kadın pöh eğitim süresi 2019 / Kadın Özel Harekat Polisi Alımı Başvuru Kılavuzu Yayımlandı - seafoodplus.info

Kadın Pöh Eğitim Süresi 2019

kadın pöh eğitim süresi 2019

POLİS ÖZEL HAREKAT

POLİS ÖZEL HAREKAT (PÖH) HAKKINDA MERAK EDİLENLER

 POLİS ÖZEL HAREKAT (PÖH) HAKKINDA MERAK EDİLENLERPolis Özel Harekât ya da bilinen kısa adıyla PÖH, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün; banka soygunu ve terör eylemlerine müdahale, rehine kurtarma gibi olağanüstü durumlar ve baskınlar için özel taktik ve silahlar kullanan bir özel harekat birimidir.

POLİS ÖZEL HAREKAT PÖH NE ZAMAN ALINACAK?

 
Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın Dönem POMEM (özel harekat polisi alımı) için ön başvuru işlemleri başladı.

     Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Dönem POMEM kapsamda PÖH olarak yetiştirilmek üzere lise mezunu veya dengi okul mezunları arasından veya Ön Lisans ve Lisans mezunları arasından yılında kişilik kadro ile polis alımı yapıldı.Peki yılında polis özel harekat alımı olacak mı? Detaylar haberimizde.


Nasıl Özel Harekâtçı olunur?

  
Özel Harekâtçılık gönüllülük esasına dayanır. Sivillerden seçilen Özel Harekat adayları altı aylık eğitime tabi tutulurlar. Bunun üç ayı temel polislik eğitimi, üç ayı da temel Özel Harekat eğitimi olarak verilir. Emniyet teşkilatında çalışan gönüllü polis memuru ya da komiser sınıfından, kıdeme müessir ceza ve olumsuz sicil almamış, müracaat tarihinde polis memurları için 28, komiser sınıfı için 31 yaşından büyük olmayan, spor ve bedeni geliştirme çalışmalarına yatkın olan, fiziki güce, soğukkanlılığa, hızlı reaksiyona sahip, azimli, dayanıklı olanlar içinden yapılan mülakatta başarılı olanlar Özel Harekat kursuna alınır. Bu kursu başarı ile bitiren personel Özel Harekat branşlı olarak kadrolara atanır.
 

Polislik Mülakatlarında Fiziki Yeterlilik Parkur Sınavı

Polis Alımlarında Adayların Fiziki Yeterliliklerini Ölçmek İçin Yapılan Spor Mülakatlarıdır. Halk Arasında Pomem Parkuru Pöh POLİS ÖZEL HAREKAT Parkuru Olarak Da Bilinmektedir. Son Yapılan Alımlarda Polis Özel Harekat (Pöh) Parkuru Diğer Polis Alımlarındaki Parkur Mülakatlarına Göre Daha Zordur.

Polis Özel Harekât (Pöh)Parkuru: Puan Ve Fiziki Yeterlilik İstasyonları Farklıdır. Toplam 9 İstasyondan Oluşur. Barfiks, Paralel Barda Yürüme, Denge Aletinden Geçiş Gibi Adayları Zorlayıcı Etaplardan Oluşmaktadır. Fakat dönem Polis Özel Harekat (Pöh) sadece bayanlardan alındığı için yeni parkurun pomem parkuru gibi olacağı tahmin edilmektedir.
En yakın polis özel harekat (pöh) hazırlık kursları için tıklayınız
 
Özel Harekâtçılar hangi eğitimlerden geçiyor?
 
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün göz bebeği konumundaki özel harekat polisleri 15 haftalık bir temel eğitim sürecinden geçiyor, adaylar bu 15 haftalık temel eğitim sona erdikten kısa bir süre sonra yetenekleri göz önüne alınarak çeşitli branşlarda uzmanlaştırılıyor.  
Bu alanlar kuleci, keskin nişancı vb oluyor.
Özel harekat polisi adayları az öncede belirttiğimiz gibi yeteneklerine göre 41 hizmet içi eğitimden geçiriliyor.
 Terör bölgelerinde görev alacak özel harekat polisleri bölgeye intikal ettirilmeden önce eğitim merkezinde 3 haftalık özel bir eğitime daha giriyor. Bu eğitimlerde adaylara bölge hakkında bilgi, canlı bomba saldırılarına karşı önlem, teröristlerin sık kullandığı pusu gibi saldırı tekniklerine karşı eğitim veriliyor.
Özel Harekat kursiyerleri uçak, araç, gemi, metro, tren gibi her türlü kapalı alanda rehin alınan kişi veya kişileri kurtarma, yüksek tehdit altında bulunan devlet büyüklerinin güvenliğini sağlama, havalimanlarında operasyon gerektiren olaylara müdahale etme gibi eğitimlerden geçiyor. Ayrıca, keskin nişancılık eğitimi, bomba düzeneği imhası, arazide mevzi çatışma ve muharebe, mahal operasyonları, sokak geçişleri, yol aramaları ve ev aramaları eğitimleri, patlayıcı maddeyi bulma ve imha etme eğitimleri, bir bölgeden başka bir bölgeye geçiş (intikal), gözetleme, keşif, pusu, baskın, pusudan kurtulma, yön bulma, harita okuma, üs bölgesi oluşturma, mevzi oluşturma ve arazide konuşlanma eğitimleri de alınıyor.
15 haftalık temel eğitim sonunda başarılı olan özel harekât polis adayları görev yerleri belirlenir.

ve yılında Özel Harekat alımı olacakmı?
ve Yılı için Polis Akademisinden ve İçişleri bakanlığından Özel harekat alımı ile ilgili herhangi bir duyuru daha yapılmadı.Gelişmeleri an be an takip etmekteyiz.

PÖH Zorunlu Görev Yerleri ve Süreleri 

- Polis Özel Harekat (pöh) Adıyaman ve ilçeleri, görev süresi 5 yıl,
- Polis Özel Harekat (pöh) Ağrı ve ilçeleri, görev süresi 4 yıl,
- Polis Özel Harekat (pöh) Ardahan ve ilçeleri, görev süresi 5 yıl,
- Polis Özel Harekat (pöh) Artvin ve ilçeleri, görev süresi 6 yıl,
- Polis Özel Harekat (pöh) Bayburt ve ilçeleri, görev süresi 6 yıl,
- Polis Özel Harekat (pöh) Batman ve ilçeleri, görev süresi 4 yıl,
-Polis Özel Harekat (pöh) Bitlis ve ilçeleri, görev süresi 4 yıl,
- Polis Özel Harekat (pöh) Diyarbakır ve ilçeleri, görev süresi 4 yıl,
- Polis Özel Harekat (pöh) Elazığ ve ilçeleri, görev süresi 6 yıl,
- Polis Özel Harekat (pöh) Erzincan ve ilçeleri, görev süresi 6 yıl,
- Polis Özel Harekat (pöh) Erzurum ve ilçeleri, görev süresi 6 yıl,
- Polis Özel Harekat (pöh) Gümüşhane ve ilçeleri, görev süresi 6 yıl,
- Polis Özel Harekat (pöh) Hakkari ve ilçeleri, görev süresi 3 yıl,
- Polis Özel Harekat (pöh) Kars ve ilçeleri, görev süresi 6 yıl,
- Polis Özel Harekat (pöh) Mardin ve ilçeleri, görev süresi 5 yıl,
- Polis Özel Harekat (pöh) Muş ve ilçeleri, görev süresi 4 yıl,
- Polis Özel Harekat (pöh) Siirt ve ilçeleri, görev süresi 4 yıl,
- Polis Özel Harekat (pöh)  Şırnak ve ilçeleri, görev süresi 3 yıl,
- Polis Özel Harekat (pöh) Tunceli ve ilçeleri, görev süresi 3 yıl,
- Polis Özel Harekat (pöh) Van ve ilçeleri, görev süresi, 4 yıl. 
 

 

POMEM PÖH PMYO polis alımları ne zaman?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Polis Akademisi Başkanlığı (PAB) tarafından düzenlenen Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM),  Polis Özel Harekat (PÖH) ve Polis Meslek Yükseokulu (PMYO) polis alımları ile ilgili ayrıntıları bu haberimizde derledik. Henüz yılı için POMEM PÖH PMYO polis alımları ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak yapılacak yeni açıklamalarla birlikte POMEM PÖH PMYO polis alımları yılı başvuru tarihleri ve şartları ile ilgili detayları bu haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

'DA PÖH ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde PÖH alımı yapılacak. çişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini devam ettiren Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) açık olduğu tespit edilen kadrolar için polis alımları gerçekleştirmektedir. Polis alımı ilanları Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından hazırlanmakta, Devlet Personel Başkanlığı tarafından planlanmakta, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın onayından sonra Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden duyurulmaktadır.

10 BİN PÖH İHTİYACI VAR

PÖH (Polis Özel Harekat) alımları ile ilgili bir çok kaynaktan bir çok söylem ve haber görmüş olabilirsiniz. Fakat bu haberler gerçeği yansıtmıyor. yılında PÖH alımları yapılıp yapılmayacağı maalesef belirsizliğini koruyor. Adaylar tarafından PÖH alımı bekliyor.

Adaylar alımların lise mezuniyetine göre yapılmasını talep ediyor. Ancak böyle bir personel alımı PÖH tarihinde ilk kez yapılmıştı ve devamında yapılmayacağı tahmin ediliyor. dönemde de PÖH alımların olmayacağı ve meslek içinden alımların gerçekleştirileceği de iddialar arasında yer alıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan PÖH ihtiyacı 10 bin olarak belirtilmişti.

YAŞ ŞARTI

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olanlar Polis Özel Harekat başvurusunda bulunabilirler.

PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.

PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.

ADAYLARDA ARANILACAK NİTELİKLER

Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM'lere başvuru yapacak adaylardan,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık ve sonrasında doğanlar),

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

'DA POMEM ALIMLARI NE ZAMAN?

POMEM başvuruları ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı, binlerce polis adayı tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Hayallerindeki mesleği icra edebilmek için polis alımını bekleyen adaylar, başvuru sürecine ilişkin bir bilgi var mı merak ediyor.

Dönem POMEM polis alımları için sınav tarihi ve başvuru zamanı merak ediliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından polis adayları yapılacak olan açıklamaları bekliyor.

TARİH BELLİ OLDU MU?

Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyacı olan erkek, kadın polis memuru adayı öğrenci alımı için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan polis alımları hakkındaki araştırmalar devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde görev almak isteyen gençler merakla ' Dönem POMEM sınavı ne zaman?' sorusuna yanıt arıyor.

Hayallerindeki mesleği icra edebilmek adına polislik başvurusu yapmak isteyen bireylerin merakla beklediği süreç hakkında henüz bir açıklama yok ancak, Dönem POMEM başvurularının Döneme dair sürecin bitmesinin ardından başlayacağı tahmin ediliyor. Dönem POMEM polis alımları hakkında resmi bir açıklama yapıldığı takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

'DA PMYO ASKERİ ÖĞRENCİ ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada, Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) bünyesine 2 bin polis memuru alımı yapılacağı belirtildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan duyuruda, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı PMYO'lara eğitim - öğretim dönemi için 2 bin erkek, kadın olmak üzere toplam 2 bin öğrenci alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Söz konusu ilana başvuru yapacak polis memuru adaylarından;

-  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Önlisans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir, (Yabancı Ülkeden alınan önlisans, lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)

-  KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için veya yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (70,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

- Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin  

- bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukları için veya yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az  (48,00), yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (56,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

- 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak, (31 Aralık ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)

- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

-  Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

- Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

- Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,

- Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

- Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak, (sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday kendi el yazısı ile durumunu belirtecektir.)

- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

- Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

- Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

- Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak.

BOY VE KİLO ŞARTI NEDİR?

Liselerden Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu Ön Lisans programına alınacak öğrencilerin boyları en az erkeklerde cm, kadınlarda cm olacaktır

Liselerden Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu Ön lisans programına alınacak öğrencilerin; herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi (dahil) ile (dahil) arasında olanlar öğrenciliğe kabul edilir.

TOPLAMDA KAÇ POLİS ALINACAK?

PMYO'lara her yıl ortalama 'si bayan, 'si erkek olmak üzere toplamda polis alımı yapılmaktadır.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan duyuru ile de lise mezunları için polis alımı yapılacağı belirtilmişti. Ancak alımların ne zaman yapılacağına dair resmi bir açıklama gelmedi. Açıklamaya göre, 2 bin Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO polis öğrencisi alımı üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ile yapılması bekleniyordu. Sonuçların açıklanması ile Polis Akademisi Başkanlığı öğrencilerin sıralamalarını tespit etmektedir. Sıralamalar tespit edilmesinin ardından Polis Akademisi Başkanlığınca baraj puanının belirlenmesi ve baraj puanını aşan öğrencilerin PMYO için alım yapılacak olan 2 bin polis alımı ilanına başvuru yapması ön görülmektedir. Söz konusu alımlar hakkında gelişme olduğunda bilgi vereceğiz.

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden yapılan yazılı açıklamaya göre detaylar önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Bunun yanında sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar Akademinin internet sitesinden ilan edilecek. Öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderleri, Emniyet Genel Müdürlüğünce karşılanacak. Eğitim sonunda başarılı olanlar polis memuru olarak göreve başlayacak. Ön başvurular, Polis Akademisi Başkanlığının "seafoodplus.info" internet sitesinden online yapılacak.

POMEM NEDİR?

POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi), Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere meslek eğitimi veren eğitim öğretim kurumlarıdır. 4 yıllık fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olanlara yapılan sınavlarda başarılı olan adaylara, 6 aydan az olmamak üzere eğitim verilir.

Polis memuru olarak yetişeceğiniz bu kurumdan mezun olduğunuz zaman ise ön lisans ile eşdeğer diplomaya sahip olacaksınız. Yüksekokul kapsamında olduğundan dolayı ön lisans mezunu statüsüne kavuşuyorsunuz aynı zamanda da polis olmak için sınava girmeye hak kazanıyorsunuz. Bu eğitim sonrasında girdiğiniz sınavda ise başarılı olduğunuz takdirde rütbeli olarak polislik mesleğine başlayabiliyorsunuz.

Okul içerisindeyken disiplini elden bırakmamanız gerekiyor. Diğer üniversiteler gibi güz ve bahar dönemleri oluyor. Fark olarak ise yatılı  okuyorsunuz. Burada her zaman kalktığınızda erkek öğrenciler için tıraş olma zorunluluğu, tüm öğrenciler için erken kalkıp spor ve kahvaltı yapma zorunluluğu bulunuyor. Bu nedenlerden dolayı sıkı disiplin uygulanmaktadır. Uymayanlara ise ceza verilmektedir.

PÖH NEDİR?

Polislik mesleğini yapmak, emniyet teşkilatının bir mensubu olmak binlerce gencin hayalidir. Bu durumun nedenleri arasında ülke, vatan sevgisi, ülke savunmasına katkı verme isteği, polis üniforması giyme isteği ve ülkemiz şartlarına göre nispeten yüksek olan maddi imkânları bulunmaktadır. Emniyet teşkilatı birkaç alt birimden oluşmaktadır ve bu alt birimlerden birisi de özel harekât dairesidir. Son yıllarda yaptığı operasyonlarla halkımızın güvenini kazanan polis özel harekât dairesinin mensubu olmak için binlerce genç çaba göstermektedir.

Polis özel harekât dairesi memurları çok zor şartlarda görevlerini icra ettiklerinden bu dairenin mensubu olmanın birinci şartı gönüllülük olmalıdır. Bu şartın yanında ‘’Özel harekât mensubu olmanın şartları nelerdir, bu dairede görev yapabilmek için gerekli başvurular nasıl yapılır?’’ gibi sorulara cevap aramaya çalışacağız. Özel harekât polisi olmak isteyen kişinin izleyebileceği 3 yol vardır.

Polis Meslek Yüksek Okulunda Okurken Özel Harekât Polisi Olma

Kişi polis meslek yüksek okulunda okurken özel harekât polisi olmak isterse Özel Harekat Daire Başkanlığından gelen heyetin değerlendirmesinden başarılı olmak zorundadır. Bu heyet adayın fiziki yeterliliğini ölçer ve adayla sözlü mülakat yapar. Başarılı olan aday polis meslek yüksekokulundan mezun olduktan sonra özel harekât kursuna davet edilir. Bu kurstaki eğitimde de başarılı olan aday özel harekat polisi olarak çalışmaya hak kazanır.  

Emniyet Teşkilatı Mensubu iken Geçiş Yaparak Özel Harekât Polisi Olma

 Emniyet teşkilatında hâlihazırda görev yapan polisler içerisinde 28 yaşından büyük olmayanlar isterlerse özel harekât polisi olmak için başvurabilirler. Bu başvuru sonucunda adaylar Ankara Özel Harekât Dairesi tarafından fiziki yeterlilik testine tabi tutulur ve sözlü mülakata alınırlar. Başarılı olan adaylar özel harekât kursuna katılmaya hak kazanırlar. Kursun bitiminde adaylar mesleklerine özel harekât polisi olarak devam ederler.

Polis Meslek Eğitim Merkezleri  (POMEM) Polis Özel Harekât Seçmeleri

Polis Eğitim Merkezlerinde de özel harekat polisleri yetiştirilebilmektedir. Buraya başvuru yapmak isteyen adayın en az lise mezunu olmuş olması askerliğini yapmış olması ve kişinin askerliğinin bitim tarihinden 3 yıl geçmemiş olması gerekmektedir. Adaylar seçmelerden başarılı olmaları halinde 6 ay sürecek özel harekat kursuna katılmakta ve kurs bitiminde özel harekat polisi olmaya hak kazanmaktadırlar.

Polis Özel Harekat Maaşları Ne Kadardır?

Özel Harekât polislerinin maaşları görev yerlerine göre farklılık gösterebilmektedir. Bunun sebebi kişinin görev bölgesine bağlı olarak aldığı görev tazminatıdır. Batı illerimizde görev yapan bir emniyet mensubunun görev tazminatı 50 lira iken doğu illerimizde görev yapan bir emniyet mensubunun görev tazminatı lira, bir özel harekat mensubunun görev tazminatı lira olabilmektedir. Bu bilgilere göre bir  polis özel harekat personelinin maaşının ila Türk Lirası olduğu söylenebilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir