online ehliyet sınavı tarihleri / Ehliyet Sınavı Tarihleri: Ehliyet Sınavı İçin Gerekli Belgeler

Online Ehliyet Sınavı Tarihleri

online ehliyet sınavı tarihleri

Ehliyet Sınav Soruları

Haziran Ehliyet Soruları

En Çok Çıkan Ehliyet Soruları

Animasyonlu Ehliyet Soruları

Ehliyet sınavı kaç soru ve kaç dakikadır?

Sınavda 12 adet ilk yardım, 23 adet trafik, 9 adet motor ve 6 adet trafik adabı olmak üzere toplam 50 adet soru sorulmaktadır ve sınav süresi 45 dakikadır.

Ehliyet sınavını geçmek için kaç puan almak gerekiyor?

50 sorudan oluşan bu sınav toplam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Sınavda her soru 2 puan değerindedir. Sınavı geçmek için en az 35 soruya doğru cevap vermek yani 70 puan almak gerekmektedir. Ek olarak ehliyet sınavında yanlışlar doğruyu götürmüyor, bilmediğiniz soruları mantığınıza uygun olarak çözebilirsiniz.

Ehliyet sınavına kaç defa girebilirim ?

Her bir sürücü adayının ehliyet sınavına 4 defa girme hakkı vardır. Eğer sürücü adayı 4 sınav sonucunda başarısız olursa, kursu tekrar etmek zorunda kalır.

Ehliyet sınav soruları zor mu?

Ehliyet sorularına bakıldığında bazı sorular bilgi ile rahatlıkla çözülebilecek düzeydedir. Belirli bazı sorular ise adayların mantık yürütmesini hedeflemektedir. Genel olarak bakıldığında sınavın çok zor olmadığı görülmektedir. Sınava girecek adaylara önerimiz konulara iyice çalışıp online olarak sitemiz üzerinden çıkmış ehliyet sorularını çözmeleridir.

Ehliyet sınav tarihleri ne zaman?

Yeni uygulamaya göre elektronik sınav ile ehliyet sınavı her ay yapılmaktadır. E-sınav merkezlerindeki yoğunluk durumuna göre en yakın tarihe randevu verilir. Belirlenen tarihte sürücü adayı ehliyet yazılı sınavına girer. Elektronik sınav başvuruları her ayın &#;u arasında yapılarak yoğunluğa göre 15 ile 20 gün içerisinde sınav yapılmaktadır.

ehliyet sınavı tarihleri Ehliyet sınavı ne zaman?

Yeni ehliyet alacak ve sürücü kursuna yazılmış olan milyonlarca aday, ehliyet sınavı tarihlerini sorguluyor. Sürücü belgesi için her ayın 1'i ile 10'u arası kayıt olanların, kayıt yaptırdıkları ayın 15'inden sonra e-sınav için randevu almaları gerekmektedir. Buna göre Ehliyet sınavı ne zaman? İşte ehliyet sınavı tarihleri

Her Ayın 1 ile 10 arası kayıt olanlar için geçerlidir. MEB bağlı okullarda E-Sınav'a girilmektedir. MEB tarafından başarılı kursiyer sayısına göre belirlenmektedir.

EHLİYET SINAVI TAKVİMİ

KAYIT TARİHİ - YAZILI SINAV TARİHİ - DİREKSİYON SINAV TARİHİ

Ocak Tarihinden sonra e-sınav için randevu almanız gerekmektedir.

Şubat Tarihinden sonra e-sınav için randevu almanız gerekmektedir.

Mart Tarihinden sonra e-sınav için randevu almanız gerekmektedir.

Nisan Tarihinden sonra e-sınav için randevu almanız gerekmektedir.

Mayıs Tarihinden sonra e-sınav için randevu almanız gerekmektedir.

Haziran Tarihinden sonra e-sınav için randevu almanız gerekmektedir.

Temmuz Tarihinden sonra e-sınav için randevu almanız gerekmektedir.

Ağustos Tarihinden sonra e-sınav için randevu almanız gerekmektedir.

Eylül Tarihinden sonra e-sınav için randevu almanız gerekmektedir.

Ekim Tarihinden sonra e-sınav için randevu almanız gerekmektedir.

Kasım Tarihinden sonra e-sınav için randevu almanız gerekmektedir.

Aralık Tarihinden sonra e-sınav için randevu almanız gerekmektedir.

EHLİYET NASIL ALINIR?

Sürücü belgesi alabilmek için en düşük ehliyet alma yaşı olan 18 yaşını geçmeniz ve öğrenim şartı olarak da en az ilkokul eğitimini tamamlamanız gerekir. Sağlık şartı olarak sağlık ocakları ya da hastanelerden alabileceğiniz sağlık raporunuz bulunmalıdır. Bu sağlık muayenesinde göz sağlığınız, varsa kronik rahatsızlıklarınız ve vücut koordinasyonunuz test edilir.

Ayrıca ehliyet almak için yazılı ve direksiyon sınavı olmak üzere iki sınavı geçmeniz gerekir. Daha sonra sıra adli sicil kaydınızı göstermeye gelir. Çünkü Türk Ceza Kanunu'ndaki , ve Maddeler sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, 4. madde 7. Fıkra sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunun Madde, 2. ve diğer fıkralardaki suçları işleyen kişiler ehliyet alamaz.

EHLİYET İÇİN GEREKLİ BELGELER

Sürücü belgesi almak için gerekli olan sağlık testini tamamladınız, sürücü kursu eğitimini aldınız, sınavları başarıyla geçtiniz, peki ya şimdi ne yapmalısınız? Süreci hızlandırmak için bir an önce ehliyet almak için gerekli evraklar ve bedelleri toplamanız gerekli. Bu evrakları şöyle sıralayabiliriz:

Kimlik Belgesi

Sürücü Sertifikası

Öğrenim Belgesi (Yurtdışından alınan öğrenim belgelerinin noter tasdikli tercümesi olması gerekmektedir)

1 adet biyometrik fotoğraf

Kan Grubu Belgesi

Adli Sicil Belgesi

Sürücü Sağlık Raporu

Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli ve vakıf payı

Bu belgeleri tamamladıktan sonra başvurduğunuz sürücü kursundan ehliyetinizi alabili

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası