emek kelimesinin sözlük anlamı / Sesli Sözlük - emek

Emek Kelimesinin Sözlük Anlamı

emek kelimesinin sözlük anlamı

Artık Emek Nedir, Artık Emek Ne Anlama Geliyor

İlk defa duyduğumuz Artık Emek gibi kelimelerin anlamlarını öğrenme güdüsü sonucunda; o kelimenin ne anlama geldiği ister istemez merak ediliyor. Artık Emek ne demek; Gündelik yaşamımızda çokça karşımıza çıkan Artık Emek ne anlama gelir? Kökeni ilginç olan Artık Emek kelimesini ilk defa işiten kişiler Google üzerinden TDK’ya göre Artık Emek nedir ? sorusunun cevabını arıyor. Peki, Artık Emek ne demek, Artık Emek kelimesinin kökeni ne, Artık Emek kelimesinin kaç farklı anlamı var, Artık Emek sözcüğünün TDK’ye göre anlamı nedir?

artik emek-ne-demek, artik emek-nedir, artik emek-tdk

Artık Emek Ne Demek? Artık Emek TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Artık Emek kelimesinin TDK sözlük anlamı; isim,  ekonomi – İşçinin, ek süre içinde harcadığı ve sonucunda artık değer yarattığı, karşılığı ödenmeyen emek.

Artık Emek kelimesi, günlük hayatta vatandaşların sıklıkla kullandığı kelimelerden bir tanesidir. Dilimizde yer alan Artık Emek kelimesi, gerek günlük hayatta, gerekse sosyal medyada kullanılan sözcüklerden birisi olarak öne çıkmaktadır. TDK’ya göre çeşitli anlamları olan Artık Emek kelimesi, Türkçe’de tek başına ya da farklı cümleler ile beraber kullanılabilir.

Son Güncellenme:


Emek kelimesiyle eş ve yakın anlamlı olan sözcükler şu şekilde sıralanabilir.
1- Çaba 2- Sa'y 3- Gayret 4- Güç 5- Mesai 6- Ceht 7- Uğraş

Emek Ne Demek?

12. yüzyılda literatüre giren emek kelimesinin sözlük anlamı çaba ve mücadeledir.

Emek Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

TDK'ya göre Emek kelimesinin iki farklı anlamı vardır:

İlk Anlamı: Bir şeyin gerçekleşmesi için sarf edilen çaba
İkinci Anlamı: Uğraş, gayret

Örnek Cümleler:

1- İnşallah emeklerinin karşılığını en kısa zamanda alırsın.
2- Bu kitabı tamamlamak için çok emek harcadı.

Emek Vermek ne demek? Emek Vermek deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Haberin Devamı

Sözlüklerde bu deyim ile eş ve yakın anlamlı birçok tabir yer almaktadır: ''Alın teri dökmek'', ''Gece gündüz demeden çalışmak'' ve ''Canını dişine takmak'' deyimleri bir işe ne kadar emek verildiğini anlatmak için sıklıkla kullanılır.

Emek Vermek Ne Demek?

 Emek vermek, bir işi nihayete erdirmek için çabalamak ve mücadele etmek demektir. Sadece çalışıp yorularak değil, birisi için fedakarlık yaparak da emek verilebilir. Örneğin birisi için uykusuz ya da aç kalmak.

Emek Vermek Deyiminin Anlamı (TDK)

 TDK'ya göre emek vermek deyiminin iki anlamı vardır:

  1. Anlamı: Bir işin zamanında ve karşı tarafın tüm beklentilerini karşılayacak şekilde yapabilmek için çalışmak.
  2. Anlamı: Özene bezene yapmak, gayret göstermek.

Emek Vermek Örnek Cümle İçinde Kullanımı

 1- İnsan verdiği emeklerin karşılığını göremeyince hayal kırıklığına uğruyor.

 2- Verdiğin emeklerin karşılığını çok yakın zamanda alacağına eminim. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası