mukaddes kaşıkçı / Kaşıkçı Elması, 9 yıl aradan sonra yeniden Fatih Köşkü'nde

Mukaddes Kaşıkçı

mukaddes kaşıkçı

Nagehan Kaşıkçı ünlü dizi oyuncusu Necati Şaşmaz'ın karısıdır. Nagehan Kaşıkçı ani bir kararla Necati Şaşmaz ile nikah masasına oturmasıyla gündeme geldi.

41 yaşındaki oyuncu kendisinden 21 yaş küçük üniversite öğrencisi Nagehan Kaşıkçı ile 'de evlendi.Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 3. sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen doğumlu Kaşıkçı'nın aynı zamanda derin devlet ve çeteler konusunda kitapları bulunan ünlü yazar Ömer Lütfi Mete'nin de yeğeni olduğu açıklandı.

Şaşmaz'ın evlilik kararıyla "Kurtlar Vadisi" dizisinin ilk döneminde senaryoya katkıda bulunan ve 4 yıl önce kalp krizi sonucu ölen Mete'ye bir nevi vefa örneği gösterdiği konuşuluyor.

25 Mayıs İstanbul doğumludur. Mukaddes ve Ahmet çiftinin kızıdır. Necati Şaşmaz Nur Fettahoğlu ile gündeme gelmişti fakat Ömer Lütfi Mete'nin yiğeni olan Nagehan Kaşıkçı ile Nikah Masasına oturdu.


Ömer Lütfi Mete Kurtlar Vadisinde senaryosuna katkı sağlamış ve dizide yapımcılık yapmıştır.

Dünya Bizim Kültür Portalı

Milli Saraylar Başkanlığı, Topkapı Sarayı’nda restorasyonunu tamamladığı abide yapılar ve bu yapılarda oluşturduğu sergilerle 'ü adeta müzecilik yılı ilan etti. Bu kapsamda yılından beri kapalı olan Fatih Köşkü, Seferli Koğuşu ve Hazine Koğuşu; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden ziyarete açıldı.

Açılış konuşmasında Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon çalışmalarının büyük kısmını bitirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdele kesiminin ardından restorasyonu tamamlanan birimleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında Millî Saraylar Daire Başkanı Yasin Yıldız, restorasyon ve eserler hakkında bilgi verdi.

Dünyanın en çok ziyaret edilen saray müzelerinden olan Topkapı Sarayı’nın Milli Saraylar’a devriyle hız kazanan restorasyon çalışmaları, Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu’nun denetimiyle gerçekleşiyor.

Restorasyon, yenileme ve sergileme başlıkları altında yürütülen çalışmalarla Mukaddes Emanetler Dairesi yenilenerek Daire’deki sergilenen eser sayısı beş katına çıkarıldı. Saray’da inşa edilen son yapı olan Mecidiye Köşkü ise yıl sonra tarihinde ilk defa ziyaretçiyle buluştu. Güvenlik, iklimlendirme, vitrinleme sistemleri ve sergileme ekipmanları modernize edilen Fatih Köşkü, Seferli Koğuşu ve Hazine Koğuşu ile IV. avluda bulunan Mecidiye Köşkü’nün açılışıyla Topkapı Sarayı’nda ziyaret edilebilen alana metrekare daha eklendi. Bu alanlarda oluşturulan galerilerde sergilenen eser sayısı 'dan ’in üzerine çıkarıldı. Sergileme hazırlıklarında gelenekle geleceği birleştiren bir anlayış gözetilerek uluslararası müze küratörleriyle ortak çalışmalar yürütüldü.

‘Mukaddes Emanetler’deki eser sayısı 60'tan 'e yükseldi

Topkapı Sarayı’nın paha biçilemez koleksiyonunun sergilendiği Mukaddes Emanetler Dairesi, 16 yıl aradan sonra yeniden düzenlendi. Eser sayısı 60’tan ’e çıkarıldı. Düzenleme kapsamında bir ilke imza atılarak ziyaretçilerin Hz. Peygamber’in, Kâ’b b. Züheyr’e hediye ettiği hırkanın muhafaza edildiği Hırka-i Saadet Odası’na (Has Oda) ilk defa adım atması sağlandı. Böylece ziyaretçiler, Has Oda’nın muhteşem kubbesini, sanat harikası gümüş şebeke içinde korunan Hırka-i Saadet mahfazasını ve Oda için Hereke’de özel dokunan 79 metrekarelik halıyı yakından görme imkanına kavuşmuş oldu.

Fatih Köşkü, 9 yıl aradan sonra yeniden ziyarete açıldı

yılında Topkapı Sarayı’nın Sarayburnu tarafına bakan yamacındaki kayma ve yapıda tespit edilen çatlaklarla gündeme gelen Fatih Köşkü, restorasyon kültürüne örneklik teşkil edecek benzersiz bir çalışmayla yeniden ziyarete açıldı. Köşk'ün kubbelerine ’lı yıllarda eklenen betonlar kaldırıldı. Zemindeki kayma durduruldu, Köşk çevresine istinat duvarı inşa edildi. Bölgeye, olası sismik hareketleri 24 saat takip eden aletsel gözlem cihazları yerleştirildi. Fatih Köşkü, restorasyon sonrası Osmanlı hazinesinin sergilendiği muhteşem bir galeriye dönüştürüldü.

Kaşıkçı Elmas'ı da Fatih Köşkü'nde

Tarihî elmasların en büyüğü ve en ünlüsü Kaşıkçı Elması, 9 yıl aradan sonra yeniden Fatih Köşkü’nde. 86 karat ağırlığında ve çevresi çift sıra 49 küçük elmasla süslü Kaşıkçı Elması, modernize edilen sergileme düzeniyle yerli ve yabancı ziyaretçilerin gözdesi.

Yorumunuz Onaylanmak Üzere Gönderildi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası