ford focus geri vites lambası yanmıyor / Geri Vites Lambası Yanmıyor ? - Focus - Oto Club Türkiye

Ford Focus Geri Vites Lambası Yanmıyor

ford focus geri vites lambası yanmıyor

Egzoz Emisyonu Ve Yanmayan Geri Vites Lambası

Herkese merhaba. Umarım konuyu doğru yerde açmışımdır. 2015 Model 1.6 dizel Focus aracımı egzoz emisyonu için götürdüğümde, ölçüm yapan arkadaş yakıtı nereden aldığımı sorunca devamlı belirli bir Shell istasyonundan aldığımı söyledim. Sonrasında aracı düşük devirde kullanıp kullanmadığımı sordu. Ben de genel olarak aracın vites değiştir uyarılarına denk gelecek şekilde kullandığımı çok yüksek devirde vites değişimi yapmadığımı söyledim. Bana 3. ve 4. viteslerde biraz yüksek devirlere çıkmam gerektiğini söyledi. Araç 71000 km'de bakımları devamlı serviste yapıldı. Bir veya iki kez periyodik bakımda karbon temizliği de yapıldı. Sizce devirli kullanma ile egzoz emisyon değerlerinin bir bağlantısı var mı?

Ayrıca aracımın sağ arkada yer alan geri vites lambası yanmıyor. Sol taraftaki yanıyor. Bugün lambayı da değiştirdiğim halde de yanmadı? Bu araçlarda iki adet geri vites lambası yok mu? Ben mi yanlış biliyorum? 

Geri Vites Müşürü Nasıl Değiştirilir?

Geri Vites Müşürü Nasıl Değiştirilir?

Geri Vites Müşürü Nasıl Değiştirilir?

Yeni nesil birçok aracın bilgisayar ve elektronik donanımlıdır. Bu nedenle herhangi bir kısa devreye bağlı parça arızaları görülebilir. Geri vites müşürü arızası araçlarda sık sık meydana gelmese de kullanıma bağlı olarak veya aküden gelen voltajın farklı bir akımda gönderilmesi sonucunda oluşabilir. Peki Geri Vites Müşürü Nasıl Değiştirilir?

Geri vites müşürü, aracın geri hareketini arkadan bulunan yaya ve taşıtlara bildirmede yardımcı olan beyaz ışığın yanmasını sağlamaktadır. Araç, geri vitese atıldığında aracın geri vites lambaları yanmıyorsa; geri vites lambası patlamış olabilir, geri vites kabloları oksitlenmiş olabilir ya da geri vites müşürü arızalanmış olabilir.

Geri Vites Müşürü Nasıl Değiştirilir?

Geri vites müşürü değişimi marka ve modele göre değişiklik gösterebilmektedir. Geri vites müşürü aracın vites kutusunun bulunduğu bölümdedir. Aracın vites kutusu motora yakın olduğundan aracın alt kısmında yapılacak müdahale ile geri vites müşürü değiştirilir. İşini bilen kişiler kendi başlarına değiştirebilecekleri gibi özellikle lift yardımı ile değişim yapıldığından teknik servislere bırakılması daha uygundur.

Müşür değişimi

-Araç ilk olarak lift yardımı ile yukarı kaldırılır.

-Aracın vites kutusunun bulunduğu yerde geri vitese doğru giden elektrik kabloları bulunduğunda vites kutusuna takılı olan kısmı geri vites müşürünü göstermektedir. Kablonun ucundaki soketler müşürden çıkarılır.

-Anahtar yardımı ile geri vites müşürü vites kutusuna bağlı olduğu yerden çıkarılır.

Yeni geri vites müşürü takılır.İşlem bu kadardır.

Soketlerin takılır ve araç liftten indirilmeden geri vitese takılıp kontrolü yapılır. Sistem çalışıyor ise temizleyerek araç kullanılır.

Not:Dikkat edilmesi gereken: Geri vites müşürünün değişimi sırasında eski müşürün çıkarılıp yenisinin takılması işlemi hızlı bir şekilde yapılmalıdır. Çünkü vites kutusu yağı çok fazla akabilir.

Bunları okudunuz mu?

Sürüngen Vites Nedir Ne İşe Yarar? Yazıyı okumak için tıklayın.

Otomatik Vites Araba Neden Stop Eder? Bu konu hakkımızda yazımızı okumak için tıklayın.

Etiketler : fiat linea geri vites müşürü, Geri vites müşürü nasıl değiştirilir, megane 2 geri vites müşürü nasıl takılır

Park Asistanı Nasıl Çalışır?Renault Clio Arıza Lambaları Ne Anlama Gelir?

sayfa 3

sinanucar

11 yıl önce - Sal 02 Ağu 2011, 13:06

muhtemel birinci neden, maliyet nedeni ile tek lambaya dönüş yapılmıştır. Bir de; tek arka sis lambasını tampona yerleştirince, estetik olarak arka lamba grubunun bütünselliğini bozduğu düşüncesi ile böyle bir dizayn olabilir.

 mesajı beğendiniz mi?

Patron

11 yıl önce - Sal 02 Ağu 2011, 13:07

Maliyet nedeni ile olduğunu sanmam, kaç lira masraf olabilir ki? 10 lira en çok.

 mesajı beğendiniz mi?: ★+1

yavuzz42
11 yıl önce - Sal 02 Ağu 2011, 13:12

Alıntı:
muhtemel birinci neden, maliyet nedeni ile tek lambaya dönüş yapılmıştır.
Maliyet

nedeni çok mantıksız. güvenli sürüş için abs ebd, asr, ve daha yeni bir çok teknolojivar. araba koyup parasını alıyorlar. 10 liralık lambandan mı kaçacaklar.

 mesajı beğendiniz mi?

Süha
11 yıl önce - Sal 02 Ağu 2011, 13:14

Araçlar bile belli bir değişim açısına geldiğinden oluyordur bu. Baktılar 2 lambanın işini neden tek lamba yapmasın dediler. Tek lambaya düşürdüler. Aslında geri geri gelirken diğer sürücüler bu fark edip durabiliyorsa sorun yok demektir. Çok az kullanıldığından ötürüde bu yola başvurulmuş olabilir.

 mesajı beğendiniz mi?

Emre2001

11 yıl önce - Sal 02 Ağu 2011, 13:16

Far ve sinyal lambalarında kullanılan ampül/led teknolojileri ile tek taraftan da isterlerse yeterli aydınlatmayı sağlayabiliyorlar.



 mesajı beğendiniz mi?

Patron

11 yıl önce - Sal 02 Ağu 2011, 13:20

Ama tek lamba ile aydınlatma olunca arabanın ne kadar uzakta olduğunu algılayamıyorsun.
Ön farları da tek lambaya düşürmek mümkün. Herhalde kazalar dört kat artardı.

 mesajı beğendiniz mi?

mehmetalisen54

11 yıl önce - Sal 02 Ağu 2011, 13:21



(+)

Standartlarda arabanın arkasında beyaz ışık olmamalı diye biliyorum. Bu bağlamda geri vites lambalarını tek e düşürmelerini mantıklı buluyorum. İşin en zor kısmı ise birinin koşa koşa gelip "abi geri vites lambanın biri yanmıyor demesi" ben de sis lambasını yakıyorum ve "bak bakalım şimdi yanıyor mu diyorum". Estetik konusuna gelince bence iş arabayı tasarlayanın becerisine kalmış ne diyeyim...



 mesajı beğendiniz mi?

turgay71

11 yıl önce - Sal 02 Ağu 2011, 13:58

Bende 2005 ford focus var 6 sene önce sifir almistim tek geri lambasi var.Dikkatimi cekmisti daha önce opel vectra vardi onda 2 taneydi,tuhaf

 mesajı beğendiniz mi?

BuğraTokmakoğlu

11 yıl önce - Sal 02 Ağu 2011, 14:01

2002 model bir Ford Focus kullanıcısıyım. Geri vites için bu modelde de tek parça kullanılıyor.

 mesajı beğendiniz mi?

_serhat

11 yıl önce - Sal 02 Ağu 2011, 14:31

Ben bu konuyu, gelişen teknolojiden yararlanmanın yanı sıra mantık süzgecinin, otomobil imalatında uygulanması olarak görüyorum..

Dikkat ederseniz ülkemizde kullanılan tek geri vites lambası olan otomobillerde geri vites lambası arka sağ tarafta, eminim ki İngiltere vb gibi sağdan direksiyonlu ülkeler için üretilen otomobillerde de tek geri vites lambası sol arkada bulunuyordur.. Bunun nedeni basit, bir sürücü geri gideceği zaman kafasını otomobilin geniş tarafına döndürür, tabii ki kuşlar gibi kafamızı 180 derece geri döndüremediğimiz için lamba sağ tarafta duruyor fakat aydınlatma gücü mutlaka sol taraf içinde yeterlidir diye düşünüyorum..

Bu tür üretimlerin birden çok markada olmasını hata olarak değerlendirmemek gerekir, mutlak ki en ince detayına kadar düşünülüp o şekilde karar alınmıştır..

Bir de asıl tartışılacak konu var ki markaya özel üretim hataları!!
Bir örnek vereyim, mesela Murat 131.. Gördüğüm kadarı ile, dünya üzerinde, benzin dolum yeri ile egzos çıkış yönünün aynı olduğu tek otomobil!!! Eee ne var bunda demeyin, çok büyük bir tasarım hatası!! Diyelim ki deponuzu ağzına kadar doldurdunuz, depo kapağınızın da contası biraz yıpranmış veya benzinci depo kapağını tam oturtamamış benzin kaçırdı, işte o an otomobilin bir anlık egzos patlatması otomobilin alev almasına sebep olyor.. Maalesef bu neden ile çok yakın bir arkadaşımın 131 i kül oldu!!

Daha buna benzer örnekleri de biliyorum ama konuyu daha fazla dağatmayalım



 mesajı beğendiniz mi?: ★+1

sayfa 3

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası