elektrik borcu olanlara müjde 2019 / Elektrik zamlarının arkasında kim var?

Elektrik Borcu Olanlara Müjde 2019

elektrik borcu olanlara müjde 2019

Cumhurbaşkanı Erdoğan&#;dan kredi kartı borcu olanlara müjde!

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşa müjde üstüne müjde verdi. Erdoğan, &#;Düzenli sosyal yardım alan vatandaşlarımızın aylık kw saat elektrik tüketimlerini biz üstleniyoruz. Bir diğer müjdemiz kredi kartını ödemekte zorlanan vatandaşlarımızadır. Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşlarımızın borçları tek bir çatı altında toplanacak.&#; dedi.

Erdoğan&#;ın konuşmalarından satır başları:

2,5 MİLYON ÜZERİNDE HANENİN FATURASINI DEVLET KARŞILAYACAK

Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın aylık kw/saat elektrik tüketimini devlet olarak biz üstleniyoruz. Bu kapsamda 2,5 milyon üzeri hanede 80 liralık elektrik faturasını devlet karşılayacak.

VATANDAŞLARIN BORCU TEK BİR ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşlarımıza mevcut borçlarını daha kolay ödeyebilmesi için bir imkan sağlıyoruz. Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme güçlüğü çeken vatandaşların borcu tek bir çatı altında toplanacak, Ziraat&#;ten alacağı kredi ile bu borcu kapatacak, aylık gelirine uygun bir şekilde bu borcu ödeyecek.

HALKBANK, 22 MİLYAR LİRALIK KREDİ KULLANDIRACAK

Halkbank, esnaf ve sanatkarların işletme giderlerini karşılamak üzere 22 milyar liralık kredi kullandıracak. Bütün kurlara ilgili oyunlara rağmen, dengelenme sürecini yansıtmak için 10 milyarlık tutarını ilk çeyrekte kullandırma kararı aldık. Detayları yarın Halkbank tarafından paylaşılacak.

3 PUAN DESTEĞİNİ 5 PUANA ÇIKARIYORUZ

Sigorta prim teşviki uygulaması kapsamında ve üzerinde çalışanlar için 3 puan desteğini 5 puana çıkarıyoruz. sigortalı çalıştıranlar için de 5 puan uygulamasını aynen devam ettiriyoruz.

İlgili

11 ilin fatura borçları silindi! Karar Resmi Gazete’de

6 Şubat tarihinde meydana gelen yıkıcı depremlerin yaraları hızla sarılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Kararı ile ilan edilen OHAL kapsamında afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde, konutu ve/veya işyeri yıkılan, acil yıkılacak olan, ağır veya orta hasarlı hale gelen elektrik ve/veya doğal gaz abonelerinin ödenmemiş fatura borçlarının silinmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

KARAR YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Elektrik ve doğal gaz faturaları ile ilgili alınan yeni karara göre, afet bölgesi olarak kabul edilen 11 ilde tüm borçlar silindi. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KARARDAN

6/2/ tarihinde meydana gelen depremler dolayısıyla sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile ilan edilen olağanüstü hal kapsamında genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde, konutu ve/veya işyeri yıkılan, acil yıkılacak olan, ağır veya orta hasarlı hale gelen elektrik ve/veya doğal gaz abonelerinin;

6/2/ tarihine kadar tahakkuk etmiş ancak tahsil edilememiş tüketim tutarları ile son okuma tarihinden 6/2/ tarihine kadarki döneme ait tüketimler için tahakkuk ettirilecek tüketim tutarları ve bu abonelerin varsa daha önceki dönemlere ilişkin ödenmemiş fatura tutarları ile bunların ferîlerinin, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin özelleştirilmesi öncesindeki dönemden kalan ve özelleştirme işlemleri esnasında Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin alacağı olarak devredilen elektrik tüketim tutarlarının terkin edilmesini kapsar.

Bu Tebliğ, yasal olmayan yollarla tüketilen elektrik ve doğal gaz tüketimlerini kapsamaz.

Kamu tüzel kişiliğini haiz aboneler ile genel aydınlatma aboneleri bu Tebliğin kapsamı dışındadır.

ÖDENMİŞ OLAN FATURALAR

6 Şubat tarihi öncesine ait olup da 6 Şubat tarihi sonrasında ilgililerince tutarı ödenmiş olan faturalar silinemeyecek ve bu faturalar için hak talebinde bulunulamayacak. Ancak yapılmış olan bu tür ödemeler, bu Tebliğin yayımı tarihi öncesinde şirketlerce ilgilisine iade edilmiş ise, söz konusu faturalar terkin kapsamında değerlendirilecek. Bu Tebliğin yayımı tarihi öncesinde ödenmiş faturalar için, terkinden faydalanmak üzere iade talebinde bulunulamaz. Talepte bulunulması halinde bu talepler işleme alınmaz.

DENETİM VE HAKSIZ ÖDEMELERİN GERİ ALINMASI

EPDK gerekmesi durumunda, şirketler tarafından terkin edilmesi talep edilen faturalardaki tüketim miktarı ve bedellerinin gerçek durumu gösterip göstermediğine ve bu Tebliğ kapsamındaki uygulamalardan yararlanmak üzere düzenlenen belgelerin veya verilen bilgilerin yanlış, eksik veya yanıltıcı olarak verilip verilmediğine ilişkin, ilgili şirketler nezdinde gerekli kontrolleri ve denetimleri yapabilir.

Yapılan kontrol ve denetimlerde şirketlere olması gerekenden fazla veya haksız ödeme yapıldığının tespit edilmesi halinde, fazla veya haksız ödenen tutar, ödenmesi gereken asıl tutar, hatanın neden kaynaklandığı EPDK tarafından Bakanlığa bildirilir.

Bildirilen fazla veya haksız ödeme tutarı, ödemenin yapıldığı tarih ile geri alındığı tarih arasında geçen süreye 21/7/ tarihli ve sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesine göre belirlenen gecikme zammı oranı dikkate alınarak hesaplanan tutar da dahil edilmek suretiyle, ilgili şirketlerden 30 gün içinde geri alınır. Bu süre içerisinde geri ödeme gerçekleştirilmezse alacak, ilgili şirketin mükellefi bulunduğu vergi dairesine bildirilir ve vergi dairesince takip ve tahsilatı gerçekleştirilir.

 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, elektrik, su ve emlak vergisi borçlarının da yeniden yapılandırılacağını söyledi.

Vergi prim borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili çalışmalar devam ederken, düzenleme paketi de genişliyor.  Bakan Babacan, elektrik, su ve emlak vergisi borçlarının da yeniden yapılandırma kapsamına alınacağını söyledi. Babacan şunları söyledi:

"Türkiye ekonomisindeki güven arttığı sürece paramızın itibarı da dünyada artıyor. ‘TL değerli‘ deniyor ama dolar ve Euro gibi büyük para birimlerinin her türlü para birimine göre değer kaybı söz konusu. Bizden çok daha fazla parası değerlenen ülkeler var. G20 öncesinde beklentiler çok yüksek değildi. Ama sonuçta beklentinin üzerinde bir konsensus oluştu. Kurun değeri sadece rezerv miktarıyla alakalı değil, çok sayıda faktör var. ‘Doğru kur nedir‘ diye Nobel ödülü almış işin bilimini kavramış olan 50 ekonomiste sorun, hepsi ayrı cevap verecektir. Rezervlerle kur çok da etkilenmeyebiliyor. Serbest piyasa mekanizmasına güveniyoruz. Rezervle ilgili alımlar bir miktar etkiler ama asıl ekonominin dinamikleri önemli. Biz Merkez Bankası‘nın rezervlerinin artması gerektiğini söylüyoruz ama bunu daha çok döviz alsın TL‘nin değeri düşsün diye söylemiyoruz. Öncelik güven ve istikrar. Türkiye bugüne kadar doğruları yaptı."

BİRİLERİNİN KOLTUKTAN KALMASI GEREKİYOR

"IMF‘nin yönetim yapısında 2. Dünya Savaşı‘nın galibi ülkelerin ağırlığı var. O günkü güç dengesi öyleymiş. 10 ülkelik bir gruptayız masada bizim adımıza Belçika oturuyor. IMF‘de bizim hissemiz ilk başa göre iki kata yakın artıyor. Hisse yapısı değişiyor, kotalar değişiyor. Biz bunu IMF Başkanı ile görüştük. Birilerinin de o koltuktan kalkması gerekiyor. IMF‘de en çok hissesi olan ABD‘liler. Kore‘de gelişmiş Avrupa ülkelerinden ikisi İcra Kurulu‘ndaki koltuktan kalkması kabul etti. Ama hangi iki ülke olduğu belli değil. Avrupalılar kendi arasında kimin kalkacağına karar verecek. IMF hep ekonomisi bozulan ülkelere para veren bir kurum olarak çalışıyordu. Artık yeni IMF gelişmiş ülkelerin durumuyla ilgili de rapor hazırlayacak."

CARİ AÇIKTA TEHLİKE ÇANLARI ÇALARSA

"Cari denge G20‘nin önemli maddelerinden biriydi. Enerji konusunda bizim dışarıya bağımlılığımız uzun süre devam edecek. Bu da bizim cari açığımızı doğrudan etkileyecek. Türkiye büyüyen ve yatırım yapan bir ülke. Yatırım ürünleri ithalatında çok ciddi artış var. Kur ağırlıklı olarak tüketim ürünlerinin ithalatını etkileyen bir unsur. Cari açık tehlike çanları çalacak noktaya gelirse o noktada TL‘nin değeriyle ilgili bir erozyon başlar. Türkiye‘ye ciddi miktarda portföy yatırımı geliyor. Serbest kur rejimi bizi pek çok şoka karşı koruyucu en önemli mekanizma."

ÖZELLEŞTİRME GELİRİ MİLYAR DOLARDA KALIR

"Özelleştirmede oldukça başarılı olduk. Bütün bu çalışmalarda kesin takvimler ortaya koymak güç oluyor. Bir adım atılıyor, bir yerden mahkeme kararı geliyor. Özelleştirmedeki dizaynda farklı unsurlar çıkıyor. Bu yıl özelleştirme geliri milyar dolarda kalacak. Köprü-otoyol özelleştirmeleri mümkün olduğunca erken olsun isteriz. 2B hassas bir konu. Biz bunu en kısa zamanda tamamlayıp Meclis‘e sunmayı istiyoruz. Çalışma belli bir noktaya geldi, daha fazla uzayacağını zannetmiyorum. Bugün atacağımız adımların adil olması gerekiyor. Hassas karmaşık bir mesele. Seçimden sonraya bırakmamayı düşünüyoruz."

AKARYAKIT VE GAZA ZAM YOK

"Elektrik, doğalgaz fiyatları sanayimizin de rekabet gücü açısından çok önemli girdi kalemleri. Maliyet fiyatlarında anormal değişiklik olmazsa akaryakıt ve doğalgaza zam yapmayı düşünmüyoruz. yılı bütçesini buna göre hazırladık. Vergi ve sigorta primi borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak bugün Başbakan Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapacağız. Buna ilişkin düzenlemeyi en geç Kasım ayında tamamlamayı hedefliyoruz. Elektrik, su ve emlak vergisi borçları da yeniden yapılandırılacak. Düzenlemenin kapsamını vatandaş açısından geniş tutmak istiyoruz. Mali kural kenarda bekliyor. Çok da yazıldı, çizildi. bütçesine bakınca mali kural olsaydı da daha farklı bir bütçe olmayacaktı."

(Radikal; )

PAGEV BAŞKANI EROĞLU’NDAN POŞET ÜRETİCİLERİNE MÜJDE

“Kredi borcu olan plastik poşet üreticilerine 
Eximbank’tan yapılandırma geliyor”

Plastik sektörünün birleştirici gücü PAGEV, üyelerini ve sektör temsilcilerini İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde bir araya getirdi. Gebze ve Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri öğrencilerinin mezuniyet töreninin de yapıldığı iftara PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu’nun konuşmasında yer verdiği Eximbank’tan yapılandırma müjdesi damga vurdu. Eroğlu, Eximbank’ın plastik poşet üreticilerinin borçlarını yapılandıracağını belirtti. Böylece yılın başından bu yana PAGEV’in ücretli plastik poşet uygulaması ile ilgili gündeme getirdiği bir sorun çözüme kavuştu.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), sektör temsilcilerini İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde ağırladı. Türkiye’nin en hızlı büyüyen sektörlerinden Türkiye plastik sektörü, iftar gecesinde Gebze ve Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri öğrencilerinin mezuniyet heyecanına da tanık oldu. PAGEV’in ev sahipliğinde organize edilen geceye; İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın yanı sıra kimya, plastik ve geri dönüşüm sektörünün önemli aktörleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve sektöre destek veren çeşitli kurum ve kuruluşlardan pek çok davetli katıldı. 

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar buluşmasında konuşan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, ücretli poşet uygulamasındaki yanlış uygulamaların plastik poşet üreticilerine büyük mağduriyet yaşattığını belirterek “Bugün yaklaşık 2 bin firmamız plastik poşet üreterek ülke ekonomimize katkı sağlıyor. Ancak yılbaşında uygulamaya konan ve usul ve esas bakımından pek çok eksiklikler barındıran ücretli plastik poşet uygulaması ile bu firmalarımız çok zor durumda kaldı. Üreticilerimiz poşetin ücretli olmasına hiçbir zaman karşı olmadılar sadece adil bir uygulama istediler. Bu noktada AB mevzuatı ile uyumlu bir uygulama talebimiz vardı. PAGEV olarak firmalarımızın sesi oluyor ve haklı taleplerini her platformda dile getirerek gerekli düzenlemelerin yapılması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar ilgili 8 Bakanımız ile birebir görüşerek mevzuattaki eksikleri ve çözüm önerilerimizi kendilerine sunduk. Sektörler ile ilgili kararlar alınırken etki analizi çok iyi yapılarak kararlar alınmasında büyük fayda var. Mevzuatlar hazırlanırken sürece sektör temsilcileri de dahil edilerek etraflıca istişare edilmesi şart. Aksi takdirde üretime ve sanayiye çok ciddi zararlar veriyor. Hatta ne yazık ki insana dair kötü sonuçlar doğabiliyor. Maalesef geçtiğimiz günlerde zor durumda kalan bir plastik poşet üreticimizin hayatına son verdiği haberini üzülerek aldık. İşte böyle üzücü sonuçlar ile karşılaşmamak için atılan adımların çok iyi hesaplanması gerekiyor. Bu kanun yapılırken üreticilerimiz mağdur edildi, uygulamadan haberi olmayan firmalarımız çeşitli borçların altına girdi. Hatta öyle ki Ekonomi Bakanlığımız bile kanunun değişmesinden bir ay önce poşet üreticilerine teşvik veriyordu. Maalesef tüketiciden alınan 25 kuruşun 10 kuruşunu alan marketler bu sürecin arkasındaki büyük lobiyi oluşturdular. PAGEV olarak daha yılında planlanan bu süreci erteletmiştik. Ancak ’da bunu tekrar uygulatmayı başardılar. Sonuç olarak üretici firmalarımızın çoğunun bankalara ciddi borçları var. PAGEV olarak bu konuda yoğun çalışmalarımız oldu. Hükümet nezdinde ve Bankalar Birliği nezdinde vergi borçlarının ve bankalara olan kredi borçlarının yapılandırılmasını talep ettik. Bu çalışmalarımızın anlamlı sonuçlarından birini 10 Mayıs Cuma günü aldık. Eximbank’tan bize gelen yazıda plastik poşet üreticilerimizden kredi borçları olanların borçlarının yapılandırılması konusunun kabul edildiği müjdesi yer alıyordu. Dolayısıyla bu tarz borcu olan firmalarımız direkt Eximbank ile görüşerek yapılandırma talep edebilir. Sesimizi duyan ve sektörümüze destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Mevzuat ile ilgili diğer haklı taleplerimiz için de mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Sayfa başına dön

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası