sağlık çalışanları eşleri aşı / Son Dakika: Yarından itibaren sağlık çalışanlarının eşleri aşılanmaya başlanacak - Son Dakika

Sağlık Çalışanları Eşleri Aşı

sağlık çalışanları eşleri aşı

MHRS aşı randevusu alma: Sağlık çalışanlarının eşleri için aşı randevusu verilmeye başlandı

Covid ile mücadelede başlatılan aşılama programı kapsamında sağlık çalışanlarının eşlerinin de aşılanmasına başlandı. Aşı randevusu MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) sistemi üzerinden alınabiliyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2. doz uygulanan kişi sayısı 10 milyonu aştı.

Yayınlanma:

MHRS aşı randevusu alma: Sağlık çalışanlarının eşleri için aşı randevusu verilmeye başlandı

Türkiye'de corona virüsü ile mücadele kapsamında 14 Ocak'ta sağlık çalışanları ile başlayan aşılama çalışması devam ediyor. Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından oluşturulan aşılama takvimi kapsamında 2'nci aşamanın 2'nci grubunda 55 yaş grubunun aşılaması sürürken, sağlık çalışanlarının eşleri de sisteme dahil edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada aşı programında yeni bir kademeye geçildiğini belirterek sağlık çalışanlarının eşlerinin aşılanmaya başlayacağını açıkladı. Bakan Koca'nın açıklamasının ardından sağlık çalışanlarının eşlerinin aşılanmasına başlandı.

MHRS RANDEVU SAYFASI

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşılama programı kapsamında sırası gelen ve kriterlere uyan vatandaşlar, e-Nabız sistemi üzerinden “Covid aşı durumunu sorgula” sekmesi altından bunu kolaylıkla öğrenebilir ya da aralarında boşluk bırakarak AŞI, T.C. Kimlik Numarası ve T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini ’e kısa mesaj atarak aşı uygunluk durumlarını öğrenebilirler. Bu aşamanın ardından aşı onam formuna hem e-Nabız’dan hem gelen kısa mesaj ile erişebiliyor. Eğer vatandaş aşı grubunda yer alıyor ise, aşı randevusunu; e-Nabız üzerinden Merkezi Hekim Randevu Sistemine (MHRS) bağlanarak ya da MHRS mobil uygulamalarını kullanarak ve ALO hattını arayarak alabiliyor. Tüm randevu bilgileri hem e-Nabız’da hem de vatandaşların cep telefonuna gelen kısa mesajda yer alıyor.

NE ZAMAN AŞI OLACAĞIM?

Corana virüsü için aşı sıranızın gelip-gelmediğini e-Nabız üzerinden öğrenebilirsiniz. e-nabız sayfası üzerinde “KEŞFET” bölümünde yer alan “AŞI TAKVİMİ” içerisinde yer alan “COVİD AŞISI” kısmına tıklayınız. Eğer aşı için hakkınız bulunuyorsa MHRS sistemi üzerinde randevu alabilirsiniz.

Eğer “COVID pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Aşılama için Bakanlığımızın belirlediği öncelik sıralaması göz önünde bulundurularak durumunuz günlük değerlendirmelerle güncellenebilecektir. Sağlık çalışanı iseniz, çalıştığınız kuruma başvurarak bilgilerinizin güncellenmesini sağlayınız.” yazısı yer alıyorsa ise sıranız henüz gelmemiştir.

MHRS RANDEVU ALMA

Corona aşısı için Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden funduszeue.info veya 'den randevu alınarak başvuru yapılabilecek.

MHRS Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

Corona virüs aşısı randevusu için, sisteme giriş yapıldıktan sonra “Hastane randevusu al” seçeneği üzerinden “Genel Arama” ardından “Covid aşı” seçeneğini tıklayarak gerekli bilgileri girmeniz gerekiyor.

Fahrettin Koca: Sağlık çalışanlarının eşleri aşı olabilecek

DUVAR - Sa&#;l&#;k Bakan&#; Fahrettin Koca, sa&#;l&#;k çal&#;&#;anlar&#;n&#;n e&#;lerinin de korona virüsü (Covid) a&#;&#;s&#; olabilece&#;ini duyurdu.

Twitter hesab&#;ndan aç&#;klama yapan Koca, “A&#;&#; program&#;nda yeni bir kademeye geçiyoruz. Yar&#;ndan itibaren sa&#;l&#;k çal&#;&#;anlar&#;m&#;z&#;n e&#;lerini a&#;&#;lamaya ba&#;l&#;yoruz. Yar&#;ndan itibaren randevu alabilecekler. Sa&#;l&#;k çal&#;&#;anlar&#;m&#;za bu zamana kadar gösterdikleri fedakarl&#;k ve mücadele için bir kere daha te&#;ekkür ederim” dedi. (HABER MERKEZ&#;)

A&#;&#; program&#;nda yeni bir kademeye geçiyoruz. Yar&#;ndan itibaren sa&#;l&#;k çal&#;&#;anlar&#;m&#;z&#;n e&#;lerini a&#;&#;lamaya ba&#;l&#;yoruz. Yar&#;ndan itibaren randevu alabilecekler. Sa&#;l&#;k çal&#;&#;anlar&#;m&#;za bu zamana kadar gösterdikleri fedakarl&#;k ve mücadele için bir kere daha te&#;ekkür ederim.

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) May 12,

Hekimler ve sağlık çalışanları bu kararın sağlıkçılar için de alınması gerektiğini ifade ediyorlar.

İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı (İZAHED) Dr. Birol Kocaman, tüm hastanelerdeki doktor ve sağlık çalışanlarının aşılandığını ancak eşlerinin aşılanmasına gerek görülmediğini belirterek, İzmir'de pozitif vakaların sayısı 1 Mart'tan bu yana 3 katına çıktığını ve riskin yeniden arttığını söyledi. Dr. Kocaman, "Tüm sağlık çalışanları ve hekim arkadaşlarımız çok büyük bir risk altında görevini yerine getirmeye çalışıyor. Biz eve gittiğimizde eşimizi ve çocuklarımızı riske atmış olmuyor muyuz?" dedi.

Tüm vatandaşların aşılanmasının önemini vurgulayan Dr. Kocaman, "Sağlık çalışanlarının eşleri için neden böyle bir uygulama öngörülmüyor? Her gün yüzlerce hastayla iç içe olan bizler, her an Covid virüsünü kapma tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bize bir şey olsa, evimize gittiğimizde aile fertlerine de bulaştırma ihtimalimiz var. Fakat böyle bir ihtimali düşünen yok. İzmir Aile Hekimleri Derneği olarak Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunuyoruz. Acilen bu konuda bir düzenleme yapılmalı ve en başta yapılması gereken hatadan bu geç olsa da dönülmeli ve tüm sağlık çalışanlarının eşleri aşılanmalıdır" diye konuştu.

DOĞRU AMA EKSİK

SES İzmir Şubesi Eş başkanı Erkan Batmaz da, alınan aşı kararının doğru ancak eksik olduğunu dile getirdi. Batmaz, "Bizim sağlık çalışanları olarak sürecin en başında beri talebimiz, sağlık çalışanlarıyla aynı hanede beraber yaşayan kişilerin de aşılanmasıydı. Biz aşı olsak bile bu süreçte ailemize bulaştırma riskimiz devam ediyor. Sağlık çalışanları olarak kendi aramızda konuşurken bile sürekli, 'Biz aşı olduk ama ailelerimiz ne olacak?' diye birbirimize soruyoruz. En baştan beri söylediğimiz gibi, aşı herkesin ulaşabileceği ücretsiz ve yaygın bir şekilde temin edilmeli" dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer ise sosyal medya hesabından yaptığı açıkalmada, "Eş durumundan aşılama fikri iyi güzel de, sağlık personelini 'eşsiz' mi kabul ettiniz, anlayamadık. Aşılamada adalet!" ifadelerini kullanmıştı.

13 Mayıs koronavirüs aşı randevusu alma, oluşturma ekranı! E-nabız ve MHRS ile aşı randevusu nasıl alınır?

"HİÇ KİMSE KORKMADAN GELSİN"

Bu kapsamda Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'ne aşı yaptırmaya gelen Hasan Cansever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşı olduktan sonra herhangi bir rahatsızlık hissetmediğini, rahat olduğunu söyledi. Cansever, yaşıtlarına seslenerek, "Herkes aşı olsun; millet için devlet için sağlığı için." dedi.

RANDEVU OLUŞTURMA

Öncelikli gruptaki vatandaşların aşılanması için randevular, "funduszeue.info", "funduszeue.info" siteleri, Merkezi Hekim Randevu Sistemi, e-Nabız mobil uygulamaları ile "Alo " hattı üzerinden alınabiliyor.

Vatandaşlar, öncelikli grupta olup olmadığını, aralarında boşluk olacak şekilde "AŞI", "T.C. kimlik numarası" ve "T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi"ni yazarak 'e kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulayabiliyor.

75 YAŞ ÜSTÜ AŞI BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

COVID Aşısı Bilgilendirme Platformu'nda, 'Nasıl aşı olurum?' başlıklı bölümde MHRS ve e Nabız üzerinden aşı randevusu ve sorgulamaları yapılacak. Koronavirüs aşısı olmak için önce bilgisayardan veya mobil telefondan e-Nabız uygulamasına giriş yapılacak.

Ana menüdeki 'COVID aşı durumu'na tıklanacak, burada kişiler aşı öncelik durumlarını görebilecek

E-NABIZ ÜZERİNDEN 75 YAŞ ÜSTÜ AŞI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası