bilgisayarı kablosuz modem yapma / Windows 10 PC'yi Modem Olarak Kullanma - Tamindir

Bilgisayarı Kablosuz Modem Yapma

bilgisayarı kablosuz modem yapma

Günlük hayatta hemen hemen herkesin en çok ihtiyaç duyduğu internet neredeyse her evde bulunuyor. Milyonlarca kişinin bağlandığı internet ağını hiçbir ek masraf yapmadan artık evinizde dağıtabilirsiniz. Peki, bilgisayarı kablosuz modem olarak kullanma yöntemleri neler?

Evinde kablolu modem kullananlar için bu blog yazımız çok işe yarayacak çünkü yazımızda yer alan program sayesinde eviniz bilgisayarınız sayesinde kablosuz internete kavuşacak. Yeni nesil bilgisayarların çoğunda kablosuz bağlantı teknolojisi kullanılıyor.

Göstereceğimiz programda bu işlevin tam tersi yönünde çalışıyor. Yani normalde Wi-fi için kullandığınız kablosuz teknoloji size tersi yönünde internet dağıtacak. Lafı fazla uzatmayalım ve hemen ayrıntıları anlatalım.

Bilgisayarı Kablosuz Modem Olarak Kullanma Yöntemleri

  • PC'yi programsız modem olarak kullanma
  • Üçüncü taraf yazılım ile PC'yi modem olarak kullanma

PC'yi Programsız Modem Olarak Kullanma

  • Windows + I kısayolunu kullanın.
  • "Ağ ve İnternet" kategorisine girin.
  • "Mobil etkin nokta" sekmesini görüntüleyin.
  • "Düzenle" butonuna tıklayın.
  • Ağ ismini ve parolasını belirleyin.
  • "İnternet bağlantımı diğer cihazlarla paylaş" seçeneğini etkinleştirin.

Bilgisayarınızı modem olarak kullanmak için herhangi bir program yüklemek istemiyorsanız ilk olarak Windows + I klavye kısayolunu kullanarak ayarları açın. Daha sonra "Ağ ve İnternet" kategorisine girin. Bir sonraki adımda "Mobil etkin nokta" sekmesini görüntüleyin.

"Mobil etkin nokta" sekmesind eyer alan "Düzenle" butonuna tıklayın. Ağ ismini ve parolasını belirleyin ve hemen ardından "İnternet bağlantımı diğer cihazlarla paylaş" seçeneğini aktif hâle getirin. Bu adımı uyguladıktan sonra diğer cihazlarınız üzerinden Wi-Fi ağını bulun ve bağlanın.

  • Connectify'i indirip yükleyin.
  • Programı yükleyin.
  • Açılan pencereden "Yükle" butonuna basın.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.
  • Gerekli ayarları yapın.
  • "Start Hotspot" butonuna tıklayın.

Bilgisayarınızı modem olarak kullanmak için tercih edebileceğiniz çeşitli üçüncü taraf hizmetler bulunuyor. Biz bu yazıda Connectify hizmetini tercih ettik. Siz farklı bir program kullanabilirsiniz.

Programımızın ismi Connectify ve bu program Windows 7/8//10/11 işletim sistemlerini destekliyor. Ayrıca dizüstü veya masaüstü fark etmeksizin her türlü cihazda çalışıyor.

İndirdiğiniz Connectify programının kurulum dosyasını açın.

Programın kurulum dosyasını "next" diyerek ilerletmelisiniz. Daha sonra yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi bir pencere karşınıza gelecek. Burada lisans şartlarını kabul ediyor musunuz diye soruluyor. "I Agree" diyerek devam edin.

Kurulumun tamamlanmasını bekleyin.

Lisans sözleşmesini kabul ettikten sonra programın yüklenmesini ve bilgisayara yerleşmesini bekliyoruz. Bu aşama bilgisayarınızın sistem özelliklerine bağlı olarak uzun sürebilir.

Connectify'yi bilgisayarınızda ağ bağlantısı olarak ayarlayın.

Yukarıdaki resimdeki pencerede program bilgisayara ağ yazılımı yüklemek için izin istiyor. Yazılım kablosuz internet dağıtımı için gerekli bir özellik olduğundan "yükle" diyerek kurulumu tamamlayabilirsiniz.

Bilgisayarımızı yeniden başlatın.

Programımız sağlıklı bir şekilde kuruldu. Bilgisayarın tam olarak programı çalıştırabilmesi için sistemi yeniden başlatmamız gerekiyor. Yukarıdaki resimde de bize "hemen mi yeniden başlatayım" yoksa "siz sonra mı başlatırsınız" diye soruluyor.

Bilgisayarımız tekrar açıldığında Connectify kullanıma hazır olacak.

Artık kablosuz modeminizin ayarlarını yapma vakti. Kablolu olarak kullandığınız interneti veya eski modeminizi buradaki ayarları kullanarak kontrol altına alabilirsiniz. Connectify yardımıyla mobil cihazlarınıza bilgisayarınızdan kablosuz internet dağıtabilir ve bu interneti akıllı televizyonunuzdan dahi kullanabilirsiniz.

Yukarıdaki resimde yer alan ayarlar yardımıyla bilgisayarınıza modeminizi kurabilirsiniz.

Internet to Share: Burada size interneti ulaştıran modemin ismi yazıyor. Farklı bir modem kullanmak isterseniz buradan değişiklik yapabiliyorsunuz.

Hotspot Name: Burada ise dağıtacağınız kablosuz internete isim veriyorsunuz. Yalnız ücretsiz kullanmak isterseniz verdiğiniz ismin başında "connectify-me" ibaresi yer alıyor.

Password: Bu bölümden ise kablosuz olarak dağıtacağınız internete kimse girmesin diye şifre koyabilirsiniz.

Yukarıdaki seçenekleri ayarladıktan sonra "Start Hotspot" butonuna tıklamanız gerekiyor. Bu aşamadan sonra artık bilgisayarınız kablosuz bir modeme dönüşmüş durumda.

Bu yazıda bilgisayarı kablosuz modem olarak kullanma yöntemlerini açıkladık. İster bir yazılım kullanarak isterseniz herhangi bir program yüklemeden işlemi gerçekleştirebilmeniz mümkün.

Ayrıca mobil cihazınızı bir modem olarak kullanmak isterseniz akıllı telefonu modem olarak kullanma isimli yazımıza da göz atabilirsiniz.

Wi-fi Adaptör Sürücünüzün Sanal Ağ Destek var mı kontrol etme:

Ek üçüncü taraf program olmadan Windows 7’a dayalı bir Wi-Fi sanal erişim noktası) oluşturacağız. Sisteminizde iki ağ bağdaştırıcısı olduğunu varsayıyoruz. Kablolu bir Ethernet ağ kartı (bir sağlayıcı ağına bağlı – Ev yada iş yeri interneti ) ve bir kablolu Wi-Fi adaptörü. Wi-Fi adaptöü bilgisayarımızın diğer cihazlar tarafından Wi-Fi erişim noktası olarak kullanılmasını ve İnternet bağlantısını paylaşmasını istiyoruz. Masaüstü bilgisayarımızı kablosuz dağıtım ağı, kablosuz modem hale çeviriyoruz. Bir deyimle telefon, tablet, dizüstü bilgisayarlarımızı bu ağa kablosuz ağa bağlayıp internete girebileceğiz.

Mutlaka masaüstü bilgisayarımıza Wi-Fi kablolu adaptörü USB bağlantısından takıyoruz.

Bir Wi-Fi ortak alanı oluşturmaya başlamadan önce, Wi-Fi adaptör sürücünüzün bir sanal erişim noktası (Geçici) modunu desteklediğinden emin olmamız gerekiyor. Bunu yapmak için şu komutu çalıştırın:

netsh wlan show drivers

Komut istemi penceresi, kullanılan Wi-Fi adaptör sürücüsü ve desteklenen teknolojiler hakkındaki bilgileri görüntüler.

Komut ekranında aşağıdaki komut yazarsa:

Hosted network supported: Yes

Aşağıdaki fotoğrafa bakabilirsiniz.

Sürücünün erişim noktası modunu desteklediği anlamına gelir. Aksi olursa, sürücü sürümünü güncellemeyi veya başka bir Wi-Fi adaptörü kurmayı deneyin.

Sanal Ag

Aşağıdaki bağlantıdan Balat-Durdur-Yeniden-İptal adlı dosyayı bilgisayarımıza indirin ve yönetici olarak çalıştıralım.

funduszeue.info?usp=sharing

Açılan komut ekranında klavyemizi Caps Look tuşunu açalım.

Büyük harfle I harfine yazınca karşımıza The hosted network started yazısı çıkarsa sanal ağ bağlantımız oluşmuş demektir.

Farklı yazılarda sizin sisteminizde olabilir. Barındırılan ağ başlatıldı yada AdHoc Network Started gibi… Kısacası  Sanal ağ bağlantınız başlamıştır.

Hemen altta kablosuz ağ adı SSID: yazısının karşısındaki kablosuz ağ adı: internetsev

Pass: yazısının karşısındaki kablosuz şifre olarak belirledik.

Birkaç cihazla (akıllı telefonlar, tabletler ve diğer cihazlar) paylaşmak için kullanılabilir.

Ağ Bağlatısını Açıyoruz.

Başlat + Denetim Masası + Ağ ve Paylaşım Merkezi tıklıyoruz.

Karşımıza gelen ekranda Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin tıklayın.

Burada Ethernet; Yerel Ağ Bağlantısı, bunun altında Ağ Paylaşılan Çıkar.

Kablosuz Ağ Bağlantısı 2 çıkar. Benim sistemimde 2 gözükür sizde farklı rakam çıkabilir. Bunun altında kablosuz ağ adımız internetsev gözükür.

Diğer ağ bağlantısı ise; Kablosuz Ağ Bağlantısı yani Wi-Fi adaptörümüzdür. Kafanızı karıştırmasın altında Bağlı değil yazar. Çünkü biz bununla kablosuz cihazlara interneti paylaştıracağız. Bağlı değil umursamayın çünkü biz Windows 7 ile ethernet yerel ağ bağlantısı ile bağlıyız.

İnternet bağlantısını Yerel Ağ Bağlantısından alıyorum. Yerel Ağ Bağlantısına sağ tıklayıp, özelikler, Paylaşım sekmesine gelelim.

Diğer ağ kullanıcıları bu bilgisayarın internet bağlantısı yoluyla bağlansın kutusunu işaretleyin.

Bende Yerel Ağ Bağlantısı 2 olarak gözüktü burayı seçiyorum.

Tamama tıklıyorum.

Artık bu ağa kablosuz olarak kullanıcı adı internetsev ve şifre; bağlanabilirsiniz.

kablolu adaptör

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası