ragdoll kedi türkiye / ragdoll kedisi fiyatları

Ragdoll Kedi Türkiye

ragdoll kedi türkiye

Ragdoll ilanları

Akışa uyum sağlayabilecek büyük, sevecen bir kedi arıyorsanız, Ragdoll kedisinden başkasına bakmayın. Bu kediler, sevildiklerinde onlara adlarını vererek zevkle gevşiyorlar. Bu kedi ırkı, oradaki en büyük kedi ırkıdır, ancak bunun sizi korkutmasına izin vermeyin. Büyük mavi gözleri ve gürültülü, gırtlaktan mırıldanmaları, bu kedilerin sadece büyük yumuşaklar olduğunu bilmenizi sağlar. Bu kedi herkesin bildiği gibi sosyaldir, bu da onları bolca aktivite içeren hareketli evler için uygun hale getirir.


Ragdoll Kedi Bakımı

Ragdoll'un ipeksi tek bir ceketi vardır (yani altta bir kürk tabakası yoktur). Diğer orta tüylü kedi paltolarından daha düşük paspas olması amaçlanmıştır. Bununla birlikte, bu cins, matlaşmayı önlemeye yardımcı olmak için hala haftada en az iki kez fırçalama gerektirir.

Ragdolls ayrıca düzenli kulak temizliğine ihtiyaç duyar . Kedinin kulaklarına birkaç damla sıcak kedi kulak temizleyici damlatın, ardından kulağın dışına masaj yapın. Kedi arkadaşınızın bu tedavi sırasında sakin kalmasına yardımcı olmak için elinizde biraz et aromalı bebek maması veya diğer ekstra lezzetli kedi muameleleri isteyebilirsiniz. Yaklaşık beş dakika sonra, kedinizin kulaklarının içini temizlemek için bir pamuk kullanın.

Diğer tüm kediler gibi, Ragdolls da genellikle ayak tırnağı süslemelerine ihtiyaç duyar. Bir pedikürden sonra kedinizin muhtemelen pençelerini normalden daha fazla keskinleştirmek isteyeceğini unutmayın, bu yüzden iyi tırmalama direkleri sağladığınızdan emin olun !

Ragdolls aynı zamanda enerjik, sosyal kedilerdir. Asa oyuncakları veya diğer etkileşimli kedi oyuncakları kullanarak düzenli oyun sürelerine ihtiyaçları vardır . Çoğu, kedi bulmaca besleyicisinden beslenmekten de yararlanır . Kediniz için etrafta oyuncak bırakmayın, kalkıp onunla oynayın! Bu, kedinizin ağırlığını azaltmanıza, can sıkıntısının neden olduğu davranış endişelerinden kaçınmanıza ve aile içinde bağlar kurmanıza yardımcı olacaktır.

Yaygın Sağlık Sorunları

Tüm ırkların genetik sağlık sorunları potansiyeli vardır - melez hayvanlar bile genetik hastalıklara yakalanabilir! Seçtiğiniz cinsin neye yatkın olduğunu bilmek önemlidir, böylece bir yetiştiriciye uygun test hakkında soru sorabilirsiniz. Yavrularının sağlık testine veya sağlık garantilerine ihtiyaç duymadığında ısrar eden herhangi bir yetiştiriciden kaçının.

Birçok büyük cins kedi gibi, Ragdolls da kilo sorunlarına eğilimlidir. Kedinizi yapboz oyuncaklarından beslemek ve günlük mamasını porsiyonlara ayırmak, kedinizin zinde ve biçimli kalmasına yardımcı olabilir. Kedinize düzenli oyun oynamak da kilo yönetimi için önemlidir. İken “kabarık” şişman kediler sevimli olabilir , bunlar sağlıklı değil!

Safkan Ragdolls çok fazla genetik çeşitliliğe sahip değildir. Mesane taşlarına ve hipertrofik kardiyomiyopatiye karşı hassastırlar . Mesane taşları ağrılıdır ve kedi kum kutusu sorunlarına yol açabilir. Kedinizin mesane taşları ve diğer üriner enfeksiyonlardan kaçınmasına, bol miktarda tatlı su içmesini ve yüksek kaliteli yiyeceklerini beslemesini teşvik ederek yardımcı olabilirsiniz .

Hipertrofik kardiyomiyopatiden kaçınmak daha zordur çünkü genetiktir. HCM, kalp kasının kalınlaşmasına neden olan bir kalp hastalığıdır . Bir kardiyogram sorunu teşhis etmeye yardımcı olabilir, ancak ancak kedi HCM geliştirdikten sonra. Genetik test, yetiştiricilerin HCM ile kedileri yetiştirmekten kaçınmasına da yardımcı olabilir, ancak bu her zaman bir risktir.

Hayvanlar Alemi, Kedi ilanları

Evlat edinme için ücretsiz siyam kedileri    ()

Evlat edinme için ücretsiz siyam kedileri

Ücretsiz evlat edinme için 2 Siyam kedisi, hem erkek hem de dişi

Ücretsiz

Şehir : Merkez, Rize, Türkiye

Kedilerin dünyasında farklı cinsleri görmek ve incelemek nedense en hoşuma giden davranışlardan biridir. Yine böyle bir günde Rgdoll kedisi hakkında araştırma yaparak bilinmeyen yönlerini öğrendim ve sizinle paylaşmak istedim.

Ragdoll kedi cinsi, ’lı yıllarda Kaliforniya’da keşfedilen bir türdür. Kedinini kâşifi ise Anne Baker adında biridir. Kedi cinsi üzerinde aynı yılda deney fareleri kullanılmış ve kedinin diğer kedilerden farklı bir cins olduğu anlaşılmıştır. yılı boyunca süren bu deney sonucunda kedinin diğer kedilerden en büyük farkının daha sosyal ve sahibine daha düşkün olduğu olarak gözlemlenmiştir.

Kedilerin genelinde var olan durumların en başında oyun oynamayı sevmeleridir. Ancak Ragdoll kediler, diğer kedilere göre çok daha fazla oyun oynamayı seven kedi türleridir. Sahiplerini kapıda karşılamayı sevdikleri kadar aile içinde oyun oynamaktan da bir hayli zevk alırlar. Tabi bunun yanında bir de şımarıklıkları da yok değil. Mesela başarılı bir iş yaptıklarında kesinlikle ödüllendirilmek isterler yoksa sahiplerine yapmayacakları naz kalmaz.

Ragdoll kedi

Yumuşak ve tatlı bir ses tonuna sahip olan Ragdoll kediler, eğitim konusunda oldukça uysaldırlar ve çok çabuk kavrarlar, yukarıda da dediğim gibi eğer yaptıkları başarılı bir işi ödüllendirirseniz mesela kedi ödül maması ile ödüllendirirseniz kesinlikle çok daha başarılı olacaklarını görürsünüz. Doğaları gereği ödüllendirilmeyi seven kediler, çocuklarla da bir hayli iyi geçinirler.

Ragdoll kedi

Sağlık

Safkan kediler olarak kayıtlara geçen Ragdoll kediler, sağlık bakımından dikkat edilmesi gereken hayvanlardır. Birçok hastalığa yakalanabildikleri gibi en sık karşılaşılan hastalıkları kalp hastalıklarıdır. Sahiplerinin bu konuda dikkatli olmaları gerekiyor.

Ragdoll kedi

Bakımları

Kedilerin genelinde bakım en kolay şeydir. Kendi tüylerini temizledikleri için sahiplerine çok fazla iş düşmez. Ancak haftada iki defa kedinizin tüy bakımını yapmanız iyi gelecektir. Sağlık konusunda hassas olduklarını söylemiştim. Diş eti hastalıkları konusunda da dikkatli davranmanızda fayda vardır. Günlük ağız bakımı yapmanız en iyisidir ancak yapamazsanız bile mutlaka günde bir kontrol etmenizi öneririm ve kulak bakımlarına da dikkat etmeniz gerekiyor. Haftada bir bakım yapmanız sağlığı açısından en iyisi olacaktır.

Ragdoll kedi

Beslenme

Ragdoll kedilerin beslenmesi, diğer kediler kadar kolaydır. Kedi maması alırken cinsini belirtmenizde fayda vardır. Genel olarak diğer kediler kadar besin tüketen kediler, ıslak veya kuru mama tercihinde bulunabilirler. Bu durumu zamanla daha iyi anlayacaksınız.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir