı tehâfûne en yetehattafekumun nâsu fe âvâkum ve eyyedekum bi nasrihî ve razakakum minet tayyibâtî leallekum teşkurûn (teşkurûne).

Anlamı :Ve siz; yeryüzünde az (sayıda) olduğunuzu, aciz, güçsüz olduğunuzu hatırlayın. İnsanların sizi yakalamasından korkuyordunuz. O zaman sizi barındırdı (yer sahibi yaptı) ve sizi yardımı ile destekledi ve sizi tayyib rızıkla (helâl, temiz rızıklardan) rızıklandırdı. Umulur ki böylece siz şükredersiniz.

) Kasas suresi ayet

وَمِن رَّحْمَتِهِ جَعَلَ لَكُمُ اللَّيْلَ وَالنَّهَارَ لِتَسْكُنُوا فِيهِ وَلِتَبْتَغُوا مِن فَضْلِهِ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ

Okunuşu :Ve min rahmetihî ceale lekumul leyle ven nehâre li teskunû fîhi ve li tebtegû min fadlihî ve leallekum teşkurûn (teşkurûne).

Anlamı :Ve rahmetinden (olmak üzere) sizin için, içinde sükûn bulasınız (dinlenesiniz) diye ve O’nun fazlından isteyesiniz diye geceyi ve gündüzü kıldı (yarattı). Ve umulur ki siz böylece şükredersiniz.

) Araf suresi ayet

وَلَقَدْ مَكَّنَّاكُمْ فِي الأَرْضِ وَجَعَلْنَا لَكُمْ فِيهَا مَعَايِشَ قَلِيلاً مَّا تَشْكُرُونَ

Okunuşu :Ve lekad mekkennâkum fîl ardı ve cealnâ lekum fîhâ maâyiş (maâyişe), kalîlen mâ teşkurûn (teşkurûne).

Anlamı: Andolsun, size yeryüzünde imkân ve iktidar verdik. Sizin için orada birçok geçim imkânları da yarattık. Ama siz ne kadar az şükrediyorsunuz!

) Secde suresi 9. ayet

ثُمَّ سَوَّاهُ وَنَفَخَ فِيهِ مِن رُّوحِهِ وَجَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ قَلِيلًا مَّا تَشْكُرُونَ

Okunuşu :Summe sevvâhu ve nefeha fîhi min rûhihî ve ceale lekumus sem’a vel ebsâra vel ef’idete, kalîlen mâ teşkurûn (teşkurûne).

Anlamı :Sonra (Allah), onu dizayn etti ve onun içine (vechin, fizik vücudun içine) ruhundan üfürdü ve sizler için sem’î (işitme hassası), basar (görme hassası) ve fuad (idrak etme hassası) kıldı. Ne kadar az şükrediyorsunuz.

) Bakara suresi ayet

فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ وَاشْكُرُواْ لِي وَلاَ تَكْفُرُونِ

Okunuşu :Fezkurûnî ezkurkum veşkurû lî ve lâ tekfurûn (tekfurûni).

Anlamı :Öyle ise Beni zikredin ki Ben de sizi zikredeyim. Ve Bana şükredin ve Beni inkâr etmeyin.

) Bakara suresi ayet

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُلُواْ مِن طَيِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاكُمْ وَاشْكُرُواْ لِلّهِ إِن كُنتُمْ إِيَّاهُ تَعْبُدُونَ

Okunuşu :Yâ eyyuhâllezîne âmenû kulû min tayyibâti mâ razaknâkum veşkurû lillâhi in kuntum iyyâhu ta’budûn (ta’budûne).

Anlamı :Ey âmenû olanlar! Sizi rızıklandırdığımız temiz (helâl) şeylerden yeyin. Ve eğer sadece O’na kul iseniz, Allah’a şükredin.

Şekûr İsmi Duası

Ey bir şükre, bin mükafat veren

ŞEKÛR!

Rızkı veren de, şükre lâyık olan da Sensin.

Değer bilip, şükreden kuluna daha çok verirsin.

Nimetin öyle sonsuz ki, dillerimiz Senin nimetini şükretmekten aciz.

Her hâlimizi, her fikrimizi Sana şükürle doldur!

Sen zenginsin, biz Sana muhtacız.

Kalbimize minnet, dilimizle şükür ver!

Bizi kıymet bilmeyen nankörlerden etme!

Amin…Ecmain…

EŞ-ŞEKUR esması ve faydaları

darEŞ-ŞEKUR; Kendi hoşnutluğu ve rızasını kazanmak niyetiyle yapılan işleri bol sevapla karşılayan ve mükafatlandıran.

Cenab-ı  Hak ,yapılan her  türlü iyilik ve hayra,salih amel ve güzel davranışlara en iyi şekilde karşılk veren ve kullarının birini en az  onla mükafatlandırıp,sevapşa ödüseafoodplus.info doğrusu kullarının gerek kendi rızasını kazanmak niyetiyle gerekse kendi çıkarları için yapmış oldukları her iyiliği mükafatlandırıp,özellikle dinine hizmet edenlere yaptıklarının kat kat fazlasıyla veren ve onların en ufak bir iyi davranışını bile zayi etmeyendir.

Ebced değeri ve zikir saati: Bu mübarek ismin zikri () seafoodplus.info saati Güneş,günü Pazardır.

Özellikleri ve bazı faydaları:

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir