ton baligi ile sut icilirmi / Ton balığı ile yoğurt yenir mi? Ton balıklı sandiviçle ayran içilir mi? - Timeturk Haber

Ton Baligi Ile Sut Icilirmi

ton baligi ile sut icilirmi

sayfa 2Aykan Türk
15 yıl önce - Cum 28 Arl ,

Balık bayat ise yanında tüketilen yoğurt ve ayrandan zehirlenme olabiliyor. yıl önce idi. Babam, dondurucudaki balıkları çözdürüp yanında ayran ile birlikte bir güzel götürmüştü. Çok değil birkaç saat içinde zehirlenme gerçekleşmişti. Sonrasında sayısız serum ve üç gün süren yoğun bir tedavi. Tabi bir daha balıkla yoğurda tövbe eden babam Ancak balık ve yoğurt taze ise çok tüketilmediği takdirde birşey olmuyor. Tecrübeyle sabit!

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

Emre Güray
15 yıl önce - Cum 28 Arl ,

Balık taze olduktan sonra kesinlikle zehirlenmek söz konusu değildir, Ege'de Karaburun'dan Çanakkale'ye kadar bir çok kasabanın çoğu balık lokantasında fırında & güveçte pişirilen balıkta süt ve beyaz şarap kesinlikle kullanılmaktadır tadınada doyum olmamaktadır

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

yazı gürkan

15 yıl önce - Cum 28 Arl ,

aslında bir düzeltme yapsak daha iyi olur .taze olmayan balıkla mayalı ürünler yersek zehirlenme gerçeklesir

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

faruk_kan

15 yıl önce - Cum 28 Arl ,

Alıntı:
Birkaç gün önce bir TV Kanalında bununla ilgili Uzman bir doktor açıklamasını seyretmiştim.
Bu halk arasında dillenen söylemin , tamamen yanlış olduğu. Aksine Ayran gibi Yoğurt gibi gıdaların insan zehirlenmesinde tedavi özelliği olduğundan , balık zehirlenmelerinin önünü keseceğini söyledi.

Doktorun yalancısıyım ama ben ikna oldum bu konuşmadan ve bugüne kadar bende balık yerken tüketmediğim yoğurdu artık tüketeceğim.

Mustafa Kumbar


doğru bir tespit, katılıyorum. bence bu şehir efsanesi olmuş senelerdir dilden dile dolaşan bir asılsız bilği

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

orhanserdar
15 yıl önce - Cum 28 Arl ,

BARIŞ+ŞEN'in dedigi gibi balık eger bayatsa zehirlenmek için yoğurda, ayrana, peynire hiç gerek yok. 70'li yıllardan hatırlarım. Ofset baskıya geçilmeden önce gazeteler linotip makinelerle hazırlanırdı. Potalarında kurşunların eritildiği makinelerde çalışan montörlere idare tarafından günlük belirli miktarda yoğurt yedirilmesi mecburiydi.

Alıntı:
Kurşunlar eritilip tekrar dondurulduğu için kurşun oksit çıkardı buhar halinde. Yoğurt yenirdi. Özellikle mürettiphanede çalışanlara müessese tarafından yoğurt funduszeue.info onların bir kısmı bu yoğurtları yiyecekleri yerde evlerine götürürlerdi.(Hüsnü Özyeğin'in anıları)




 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

Karani Eseroğlu

15 yıl önce - Cum 28 Arl ,

80 li yıllarda sendikacı olarak katıldığım ve Ankara'da genel merkezimizde verilen işçi sağlığı konulu bir eğitim seminerinin son gününde yine bu konuyla ilgili bir panel düzenlenmişti.
Paneldeki katılımcılar arasında uzmanların yanısıra Hacettepe Üniversitesi'nden de gıda ve beslenmeyle ilgili bölümlerden akademisyenler vardı.
Panelin soru-cevap bölümünde bir arkadaşımız balık-yoğurt ilişkisini sormuş ve şu cevap verilmişti:
" Halk arasında böyle yanlış bir inanç vardır.
Balık bayat ise yanında su içseniz, hatta hiçbir şey almasanız bile zehirler. Taze balıkla birlikte yoğurt veya başka süt ürünü almanın hiç bir zararı yoktur.
Bir başka konu;
Halk arasında yoğurtun zehirlenmeleri önlediğidir ve bu da yanlıştır.
Yoğurt içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından harika bir besin kaynağıdır.
Bu özelliğiyle vücut direncini artırır, bu bakımdan çok yararlıdır ve her öğün yemenizi tavsiye ederim.
Sanayide fazla oranda gaz, toz ve dumana maruz kalanlara her öğün yoğurt verilmesinin nedeni zehirlenmeleri önlemek değil, o kişilerin zayıflayan dirençlerini artırmak içindir."
Bu eğitim çalışmasında edindiğim bilgilerden sonra yıllardır hiç tereddütsüz yiyiyorum.

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

serhan

15 yıl önce - Cum 28 Arl ,

Benim bildigim kadariyla butun sut urunleri degil belirli peynir turleri icin gecerli. Agir alerjik reaksiyonlara sebep oldugunu duydum.

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

emre17

15 yıl önce - Cum 28 Arl ,

Arkadaşlar yazmışlar,balık bayat olursa süt ürünleri ters etki yapar,diye
Yapmayın Arkadaşlar,balık bayatsa zaten zehirler süt ürünü filan yesen de yemesen de

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

Rabia Aydın

15 yıl önce - Cum 28 Arl ,

Biz de balıkla süt ve yoğurt ürünleri yenmez diye biliriz. Bu nedenle hiç yemedim. O yüzden yemem halinde nasıl bir sonuçla karşılaşırım bilmiyorum. Şimdiye kadar bu konuda bir zehirlenme de duymadım.

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

kibarfeyzo

15 yıl önce - Cum 28 Arl ,

beyaz peynir ve ton balığı ne kadar güzeldir değil mi? taze olmasına da gerek yok, zaten konserve satılıyor marketlerde

balık taze olursa süt ürünlerinden zarar olmaz diyenler için ve ankaralı biri olarak sormak istiyorum, aranan tazelik tabiri ne kadardır? sandalda rakı-balık yapamıyoruz deniz özürlü memlektimde yada egenin sağlıklı zeytinyağı ile ızgara şansımız yok ülkenin denizden uzak olan geri kalanı gibi ancak marketlerden birkaçgünlük ve belki de konserve alıyoruz bunlar da taze olarak mi kabul edilmeli?

ton balığı sanmıyorum ki kutusunda aylarca beklemiş ve taze diyebilelim ama yine de peynirle şahane oluyor.. acaba bazı balıkların süt ürünleriyle yenebilir, bazıları ancak tazeyse yenebilir, bazıları ise taze olsa bile yenilemez gibi bir sınıflama mevcut mu acaba?



 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

sayfa 2

Ton balık yenilince süt içilir mi?

İçindekiler:

  1. Ton balık yenilince süt içilir mi?
  2. Ton balığı ve süt zehirler mi?
  3. Ton balığı zehirler mi?
  4. Ton balığı yedikten kaç saat sonra ayran içilir?
  5. Balıkla süt zehirlenmesine ne iyi gelir?
  6. Ton balığı zehirlenmesine ne iyi gelir?
  7. Dardanel ton ısıtılır mi?
  8. Balık yedikten sonra sütlü kek yenir mi?

Ton balık yenilince süt içilir mi?

"Halk arasında bilinenin aksine balıkile sütve sütürünleri birlikte tüketilebilir. Ancak tüketilmeden önce dikkat edilmesi gereken nokta, balığın taze olmasıdır."

Ton balığı ve süt zehirler mi?

Yaygın inanışa göre normal balıkve ton balıkile sütürünlerinin aynı anda tüketilmesi zehirlenmeye neden olacağı düşünülüyordu. Ancak bu inanışın doğru olmadığı öğrenildi. Uzman Diyetisyen Dilara Koçak ton balıkile yoğurt yemenin hiç bir sakıncası olmadığını söyledi.

Ton balığı zehirler mi?

gunumuzde insanlara "saglikli besin" diye yedirilmeye calisilan, piyasadaki en sagliksiz yiyeceklerden biridir. bir ton baligiufak baliklari yedikce vucudunda civa birikir ve yakalnip konserve haline getirilen ortalama bir tonbaliginda bir insan icin oldukca zararli miktarda civa bulunur.

Ton balığı yedikten kaç saat sonra ayran içilir?

Balık yediktenen az 8 saat sonrayoğurt ve süt ürünleri tüketilebilir.

Balıkla süt zehirlenmesine ne iyi gelir?

Balık zehirlenmesineiyi gelen yiyecekler elma, muz, limon ve haşlama sebzeler olabilir. Zehirlenmeden dolayı yorulan midenizi çorba ve sulu gıdalar ile rahatlatmanız tavsiye edilir. Az yağlı ve az tuzlu gıdalar ile birkaç gün geçirip eski sağlığınıza kavuşabilirsiniz.

Ton balığı zehirlenmesine ne iyi gelir?

Gıda zehirlenmesine ne iyi gelir?
  • Muz. Potasyum açısından oldukça zengin olan muz, gıda zehirlenmesi sonucu ortaya çıkan bulantı, kusma, ishal gibi belirtilerin azaltılmasına yardımcı olur.
  • Yoğurt.
  • Bal.
  • Sarımsak.
  • Fesleğen.
  • Limon.
  • Zencefil.

Dardanel ton ısıtılır mi?

Konserve tonbalığını ısıtırken dikkat etmeniz gereken bazı ipuçları şu şekildedir; Konserve tonbalığını hafifçe ısıtmakiçin mikrodalgaya atabilir ve kolay bir şekilde ısıtabilirsiniz. Aynı zamanda konserve tonbalığını yağda hafif kızartabilir ve sebze ilave ederek lezzetli bir yemeğe dönüştürebilirsiniz.

Balık yedikten sonra sütlü kek yenir mi?

Fakat ağır yemekler yediyseniz şerbetli tatlıları tercih etmemelisiniz. Zaten olası mide bulantısının ortaya çıkmasına veya artmasına sebebiyet verir. Sütlütatlılar ise oldukça hafif bir tatlı olmasına ithafen yenilen balığın bayat olma ihtimali yüzünden zehirlenme tehlikesi oluşturmaktadır.

Balık yedikten sonra ne zamana kadar süt içilmemelidir? Dr.A. Selçuk

Balık Yedikten Kaç Saat Sonra Süt İçilir

Balık yedikten sonra ne zamana kadar süt içilmemelidir? öncelikle bu konuyu bende sizin gibi googleden arama yaparak bulmaya çalıştım fakat diğer yandan cevabı bulunca burada da paylaşmak istedim bilgilendirmek amacıyla.

Öncelikle sizlere şunu belirteceğim.
Balığın içinde fazla miktarda protein vardır.
Aynı şekildede sütün içindede protein vardır.
Peki protein kaynağı olan iki besini beraber aldığımızda neden zehirlenelim?

Sorumuz: şu balık ile birlikte süt veya süt ürünleri tüketmek. zehirlenmeye neden olurmu?

Cevap: Kısmen yanlış!

Kısmen yanlış çünki aslında zararı olmayan balığı tüketiminde dikkatli olunmadığı takdirde tüketirsek zehirlenme riski ile karşı karşıya gelmiş oluruz.

Konuyu açmak gerekirse:

Balığın içinde çok fazla miktarda protein bulunmaktadır ve balık yaşamını yitirdikden bir süre sonra yavaş yavaş balıkda zararlı bakteriler üremeye başlar. Zararlı bakteriler üreten balık bozulmuş kabul edilir.
Bozulmaya başlayan ( YETERİNCE TAZE OLMAYAN) Balığı tüketdikten sonra normalden fazla miktarda süt tüketmek (1 bardakdan fazlası) sütün içindeki kapsülsüz bakteriler zararlı bakteriler ile yer değiştirir ve normal balıkta etkisini göremediğimiz bakterilerden daha fazla bakteri üreterek zehirlenme diye tabir ettiğimiz bakterilenme olayı meydana gelir.
Yani esas olarak eğer denizin yanında balık tutuyorsanız ve içmek içinde sadece bir sütünüz var ise korkmadan süt ile balığınızı tüketebilirsiniz. ama diğer yandan şehir yaşamı nedeniyle market veya pazarlardan alınan ve taze diye kandırıldığımız balıkları alıp tüketmekle birlikte çoğu zaman süt bile içmeden zehirlenme tehlikesiyle karşıyayızdır aslında. Kısaca bu zehirlenme fazla miktardaki histamin proteinin artışıyla meydana gelmektedir.

Öte yandan bu zehirlenmeyi önlemek için öncelikle histamin protenin etkisini yitirmesini beklemeliyiz. Yani balık tükettikden sonra EN AZ!!!!!!!!
8 saat SÜT VEYA SÜT ÜRÜNLERİ KESİNLİKLE TÜKETİLMEMELİDİR!!

Halkarasında efsanevi balık zehirlenmesine ilaç olarak bilinen yoğurt bile aslında biliçsiz bir şekilde kullanılmasından dolayı zararlıdır. Elinizde son çare olarak kaldığında bu tedavi yöntemini deneyin diğer şekilde zararı olabilir.


Cevap: Balık yedikten sonra ne zamana kadar süt içilmemelidir?

Muhasibi
Teşekürler bilginiz için ama ben 5 saat önce balık yedim ve dondurucuda olan balıktan yapmıştım 5 saat aradan sonra şutlaç yedim bir şey olurmu acaba diye araştırmaya kalktım yani 8 saati doldurmadım daha eğer bir şey olmazsa sizlerle tekrar paylaşırım iyi akşamlar


Cevap: Balık yedikten sonra ne zamana kadar süt içilmemelidir? Dr.A. Selçuk

Kayıtsız Üye
Balık yedim, peynir yedim, yoğurt yedim, bu yazıyı gördüm süt içmekten vaz geçtim acaba içsemmi aklımda kalacağına midemde kalsın.


Cevap: Balık yedikten sonra ne zamana kadar süt içilmemelidir? Dr.A. Selçuk

Yavuz akgün
Teşekkürler bilgi için çok önemli bir bilgi benim için &#;


Kayıtsız Üye
Ya Ben 30 dakika önce balık yedim yogurt yesem bisi olur mu?


Kayıtsız Üye
< Ya Ben 30 dakika önce balık yedim yogurt yesem bisi olur mu? >
Taze olduktan sonra sıkıntı yok


Kayıtsız Üye
Detaylı vermiş olduğunuz bilgileriniz için teşekkür ederiz


Sami
yArım kilo hamsi 4 saat SONRA 1 bardak süt bakalım ne olacak 🙂


NuN
balıktan sonra süt içmiyorum ama ayransız balık da yemem 🙂


Kayıtsız Üye
arkadaşlar benim kardeşim balık yedi ondan sonra yanlışıkla ve unutarak süt içti hemen lavobaya gidip parmağını boğazına sokarak çıkarmaya çalıştı benim nedemek istediğimi anladınız sonra da çıkardı ve yattı bir şey de olmadı eyer sizde unutursanız aynı taktiği yapabilirsiniz&#;


@hmet
< kardeşim balık yedi ondan sonra yanlışıkla ve unutarak süt içti hemen lavobaya gidip parmağını boğazına sokarak çıkarmaya çalıştı >
balıktan sonra süt içilebilir ama bayat olmamak şartıyla


Kayıtsız Üye
Teşekkürler ne zaman içmem gerektiğini öğrendim


Kayıtsız Üye
ya sunu kısa özet şeklinde yazsanıza bana nolacak lan şimdi acil balık yemıstım aksam yemegınde 2 saat sonra süt içtim unutarak ne yapmam gerekiyor acil


AndyLarkin
Balık yiyen biri zehirlenmemek için hemen süt içmesin


Kayıtsız Üye
Benım oğlum 1 bucuk yaşında balık yedikten yaklaşık 4 sat sonra süt içmek istedi uykuya geçiş için şu ole karıştı vermek zorunda kaldım ve sonrasinda da&#;


Kayıtsız Üye
Dostum riski ile karsi karsiya geliyosun ille olcak diye bisey yok ama bence degmez. Şuan dolapta sutlac var aci cekiyorum resmen


Kayıtsız Üye
Saçma bu bir şehir efsanesi bayat balık zehirleyecekse zehirler zaten zehirlemeyecekse yoğurt sut yiyebilirsin bir şey olursa beni bul


Kayıtsız Üye
ayran içtim 7 saat geçti. şuan ton balığı yiyebilir miyim ?


Kayıtsız Üye
ya ben 4 saat 40 dakika önce puding yedim zehirlenir miyim


Kayıtsız Üye
3 kilo balık yedık 1 dk sonra 1 kilo sut ve zehırlenmeyı bekliyoruz


Kayıtsız Üye
Aksam 7 de yedım hamsi saat sür içtim unuttum balık yedıgımi simdide uyuyamıyorum korkudan bısey olurmu acıl cvp


Kayıtsız Üye
ben balık yedikten hemen sonra puding yiyorum, yoğurt yiyorum hiçbirşey olmuyor. zehirlenme balığın tazeliğiyle alakalı bence. taze olunca sorun olmuyor.


Kayıtsız Üye
Ben buzluktan cikardigim baligi yedim, 2 saat sonra da süt ictim. Hic bir sey olmadi. Güvendiginiz yerden balik satin alin.


Kayıtsız Üye
Peynir yedim sonrada balık yadim nişey olurmu acaba korkuyorum şimdi!!!


Kayıtsız Üye
5 dakika önce balık yedim şimdi üzerine kakaolu süt içtim ne olucak


Kayıtsız Üye
teşekkür ederim verdiğiniz bilgilere:
balık yedim tam süt içicektim araştırimde öyle içim dedim


Kayıtsız Üye
Bende balık yedim bir saat sonra süt içtim bişey olur mu acaba


Şema
Yediğiniz balık taze ve içtigimiz süt de taze ise hiç zararı olmaz


R.a
Şoklu balığı 1 gün sonra yaptık yedik 2 yaşındaki oglumda 4 adet yedi annesini emdi 4 saat sonra da annesi süt verdi acaba bir sıkıntı olurmu


Gürkan
Ben 14 de süt içtim şimdide balık yedim somon zaten kalorisi yüksek balık inşAllah bir şey olmaz


Kayıtsız Üye
9 aylik oglum funduszeue.info balik funduszeue.info sutu funduszeue.info etki olur mu acaba?


Kayıtsız Üye
4 yaşındaki kızım balık yedi 2 saat oldu yav şimdide süt diye agliyo napim uyutmmaya calisiyom ya 🙁


Kayıtsız Üye
Benim çocuk süt icti aradan bir saat gectikten sonra balık yedi acaba zehirlimi


Kayıtsız Üye
Konserve balık yedim ardından 5 dk sonra süt içtim ne olur


klav
Taze balık yiyenler merak etmeyin bir şey olmaz Konserve balık ise hiç bişey olmaz.


Kayıtsız Üye
Yoğurtlu makarna yedim aksam yemeğinde balık var aç mı kalıcam şimdi


Kayıtsız Üye
Ya ben taze balık yedim 1 saat sonra taze süt içsem ne olur?

ben 1 saat önce balık yedım sutlac yersem 1 sey olurmu

ben 1 saat önce balık yedım 1 saat sonra sutlac yersem 1 sey olurmu


klav
Taze ise merak etmeyin sıkıntı yok


Kayıtsız Üye
Ben balıktan 2 buçuk saat önce 1 bardak süt içtim bişey olurmu? Sütü içtim ama balığı 2 buçuk saat sonra yemeği düşünüyorum. Bi sakıncası olurmu acaba?


Hasan atom
süt içtikten kaç saat sonra balık yenir. Çünkü ben süt içtim 1 bardak ama aradan 2 saat geçmesine rağmen balık yemeğe çekiniyorum. Yersem bir sorun olurmu acaba?


Kayıtsız Üye
Çocuğum 17 aylık balık yedi ustune 3 saat sonra süt içti bir şey olur mu


Kayıtsız Üye
Ben Bayat ve taze balık yedim 15dk sonra sütlü gecrek yedim zehirlen me riskim varmı ? Acaba ve zehirlenirsem en falza noğkur kusarmıyım ? Acil cevap


arifselim
Eğer balık taze ise bir süt ile birlikte yenebilir bir sakıncası olmaz ama bayat ise o zaman 3 &#; 4 saat ara verilmelidir. Bu durumda dikkat edin herhangi olumsuz bir şey hissederseniz hemen doktora gitmelisiniz.


Kayıtsız Üye
Ben 1 saat önce balık yedim ardında çikolatalı süt içtim bir şey olur mu


Kayıtsız Üye
Benim bir yarım saat önce Çocuklarıma balık yedirdim sonra yarım saat sonra neskuğikli süt içmek istediler bende verdim bişey olurmu?


Şema
Süt ve balık taze ise zarar vermez beraber yenebilir ama taze değillerse en az 4 saat ara verin
Çünkü bir yemek dört saatte hazmedilir.


Arif emre
Ben dun akşam ml sut içtim sonra bir kofte buyuklugu kadar bir balik yedim .on dk icerisinde zehirlenme belirtileri basladi lavaboya koştum ne var ne yok hepsini cikardim ardindanda bir kase yoğurt yedim bir iki saat sonra ancak normale döndüm


Kayıtsız Üye
arkadaşlar 8 yıl önce ticaret için SURİYEYE giiyordum orada anemin emisi oglu var yemekte balık var yazdı buz gibi ayranla balığı afiyetle yediler ben ayran içmediğim için korkasınız dediler 1saat sonra hapsi hastahaneyi boylaılar yeikleri balık buzlukta 1 HAFTA BEKLEMİŞ


Şema
Ayransız balık yemem ve hiç dokunmadı bu güne kadar
Yeter ki balık taze olsun


Kayıtsız Üye
Ton baligi yedim. Sut içtim. Sonuç zehirlendim


Kayıtsız Üye
Ton balikli sandvic yedim. Aksam protein shake hazirlayacagim. Lor peyniri motoru bozar mı? Yani kısaca Ton balığı-Lor peyniri ikilisi için ne diyebiliriz?


Kayıtsız Üye
Ya ben demim cipsle yogurt yedim simdide sut iciyomm bir zarari varmidir merak ettimm


Kayıtsız Üye
Bizim orda balığın yanına meze diye süzme yoğurt da gelir, kinseye de daha bir şey olmadı. Kızıma da akşam yemeğinde balık yedirip emzirip uyuttum hiç bir şey olmadı. Balık tazeyse yiyin için hiç sıkıntı yok zaten kokusundan anlarsınız bayat balığı, yiyemezsiniz bile&#;


Kayıtsız Üye
Balık güvenilir ve tazeyse bişey olmaz. Ha değilse şimdiden Allah rahmet eylesin


Kayıtsız Üye
Burda balık ve yoğurtlu mezeler tüketilir. Benim çevremde henüz zehirlenen olmadı.

NOT: 4 saat önce balık yedim ve şimdi büyük bir bardak süt içtim.


Kayıtsız Üye
Bisey olmaz ben balikla yogurdu beraber yedim


Kayıtsız Üye
Az önce balik yedim sonra süt ictim&#;hicbir sikinti yok arkadaşlar&#;yaa burda ekmek arasi balikla ayran iciolar&#;.Allahin izniyle hicbirsey olmaz&#;


Kayıtsız Üye
11 yasindaki oğlum okuldan geldi 1 bardak süt icti ama ben bugün balik yapıcaktım unuttum 4 gibi balıği yapsam bişey olurmu sütu içince saat 1 di 3 saat gececek ustunden yada hiç yapmasammı balığı


Kayıtsız Üye
Balık yemeden önce sütlü çikolata yiyebilirmiyim
Bide eve gelirken muz yedim zehirlenir miyim


Kayıtsız Üye
Bir yaşındaki kızıma az miktarda balık yedirdim ama süt istiyor ne yapmalıyım aslında taze olsa zararı yok ama yaşı küçük bir şey demek zor


Kayıtsız Üye
Benim 22 aylık oğlum var hem anne sütü içiyor hem de biberon dan süt içiyor balık yemekte tereddüt ediyorum sakıncası. Var mi. Balık yesem ve oğluma yedirip süt içerse lütfen cevap şimdi den teşekkür ederim hepinize


Hakan
Kılçıklarına dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca balığın yüzde yüz taze olduğu kesinse bir sorun olmaz.


Kayıtsız Üye
2 yaşinda kizim var 2 Saat önce balik yedi simdide sut icti unuttum panikledim hafif den karni agridi


Kayıtsız Üye
Ben akşam yemeğinde balık yedim sonra saat 11 gecede yoğurt yedim bir şey olmadı ama balığın tazeligindenmi yoksa bilinçsiz bir imtihan mi diye gösterildi zehirlenme bilmiyorum. ..


Kayıtsız Üye
Ben 5&#;e 20 kala iki tabak içinde sut olan bir tatli yedim simdi balik yersem bisey olur mu ☺


Sabır
Taze ise yiyebilirsin sorun olmaz.


Kayıtsız Üye
Balık yedikten sonra sütlü tatlı yiyebilirmiyiz ve bebeğim de balık yedi emzirebilirmiyim


Kayıtsız Üye
Henüz 9aylik kızım var süt içiyor,ve biz balık yerken azıcık iki uç kere küçük küçük parça balık verdik,ama önceden de ve balıktan bir saat sonra da süt içti,bişey olurmu acaba?


Kayıtsız Üye
Ton balığı da buna dahil mi? Yani ben 3 saat önce bal polen ve yarım kg süt tükettim Şimdi ton balığı yesem ölür müyüm?


AKA
Üç saat önce içmişsin bir şey olmaz zaten.


Kayıtsız Üye
Ben 2 3 günde bir balık yiyorum 2 3 saat sonra yarım ila 1 litre arası süt içiyorum ve hiç bir şey olmadı daha bugün balık yedim sonra 4 bardak kadar süt içtim. Üstelik balıkların geldiği yere km uzakta yaşıyorum.


Kayıtsız Üye
ya ben bunu cevaplamıcam aslında ben babamın kendisi tuttuğu balığı yedim ve sonrasın sütlaç yedim bir şey olurmu? ve sorunun cevabı ise yani cavabı yukarıda yazılmaktadır acil cevap


Arkat
Babanın tuttuğu balık taze olduğundan dolayı sıkıntı olmaz.


Kayıtsız Üye
Tam 4 saat önce balık yedik kızım sadece küçük bir bölümünü yedi ve şimdi süt içmek istiyor bir sakıncası olurmu diye düşünmekteyim


Kayıtsız Üye
10 yıl önce ev arkadaşımla balık yedikten sonra süt içmeyi denedik hiçbirşey olmadı. Sonra bayat balıkla sütü denedik yine bir şey olmadı sonra taze balıkla birkaç gün beklemii sütü sonra gözleri donuk bakan soluk balıkla birkaç gün beklemiş sütü denedik yine bir şey olmadı. Bence hiç alakası yok. sadece bayatın ötesinde bozulmuş denebilecek balık gıda zehirlenmesine sebep olabilir. Süt ürünleri yoğurt ve sütlü tatlı çok tüketilen şeyler olduğu için bu zehirlenmeler süt ile ilişkilendirilmiş olabilir


Kayıtsız Üye
Balık yedikten kaç saat sonra süt içilir bu hususta hadisi şerif var, Peygamberimiz s.a.v her ne söylemişse, bize düşen o söze uymaktır. Bu demek değildir ki, her balık yedikten sonra süt içen zehirlenir. Bu tehlike olduğu için dikkat etmek lazım. 0 grubu kan sahiplerine süt ve mamulleri iyi gelmiyor, balık ise onlara iyi geliyor. İkisi birbirine zıt. Bu meselenin detayları var her doktor bunu bilemez.


Kayıtsız Üye
Merhabalar ya ben akşamdan bir kaç tane balık kalmıştı onu yedim ama yarım saat önce de nes kafe ye çok az süt koyup icmistim bir şey olurmu tereddüt de kaldım


Kayıtsız Üye
Balık yedikten sonra süt tüketmek bazen zehirlenmemize sebep olur


Kayıtsız Üye
Slm benim çocuklarım saat 8 de balık yediler 11 de süt le karıştırıp mısır gevreği yediler uyudular. Napsam acaba kontrol ediyor um ama korkuyorum biş


Kayıtsız Üye
Benim bir buçuk yaşında oğlum var ve akşam yemekte Balık yedi biraz sonra ne kadar arayla bilmem ama uykusu geldi süt içmek istedi bende bilmiyodum yani aklıma gelmedi bisey olacagi içti işte sabaha kadar ateslendi her yolu denedim dusuyo tekrar çıkıyor ne yapmam gerek zarari olur mu yoksa bir bashekime gozukelimmi &#;. Lütfen mesajimi okuyanlar beni bilgilendirsin &#; Şimdiden teşekkürler.


Kayıtsız Üye
Ayran ve yoğurt zaten zarar vermez&#;ki ben balıkla ayran içen bir adamım.Süte gelirsem zehirlenme olayı gerçek mi değil mi bilmiyorum . Balık yedikten sonra çok süt içmişliğim var ve hiç zehirlenmedim


Kayıtsız Üye
Ben az önce balık yedim ama magnolia diye biliyorsunuz sütlü bir tatlı var ve yarım saat sonra misafirlerimiz gelicekmiş yiyeceğiz,birşey olur mu sizce?


Kayıtsız Üye
Merhaba Burada anlatıldığına göre şüpheli durumlarda bayat olmamak kaydıyla içilebilir ama şüpheli durumlarda 8 saat geçmeden süt içilmemelidir.


Kayıtsız Üye
Bence biraz bekleyin saat geçsin üzerinden.


balık yedikten sonra süt içilir mi, balık yedikten kaç saat sonra süt içilir

Bu kategoride yer alan Sünnete 10 tane örnek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Benzer Yazılar:

  • 4 Kasım ,

    6 yasındaki oğlum marketten alıp dondurucuda beklettiğim Ve sonrasında fırında pişirdiğim balığı yedikten 3 saat Sonra uyumadan önce 1 bardak ballı süt içip yattı ve bir süre Sonra mide bulantısı ile uyanıp kusmaya başladı. Yani gerçekten balığın bayat olması durumda olabilecek bir şeymiş. Yaşayarak deneyimledik.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası