musluklu arı kovanı / Apimaye Bal Dinlendirme Fıçısı / Musluklu ( 50 kg ) | Ballıca Petek

Musluklu Arı Kovanı

musluklu arı kovanı

Musluğundan Bal Damlasın

Arıcılıkla ilgilenenler için arıcı bir aile tarafından tasarlanan Flow Hive, bal toplama işini arılar ve insanlar için kolaylaştıran bir kovan. Standart arı kovanlarından farklı bir yöntemle yaratılan Flow Hive, musluğunu açtığınızda taze bala ulaşmanıza imkan veren bir ürün. Ve şimdi bu sıra dışı bal kovanı, yeni ve geliştirilmiş versiyonuyla Indiegogo kullanıcılarıyla bir kez daha ulaşıyor.

Rekor Kıran Kitlesel  Fonlama Kampanyası

Flow Hive, Şubat&#;ında Indiegogo üzerinde fonlamaya açıldığında 70 bin dolarlık mütevazi bir hedefle yoluna başlamıştı. Kampanyaya başlarken bunun Indiegogo&#;nun rekor kıracak kampanyalarından biri olacağını kimse tahmin etmemişti. Ancak Flow Hive, ilk 15 dakika içerisinde bin dolar toplamayı başardı. 1 ve 2 milyon dolara en hızlı ulaşan kampanya oldu. Toplamda 12 milyon dolar toplayarak Indiegogo üzerinde tanıtılan en başarılı kampanyaya dönüştü. ABD dışında bir ürün için yapılan en büyük kitlesel fonlama başarısını yakaladı. Flow Hive, bu anlamda özel bir üründü. Ve şimdi, ilk kampanyanın 3. yıldönümü vesilesiyle yenilenmiş ve geliştirilmiş Flow Hive 2 yeniden Indiegogo semalarına açıldı. Peki neydi Flow Hive&#;ı bu kadar ilgi çekici kılan?

Arıcılığı Kolay Hale Getiren Bir Kovan Tasarımı

Arıcılık, her ne kadar karşılığını nefis bir şekilde verse de zor bir uğraş, oldukça meşakkatli bir iş ve deneyim gerektiriyor. Özel kıyafetleri giyeceksiniz, arıları dumanlayacaksınız, kovan içindeki petek çerçevelerini toplayıp üzerindeki arıları temizleyeceksiniz, sonra çerçeveleri gevşetip santrifüjleyeceksiniz, balı petek, balmumu ve arı parçalarından ayıracaksınız, kavanozlara dolduracaksınız. Sonra tüm bunları yeniden başlamak için çerçeveleri tekrar kovana götüreceksiniz. Hobi olarak yapıyorsanız ya arıcılığı ya balı gerçekten seviyor olmanız gerekiyor.

Arıcılığın zorluklarıyla yıllarca uğraşan bir baba ve oğlu, bunu çözmek için Flow Hive&#;ı geliştiriyor. Flow Hive, arıcı için de arılar için çok daha rahat ve kolay bir çözüm sunuyor. Balı toplamak için yapmanız gereken tek şey kovan üzerindeki musluğu açıp 3 kilograma varan miktardaki balı kavanozlara doldurmak. Üstelik herhangi bir işlemden geçmediği için taze ve tertemiz, lezzeti yüksek bir bal elde ediyorsunuz. Resmen musluktan bal damlıyor denebilir.

flow hive_bal_indiegogo_bigumigu_

Sistemin çalışması içinse özel çerçeveler kullanılıyor. Flow çerçeveleri tamamlanmamış peteklerden oluşuyor. Arılan bu petek hücreleri tamamlayıp balla dolduruyor ve üzerlerini balmumuyla kapatıyor. Kovanın özel tasarımı sayesinde peteklerin kapatıldığını dışarıdan görebilen arıcılar, balların hazır olduğunu kovanı açmadan anlayabiliyor. Kovandaki kol çevrildiğinde petekler arasında kanallar açılıyor ve balın bunlar arasından akışı sağlanıyor. Arılar hiç rahatsız edilmeden bal, kavanozlara doluyor. Peteklerinin boşaldığını fark eden arılar ise bir süre sonra yeniden çalışmaya başlıyor.

Flow Hive kısaca bu. Sistemin işleyişi arıcılığa yönelik teknik ayrıntılar içeriyor ama konuya çok hakim olmayanlar için geçilebilecek özet bu şekilde. Arıcılık sektöründe yılında tasarlanan Langstroth kovanından sonra gelen en büyük yenilik olarak tanımlanıyor. Kazandığı pek çok tasarım ödülü de bunun göstergesi.

Daha Kullanıcı Dostu Yeni Özellikler

Flow Hive 2 ise orijinal modelin mantığını koruyor ama onu daha da kullanıcı dostu bir hale getiriyor. Tasarımdaki yenilikler ve eklenen özelliklerle Flow Hive 2, yeni arıcıların da daha rahat kullanabileceği, organik arıcılık anlayışını koruyan bir hale bürünmüş. Özellikle daha önceki modelde olmayan kovanın üzerinde durması için eklenen ayaklar, büyük beğeni toplamış.

Mart ayında fonlamaya açılan Flow Hive 2, arıcılığı herkesin yapabileceği bir hobiye dönüştürüyor ve taze balı daha erişebilir kılıyor. Bu nedenle hali hazırda devam eden Indiegogo kampanyasında aradığı fonu % oranında aşarak 14 milyon dolara ulaştı bile. Yani, orijinal ürünün başarısını ikinci kampanyayla da devam ettirilmiş durumda. Dünyanın dört yanından insanların coşkuyla karşılamasına bakılırsa, insanlar iyi bala gerçekten hasret kalmış!

flow hive_bal_indiegogo_bigumigu_

flow hive_bal_indiegogo_bigumigu_8

flow hive_bal_indiegogo_bigumigu_5flow hive_bal_indiegogo_bigumigu_5

Görsel: Indiegogo, Honey Flow, Facebook

Plastik Kovan Altlığı
Ana Arı Kovanı
Plastik Bölme Tahtası
Plastik Kovan Kapağı
Oğul Yakalama Kafesi
Pürmüz - Şalama
Polen Tuzaklı Arı Kovanı
Lüks Bal Süzme Makinesi 4'lü
Bal Süzme Makinesi Musluğu
Bal Süzgeci
Bal Hunisi
Bal Taşıma Sandığı
Kafkas Ana Arı Satışı
Belfast Ana Arı Satışı
Arı Besleme Sistemi

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.