2017 dgs kaç kişi yerleşti / Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

2017 Dgs Kaç Kişi Yerleşti

2017 dgs kaç kişi yerleşti

B) ÖZEL DURUMUNU GEÇ BEYAN EDEN ÖĞRENCİLERİN MATERYAL/ÖĞRENİM ÜCRETİ İNDİRİM VE İADE İŞLEMLERİ


“ Eğitim Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair” alınan Bakanlar Kurulu Kararı’nın 1. maddesinin 4. ve 5. bendi gereği; özel gereksinimini beyan eden öğrenci beyan ettiği tarihte bulunulan eğitim öğretim yılına ait ücret iadesi yapılır.

Bu kapsamda başvuruda bulunan öğrencilerin materyal/öğrenim ücreti iade süreci üniversite kayıt işlemleri tamamlandıktan ve fakültemiz yönetim kurulu tarafından onaylandıktan sonra başlatılacaktır.



İade işlemleri için gerekli evraklar;


description Islak imzalı dilekçe (Öğrencinin adına kayıtlı banka hesabının; Ä°ban Numarası, Şube Adı, Şube Kodu, Banka Adı, Adres, Telefon bilgileri eksiksiz doldurulacaktır).

description Ä°ade istenilen dönemlerin banka dekont asılları

Not 1: İade işlemleri için ATM çıktısı kabul edilmeyecektir. İnternet üzerinden ödeme yapan öğrenciler bankalarından alacakları ekstrelerini kaşeli ve imzalı olarak iletmeleri durumunda iade başvurusu kabul edilecektir.


 Ä°ade Ä°ÅŸlemleri için Kullanılacak Dilekçe ÖrneÄŸini Ä°ndirmek İçin Tıklayınız.


* Öğrencilerden Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının Maddesi 4. ve 5. Bendi gereği Fakültemiz Açıköğretim programlarında kayıtlı veya yeni kayıt yaptıran (Sağlık Alanında Lisans tamamlama hariç); engelli, gazi, şehit/gazi yakını (eş ve çocukları) öğrencilerden program süresi ve kayıtlı olunan program sayısı sınırlaması olmaksızın öğrenci katkı payı alınmaz.
İlgili maddeyi “Resmi Gazete’de” görmek için tıklayınız.

** YÖK’ün 21/08/ tarihli sayılı yazısına ve 13/07/ tarihli duyurusuna istinaden Sağlık Alanında Lisans tamamlama programına kayıt yaptıran öğrencilerden katkı payı alınır.(md. 6)

DGS tercih sonuçları belli oldu! ÖSYM DGS yerleştirme sonuçlarını funduszeue.info adresinden duyurdu! ÖSYM giriş sayfası sonuç sorgulama

ÖSYM DGS tercih sonuçlarını açıkladı. ÖSYM DGS tercih sonuçlarını funduszeue.info adresinden duyurdu. Haberimizden DGS yerleştirme sonuçlarını sorgulayabilir ve ÖSYM sonuç sayfası olan funduszeue.info adresine ulaşabılirsiniz. ÖSYM giriş sayfası ve DGS yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı

Yayınlanma: - 02 Ekim Güncellenme:

 DGS tercih sonuçları belli oldu! ÖSYM DGS yerleştirme sonuçlarını funduszeue.info adresinden duyurdu! ÖSYM giriş sayfası sonuç sorgulama

Heyecanla beklenen DGS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Lisans programlarına yerleşmek için bekleyen adaylara müjdeli haber ÖSYM’den geldi. Beklenen DGS yerleştirme sonuçları funduszeue.info adresi ile erişimi sunuldu. Ön lisans programlarından lisans programlarına geçmek isteyen adayla Dikey Geçis Sınavına (DGS ) katılmıştı. İşte ÖSYM sonuç sayfası ve DGS tercih sonuçları sorgulama sayfası…

DGS SONUÇLARI funduszeue.info ADRESİNDEN ÖĞRENİLECEK

DGS sınav sonuçları açıklanıyor, DGS sınav sonuçları ÖSYM aday işlemleri üzerinden açıklanacak, aday işlemleri sistemine girmek için TC kimlik numaranızın yanında aday şifreniz de gerekmekte. Aday şifresi sınava başvuru yaptığınızda sisteme giriş yaptığınız şifreyle aynı şifredir, bu şifreyi unuttuğunuz takdirde farklı yöntemlerle tekrar şifre edinebilirsiniz.

DGS TERCİH SONUCU ÖĞREN

DGS, ÖSYM tarafından yapılan ve eğitimine 4 yıllık bir lisans programında devam etmek isteyen meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin girebildiği yılından bu yana yapılan bir sınavdır. ÖSYM’nin hazırladığı tüm sınavlarda olduğu gibi DGS sınavı da ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemi üzerinden açıklanacak. DGS sonuçlarına adaylar funduszeue.info sitesi üzerinden erişecek. Sonuçları sorgulamak için TC kimlik numaralarını ve aday işlemleri sistemi şifrelerini girmeleri gerekecek.

Kyk burs başvuruları ne zaman başlıyor? İşte burs veren kurumlar!İlginizi ÇekebilirKyk burs başvuruları ne zaman başlıyor? İşte burs veren kurumlar!

ÖSYME DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI DUYURUSU

DGS sonuçlarına göre; tercih yapan adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, 02 Ekim tarihinde saat 'dan itibaren funduszeue.info adresli ÖSYM'nin resmi internet sayfasından açıklanacaktır.  Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, ÖSYM tarafından elektronik ortamda YÖK'e iletilecektir.

dgs-tercih-sonuclari-osym

DGS KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

Dikey Geçiş kapsamında mezuniyet alanlarına göre, Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin 5. yarıyılına doğrudan veya 5. yarıyılına fark dersler alarak kayıt yaptırabilecek adayların kayıtları “İnternet Başvuru” ve “AÖF Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirilecektir.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

PUANI YÜKSEK OLANA ÖNCELİK

DGS puanları ve tercihleriyle tercihleriyle yükseköğretim programları kontenjan ve koşullan göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacak. Aynı programı tercih etmiş olan adayların DGS puanlannm eşit olması durumunda, daha büyük ağırlıkla katılan standart puanı yüksek olana (eşit ağırlıklı DGS puanında sayısal standart puanı yüksek olan), eşitlik yine sürdüğünde ÖBP’si yüksek olana öncelik verilecek. Eşitlik bozulmadığı takdirde söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, yine eşitlik halinde de yaşı küçük olana öncelik tanınacak.

açıköğretimAÖFDGSGoogleHaberinternetKredi ve Yurtlar KurumuKYKnasıl yapılırÖSYMÖSYM aday işlemleriÖSYM girişÖSYM Sonuçsınavson dakikaSon Dakika HaberisözYÖK

Üniversitemize Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ek Yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri,  Kasım  tarihleri arasında Göztepe Yerleşkesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında alınacaktır. Adayların ilgili sürelerde kayıt yaptırmaları gerekmektedir. 

Kayıt için gerekli belgeler;

  • -Yerleşme sonuç belgesi,
  • -Lise ve Önlisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı ve fotokopisi (Her iki diploma da gereklidir.),
  • -Transkript (Mezun olduğu üniversitesinden onaylı),
  • -Ders içerikleri (Mezun olduğu üniversitesinden onaylı),
  • -3 adet x6 cm boyutunda fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş bulunmalıdır),
  • -Banka dekontu,  (Birinci öğretim hariç) İÖ Blüm/Programlara yerleşen adaylar ücret yatıracaklardır. MÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında verilecek öğrenci numarasına yerleşke içerisindeki Yapı Kredi Mobil Bankasına ücret yatırılabilir.
  • -Liseyi yurt dışında bitirenler için ayrıca Milli Eğitim Bakanlığından (veya İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden) alınan diploma denklik belgesi,
  • -Askerlik durum belgesi.(Askerlik yaşı gelmiş her erkek öğrenci askerlik durum belgesi getirecektir. Askerlik durum belgesi, e-devlet şifresiyle giriş yapılarak ilgili adresten alınabilir.
  • -Daha önce alınmış ders/derlerin içerikleri (Muafiyet için gereklidir). Ders Muafiyet dilekçeleri ilgili Fakülte/Yüksekokula 10 iş günü içerisinde verilmek zorundadır. Aksi durumda muafiyet yapılamaz. 
  • -Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na kayıt yaptıracak adayların tam teşekküllü  hastanelerden alınan kurul raporu getirmeleri gerekmektedir.

  • Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümüne kayıt yaptıracak adayların akciğer mikrofilm raporu getirmeleri gerekmektedir

Eğitim Dili İngilizce, Almanca, Fransızca Yabancı Dil olan (Hazırlık Sınıfı) bölümler için 14 Kasım Salı günü Saat’da Yabancı Diller Yüksekokulu (Göztepe Yerleşkesi) yabancı Dil Yeterlilik Sınavı yapılacaktır. 

                Eğitim Dili Arapça olan bölümler için 14 Kasım Salı günü  Saat: ’da  İlahiyat Fakültesi (Bağlarbaşı Yerleşkesi) yabancı Dil Yeterlilik Sınavı yapılacaktır.

Önemli Notlar;

  • -Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir.(Noter vekâleti ile başvuru alınabilir. Posta yoluyla kayıt yapılmaz.),
  • -Eksik belge ile kayıt yapılmaz,
  • -Kayıt işlemi tamamlanan öğrenciler funduszeue.info adresinden giriş yaparak “ilk şifre oluştur” ekranından şifrelerini alabileceklerdir.

Daha önce alınan derslerin işlenmesi,

-Üniversitelerin herhangi bir programına bir süre devam ettikten sonra veya bu programdan mezun olduktan sonra üniversiteye giriş sınavına girerek üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler ilk kayıttan itibaren on iş günü içinde muafiyet talebinde bulunmaları gerekmektedir. Belirtilen süreler içerisinde ders işlenmesi talebinde bulunmayan öğrencilerin daha sonraki talepleri kabul edilmez ve kaydoldukları birimin tüm eğitim-öğretimin müfredatından sorumlu olurlar.

Ders işlenmesi talebinde bulunulması için gerekli belgeler;

-Dilekçe

-Transkript (Kaydı silinen ya da mezun olunan yükseköğretim kurumunca onaylı),

-Ders İçerikleri (kaydı silinen ya da mezun olunan yükseköğretim kurumunca onaylı).

  • -Belirtilen tarihte kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez,
  • -Merkezi yerleştirme işlemi ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıtlarını yaptırabilmeleri, Marmara Üniversitesinin aradığı bütün koşulları taşımalarına bağlıdır. Bir adayın ÖSYS Sonuç Belgesinde bir programı kazandığının yazılmış olması bu adaya, ilgili programın öngördüğü diğer koşulları taşımadan kayıt yaptırma hakkı vermez,
  • -Kayıt yaptırdıktan sonra kendi isteği ile kaydını sildiren adaylara katkı payı iadesi yapılmayacaktır,

Üniversitemiz Göztepe Yerleşkesine ulaşım için;        funduszeue.info

ÖSYM Duyurusu için tıklayınız.

•Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi,          Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na kayıt yaptıracak adayların tam teşekküllü    hastanelerden alınan kurul raporu getirmeleri gerekmektedir.

•Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümüne kayıt yaptıracak adayların akciğer mikrofilm raporu getirmeleri gerekmektedir.

DGS sonu&#;ları ne zaman a&#;ıklanacak: DGS puan hesaplama nasıl yapılır?

23 Temmuz'da sınava giren ön lisans mezunları ve ön lisans son sınıfta okuyanlar, sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemeye devam ediyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, sınav sonuçlarının açıklanacak tarihi belirlerken, resmi web sitesinde sınav sorularını paylaştı. Sınav merkezi, sınavda çıkan soruların sadece %10'unu paylaştı, sorudan 12 tanesini. Geçen sene de soruların yüzde 10'unu paylaşıldı. 

DGS soruları sınav merkezinin döküman sayfasında açıklandı, görmek için TIKLAYINIZ

Puan hesaplamada en büyük faktör "ön lisans başarı puanı". Son sınıf öğrencileri başarı puanını bilmiyorsa sistem "ağırlıklı ÖBP" puanını baz alacaktır.

DGS puan hesaplama nasıl yapılır,TIKLAYINIZ

Sonuçların açıklanacağı tarih netleşti. Buna göre sonuçlar 29 Ağustos tarihinde açıklanacak.

 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak: DGS puan hesaplama nasıl yapılır

Sonuçlar açıklandıktan sonra tercihler başlıyor

Sınav sonuçlarının hemen ardından ÖSYM, tercih kılavuzunu yayımlayacak. Eğitim uzmanları, kılavuzda “Tablo 1”in önemini açıkladı. Tablo-1'de ön lisans mezunlarını bekleyen, genel olarak lisans programlarının kodları gözüküyor: Üniversite adı, üniversitenin aldığı kontenjan sayısı, "puan türü", kaç yıllık olduğu ve "koşulları". Öğrenciler iki alanda sıkıntı yaşıyor: Puan türü ve koşulları.

Her üniversite, öğrenci adayları için bölümlere göre farklı kriterler belirliyor. Bu koşullar ÖSYM’den bağımsız olarak üniversite yönetimince belirleniyor. Koşullar yerine getirilmiyorsa, ön lisans mezunu o üniversiteye giremiyor. Koşullar iyi şekilde okunmalı ve o öğrencinin koşulları yerine getirip getirmediği iyi tespit edilmeli. Bu noktada uzmanlar, mutlaka öğrencinin puan türünü dikkate alarak tercihte bulunması gerektiğini vurguluyor.

Yerleştirme başvurularında dikkat edilmesi gereken hususlar

- Ön lisans mezunları istediği üniversitenin puan türünü ve koşullarını titizlikle incelemeli ve dikkatli bir şekilde okumalı.
- Öğrenci koşulları tam yerine getiremiyorsa, tercih hakkını o üniversite üzerinden kullanmamalı. Birçok öğrenci "belki girerim" düşüncesi içerisinde hareket ederek, tercih hakkını o üniversiteden kullanıyor ama kriterlere sahip değilse, başvurusu kabul edilmiyor.
- Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanıyor. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.
- Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazmalılar.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası