demirdöküm sargon f0 arızası / Demirdöküm Sargon Premix F0 Arıza Kodu -

Demirdöküm Sargon F0 Arızası

demirdöküm sargon f0 arızası

Demirdöküm Sargon Condense Hata arıza ve uyarı kodları

Aşağıda yer alan bilgiler Sargon Condense HK BC- Sargon Condense HK BC kombilere aittir.

F0 Arızası nedir?
Kalorifer hattınıza bastığınız suyun az ya da fazla olduğu durumlarda bir kodu görürsünüz bir arıza değil uyarıdır.
Kombinizi resetleyin ona rağmen düzelmezse servisimizi aramanız gerek.
F2 Arızası nedir nasıl çözülür?
Kullanım suyunun ntc sensörünün sorunu olarak bilinir.
Diğer ihtimaller ise sensörün bağlı bulunduğu kablo ekipmanlardır.
F3 Arızası nedir sorun nasıl çözülür?
Tesisat yani kalorifer suyununun ısını ayarlar ntc sensörünün arızalı olabilececeğini bildiren arıza kodudur.
Bu durumda petekleriniz ısınmaz sorunun çözümü için bizi arayınız.
F4 Arızası nedir nasıl çözülür?
Demirdöküm sargon marka model kombinizde bu uyarı varsa
Ateşleme-iyonizasyon problemi var demektir.
Ateşleme yapamdığı anlamına gelir.
Bu uyarıyı gördüğünüz zaman evinize gaz gelip gelmediğini ocağınızı yakarak kontrol etmelisiniz.
Eğer alev varsa cihazı resetleyin resetlemeye rağmen cihazınız düzelmiyor aynı arızayı ekranda göstermeye devam ediyorsa
Cihazınıza teknik müdahale gereklidir.
Arızaya sebep olacak parçalar:
anakart, gaz valfi, çakmak, ve iyonize çubuğudur.
F5 Arızası nedir sorun nasıl çözülür?
Yakılan gazın dışarıya atılamadığını belirten arızadır.
Bu durumda kombideki 3 parçadan şüphe edilir.
Anakart, fan motoru, protestad bunların değişimi ya da tamiri ile sorun düzelecektir.
F6 Arızası nedir nasıl giderilir?
Dış hava sensör arızası bilinir.
Bu sensör dışarıya takılır havanın sıcaklığına göre kombiyi çalıştır ya da durdurur.
Kombide bu sensör yok ise kombinin elektirikle ilgili arıza mevcuttur.

Demirdöküm Sargon Premix Kombi Arıza Kodları ve Çözümleri


F0 Arızası (Kombi su basıncı sorunu)

Çözümü: Kombide bu arıza kodu belirdiği zaman kullanıcı olarak yapacağınız ilk kontrol kombi su basınç değerine bakmaktır. Kombi su basınç değeri, 0 bara yakın yada 3 barın üzerinde olabilir. Eğer basınç düşükse kombiye su basmanız gerekecektir. Bunun için de kombinin sol alt kısmındaki siyah doldurma musluğunu açarak kombiye su basın. Basınç değeri 1,5 bara geldiğinde doldurma musluğunu kapatın. Bunun yanı sıra kombi su basınç değeri 3 barın üstünde olduğu durumlarda ise kombiye en yakın kaloriferin vanasını gevşeterek fazla havayı boşaltın. Yaptığınız işlemlerden sonra kombiye bir kez reset atarak bir süre bekleyin. Sorun düzelmediği takdirde servis ekipleriyle görüşmenizi öneriyoruz.


F1 Arızası (Su sıcaklığı çok yüksek)

Çözümü: Kombi tesisatında dolaşan suyun sıcaklığını 90 derecenin üzerinde olduğunu ifade eden arıza durumudur. Yüksek sıcaklığa bağlı olarak limit termostatı devreye girmiş ve bu arıza durumu ortaya çıkmıştır. Kullanıcı olarak yapacağınız işlem sıcaklığı düşürmektir. Bunun için de kombiye en yakın üç kalorifer peteğinin açık olduğuna emin olun. Kapalı vanalar varsa onları açın. Daha sonra kombiye reset atarak bir süre bekleyin. Buna rağmen sorun devam ederse, devri daim pompasında tıkanma, kireçlenme, kombi tesisatında tıkanma kireçlenme, üç yollu vanada sorun meydana gelmiş olabilir. Servis ekiplerinin desteği gerekir.


F2 Arızası (Sıcak su sensör sorunu)

Çözümü:Kombi tesisatında dolaşan suyun sıcaklığını ölçen sensörde sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Sensör bağlantılarında kopma temassızlık olacağı gibi sensörün kendisi de arızalı olabilir. Kesin tanı ve onarım için servis desteği gereklidir.


F3 Arızası (Kalorifer sensör sorunu)

Çözümü: Kombi içindeki kalorifer sensöründe sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Sensör bağlantılarında temassızlık, kopma yada sensör borularında nemlenme olacağı gibi sensörün kendisi de arızalı olabilir. Kesin tanı ve onarım için servis ekiplerinin yerinde inceleme yapması önemlidir.


F4 Arızası (Kombide ateşleme sorunu)

Çözümü:Kullanıcı olarak yapacağınız ilk kontrol dairenize doğalgaz akışı olup olmadığına bakmaktır. Eğer daireye gaz geliyor ancak kombiye yetişmiyorsa gaz vanalarını kontrol edin. Kapalı vanaları açın daha sonra kombiye reset atarak bir süre bekleyin buna rağmen arıza durumu devam ediyorsa, kombinin iyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde yada ana kartında arıza meydana gelmiş olabilir. Servis ekiplerinden destek almanız en doğrusu olacaktır.


F5 Arızası (Kombi hava akış sistemi sorunu)

Çözümü: Kombide bu arıza kodu belirdiği zaman kombi ateşleme yapmaz ve çalışmaz. Kullanıcı olarak yapacağınız bir işlem yoktur. Kombi fanında yada ana kartında arıza meydana gelmiş olabilir. Servis ekipleri ile görüşmeniz en doğrusu olacaktır.


F6 Arızası (Harici sensör sorunu)

Çözümü: Kombinin dış hava koşullarına göre çalışmasını ayarlayan sensörde sorun olduğunu belirten arıza durumudur. Sensörün kendisi arızalı olacağı gibi sensör bağlantılarında kopma, temassızlık da olabilir. Servis ekiplerinin yerinde inceleme yapması gereklidir.


F7 Arızası (Fan geri besleme sorunu)

Çözümü: Bu arıza durumunda sorun fanın kendinde olacağı gibi ana kartta da olabilir. Kullanıcının yapacağı bir müdahale yoktur. Servis desteği almanız en uygunudur.


F8 Arızası (Fan dönüş hızı sabit değil)

Çözümü: Kombi fanının sağlıklı bir şekilde çalışmadığını ve fan dönüş devrinin dengesiz olduğunu belirten arıza durumudur. Kullanıcının yapacağı bir işlem yoktur. Parça değişimi yada tamiri gerekebilir.


F9 Arızası (Kombi fanı durmadan çalışıyor)

Çözümü:Kombi fanının verilen komutlara uymadığını ve durması gereken yerde çalışmaya devam ettiğini belirten arıza durumudur. Servis ekiplernin sorunu yerinde görmesi önemlidir.


CC Sorunu: Dış hava sensörünün devreye girdiğini yada devreye girmediğini ifade eder.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası