eziç girne iletişim / Bir başarı hikayesi Mehmet Eziç

Eziç Girne Iletişim

eziç girne iletişim

Bir başarı hikayesi Mehmet Eziç

ADA TV'de haftalardır merakla takip edilen ve büyük beğeni toplayan "İş Dünyası" programının bu haftaki konuğu, Kuzey Kıbrıs'ta Restoran İşletmeciliğinin en iddialı isimlerinden birisi Mehmet Eziç oldu. Restorancılığa, bir dostunun vermiş olduğu Tavuk çevirme makinesi ile başlayan ve bugün ülkenin en büyük restoranlarına sahip olan Eziç, "Ben bugünlere çok çalışarak geldim, Benim işim her şeyden önce gelir" dedi.

Kuzey Kıbrıs'ta ilklerin sahibi
Küresel mali krizin tüm Dünya'yı sardığı şu dönemde, Kuzey Kıbrıs'taki en büyük restoranların işletmeciliğini yürüten Mehmet Eziç, bugünlere nasıl geldiğini, iş yaşantısında yaşadığı zorlukları ve ülke genelindeki Ekonomik sıkıntıları anlatı. Eziç'le çok samimi bir sohbet gerçekleştirdik.

Baf doğumlu olan Eziç, genç yaşlarda memur olma fırsatı varken, kendisinin ticarete atılmak istediğini fark eder. Mehmet Eziç, iş yaşantısına çok büyük risk alarak, Girne'deki ilk Eziç restoranıyla başlar. "O günlerde büyük sıkıntılar içerisindeyken ticarete atıldım. Arkadaşlarım ve dostlarımın yardımı ile Eziç'i kurdum" ifadelerini kullanan Mehmet Eziç, çalışma azmiyle bir şeyleri başardığını da kaydediyor. Çalışma azmi ve ciddi iş prensibine sahip olan Mehmet Eziç, "Bugünlere gelmeyi o günlerde hedeflemiştim, insan çalışıp inandığı zaman başarması da zor olmuyor" dedi. Restoran işletmeciliğinin Kıbrıs'taki devlerinden birisi olan Eziç, "Kıbrıs'ta hizmet sektöründeki eksikliklerden faydalanarak, kaliteli, güvenilir ve aynı zamanda leziz yemeklerimizle, halkımızın beğenisini topladık" açıklamasını yaptı. Eziç kalitesini şu an 4 restoran ile ülkeye yayan Mehmet Eziç, "Attığımız adımlardan emin olduk, yeni bir Eziç eklerken hesaplarımızı iyi yaptık. Eziç bu ülkede bir marka olmuşsa, yaptığımız doğru zamanlamalar sayesinde oldu" yorumunda bulundu. Ürünlerini kendisine ait bir depoda bulunduran Mehmet Eziç, "Ülke genelindeki, hangi Eziç merkezine giderseniz gidin, aynı kalitede yemek yemenin tadına varacaksınız" dedi. Mehmet Eziç, bu ülkede kurumsallaşmış bir restoran olduğunu da dile getirdi.

Çok yakında Mağusa'da

Kuzey Kıbrıs Restoran işletmeciliğinin devlerinden birisi olan Eziç, Girne ve Lefkoşa'da açmış olduğu şubelerle büyük beğeni topladıktan sonra Mağusa'da açılacak olan yeni Eziç'in müjdesini de İş Dünyası'na verdi. Mağusa halkının, çok yakın bir gelecekte, Eziç kalitesinden faydalanması gerektiğini vurgulayan Mehmet Eziç "Eziç Mağusa bizim için çok önemliydi. Çok yakında kısmetse onunda açılışına imza atacağız" yorumunu yaptı. Günün çoğu saatini iş yerinde geçirdiğini vurgulayan Mehmet Eziç, kendime ofis yaptım ancak, "Günüm büyük bir bölümünü mutfakta geçiriyorum. Mutfak bizim her şeyimiz ve burada hata olmaması gerekiyor" dedi. Bugün üniversitelerin bile öğrencilerinin stajları için Eziç'i tercih ettiğini kaydeden Mehmet Eziç "Biz burada Standartların üzerinde bir kalitede hizmet veriyoruz" dedi.

starkıbrıs

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Eziç Premier Restoran Girne

Girne çevre yolunda, Girne şehir merkezine kilometre mesafede, dağın eteklerinde konumlandırılmış EziçPremier yılında hizmete girmiştir. Modern ve zengin menüsü ve mimarisi, Türk ve dünya mutfağından birçok lezzetiyle misafirlerini karşılamaktadır.
Et, tavuk, balık ve deniz ürünlerini, kahvaltı ve tatlı çeşitlerini muhteşem Akdeniz ve Girne manzarası eşliğinde deneme fırsatı yakalayabileceğiniz gibi doyurucu pozisyon boyutlarıyla da müşteri memnuniyetini üst seviyeye çıkarmayı amaçlamaktadırlar.
Günün her saati açık olan Eziç Premier temizliği, kalitesi, modern dizaynı ve verdiği hizmete kıyasla fiyatlarıyla kişilik ana restoran bölümü, içerisinde yaş grubu çocuk oyun odasının da bulunduğu organizasyon ve büyük çaplı yemek toplantıları, nişan veya özel kutlamaların yapıldığı kişi kapasiteli salon bölümü, kahve severler için Espresso Cafe bölümü, çocuklara özel doğum günü, aile yemekleri ve küçük çaplı yemek toplantıları, nişan ve organizasyonlar için 45 kişilik kapalı Meeting Suit bölümü, bahçe ve teras severler için yaş grubu çocuk oyun parkı da bulunan toplamda kişilik kapalı ve kişilik açık alanda yaz ve kış hizmet vermektedirler.
Eziç Premier özellikle özel günlerde ve hafta sonları yoğun ilgi görmektedir. Bu günlerde rezervasyon yaptırmanızda fayda vardır.

Eziç Restoranları’nın Girne’de bulunan diğer adresi Ezic Peanuts Restoran Girne ‘e göz atmak ister misiniz?

Adres: Eziç Premier, Girne

Telefon: +90 88 88

Websitesi: seafoodplus.info

Twitter: seafoodplus.info

Facebook: seafoodplus.info

Instagram: seafoodplus.info

Foursquare: seafoodplus.info%C3%A7-premier/4deefa8cfae48b3

Eziç Peanuts, Kuzey Kıbrıs'ın artık oturmuş restoran zinciri Eziç markasının Girne'deki en popüler şubesi. Girne'de merkeze yakın, amfi tiyatronun hemen yanında bulunuyor. Denize sıfır ve gece dış aydınlatmaları ile muhteşem bir manzarası olan Eziç Peanuts, adını aperatif olarak getirilen yer fıstıklarından alıyor. Bu yer fıstıkları ikram olarak her masaya getiriliyor. Tuzlu yer fıstıklarının dış kabuklarını, her masada olan I şeklindeki delikten atabiliyorsunuz.

Eziç Peanuts'a defalarca gitmişimdir. Hatta şuan sitede bulunan profil fotoğrafım oradaki bir akşam yemeğinden kalma. Gerçekten oturmuş ve işini iyi yapan bir restoran. Şuan değişti mi bilmiyorum ama normalde rezervasyon kabul edilmiyor. Denizin kenarındaki masalardan birisine denk gelebilirseniz çok güzel bir manzara eşliğinde yemek yiyebiliyorsunuz. Hizmet kalitesi ve servisi ile mutlu ayrılabileceğiniz bir mekan.

Günün her öğünü için ayrı ayrı gidilebilir, fakat ben en çok akşam gidilmesini öneriyorum. Çünkü hem manzara, hem günün öğününe göre yemek tercihleri açısından daha doğru bir seçim olabilir.

Tavuk Dolma

Burada yiyebileceğiniz ve kesinlikle önerdiğim tek şey tavuk dolma. Özellikle Kuzey Kıbrıs'ı ilk defa ziyaret ediyorsanız, Türkiye'de başka bir yerde bulamayacağınız tavuk dolmanın hasını burada yiyebilirsiniz. Tavuk dolmayı hemen hemen Kıbrıs'ta bulunan her restoran yapıyor, fakat aralarında en güzelini sadece bir kaç restoran becerebiliyor. Bunlardan birisi de Eziç Peanuts. 

Tavuk Dolma Eziç Peanuts

Tavuk dolma, yukarıda gözüken tabaktaki gibi geliyor. Bu porsiyon ile bir kişi çok çok rahat doyuyor. Hatta tıka basa doyuyorsunuz diyebilirim. Tavuk dolmanın yapılışında o kadar uzmanlaşmışlar ki, artık marketlere bu tavuk dolmayı paketli şekilde satıyorlar. Gerçekten de el yapımı ve restoranda yiyebileceğiniz ile aynı tavuk dolma. Dondurulmuş olarak değil, taze olarak satılıyor. Türkiye'ye dönerken bavulda alkolün yerini bile alabilir.

Peki, bu daha önce görmediğiniz yemek, nasıl bir şey? Tavuk dolma, fileto göğüs etinden yapılıyor. Önce et ezilerek geniş bir streç filme yayılıyor, sonrasında içerisine mantarlı ve bazen mısırlı beşamel sos dökülerek sıkı sıkı kapatılıyor. Sonrasında kapatılan bu et, galeta unu ile kaplanarak kızartılıyor. Detaylı tarifi internetten bulabilirsiniz.

Bu tarifi de en güzel ve lezzetli yapan yerlerden birisi Eziç Peanuts. Yanında gelen tereyağlı pirinç pilavı da ayrı bir güzel. Bu pirinç pilavı normalden beklediğinizden daha farklı bir şey sunuyor. Tane tane derler ya, benim yediğim en "tane tane" pilav buraya ait. Bu pilav ayrıca içerisinde mısır ve bezelye ile servis ediliyor. İki ayrı konu olabilecek lezzeti, aynı tabakta sunmaları da ayrı bir güzel tabii ki.

Tavuk dolmanın yanında gelen salata, her zaman taze malzemelerden yapılıyor. Patates kızartması da tavuk dolmanın yanında olmazsa olmazlardan birisi. Kısacası, normal bir restoranda 2 kişilik sayılabilecek bir porsiyonda, unutulmaz bir anı bırakıyor sizde bu tabak.

Piliç Elviro ve Limon Soslu Piliç

Burada denemenizi önereceğim diğer 2 şey, Piliç Elviro ve Limon Soslu Piliç. Kıbrıs mutfağının ve buradaki restoranların size sunduğu lezzetlerin arasında en baskın olanları genelde tavukla yapılan ana yemekler. Kıbrıs'ta tavuğun tadı da Türkiye'de üretilen tavuk etinden daha farklı. Türkiye'den gelir gelmez bu farkı anlayabiliyorsunuz, başta garip gelse de sonrasında Kıbrıs tavuğu daha lezzetli geliyor. Türkiye'de tavuk eti daha yağlı, daha hareketsiz tavuklardan yapılırken, burada genelde daha yağsız ve seri üretim şeklinde olmayan tavuklardan yapılıyor. Kıbrıs şivesinde bulli denilen tavuk, burada önemli bir yere sahip.

İşte normalde Türkiye'de bulunan seri üretim tavuklardan yapsalar, bu kadar lezzetli olmayacağını düşündüğüm 2 ana yemek, Piliç Elviro ve Limon Soslu Piliç. Bunları sadece birer kez denedim ama denediğimde gerçekten beğendim. 

Piliç Elviro

Piliç Elviro aslında yapım olarak biraz tavuk dolmayı andırıyor, ama lezzeti daha farklı. Normalde tavuk dolmada sadece unla yapılan beşamel sos, burada yerini peynirli ve biberli bir beşamel sosa bırakıyor. Ayrıca şekil olarak daha farklı olan Piliç Elviro, benim deneyimime göre azıcık daha yağlı, ama tavuk dolmaya göre daha az şişkinlik hissi yapıyor.

