gaziantep baharatçılar çarşısı / Bakırcılar Çarşısı Gaziantep (@bakircilarcarsisigaziantep) • Instagram photos and videos

Gaziantep Baharatçılar Çarşısı

gaziantep baharatçılar çarşısı

Baharat kokuları i&#;inde Gaziantep &#;arşısı

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Gaziantep, nüfusu, sanayi şehri özelliği ve tarihi çarşı bölgesi ile Bursa’ya benzeyen, sokaktaki insanların alışkanlıkları, yeme içme kültürü ile de kendini diğer yerlerden ayıran bir şehir.

Haberin Devamı

Baharat kokuları içinde Gaziantep Çarşısı
Bursa gibi İpek Yolu üzerinde bulunan, bunun yanına baharat ticaretini de ekleyen binlerce yıllık geçmişe sahip Gaziantep tüm dünyanın takip ettiği bir mutfak kültürüne de sahip. Bunun izlerini çarşı bölgesinde de görmek ve yaşamak mümkün. Türk mutfağında önemli bir yere sahip Gaziantep mutfağını anlamanın yolu bence Antep çarşılarında satılan baharatları koklamak, fıstık dükkanlarını gezmek, baklavacılara uğramak, sokak aralarındaki fırınlarda hazırlanan pide ve lahmacunların tadına bakmaktan geçiyor. Sabahın dördünde beşinde yenen ciğer dürümleri, içilen beyran çorbalarını ve benim de favorim muhteşem katmerleri unutmayalım. Gaziantep çarşısına gittiğimde güne, bana çok sıcak ve baharatlı gelse de Metanet’te beyranla başlarım, sonra karşı dükkanında katmerle devam eder, bir taraftan bol fıstığın ve kaymağın incecik zar gibi hamur içinde nasıl durduğunu düşünür bir taraftan da mideme indiririm. Bitmedi sonrasında tarihi Tahmis kahvehanesine geçerek melengiç kahvesi içmek şart. İşte şimdi kendime geldim ve çarşıyı dolaşabilirim. Gaziantep mutfağında çok önemli bir yere sahip baharat kültürü, Antep çarşılarında bakır imalatı yapan dükkanlarla yarışıyor. Tek merak ettiğim ahşaba sedef kakma yapan ustalar neden az, yemeni ayakkabı imalatçıları neden daha fazla?

Haberin Devamı

EVLİYA ÇELEBİ ŞEHRİ ÖVER

Baharat kokuları içinde Gaziantep Çarşısı
Yavuz Sultan Selim yılında Mercidabık Zaferi sonucu ismi Ayıntap olan Antep’i Osmanlı topraklarına katmış. Kent, yılları arasında ticaret, el sanatları ve üretim alanlarında büyük bir sıçrama yaşamış. ve yıllarında kenti iki kez ziyaret eden Evliya Çelebi ünlü Seyahâtname’sinde Gaziantep için “Kentte 22 mahalle, 8 bin ev, kadar cami, medrese, han, hamam ve bir de kapalı çarşı” olduğunu yazar ve şehri överek; bolluk ve verimliliğine, bitmeyen yiyecek ve içecek pınarlarına vurgu yaparak burası ‘Şehr-i Ayıntab-ı Cihan’dır.” sözleriyle tanıtır.

Haberin Devamı

BURSA HANLARINA BENZEMEZ

Baharat kokuları içinde Gaziantep Çarşısı
Antep hanları Bursa hanlarına benzemez, daha soğuktur, Suriye’yi Halep’i Şam’ı hatırlatır. Kahvesi acıdır, sandalyeleri rahattır müzisyenleri eksik olmaz. Bir kahve yudumlayıp dinleneyim dersiniz başınızda bir kemancı beliriverir, bahşiş bekler.
Kürkçü Han, Gümrük Han, Zincirli Han, Bakırcılar Çarşılarını hareketli ortamına eşlik eden bakırcıların çekiç sesleri artı Bursa çarşısında bulamadığımız bir şey. Almacı Pazarı ve çevresindeki baharatçı dükkânlarındaki renkler, kokular, sesler ve tatlar bir ahenk içinde sizi kendine çeker. Aktarların çatılarından sarkan rengârenk dolmalık patlıcan ve biber kuruları hem renkleri hem de çıkardıkları seslerle ziyaretçileri her zaman cezbeder. Dertlere deva şifalı otlar, baharatlar, kuruyemişler, cevizli sucuklar ve pestiller, hem kokuları hem tatlarıyla büyüleyici bir farkındalık yaşatır. Ne olduğunu tam olarak anlayamadığınız şeyleri bile almak istersiniz. Gaziantep’teki çarşılarda Ahilik geleneğini devam ettiren esnaf kültürü, müşterilerin çarşı içindeki gezilerini, alışverişlerini kolaylaştırır. Cömert ikram kültürü, esnafın her söylediğinize; “Başım gözüm üstüne ağabeyim” cümlesini kurması size kendinizi özel hissettirir. Üstelik esnaflar, yerel ürünlerin ve baharatların Gaziantep yemeklerinde nasıl kullanılması gerektiğini de anlatır. Almacı pazarı çıkışındaki baklavacı dükkanlarından hangisine giderseniz gidin merak ettiğiniz baklavadan tatmak mümkündür. Gaziantep mutfağının olmazsa olmazlarından özel biber ve domates salçası, sadeyağ, zeytinyağı, bulgur ve diğer hububat çeşitleri, cevizli sucuk, üzüm suyuyla yapılan ve içi fıstıklı dolu olan muska, yöresel pestiller, baharat çeşitleri ve şifalı otlar önce gözünüze hitap eder.

Haberin Devamı

GELENEKSEL ÇARŞILARIN BEREKETİ AVM’LERDE YOK

Baharat kokuları içinde Gaziantep Çarşısı
Baharat kokuları içinde Gaziantep Çarşısı
Değişen dünyadan alışveriş kültürü de nasibini aldı. Esnaf ile müşteri arasındaki dostluğa ve güvene dayalı sıcak ilişki yerine kasiyer ve müşteriler arasında insanların selamlaşmayı bile gereksiz gördüğü zorunlu bir iletişim geldi. Ülkemizde Antep gibi geleneksel çarşılarda, alışveriş sırasındaki insani ilişkiler hâlen yaşatılıyor. Alışveriş sırasında müşterisine almak istediği üründen tattıran veya baharat tartan bir esnaf sattığı ürünü nereden aldığından tutun da saklama koşullarına ve kullanım şekillerine dair birçok bilgiyi müşterileriyle paylaşıyor, sohbet ediyor, bir çayın dumanında sohbet koyulaşıyor. Geleneksel çarşılarda alışveriş sıcak bir güven ortamında ilerlemeye devam ediyor.
Almacı Pazarı ve civardaki dükkânlar Gaziantep mutfağının yaygınlaşmasına sadece Türkiye’de değil dünya çapında bir katkı sunuyor. Gaziantep’i ziyaret eden turistler, soluğu burada alıyor. Çarşı bölgesindeki kebapçılar, baklavacılar gelen ziyaretçilere sadece sipariş ettikleri kebabı sunmakla kalmıyor, yedikleri yemeklerin nasıl yapıldığını ve içlerinde neler olduğunu da anlatıyorlar. Pişen yemeklerin, fırından çıkan kebapların fotoğrafını çekmek için masaya gelen yemeğini soğutanlar var.

Haberin Devamı

KAHVENİN İYİSİ

Anadolu topraklarında yetişmeyen kahvenin Osmanlı topraklarına girişi ’lü yıllara tekabül ediyor. Kanuni Sultan Süleyman’ın Yemen valisi Özdemir Paşa, kahveyi Yemen’den saraya getirir. Ancak Yemen’den gelen kahvenin Osmanlı kültürüne has kavurma ve pişirme şekli, şimdilerde de ünlü olan Türk kahvesini ortaya çıkarır. Kahve bakır, pirinç veya tombak güğüm ve cezvelerde pişirilir; lokum, su ve şerbet ile sunulurdu. Türk kahvesi sadece tadı ile değil, sunumu ve insani ilişkilerde oynadığı köprü vazifesi ile dünya çapında haklı bir üne kavuştu. Kahve ile ilgili en ünlü sözlerden birinin “Bir fincan (acı) kahvenin kırk yıllık hatırı vardır.” atasözü olduğunu görüyoruz. Antep çarşısında kahve Tahmis kahvehanesinde içilmeli. Tahmis, “kahvenin dövüldüğü yer” anlamına gelir. Eski dönemlerde kahve, cevizden yapılan büyük dibeklerde, karataş ya da aynı ağaçtan imal edilen aletlerle dövülürmüş. Tarihi Tahmis Kahvesi Türkmen Ağası ve Sancak Beyi olan Mustafa Ağa tarafından yan tarafta bulunan Mevlevihane’ye gelir getirmesi amacıyla yaptırılmış. yılında yaptırılan Tahmis Kahvesi iki katlı, Anteplilerin anılarıyla dolu bir yapıdır. Kahve, dükkanlar ve han tarihleri arasında iki büyük yangın esnasında tamamen yanmış, sonrasında mevlevihanede postnişinlik (mevlevihanenin şeyhi) yapan Feyzullahoğlu Şeyh Mehmet Münip Efendi, kendi cebinden bin kuruş harcayarak Buğday Hanı’nı, Tahmis Kahvesi’ni ve 33 dükkânı yeniden yaptırarak Mevlevihane’ye yılında vakfetmişfunduszeue.info rivayete göre de 4. Murat’ın Bağdat Seferi sırasında burada dinlendiği ve kendisine Tahmis Kahvesi’nde kahve ikram edildiği söylenir.

#Turizm#Uğur &#;elikkol#Gaziantep

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Çeşitli Baharatlar

Çeşitli Baharatlar

Pek çok insan internet üzerinden baharat satın alırken tereddütler içerisinde bulunur. Zira bu baharatların kalitesi, tazeliği ya da geleneksel tatlarından her zaman için şüphe edilir. Ancak bizden temin edeceğiniz baharatlar ile alakalı hiçbir zaman bu gibi bir sorunla karşılaşmayacaksınız. Şekeroğlu baharat olarak hem en kaliteli ve en taze baharatları size sunacak hem de bu baharatlarda geniş bir seçenek yelpazesi sunacağız. Ayrıca bu çeşitlerimiz içerisinde birtakım geleneksel yiyecekleri imal etmeniz için uygun olan çeşitli baharatlar da bulunmaktadır. Kavrulmuş susam, tarhın, sumak ve mahlepbu kategorideki özel baharat çeşitlerindendir.

Baharatların Faydaları Hakkında Ne Söylenebilir?

Bizden satın alacağınız baharatlar ile bünyenize sağlık getirebilirsiniz. Zira baharatların sayısız faydası olmasının yanında pek çok zaman herhangi bir kaloriye sahip olmamaları hayli cazip bir husustur. Buna ek olarak baharat faydaları içerisinde metabolizmayı hızlandırması da yer almaktadır. Daha hızlı bir metabolizma, daha dinç bir bünye ve daha güçlü bir bağışıklık sistemi için sitemizdeki baharatlar arasından seçim yapabilirsiniz. Aynı zamanda baharatlar hem içerdikleri vitaminler ve çeşitli antioksidanlar hem de öksürük, soğuk algınlığı, mide ağrısı gibi pek çok rahatsızlığa iyi gelmeleri yönünden son derece kıymetli bir besin gurubudur.

Özenle Paketlenen Baharatlar

Bizden satın alacağınız her türlü baharat geleneksel tatlarını muhafaza etmesi adına özenli bir şekilde paketlenecek ve en kısa süre içerisinde sizlere ulaştırılacaktır. Bunun yanı sıra en taze haliyle, en kısa süre içerisinde baharatların sizlere ulaşması adına siparişleriniz aynı gün içerisinde kargoya teslim edilecektir. Eğer siparişleriniz bize mesai saatleri dışında ulaşmışsa sonraki iş gününde en erken şekilde kargoya teslim edilecektir. Ayrıca bu özel paketleme şekli sayesinde dışarıyla ve hava ile de temas etmeyecek, kokularını ve tatlarını muhafaza edeceklerdir.

Kaliteli Baharatlar

Tüm ürün gruplarımızda olduğu gibi baharat çeşitlerimizde de ürünlerimiz her zaman için en hijyenik şartlar altında üretilmektedir. Aynı zamanda üretim tesislerimizde hijyenden ödün vermediğimiz gibi geleneksel tatları korumak adına imalat tekniklerimizde de sizlere layık olanları tercih ediyoruz. Bu sayede hem lezzetli hem de hijyenik bir üretim gerçekleştirmiş oluyoruz. Keza üretimde her zaman için en kaliteli ürünleri tercih ediyoruz. Bu ürünleri uzun süredir birlikte çalıştığımız üreticilerden temin ediyor, böylece aşina olduğunuz kaliteden de hiçbir zaman taviz verilmemesini sağlıyoruz. Ayrıca doğal ve kaliteli üretimi de bu şekilde teminat altında tutuyoruz.

Uygun Baharat Fiyatları

Şekeroğlu firması olarak baharat satışı konusunda da gereken desteği tüm müşterilerimize sunmaktayız.Baharat çeşitlerininhepsi en uygun fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Firma olarak baharat çeşitlerimizle 7/24 aktif olan online sitemiz her zaman aktiftir. Taze ve güvenli baharat çeşitlerimizle her zaman satışlarımız mevcuttur.Baharat siparişleriniziçin online sitemize erişim sağlayarak sepete ekleyip kredi kartıyla satışlar başlamıştır. Baharat ihtiyaçlarınızı karşılamak için Şekeroğlu ailesi olarak her zaman hizmetinizdeyiz. Baharat,Antep Yöresel Ürünler, kahve ve kurutulmuş meyve satışımız her zaman devam etmektedir. Yöresel lezzetler ve diğer malzeme satışı için bize hemen ulaşın.

Baharat Çeşitlerimizle Her Zaman Buradayız

Şekeroğlu firması olarak tüm baharat çeşitlerimizle her zaman hizmetinizdeyiz.Taze çekilmiş karabiber, pul biber çeşitleri ve diğertaze baharatlariçin Şekeroğlu online sitemiz her zaman sizlerle olmaya devam etmekteyiz. Ekonomik fiyatlarla sitemizden ayrılamayacaksınız. Her türlü baharat çeşitleri için hemen bize ulaşın. İstediğiniz miktarda baharat isteminde bulunabilirsiniz. Özel baharatlar kaliteli ambalajlarla kaplanıp satışa sunulmaktadır. Tüm baharatlar en kısa sürede talepte bulunan müşterilerimize iletilmektedir.

Baharat Çeşitleriyle Özel Kargo Fırsatı

Baharat çeşitlerimiz aynı kalitede olup online sitemizde aktif olarak yer almaktadır.Kimyon, karabiber, kırmızıbiber, sumak, tuz, İpek pul biber,Urfa isot biberve daha başka baharat çeşitlerimizle her zaman siz değerli müşterilerimizin mutfağında yer almaktayız. Aynı gün kargo ile tüm paketleriniz anında sizlere ulaştırılacaktır. Hijyenik alanlarda paketlenen baharatlar kısa sürede ulaştırılmaktadır. 35 yıldır değişmeyen kalite ve özen halen devam etmektedir. TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo sunulmaktadır. İstediğiniz anonline baharat alışverişiyapmak için bize güvenin. Baharat üretiminde farkımız kalitemizden ileri gelmektedir. Hijyenik kalite ve özen her zaman bizim işimiz olmuştur. Profesyonel ekibimiz online olarak her zaman siz değerli müşterilerimizin yanındadır.

Özel Sertifikalarla Kaliteli Baharatlar

Baharat, lokum,antep yöresel lezzetler, kuru meyve, kahve çeşitlerimiz için hemen online sitemize erişim sağlayın. Şekeroğlu baharat olarak bize hemen ulaşın. Tüm ürünlerimiz üretim sürecinde kalite yönetim sistemi ISO , çevre yönetim sistemi Iso belgeleri ile tüm üretimler özenle yapılmaktadır. Şeker oğlu online sitemizde aradığınız her baharat anında bulunmaktadır. Yemeklere kullanılan baharat temini için bize ulaşın.Şekeroğlu baharatüretim kalitesiyle her zaman buradayız.

Baharatlarda Güvenli Kargo

Tüm baharat çeşitlerimiz online satış platformunda aktif olarak yer almaktadır. Hızlı teslimat ile her zaman sizin yanınızdayız. Tüm baharatların gönderimi sırasında gereken özen her zaman gösterilmektedir. Tüm baharat seçenekleri için hemen bize ulaşın. Kalite ve güven için her zaman yanınızda olmaya devam etmekteyiz. Tümbaharat çeşitlerimizinhepsi hijyenik ortamlarda üretilen tüm lokum çeşitlerimiz ve diğer ürünlerimizle her zaman burada olmaya devam etmekteyiz. Tüm aromatik baharatlar tarafımızca sizlere sunulmaktadır. Güvenli kargomuzla buradayız.

Bakircilar Çarsisi, Şehitkamil, nerede, Otobüs ile nasıl gidilir?

Şehitkamil şehrinde Bakircilar Çarsisi konumuna Toplu Taşıma

Şehitkamil, Türkiye'deki Bakircilar Çarsisi adresine nasıl gidebileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Moovit, en yakın toplu taşıma durağından adım adım yol tarifi ile Bakircilar Çarsisi adresine ulaşmanın en iyi yolunu bulmanıza yardımcı olur.

Moovit, şehrinizde gezmenize yardımcı olacak ücretsiz haritalar ve canlı yol tarifleri sağlar. Saatleri, güzergahları, hareket saatlerini görüntüleyin ve gerçek zamanlı olarak Bakircilar Çarsisi adresine ne kadar sürede ulaşabileceğinizi öğrenin.

Bakircilar Çarsisi için en yakın durak veya istasyonu mu arıyorsunuz? Hedefinize en yakın durakların listesine göz atın: - Et Hali; - Turistik Çarşi; - Şirehani; - Karakabir; Gar.

Otobüs:M19S08

Sizi daha erken zamanda ulaştırabilecek başka güzergah olup olmadığını görmek ister misiniz? Moovit alternatif rotalar veya saatler bulmanıza yardımcı olur. Moovit Uygulamasından veya Web Sitesinden kolayca Bakircilar Çarsisi için yol tarifi alın.

Bakircilar Çarsisi adresine en kolay yoldan ulaşmanızı sağlıyoruz, bu nedenle Şehitkamil konumundaki kullanıcılar dahil milyondan fazla kullanıcı, toplu taşıma için en iyi uygulama olarak Moovit'e güveniyor. Ayrıca otobüs uygulaması veya tren uygulaması indirmenize gerek yoktur. Moovit, en doğru otobüsü veya metro saatlerini bulmanıza yardımcı olan tüm toplu taşıma araçlarının bir arada olduğu ulaşım uygulamanızdır.

Bakircilar Çarsisi için Otobüs fiyatları, ve tüm yolculuk ücreti hakkında bilgi için lütfen Moovit uygulamasını kontrol edin.

Havaalanı, hastane, stadyum, market, alışveriş merkezi, kafe, okul, kolej ve üniversite gibi popüler yerlere gitmek için uygulamayı kullan.

Bakircilar Çarsisi adres: Şehitkamil Eski Saray Cd. Sokağı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası