uydu sistem ayarları / Digitürk uydu ayarları nasıl yapılır? – Salomon Mağaza

Uydu Sistem Ayarları

uydu sistem ayarları

Yeni uydu frekans ayarlama: Türksat 4A yeni uydu frekans ayarları nasıl yapılır?

Yeni bir televizyon aldığımızda ya da uydu frekans ayarları güncellemek zorunda kaldığımızda ilk iş uydu ayarlarını yapmak oluyor. Uydu ayarlarını belirli adımları yerine getirirseniz sizde evde rahatlıkla yapabilirsiniz. Her televizyon markasının farklı uydu ayar bölümü olsa da Türksat tarafından verilen uydu frekans bilgileri aynıdır. Sadece televizyonunuzdan uydu ayarları ekranını bulmanız yeterli olacaktır. Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcılarında ise yeni frekanslar otomatik olarak güncellendiği için bu kullanıcıların bir işlem yapmasına gerek kalmayacaktır. Türksat yeni uydu frekans ayarları nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını adım adım açıklayalım…

UYDU FREKANS AYARLARI

Türksat uydu frekansı ayarı için aşağıdaki işlemleri adım adım yapmanız gerekmektedir. Uydu frekansları nasıl girilir diyorsanız, bu adımları uygulayın:

  • Uydu alıcınızı açın. "Kurulum" veya "Ayarlar" menüsüne ulaşın.
  • "Tek Kanal Arama" alt menüsüne gelin.
  • "Uydu" kısmında "Türksat 42° E" ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girin.
  • "Şebeke Arama" (Network Search) açık olarak seçin.

Bu işlemi yaparsanız otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenecektir. Eğer otomatik ekleme sırasında bazı kanallarda sıkıntı yaşanırsa manuel olarak eklemeniz gerekecektir.

Türksat uydu boylamı kaç?

Türkiye ve Batı kapsama alanı için 12380 V SR:27500 Türkiye ve Doğu kapsama alanı için 12423 H SR:30000

4A UYDU KANAL FREKANSLARI

Türksat Frekans Listesi

Turksat 4A yeni Uydu Frekans Ayarları nasıl yapılır?

Sürekli sorulan sorulardan biri olduğu için buraya yazayım dedim, bir de kanal frekanslarını sürekli akılda tutmak mümkün olmadığında buraya not alayım dedim.  Ekran resimlerini de fırsat bulunca koyacağım. Uydu ayarları artık çoğu uyduda Türkçe olduğu için bu ayarları herkes yapabilir, elektronik mühendisi filan olmanıza gerek yok. 


















 

İlk önce şunu belirteyim, Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyecektir, bu uydularda hiçbir ayar yapmanıza gerek yok.  Benim kullandığım Goldmaster RANGER için aşağıdaki Frekansları girdiğimde uydu  Turksat 4A için ayarlanmış oldu, aynı frekansları siz de kendi uydunuzda yapabilirsiniz. Kumadanızın MENU bölümüne girdikten sonra Yukarı-Aşağı ok tuşları ile menüler arasında dolaşabilirsiniz.  

1) İlk önce bütün kanal listesini ilk menüden siliniz, silmezseniz kanal karmaşası olacaktır.  


































2) Sonra menülerde Uydu Listesi' ne girerek Turksat 2A/3A'nın seçili olduğundan emin olunuz. 
































3) Kanal Arama kısmına girip, TP Aramayı seçiniz.































4) TP Aramayı seçtikten sonra, ekrana gelen listeye Turksat 4A'nın bilgilerini ekleyeceğiz. Alt kısımda görüldiğü gibi EKLE menüsünü açmak için kumanda üzerindeki YEŞİL tuşa basınız , sonra kumanda üzerindeki rakamları kullanarak aşağıdaki değerleri giriniz. İki frekansı da girdikten sonra kanal aramayı başlatmak için kumanda üzerindeki MAVİ tuşa basınız. 































Türksat 4A Uydu Kanal Frekansları:

 

Frekans: 11844

Polarizasyon: Dikey V

Sembol Oranı: 2222

FEC 3/4

Şebeke Arama: Açık

 

 

Frekans: 11747

Polarizasyon: Yatay H

Sembol Oranı: 27500

FEC FEC 5/6

Şebeke Arama: Açık


NOT : Lütfen  LNB ayarları ile oynamayınız, oynadıysanız veya sizden daha önce biri başka menülere girip karıştırmışsa Fabrika Ayarlarına Dön seçeğini kullanabilirsiniz. Ayarlarda Şifresiz seçeneğini seçmeyi unutmayın aksi takdirde binlerce kanal bulacak ama 400 civarı kanal açılacaktır.

Bu arada bu uyduyu az yer kaplaması, USB'den güncellenebilir olması ve Goldmaster teknik desteğinden memnun kalmam nedeniyle tavsiye ederim. Diğer uydu özelliklerini Goldmaster web sitesinden bakabilirsiniz. 



 
Bookmark and Share

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.