Limon Soslu Piliç

Bu, yine yukarıda bahsettiğim gibi Türkiye'de bulunan tavuklarla yapılsa bu kadar lezzetli olacağını düşünmediğim bir yemek. Çünkü tavuk göğüs üzerine kaşar ve limonlu bir sos döküyorlar. Kıbrıs'ın akdeniz ikliminde yetişen mükemmel limonları var bu arada, ara sokaklarda bile denk gelebileceğiniz, kopardığınızda buram buram kokan limonlar. Bu limonlar, bu yemek ile bence tam yerinde bir lezzet oluşturmuş. Diğer bahsettiğim yemeklere göre bu yemek daha hafif geliyor bu arada. Ama yanlış anlaşılmasın, bu doyurucu olmadığı anlamına gelmiyor. Tavuk dolma ve piliç elviro bence normal bir öğüne göre porsiyonu çok fazla. 

Genel Değerlendirme

Eziç Peanuts, gerçekten Kıbrıs'a gittiğinizde mutlaka yemek yemeniz gereken yerlerden bir tanesi. Eziç restoranlar zinciri, marketlerde müşterilerine sunduğu ürünlere kadar sabit bir lezzete sahip. Yani marketten aldığınız ürün ile restoranda yediğiniz ürün arasında çok bir fark yok. (Tabii ki de aynı koşullarda pişirilmesi şartıyla)

Yani illa tavuk dolma yemek için, Gazimağusa'ya geldiyseniz Girne'ye kadar gitmenize gerek yok, illa ki size daha yakın bir Eziç restoranı bulabilirsiniz. Lezzet konusunda eminim aynı olacaktır. Fakat zaten Girne'ye veya Lefkoşa'ya geldiyseniz, mutlaka uğramanız gereken bir yer. Tek sebebi de bence diğer restoran şubelerinden farklı olan havası, manzarası ve yer fıstığı teması.

Aslında çok lüks veya şatafatlı bir yer değil Eziç, gerçekten benim gibi insanlara tam uyumlu hizmet veren bir yer bence. Yani tabaklarda veya hizmette bir şov, gösteri falan yok. Öyle aman aman lüks bir yer değil. En sevdiğim özelliği de o zaten, yani millete şov yapmak için geleceğiniz bir mekan değil, yemek yemek için geleceğiniz bir mekan. Tabakları cidden çok fazla doyurucu, yani hatta bunu çözmeleri falan gerekiyor, öyle porsiyonları fazla. Farklı bir aperatif vs denemek istesem buna yer kalmayabiliyor. Söylerken ona göre söylemenizde fayda var.

Menüdeki fiyatlar biraz fazla gelebilir, zira ben ilk gittiğim günü hatırlıyorum, biraz fazla gelmişti. Öğrencilik yıllarımdı tabii, ama bence parasını gayet hakediyor. Kıbrıs'ın ortalama bir restoranından her zaman %20 civarı daha pahalı olduğunu söyleyebilirim. Kıbrıs ekonomisine göre abartılı değil bence, %20 daha pahalıysa emin olun %20'den daha fazla kaliteli malzeme ile hazırlanmış özenli bir tabak geliyor. Porsiyondan zaten bahsetmiştim, yani özetle doğru siparişi verirseniz mutsuz ayrılmıyorsunuz. 

Genel anlamda, akşam yemeği için arkadaşlarla veya eşinizle, dostunuzla gidebileceğiniz bir mekan. Hizmet kalitesi, yemeklerin lezzeti ile öne çıkan, şov yapmak yerine lezzeti ve doyuruculuğu tercih etmiş bir kurumun şubesi. 15 kasım günü öğleden sonra denk gelirseniz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayramında yapılan özel Solotürk F gösterisini de çok muhteşem bir yerden izleyebilirsiniz.

Baran Arda

Baran Arda

Genelde konu yemeğe gelince, çevremdeki herkes bana bir şeyler sorar. Ben de gezdiğim yerlerin ve tattığım lezzetleri aktarmak için, bu bloğu hazırladım. Herkese iyi okumalar!


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir